Jump to content


空也

Članovi
  • Posts

    3,825
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

About 空也

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

8,964 profile views

空也's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated

Recent Badges

  1. Zdravo, Potrebna mi je preporuka za električara radi zamene table sa osiguračima. Da li znate nekog dobrog i pouzdanog koji radi brzo? Internet je prepun oglasa pa ne znamo za koga da se odlućimo. Mi smo kod Fontane na Novom Beogradu. Unapred hvala!
  2. iFi daje 60W (15V, 4A) što je za moj NUC sasvim dovoljno.
  3. Po specifikacijama za moj NUC može već od 12V. Naravno, nepohodno je da je količina ampera koje napajanje daje dovoljna.
  4. Sa boljim. iFi Audio iPower Plus 15V: https://www.futureshop.co.uk/ifi-audio-ipower-plus-15v-for-pro-ican-and-pro-idsd https://americahifi.com/shop/ols/products/ifi-ipower-plus-15v Razmišljao sam i ja o izradi linearnog napajanja, ali kada sam probao ovaj iFi odustao sam.
  5. Ovaj mi je privukao pažnju: https://viphouse.rs/p/asus-4g-n16/175280 Ja internet uglavnom koristim za striming i internet radio!
  6. Zdravo svima, Kao što u naslovu piše potrebna mi je preporuka za bežični ruter sa 4G LTE modemom. Koristio bih ga u našoj kući u Crnoj Gori. Svake godine kada dođemo na more kupimo neku SIM karticu lokalnog provajdera sa 500 GB interneta, koju ubacimo u neki od naših telefona na kojem onda aktiviramo hotspot. To nam ne odgovara iz mnogo razloga (moramo da žongliramo sa SIM karticama, baterija u telefonu se brzo troši, itd, itd), tako da bih želeo da kupim 4G LTE Wifi ruter koji bi stalno bio povezan na struju i omogućavao svim ukućanima vezu sa internetom 24/7. Potrebe su bazične, na njega bi se povezala tri mobilna telefona i dva laptopa, kuća ima jedan sprat. Ako imate konretna iskustva, savet, ili preporuku za konkretan model, napišite! Unapred hvala!
  7. Sa veb sajta: https://www.slovoljubve.com/cir/Siteview.asp?ID=2 Наш радио се чује у већем делу Београда на фреквенцији 107,3 MHz, а путем интернета га можете слушати широм света. FM signal verovatno ne dobacuje do Lazarevca, tako da ti je možda jedina opcija internet.
  8. Ako ti je loš prijem FM signala u Lazarevcu, ta stanica ima i internet stream: https://securestreams.autopo.st:2494/stream/
  9. 空也

    Police za ploče

    Upravo tako! Svaki panel se sastoji od okvira od punijeg materijala, kartonsko saće je u sredini, a "poklopce" sendviča čine slojevi od lesonita ili tankog medijapana. U zavisnosti od vrste i veličine panela negde postoje i ojačane zone u sredini.
  10. 空也

    Police za ploče

    Dobijaju se nekakve metalne zvrčke koje se delom šrafe u rupe na nosećim vertikalnim stranicama, a delom ulaze u žljebove u horizontalne segmente police.
  11. 空也

    Police za ploče

    Ja uz Kallax sa prethodnih slika u kojem držim samo ploče, koristim i Ikea Besta policu: https://www.ikea.com/rs/sr/cat/besta-sistem-za-odlaganje-46053/ Vizuelno su kompatibilni, a ovu kombinaciju sam iskoristio i za ostatak ploča i za uređaje: Paneli su identične izrade kao kod Kallax-a, sa kartonskim saćem, ali polica sa jednostavnim ukrućenjem u vidu medijapana od 2mm drži ogromnu težinu. Samo gornja površina sa gramofonima drži oko 60Kg, srednja zona sa uređajima ima oko 35-40 Kg, a dole je oko 400 tesno napakovanih LP-a koji su teški cca 100Kg. Sve zajedno, kartonska Ikea drži oko 200 Kg težine bez i da se oznoji! Polica čvrsto i stabilno stoji već nekih 5 godina, ispod svakog od tri segmenta na sredini postoje i tri skrivene dodatne metalne nogice sa štelovanjem visine. https://www.ikea.com/rs/sr/p/besta-potporni-nogar-siva-50293604/
  12. 空也

    Police za ploče

    Davno je bilo, ali mi se čini da nije bio nešto preskup. Samo znam da je bio jako tvrd prilikom ušrafljivanja, otpale su mi ruke! 😂 Uz dodatno učvršćenje, za moje potrebe Kallax ima pravu meru po pitanju odnosa čvrstine i težine. Puniji materijal bi policu činio težom, a imam utisak da ništa ne bih dobio.
  13. 空也

    Police za ploče

    Ovaj Kallax može da se okrene i na bok, da bude uži a viši, pa na vrh dodaš još jedan kvadratni 2x2 koji je pola od ovog, ... i to ti je taman oko 750 ploča. Ili da kod stolara napraviš neko custom rešenje.
  14. 空也

    Police za ploče

    Logika kojom sam se ja vodio je bila da je najobičnija tabla lesonita od 2mm značajno lakša od kantovanog univera istih dimenzija. Vizuelno je neprimetna i ne narušava dizajn police koja i sa dodatnom pozadinom može da ide leđima tik uz zid, a dodatno je verovatno i jeftinija, pogotovo što ne zahteva nikakvu dodatnu obradu kao što je kantovanje. Lesonit koji sam ja koristio uopšte nije kilav, u pitanju je tanak medijapan koji je izuzetno čvrst. Veći broj šrafova bolje raspoređuje težinu po konstrukciji od malog broja. Značajan deo je otišao na pričvšćivanje pojedinačnih unutrašnjih segmenata police kako bi se sprečilo njihovo ugibanje pod težinom ploča. Četiri šrafa po ćoškovima mi ne bi rešila taj problem, ma kako univer pozadi bio debeo. Kako bi bilo jasnije, crvene tačke označavaju mesta gde je pozadi ušrafljen lesonit. Možda sam malo i preterao , ... ali kao što sam već napisao, ostvarena čvrstina je takva da se bez problema penjem na Kallax svake godine kada čistim klima uređaj. Znači trpi i mojih 80-ak kila i 500-tinjak ploča bez problema.
  15. 空也

    Police za ploče

    Uz strateški osmišljen raspored šrafova koji drže pozadinu pričvršćenu za Kallax, dovoljan je i lesonit od par milimetara debljine da u potpunosti spreči krivljenje. Kako se ne bi ulegle od težine ploča, svaka poprečna tabla police je sa po dva šrafa dodatno ušrafljena za lesonit, kao i svaka od nosećih vertikalnih pregrada. Mislim da imam raster od bar 35 do 40 šrafova raspoređen po celoj pozadini. Polica je čvrsta kao stena, ne uvija se i ne krivi čak ni za deo milimetra, čak sam sinoć i stajao na njoj (doduše na samoj ivici uz ćošak sa strane) kada sam čistio klimu koja se nalazi iznad. 😃
×
×
  • Create New...