Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
 • Posts

  5,896
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by srdjan_cvetkovic

 1. Odgledah juče na Netflixu tajlandsku seriju od 6 epizoda, svaka oko sat vremena, nije bilo loše. Odgledaću i amerikanjski spektakl
 2. Old Henry je vrhunski film, 2x sam ga odgledao.
 3. Koliko vidim, sistem “teška Hi-End artiljerija”, svaka čast.👏
 4. Valjda imaju, osim ako se i sa njima nije desilo isto što i sa dosta snimljenog video materijala na betamax kasetama koje su se presnimavale. Ima i RTB/RTS vrednih izdanja koje bi mogli da reizdaju, kupovale bi se ploče, ali izgleda da ih to baš nešto i ne zanima.
 5. Problem je što se ti metalni "negativi" korišćenjem izližu, pa posle određenog tiraža od xy hiljada primeraka postaju neupotrebljivi za iole kvalitetan "pozitiv", tj. vinil. Iako, koliko znam, ex-YU izdavači su za licencna izdanja kupovali "second hand" komade koje ozbiljni izdavači posle određenog broja "odštampanih" vinila nisu više koristili, zato što su imali nekakvu kontrolu kvaliteta, pa su ovi "naši" doštampavali još par desetina hiljada komada preko. Valjda je zato ogroman % licencnih izdanja zvučao muljavo i ćebavo.
 6. Ova pesma, osim što je tekst napisala Spomenka Kovač na muziku Kornelija Kovača, za mene je posebna, jer ju je mnogo volela moja supruga i svaki put kad je čujem ne mogu a da ne pustim suzu...🥲
 7. Ovako... Paket aranžman i šarla sam poredio 1:1 i mogu da kažem da je zvuk veran originalu, ništa nije ni dodato, ni oduzeto. Za moj ukus sam zvuk nije ništa specijalno, osim što nije "napucan" kao na digitalnom izdanju (i to sam uporedio), pa se može reći da se onaj ko je radio remaster potrudio da prenese zvuk veran originalnom vinilnom izdanju. Što se tiče orgazma i haustora, 1:1 nisam upoređivao, pošto nisam imao vinil pri ruci, ali mogu da kažem da je orgazam odličan (ne znam kakav je original), a haustor isto tako dobar. Poredio sam sa digitalnim izdanjem haustor i više mi se sviđa kako zvuči vinil, kod mene sve ide kroz identičan DAC, pa mogu da cenim da je ploča bolja. Kako god, od mene preporuka za kupovinu jugoton/croatia records reizdanja, sve što sam do sada uzeo, nisam se pokajao...možda ponajbolji remaster je o grupe Time, to treba čuti.
 8. Pa kako bi se drugačije hvalio da imam najbolje sluške na svetu....😎
 9. I dobro je što su, za razliku od RTB/RTS slepaca, sačuvali te master trake, pa sad mogu na njihovu i našu radost da izbacuju remastere. Imaju i ovi naši veliki broj odličnih izdanja, ali ih izgleda boli uvo da se pate i izdaju vinile ili su, pre će biti, mastere pogubili/uništili/presnimili (pitaj Boga šta je sa njima).
 10. Može da radi i i3 bez problema sa 8GB RAM-a.
 11. Idemo dalje… Album No.4 - The Fall https://www.discogs.com/release/2052670-Norah-Jones-The-Fall Originalno izdanje iz 2009., Blue Note (Europe), Gatefold…e, ova nije ganc nova, ali nema ni potrebe, jer je perfektno očuvana i sjajno nasnimljena. Tek po neki puc, nema šuma, odličan zvuk, muzika malo drugačija, u pop-rock fazonu više, ali Nora je tako dobra, pa je i ovaj album za preporuku da se ima.
 12. Nisu mogle da se pročiste slušanjem, kupljene su kao nove, neotpakovane, što i jesu.
 13. Album No.3 - Not Too Late https://www.discogs.com/release/2132630-Norah-Jones-Not-Too-Late Originalno izdanje iz 2007., Blue Note (Europe), Gatefold, pušteno direkt bez intervencija. Da se ne ponavljam, kao i “Feels Like Home”, onako kako svaka Blue Note nova ploča treba da zvuči. Muzika sjajna.
