dragec

Članovi
 • Content Count

  435
 • Joined

 • Last visited

About dragec

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 12/30/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  HI-FI

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dragec

  Hi-Files Show 2018

  Kappa 8.2i, malo sam se raspitao okolo jer mi je zvučalo dosta dobro a te kutije mogu da se nađu za oko 700-800 eur na KP i ove su prepravljene, ne znam tačno koja vrsta upgrada-a je rađena. Na trenutke su imale dovoljno bassa a na nekim pesmama su mi zvučale dosta tanko sa mnogo izraženim visokim i srednjim tonovima.
 2. dragec

  Hi-Files Show 2018

  Bio sam juče, obišao sve sobe, mnogo je veća gužva nego prošle godine. Organizacija odlična kao i proteklih godina, dosta više izlagača i čini mi se da se širi krug audiofila što je jako pohvalno. Za moj ukus i dalje neprikosnoven zvuk Šolaja audio sa "Beatgoeson" zvučnicima. Jednostavno po meni je to najskladnije i najmuzikalnije sklopljen sistem, jedino mi se na oko ne sviđa uopšte ali dalo bi se i to srediti. Upitao sam konstruktora zvučnika i dobio sam odgovor da ništa nije rađeno na kutijama od prošle godine, nikakav upgrade nije rađen osim što su sada full usvirane. I malo je mekši zvuk bio ali i dalje jako, jako dobar! Ostalo sve je bilo tako/tako, Delija je rekao manje više sve u svom postu, složio bih se sa njim u većini stvari. Ono što me oduševljava (a smeta mi kod Šolajinog sistema) je vizuelni izgled nekih sistema, na primer 4audio Audio Research i Sonus Faberi, to tako dobro izgleda da me ne bi zanimao zvuk uopšte, dovoljno bi mi bilo samo da imam dovoljno para i veliku prostoriju i da unesem sve one komponente i uživam gledajući ih. U toj sobi je pretežno puštana klasika i taj zvuk je bio odličan. Voleo bih da mogu da čujem i neki jazz ili rock na njima i da donesem svoj sud. Ko ima vremena nek svrati i danas, ima zaista šta da se vidi i čuje.
 3. dragec

  Belgrade Audio Video Show 2018

  Bio juče, obišao sve sobe, lepo prezentovano, manjak gužve je plus, ima uvek mesta u prvom redu da se sedne u sweet spot. BFA zvuči jako dobro sa tim slovenačkim kutijama. Na mene najbolji utisak ostavo Focal Sopra 2, amplifikacija je bio Naim Supernait XS i neki novi Marantz DAC. Taj setup bih poneo kući bez ratmišljanja, dinamika, prostor, scena, još i mnog lepo izgleda taj Focal.
 4. dragec

  Bowers & Wilkins B&W CM1

  Zahvaljujem se na pažnji, može lock! Hvala.
 5. dragec

  Bowers & Wilkins B&W CM1

  Na prodaju zaista sjajni mali zvučnici od renomiranog engleskog brenda Bowers & Wilkins u najlepšem finišu, crni piano lak, očuvani 10/10 sa pripradajućim mrežicama, sunđerastim čepovima za portove i originalnom ambalažom. Lako se uparuju i pokreću, ja ih slušam sa 25W u A klasi, sviraju fenomenalno, ko nije imao prilike da ih čuje verovatno će biti zatečen koliki zvuk daju, sve je izbalansirano maksimalno, nek vas ne zavara dimenzija, lako pune i veće prostorije, bass je impozantan! Izrada je vrhunska, kutije su dosta teške, drvo je višeslojno, bas je od kevlara, visokotonac je nautulis, okviri su od aluminijuma, stanje bez ogrebotina, kada se vrate u ambalažu imaćete utisak da ste kupili nove u radnji. Na internetu ima mnogo review-a kao i a ima i mnoštvo klipova na Youtube-u u vezi ovih zvučnika, ukratko mali zvučnik koji stvarno radi kao veliki. CENA: 470 EUR (kupljene nove u Koratu 11. 05. 2015. plaćene 700 EUR) Dragan: 069/75-73-74
 6. dragec

  Focal Chorus 807V

  Prodato! Može lock, hvala!
 7. dragec

  Focal Chorus 807V

  Audiofilska poslastica, Focal Chorus 807V, najveći bookshelf iz te serije sa originalnim fabričkim stalcima, bez ijedne tačkice na sebi, sve je perfektno očuvano, imam pripadajuću ambalažu i za zvučnike i za stalke. Kutije se šrafe za postolje, u kompletu se dobijaju dva kompleta šiljaka (manji i veči) i podloške za parket/pod, sve zajedno čini savršenu celinu, zvučnici sviraju brutalno! Ja sam kupio druge zvučnike tako da su mi ovi višak i zato se prodaju. CENA: 650 EUR sa stalcima (poželjna je kupovina u kompletu, mnogo bolje zvuče sa originalnim stalcima) Mob: 069/75-73-74 Dragan
 8. dragec

  Frontovi za XR55?

  Ja sam imao XR70 a slušao sam i XR55 kod drugara, to razbija, šta znam koje frontove da staviš, stavi bilo koje, pokrenuće ih k'o od šale i zvučaće dobro, sećam se kad smo nagazili Cantone RCL to je treslo sobu, da ne poveruješ koliko snage ima taj risiver, čudo je ta D klasa, imaš i opciju bi-amping, to vidi kako se povezuje, nije problem uopšte samo ti treba dva para kablova, tad dobijaš više watti po kanalu.
 9. dragec

  Audio Analogue vs Aura - razmisljanje naglas

  Imao sam Auru VA-40 i VA-150, to su nenormalno dobra pojačala za te pare, samo bojim se da ćeš teško naću neku Auricu koja nije "gorela". Jako lepo se slažu sa Kef, Tannoy i B&W zvučnima, jednostavno VA-150 razbija, sa B&W Matrix 2 S2 zvučnicima to je bila fantazija kod mene. Kad mi je jednog dana dunulo da menjam sistem debelo sam zažalio i za Matrixima i za Aurom, ali ne znaš sta imaš dok ne izgubiš, staro pravilo. Tako da ti predlažem za tu kvadraturu B&W CM1 (moje bivše kutije, ja sam se menjao a vidim da su opet na KP) i neku od tih Aura sa KP, ako nisu budžene biće to super. CM1 SE sam slušao i taj zvučnik mi se uopšte ne dopada. Ima tu još milion opcija ali za ovu proverno znam da će biti dobra, a uklapa ti se u budžet. CM1 je all-rounder sa neverovatnim bassom, mana im je samo što treba da se odalje od zida što više, inače jako dobar mali zvučnik sa velikim zvukom. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
 10. dragec

  FM radio

  Super, onda mogu da kupim bolji tjuner, to sam planirao, hvala na informaciji!
 11. dragec

  FM radio

  Dokle će u Srbiji moći da se sluša FM signal?
 12. dragec

  Jimmy018 sistem

  Dobre kutije su uzeo
 13. dragec

  Dr Agecov HI-FI

  https://www.stereophile.com/standloudspeakers/1107focus/index.html Evo i sterophile testa ako nekog zanima, baš su ih nahvalili, verujem da taj čika John Atkinson zna nešto hifi-ju
 14. dragec

  Dr Agecov HI-FI

  Neverovatni zvućnici, pritom nisu uopšte papreno skupi. Sve se ukopilo, i ja da se skrasim malo.
 15. dragec

  Dr Agecov HI-FI

  Hvala komšija, da tebe nije bilo ne bih ovo skockao tako lepo!