Jump to content

srdjan_cvetkovic

Donator foruma
 • Posts

  5,690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by srdjan_cvetkovic

 1. Sjajno, verujem da svira dostojno renomea koji ima konstruktor, ali što ti kažeš, dizajn baš i nije nešto. Valjda će sada kada je pogodio zvuk malo poraditi i na tome, ni meni se ne sviđa kako izgledaju, iako ne bi bile ni prve, ni poslednje zvučne kutije koje rade odlično, a izgledaju grdno.
 2. I jeste, i nije. Vodi računa šta kupuješ, kod nas ima dosta fake usb fleševa, nevezano za to koja je cena i gde kupuješ. Proveri online cene u domaćim marketima pre nego što nešto kupiš. https://www.eponuda.com/usb-memorija-cene/kingston-datatraveler-exodia-dtx-64gb-64gb-crna-usb-memorija-cena-550840 Evo primera za konkretno ovaj fleš, stvarno variraju dosta i izgleda da si kupio po maksimalnoj ceni.
 3. Može digitalis da zvuči bolje nego analogis, ali je potrebna zaista vrhunska oprema (pogotovo ako je gramofonska sekcija vrhunska) i porediti produkciju koja je na istom kvalitativnom nivou.
 4. Ako misliš da su ti povređena prava time što carina Niš ima dovoljno revnosnih carinika koji nisu pretrpani poslom i uspevaju da ocarine sve što im stigne, ja ti ne mogu pomoći. Kratko uputstvo sam napisao kako bih pomogao da se smanji verovatnoća da nešto ode na carinu, moje iskustvo je vezano za BG, za carinu NS znam da su revnosniji u carinjenju od BG-a, za Niš sam i od pre znao da mnogo češće carine nego BG i NS, ali i kod tebe se ne carini baš sve i uvek.
 5. Za BG ima veze, jer se pošiljke prvo sortiraju već na aerodromu po tipu i od toga umnogome zavisi da li će se cariniti ili ne. Moje iskustvo, a i u razgovoru sa službenicom u mojoj pošti koja uglavnom radi na delu sa paketima kaže ovako: 1. Najvažnije je kako je deklarisana pošiljka, kao pismo ili kao paket, nevezano od toga da li ima tracking ili nema. Pošiljke deklarisane kao paket uglavnom idu na carinu, pa od carinika zavisi da li će biti pregledano, a onda i naplaćen pdv, eventualno i carina, ako je vrednost 50€ i veća. 2. Veličina pošiljke je važna, jer gabaritnije pošiljke su vidljivije i veća je šansa da se carine. 3. Broj paketa u trenutku kada pošiljka stiže na carinjenje, jer nemaju dovoljno ljudi, pa moraju da prave selekciju i deo propuštaju uglavnom na osnovu prve dve stavke. 4. Da li ide preko kurirske službe ili pošte. Preko kurirske službe se u uvek poštuje procedura, jer su u pitanju domaće privatne firme koje imaju ugovore sa internacionalnim kompanijama (FedEx, UPS,…) i kojima je u interesu da naplate svoju uslugu, tako da tu sleduje po defaltu otkup tovarnog lista + oko 32% dažbina državi na ukupnu cenu (ako je cifra preko 50€, ako je manje 20% pdv) 5. Pakovanje…I to je važno, jer je sortirnica na aerodromu podešena tako da propušta koverte do određenih dimenzija na jednu stranu, što ide u deo koji se ne carini, jer ih svakog dana ima toliko, da ne mogu da stignu svaku detaljno da pregledaju. Primer 1: Amazon, nezavistan prodavac, UK, Depeche Mode Box (6 vinila), poslato kao OMP (obična međunarodna pošta), težina paketa blizu 2 kilograma - nema troškova Primer 2: Amazon prodavac, UK, Depeche Mode Box (8 vinila), poslato preko DHL-a, težina paketa preko 2 kilograma - odbijen u startu pdv, plaćeni svi troškovi pri poručivanju (izašlo oko 22% na ukupnu cenu: cena bez pdv-a + transport). Ovo je isplativo za veće pakete, jer da nije ovako plaćeno rebnuo bi me prvo DHL oko 4.500 za otkup tovarnog lista + 32% za pdv i carinu, što bi izašlo solidno više.
 6. Meni sa Juno standardno stiže za 7 dana i prolazi carinu bez troškova. Čak i box pakovanje sa 6 LP-a. I to zato što šalju kao OMP (obično međunarodno pismo), bez trackinga.
 7. Kakva ekstravaganca od zvučnih kutija.😍
 8. Ja bih ti preporučio isto ovo što ti je preporučio Kuja, ganjaj ili napravi PSX, Cyrus je mnogo bolji sa eksternim napajanjem, taj “kec” je jako dobar amp.
 9. Imam ga već nekoliko godina, jeftino i jednostavno, a precizno. Po meni best buy.
 10. Ok, iskreno od tebe. Ja uglavnom ne radim iz lične koristi, već imam potrebu ljudima da pomognem, verovao ti ili ne.
 11. Ti Peđa misliš da se uvek i sve radi iz neke koristi?
 12. Baš tako, i uvek jasno kaže kako stvari stoje, bez mnogo filosofiranja.
 13. Konektori su kod Dekija 10 EUR komad, keš. Koliko znam, uvek ih ima na stanju.
 14. Neutrik Profi vs. WW: - zatvoreniji - manje transparentan - tamniji zvuk - manje detalja Eto, ukratko meni je zvučalo ovako kada sam zamenio Neutrik Profi sa srebrnim WW na istoj žici (tj. to je konkretno svojevremeno zamenio @giZ_Mo). Tada sam i odlučio da mi isti činčevi budu na gramofonskom kablu koji mi je završio @zoranzu, pošto je kabl na kome sam uočio razliku upravo bio za gramofon, pa kada sam odlučio da sam pravim bolji kabl od čiste Ag solid core žice, prvi izbor je bio WW. Ako nekoga zanima, u pitanju je žica promera 0,5mm, čistoće 99,999%, dve po kanalu, jedna izolovana u pamuku, druga u svili, blagi helix, bakarna oplata zbog interferencija, pa PVC mreža preko - rezultat niska kapacitativnost, a to sam i hteo. Dobar je Neutrik, ali meni se WireWorld "srebrnjak" pokazao boljim. Imam jedan pravljen interkonekt, po uzoru na ovaj gramofonski koji mi i dalje svira, čuči u fioci, ako želiš mogu da ti ga dam za test, bez ikakvih obaveza, nisam razmišljao da ga prodajem (da me ne optuže ovde da se guram da ga na mala vrata zavaljam).
 15. Za Quboz, a i za Tidal, ako misliš na pretragu svoje baze, moraš da imaš celu bazu propisno istagovanu, ne radi brauzing model, kao npr. kod Squeezebox-a (što mene izuzetno nervira). Pisao sam i jednima i drugima, ne pada im na pamet da to implementiraju. Ako pak misliš na pretragu njihovih naslova, meni funkcioniše sasvim okay, Deezer nisam probao, samo znam da je tu Spotify najbolji.
 16. Bezveze i da ga stavljam (a zaboravio sam ga), pošto ne vidim poentu.
 17. Loše si fejkovao taj tekst, vidi se iz aviona.
 18. Zamena za 75 omski koaksijalac
 19. 450 EUR preko praznika, ako ne ode za ove pare ostaje
×
×
 • Create New...