 14. Aj kad sam krenuo sa Norom, da nastavim… Album No.2 - Feels Like Home https://www.discogs.com/release/13237900-Norah-Jones-Feels-Like-Home “Doštampano” izdanje iz 2007., Blue Note (Europe), Gatefold, isto pušteno direkt, bez pranja. Odlična dinamika, bez puckanja i krckanja, čist i kvalitetan zvuk. Dobar vinil (fizički), kvalitetno urađen, kako i treba. Nema sibilanata, nema grešaka, ploča ravna i regularne debljine, sve u svemu, urađeno kako Bog zapoveda. Muziku neću da komentarišem, ovaj album je klasik.
 15. Pustih vinil, bez pranja, direkt. Ovako….na prvu loptu, dinamika je fantastična, ali ima mana. 1. strana A: ima pucketanja, blago, ništa strašno, ali se čuje…ovo mogu možda da pripišem i glavi, s obzirom da je zrela da se menja ili je u pitanju štroka u brazdama novog vinila, koja je danas jako česta pojava - uglavnom, nije “black quiet”, ali videćemo sa novom glavom; strana b: skoro da uopšte ne pucketa, na momente, ali ništa specijalno 2. vinil nije idealno ravan, danas redovna pojava, problem delimično rešava klamp, ali i pored toga ručica blago leluja pri reprodukciji, što opet može da se pripiše i istrošenosti igle; izraženiji elektrostatički elektricitet, ali i to je redovna pojava kod novih vinila i pripisuje se “neadekvatnom” receptu za sam materijal 3. Sibilanti….ako uzmemo u obzir da je igla za menjažu (ne mogu da stignem od obaveza da odem do Slobe i kupim novu), nije strašno, ali da, čuje se, mora pažljivo da se sluša i obrati pažnja, verovatno ne bih ni primetio da nisu pomenuti Rezime… 1. vinil mora da se opere u startu, pa da se vidi da li će blago puckanje da nestane, možda je i od istrošenosti igle 2. moram da menjam glavu definitivno 3. snimak ima fantastičnu dinamiku, tako da je master odrađen maestralno i u mom slučaju nadilazi mane koje ovaj vinil definitivno ima (a možda je sve do igle, videćemo), dok sam press nije na očekivanom nivou i tu može da se lupi minus k’o vrata, jednostavno, ovakva muzika i ovakav master zaslužuje bolju “plastiku” I na kraju, setup, za one koji ne znaju… Linn Axis/SME 3009 fixed shell/Benz Micro MC Gold Devialet Expert D200 (predefinisani setup za datu zvučnicu) Mark & Daniel Topaz + Omni Harmonizer Sve u svemu, za oko 35€ nije uopšte loše, iako je moglo bolje.
 16. Nema nalepnice, to stoji. Kad pregledaš omot spolja, nigde ne možeš da vidiš da je baš u pitanju 20th anniversary edition. Evo i poređenja izdanja: https://magicvinyldigital.net/2022/04/30/norah-jones-come-away-with-me-review-lp-cd-sacd-streaming-atmos/ Kako je ovde predstavljeno, u pitanju je dobro odrađen posao.
 17. Skinuću CD rip, vinyl rip starog izdanja, pa ću da uporedim sa ovim novim vinilnim izdanjem i prenosim utiske.
 18. Apropo citata…pre par dana mi je stigla upravo ova ploča, reizdanje povodom dvadesetogodišnjice od prvog izdanja, Blue Note, kupljeno direkt od njih, nisam stigao da preslušam, ali sad si me zaintrigirao, pa ću večeras natenane da odslušam i javljam da li ima sibilanata, nadam se da ne.
 19. Ima ploča ovakvih i onakvih, onih koje zvuče fantastično i nema tog drugog izvora zvuka koji može da im parira, ali i onih koje su objektivno krš. Zato, kao što je napisao @InSides, precizno koja ploča i koji izdavač. Kvalitet zvuka prvenstveno zavisi od izvora, tj. od toga ko je i kako radio master, i ko je i kako rezao vinil.
 20. Ovaj prošao ekspresno, nisam ništa platio.
 21. Nisam znao da nije više džaba, izvinjavam se. Možda je i preko puta u blokovima sad zonirano parkiranje, i to treba proveriti.
 22. Platih 300 RSD carinski pregled, oslobođeno carine, a nisam platio ni PDV.
 23. Raal ima da bude hit sajma definitivno.
 24. Kao što se vidi, ovo što sam hteo uglavnom nisam mogao da nađem kod nas ili je skuplje. I da, ploče su sve skuplje i skuplje poslednjih godina.
×
×
 • Create New...