Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
 • Posts

  6,288
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by srdjan_cvetkovic

 1. 1210MK2/1200MK2. Ja bih pecao njega, s tim da je dobar komad 600-650 evra, retko se pojavi i brzo ode.
 2. Verujem da ima problema, ali ja ih nemam. Jedini problem koji sam u jednom trenuku imao, a vezan je za Roon, se desio kada je QNAP uradio upgrade firmvera na v.5, pa se sve pokarabasilo i Roon nije video muziku koja je na NAS-u, pa sam tada mogao da slušam samo striming, ne i ovo što imam u lokalu. Ali su brzo ispravili bug.
 3. Znam, ali koristim i gramofon, pa mi Devialet aplikacija dobro dođe, da ne ustajem po daljinac.
 4. Koristim Roon kao softverski strimer preko iOS aplikacije - Devialet koji imam nema Core, pa striming ide preko drajvera. Nikad mi se nije desio ama baš nijedan bug sa aplikacijom, što me je na kraju i ubedilo da Roon koristim kao primarni strimer, iako me u početku nervirao sistem gde nema sortiranja muzike na osnovu mog folderskog sortiranja. Inače, volume ide preko Devialet aplikacije, u okviru Roon-a je volume disabled, ali sam probao i preko Roon aplikacije da koristim volume, radi super, nisam imao ovo što ti opisuješ.
 5. Tako je. Potreban je A/D konverter, nije dovoljno samo spojiti SCART na HDMI. Videorekorder je analogni uređaj, pa kao takav ne može da prima/šalje digitalni signal, koji obuhvata sliku i zvuk. Svaki TV koji se danas proizvodi je u potpunosti digitalan uređaj, koji sliku i zvuk prima/šalje preko HDMI kabla.
 6. Samo da taj veći igrač ne upropasti kupljen proizvod, kao što do sada imamo iskustvo u ne malom broju slučajeva. Ja sam posle ove vesti malo povukao ručnu u vezi odluke da kupim lifetime licencu.
 7. A poznajući kolika je Ivan (aka Father) "picajzla", gram 100% bolje izgleda uživo, nego na fotkama.
 8. V.15.9 čega? Trenutno: https://help.roonlabs.com/portal/en/kb/articles/faq-what-are-the-minimum-requirements Dakle, radi npr. macmini late 2012, i5/8gb, samo treba videti kako to izgleda u praksi. Sigurno ovako mator hardver neće raditi unedogled, ali uvek može da da se uradi zanavljanje na nekoliko godina i problema neće biti. Generalno, Roon Core/Server nije prezahtevan softver, pa se ne treba preterano brinuti.
 9. Ja ću verovatno na proleće kad mi istekne godišnja pretplata da kupim liftime i da završim sa zezanjem u vezi strimera. Ako ikada poželim da imam hardverski strimer, uzeću NUC, instalirati ROCK, povezati sa USB kablom i tako ga koristiti, iako i ovaj softverski strim preko mreže radi i zvuči perfektno. Definitivno najbolje rešenje za strim, nije jeftin, ali sam veće pare do sada "bacio" na hardver, tako da mi neće biti žao da platim oko 750 EUR za softver i tako trajno zaokružim digitialni deo sistema.
 10. Platiš 3 meseca 3 dolara. Kada istekne 3 meseca, sistem će pokušati da ti čardžuje sa kartice za narednih mesec dana ili godinu dana pretplate (zavisi kako si namestio), ali možeš unapred i da otkažeš pretplatu, pa se to neće desiti, kada istekne 3 meseca nećeš imati pristup servisu i to je to.
 11. Ja poručio odavde... https://store.udiscover-music.de/p30-i1802/udiscover-exclusive/ Jedva čekam da stigne.
 12. Realnost. Pobeda kapitalizma nad životom. Novca nad prirodom. Gramzivosti nad budućnošću.
 13. Sad videh…stvarno tuga Božija, šta je čovek sve doživeo u životu i ode prerano. Jako, jako tužno…počivaj u miru Dragane, napravi i gore neki kabl u čijem pravljenju si stvarno uživao.
 14. Pored takvog uličarskog nastupa, ni najmanje me ne čudi rasplet. Pun ih je KP.
 15. 5 godina...za sada...kako stvari stoje, za 15 ću da stignem do magične cifre.
 16. Za takve kod nas niko osim njega. Samo zagriženi DIY "ludak" će uparivati tranzistore na 3. decimalu.
 17. Napraviće to Sale bez problema, ionako mu je glavni "drive" sam postupak izrade, kad ih napravi izgustira ih dok kažeš keks. One prve njegove mono blokove što sam video i čuo kod Šuce pre pitaj Boga koliko godina izgledali su ko da ih je sam Nelson Pass pravio, a terali su Šucine ex-Dynaudio bez po muke.
 18. Pasivni kuler, ne treba ti fan. Ovo što je kolega predložio je dobro rešenje.
×
×
 • Create New...