Jump to content


dragec

Članovi
  • Posts

    650
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About dragec

  • Birthday 12/30/1970

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    Hi-Fi

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dragec's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. U tom cenovnom rangu B&W 601 S3 ili Elac 204.2, imao obe kutije, rade kristalno čisto sa odličnom sredinom i dovoljno basa, ako ti se ukaže prilika negde da ih čuješ vredne su pažnje obe.
  2. Sve piše samo nema ko da čita. Prastara tema, ko će da vrti stranice unazad :))) Znači BI-AMP radi samo sa analognim signalima. Mogu da probam da utaknem CD plejer preko klasićnih rca činčeva pa da probam.
  3. Ovde na XR55 bi trebalo da pali automatski kad se poveže sa dva para kablova, videću pa javljam kad probam.
  4. Aha, vrlo pametno su to odradili. Kod mene je prva varijanta povezivanja, zato mi je bio isti zvuk, nisam gluv, to mi je bitno :))) E sad ostaje da sa dva para kablova povežem moje bi-wiring zvučnike da se upali lampica BI AMP, još to nisam probao, da ga čujem u punoj snazi. Drugar sluša stalno tako i kaže da ima razlike u glasnijem slušanju pa ću baš da vidim i tu opciju.
  5. Hmm, nisam primetio razliku između A i B, već sam napisao to ali sad me kopka taj B izlaz, jel piše negde u manual da je on isključivo za stereo i da je bolje ako imam samo par frontova da ih tako povežem? Elem meni nije teško da detaljno sve ponovo testiram, ako nađem vremena slušaću 3 dana preko A i 3 dana preko B isti repertoar pa ću videti ima li razlike, javljam. Btw stigao je i pravi zamenski daljinac, levo na slici. Ako nekom treba desni sa Aliexpresa nek se javi na PP. Na njemu rade samo on-off i volume, ništa drugo ne reaguje iako na sajtu piše da je zamenski za XR55.
  6. +1 za taj predlog. Kako i sam kažeš da dugo slušaš te jbl, možda je vreme za totalnu promenu, verovatno su ti malo i dosadile, a to se dobija kako kolega sondek kaže samo zamenom zvučnika. Poslušaj negde Elac ali isključivo sa jet 3 ribonom, iznedadićeš se zvukom, detaljima, sredinom, bassom, a kreću su povoljno, u okviru tvog budžeta za pojačalo. Skoro je drugar prodao njegove 207.2 za 450 evra. Možeš i kod mene da ih čuješ, doduše ja imam malo veći i skuplji model. Off: Što se tiče peska za punjenje stalaka to sam ti čuvao jedno vreme a posle sam dao drugom drugaru audiofilu da se zanima sa time 😄
  7. Evo probao sam i A i B izlaz, bukvalno je svejedno, isti zvuk preko oba izlaza, pali lampicu DUAL AMP i ovako i onako. Lampce na displeju sijaju istim intenzitetom s tim što sam ja uključio dimmer pa posle par sekundi malo ufitilji svetlo da mi ne šljašti. Donja postavka sa treće slike mi ipak svira mnogo bolje ali Panasonic je u fioci, uključivaće se ponekad, može i pod mišku pa da se nosi negde na probu, kupljen je daljinac, onaj pravi zamenski sa e-bay, stiže uskoro kad prijatelj bude dolazio za Bgd. Super sprava za te pare svakako. Nadam se da sam ti pomogao.
  8. Sad si me zaintrigirao, baš ću da probam da slušam moj par stereo zvučnika koristeći B izlaz na risiveru. Do sad sam slušao samo preko A.
  9. Evo manual pa ako može neko da objasni, vidim da ima neke razlike između povezivanja A i B speakers ako se koriste samo u stereo modu (2CH). https://www.manua.ls/panasonic/sa-xr55/manual?p=14
  10. U Plejeru 4.200 dinara, smešna cena za ovakve sluške. Ja malo čitao forum i baš sam bio u nedoumici šta da uzmem, na kraju sam se odlučio za njih i nisam se ni malo pokajao. Biće odlične za plažu ovog leta, mogu sa se sklope a dobija se i nnogo lepa futrola za njih, sve u paketu.
  11. Da se "zapljunem", pazario sam Koss Porta Pro ali obične, sa žicom, smešna im cena u radnji sada jer su na akciji, predobre su i preudobne, kao stari Sony walkman da slušam, vratile me u srednju školu 🎧
  12. Novi dac, FX Audio SQ5, odličan, za 110 evra svira samo tako 🎵
  13. Ovako nešto? Obe kutije mi deluju kao allrounderi. Ako ništa bar je super test :)))
  14. Ako idu na uži zid KEF LSX ti je na popustu u Plejeru, 137.880 din par, tu ti ne treba pojačalo, oni su aktivni. Opet ostaje para za dobre stalke. Šta znam, treba probati, otići po salonima ili kod prijatelja audiofila pa poslušati šta ko ima, sve zavisi od tvog ukusa i afiniteta.
  15. Ako idu na širi zid moj predlog je Focal Chorus 807v, njih sam imao, imaju bass reflex napred, ne traže puno prostora nazad, takođe preporuka za B&W CDM1 NT sa nautilus visokotoncem, isto bass reflex port na prednjoj strani, te dve kutije su oko 550-650 evra, ostaje ti dosta para za stalke i neki dobar kablić. Uz Focal Marantz pojačalo, uz Bowerse neki Rotel 1520 recimo.
×
×
  • Create New...