Jump to content


dragec

Članovi
  • Posts

    635
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by dragec

  1. Naišle RX 6 povoljno, odmah sam ih uzeo, najluđe što na računu piše 11.06.2011. a neusvirane su. Da, nisam ni ja verovao, kutije su bile u jednoj stranoj firmi, kupljene za potrebe neke prezentacije, to prošlo, sklonjene u magacin. Potpuno su nove osim što su stare 13 godina, haha! Sviraju svaki dan sve bolje i bolje. Nisu bolje od Elac-a, nisu ni ta cenovna klasa ali mi bolje rade u mom prostoru pa ću njih ostaviti. Sad na slici se tek vidi koliki je FS 208 u odnosu na engleze... Rekoše mi da ne brinem za kondove u skretnici zbog dugog stajanja, nemam pojma, šta vi mislite?
  2. Javi utiske sa Exposure-om kad ga pazariš.
  3. Iz arhive, slika je nastala 06. novembra 2011. Lele koliko godina prođe, kao da je juče bio taj sajam... Dakle Focus 160 + piše na panou šta sve
  4. Samo sam spomenuo, možda neki VTL integralac? Doduše to sam slušao sa Contour 20, fantazija...
  5. Ti zvučnici su fantastično svirali sa Bračinac lampama na jednom od sajmova pre dosta godina.
  6. Baš mi je žao za Saleta, nisam znao da je umro. On mi je onomad popravio Onkyo risiver, odličan majstor je bio.
  7. Hajp je bio, vraćeno je sve na staro, verovatno se i vama to desilo sto puta da vam se učini da nešto svira mnogo bolje nego što stvarno jeste. Risiver je dobar ali da ostavlja u prašini skuplje uređaje od sebe možda da a možda i ne, sve zavisi, kod mene je bolja YAMAHA AX-596 definitivno. Tako da malo smo se igrali, idemo dalje, risiver je u fioci za sada. Sistem B više nemam ali ostaje da ga pokažem nekom ako ga bude zanimalo čisto eto da čuje kako sprava od 80 eur može da svira, uskoro stiže i zamenski daljinac pa će biti u kompletu.
  8. Ma kako nije, znaš koliko su retki, nema ih više, ovaj sam jedva iskopao. Šalim se malo, ma nije problem, ugradićemo utičnicu, to je lako.
  9. Bolje ali ulazimo u nedoumicu da li "skrnaviti" uređaj ili ostaviti sve fabrički jer bez bušenja ta operacije ne može.
  10. Nabavio adapter za iec da bih izbacio tanki "kabl od lampe" koji se dobija uz risiver, stavio strujni Lapp, primetna je razlika u zvuku, malo se bass zaoblio, dobio na volumenu, stabilniji su tonovi, sredina i visoki ostali isti koliko sam primetio, još ću da testiram.
  11. Prodato, može lock! Hvala.
  12. Ništa bez probe. Ovaj prvi što je stigao sa Alija ne radi, to jest radi samo par funkcija. Čekam sad taj drugi sa ebay da vidimo da li je odgovarajući. Mada navikao sam ovako, može da se upali/ugasi i radi volume, dovoljno da se ne ustaje, sve ostalo sam ručno podesio u meniju.
  13. Iz lične kolekcije, dugo stoje u sistemu B koji se slabo sluša, stoga idu na prodaju kao višak, zvučnici su u jako dobrom stanju, mogu slobodno reći da nemaju nijednu tačkicu na sebi, stalci su pravljeni po meri, metalni, imaju dole šiljke sa navojem za štelovanje, hromirane podloške 8 komada, 4/5 stuba je zbog akustike i stabilnosti napunjeno finim suvim kvarcnim peskom granulacije 0,17. Od kad je sipan pesak stalci su čvrsti kao mermer i zvuk se baš dosta poboljšao. Poslednja serija Made in England, spadaju u 20 najboljih kutija koje su B&W ikada napravili, zvučno savršeni, kevlar bas 6,5" i njihov vrlo rezolutni visokotonac iz serije 6, za ove pare teško je naći bolji bookshelf. Uzastopni serijski brojevi. Moguća svaka vrsta probe i provere. Cena za komplet: 400 EUR (ne prodajem odvojeno) Mob: 069/75-73-74 - Dragan *POPUST ZA ČLANOVE FORUMA SE PODRAZUMEVA
