Jump to content


Gruja

Članovi
  • Posts

    546
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About Gruja

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    BGD

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gruja's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Posting Machine Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Gruja

    Šta se sluša ?

    Evo jedan potpisan, kupljen jesenas na njihovom koncertu u Kopenhagenu. Bilo mi je čudno kad su prešli na elektro varijantu ali sad mi je leglo. Koncert je bio odličan, preporučujem ako dođu negde u komšiluk. Vrcaju od energije, naročito Gabrijela. Inače ploča baš i ne staje u ranac koji je po Wizair dimenzijama, ubacio sam je u ženin za mrvicu veći ali se ipak deformisala. Ne smeta za slušanje ali nije baš ni moralo. Preporučujem nošenje u kesi sa strane, koliko sam video na par letova nikom nisu kese tretirali kao dodatni prtljag.
  2. Slušao sam dva fenomenalna tribjuta, Rainmakers (Iron Maiden), i Metal Lica (ovo je jasno). Isto su za preporuku ako naletite.
  3. Zaboravio si teremin, ako Danilo nije naprasno rešio da batali taj instrument. Nisam bio na ovom koncertu jer sam bio na prethodna 2-3 u istom prostoru, i to je bila audio vizuelna perfekcija.
  4. Ovo kao da je napisao glavni lik iz Perfect days, zadnjeg filma Wim Wendersa. Inače film je za svaku preporuku, pravi zen sa odličnom muzikom.
  5. Ko nije u toku, u Pozorištu na Terazijama može da se pogleda mjuzikl Cigani lete u nebo. Svaka preporuka. Preporuka i za ostale njihove predstave kad smo već kod toga.
  6. Daleko od toga da je ovo jedini forum gde se pominju OLED mane: https://www.google.com/search?q=oled+posterization+site:www.reddit.com
  7. Dva drugara imaju Sonijeve OLED TV-e. Ni meni se slika nije svidela - najpre jer je bilo dosta posterizacije, najviše u tamnijim delovima scene. Probao sam da izvučem stvar podešavanjima ali bez uspeha. Sadržaj su bili striming servisi koje je puštao sam TV (Netflix, Disney). E sad, možda je bitrate bio loš pa odatle posterizacija, možda je OLED toliko dobar da su vidljivije mane, ali sveukupan rezultat je bio razočaravajući.
  8. Kod Batiste mi je kontrabas bio baš tih, čim krenu iole življe da sviraju nisam ga čuo. Nije mi se nešto popravilo onda kad su zamenili mikrofon. Kod Skofilda se čak čulo neko periodično klaparanje kad je krenuo sam tiho jednu stvar. Nešto su mi tonci zakazali sinoć. U Domu Omladine mi je bio odličan zvuk u sredu i petak.
  9. Gruja

    NOVI ALBUMI

    The Bravery of Being Out of Range mi je fantastična pesma u svakom smislu.
  10. Što je najbolje ni ja ih ne slušam, znam samo par pesama. Ali su im konceri spektakl pa je greota to propustiti.
  11. Danas počela prodaja karata za Ramštajn, već otišao fan pit.
  12. Gruja

    Šta se sluša ?

    Wizair povratna karta do Štokholma, Kopenhagnea, Ajndhovena, može da bude i 50e. Doduše na severu je sve skupo, pa i smeštaj, transfer, avion tu bude najmanja stavka. Pre nedelju dana sam tako skoknuo sa ženom i slušao Rodriga i Gabrijelu u Kopenhagenu. Sad nešto razmatram da skoknem do Sofije na Tarju Turunen u decembru, ako ne bude snega to je isto "iza ćoška", a usput vidiš malo i grad u koji bi ko zna kad otišao ovako.
  13. Gruja

    Šta se sluša ?

    U Amsterdamu je Waters bio nekih 80e za gornji deo tribina. Mislim da je tako nešto bilo i u Budimpešti. Možda nije više bilo tih karata kad je Delija gledao. Jesu to lošije karte za tipičan koncert ali je njegova "bina" dole kroz ceo parter sa ogromnim ekranima na sve stranr i ima smisla gledati je malo iz daljine. Ali cene karata jesu poludele.
  14. Gruja

    Šta se sluša ?

    Kod takvih matoraca nema više propuštanja i "drugi put ću"... Ja ga gledao sa drugarima proletos u Amsterdamu, a i opet bi ako bude još koja turneja. Inače imao sam karte za Santanu u Beču u martu 2020. Možda dan dva pre koncerta krenula zatvaranja i propade sve zbog korone. Od tad čovek nije ni došao u Evropu, sad samo sedi u Las Vegasu.
  15. Gruja

    SciFi literatura

    Larse, šta je poenta ovih tvojih brojnih postova sa slikom knjige? To nam ništa ne pomaže. Napiši bar rečenicu dve da znamo o čemu se radi u svakoj od tih knjiga.
×
×
  • Create New...