  14. Opušteno, ko da je nešto bitno u pitanju, daljinac od hiljadu din, poručio mi je sad drugar iz inostranstva pa će mi doneti uskoro, rešeno...
  15. Video sam to, pa taj crni sto se dobije sa slike nema veze sa ovim desno, vidi na ebay i amazonu kakav je. Pravi zamenski, bukvalno prekopiran original. Ne kazem da taj nece raditi ali vidi na sta lici.
  16. Nemam puno iskustava sa kupovinom sa ebay, izbacuje mi da prodavac ne salje za Srbiju. Probao sam i neke druge sajtove, recimo Walmart, isto kaze ne salju za Srbiju, Amazon takođe. Nemam ideju sta dalje raditi, gde traziti, u kom smislu biti uporan dalje?
  17. Ima li neko ideju za daljinac? Ebay ne šalje za Srbiju, ni Amazon. Ovaj sa Aliexpressa što mi je stigao nije adekvatan, ne rade mu sve funkcije. Može li neko da mi poruči iz inostranstva pa pošalje, ili kad dolazi u Srbiju ponese, nije mi hitno ali bih voleo da imam dobar zamenski kome rade sve funkcije. Evo ga još jednom traženi proizvod sa šifrom na slici.
  18. Skroman ti je budžet. Bolje skupi jos malo para za neke ozbiljnije kutije, bojim se da neces biti zadovoljan sa bookshelfom od 100 evra a taj risiver moze mnogo vise da pruzi.
  19. Ja imam B&W 601 S3 sa bass reflexom napred, XR-55 ih rastavlja, nikad mi nisu svirali tako dobro kao sa D klasom.
  20. Canton 920 DC u prirodnom furniru za nekih 120-140 evra, tako se kreću, to za početak a kasnije możeš i neke ozbiljnije jer taj risiver ima snage, poteraće i podnostojeće kutije kao od šale.
  21. Može, ja poručio sa alija ovaj i ne odgovara, radi mu samo on/off, volume i mute, nista drugo, evo na drugoj slici koji je odgovarajući, treba da ga poručim ovih dana, taj ti treba. Inače može sve ručno da se podesi, uđe se u menu i redom kreneš. S obzirom da imam samo tv povezan optikom meni su ove funkcije na trenutnim daljincu dovoljne ali poručiću i pravi zamenski svakako.
  22. Vintage zvučnici i D klasa, moguće da tu "generacijski" nema dobre sinergije. Kod mene svira za sve pare, prezadovoljan sam.
  23. Koji zvučnici su u pitanju? Čudi me to sa oštrim visokim na glasnijem slušanju. Kod mene se riboni potpuno smirili, može da se pojačava dok bukvalno malter ne krene da otpada sa zidova a zvuk i dalje ne para uši.
  24. Svaka čast! Drago mi je da čujem da nijedan od tih 5 komada nije imao problem do sada. Evo prođoše godine od kad sam prodao svoj XR70 i sto puta se pokajao zbog toga. I onda letos ponovo prodadio crv planirao sam da nabavim XR55, malo muke bilo da se nađe ali uspeo sam. Našao je svoje mesto u B sistemu i sad više nije na rezervnoj klupi, vošti Elac samo tako, neverovatno koliko stabilno radi, predobra sprava, moram još jedan da nabavim!
  25. Osvežavanje prastare teme, btw sluša li još uvek neko legendarni Panasonic SA-XR55 u 2024? Mislim da bi svaka ozbiljna hi-fi kuća trebala da ima po jedan bar kao podsetnik što-ulupah-silne-pare-u-uređaje-vidi-kako-ovo-svira 🤣
×
×
  • Create New...