Jump to content

Gruja

Članovi
 • Posts

  502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Gruja

 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  BGD

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gruja's Achievements

 1. Bočno u fan pitu je zvuk bio osrednji, dosta je praštalo. Ali nikad nisam ni doživeo u Areni da je baš dobar zvuk. Sa druge strane, vizuelni doživljaj je bio savršen odatle.
 2. Mogu samo da dodam glas za Microlab Solo 6c, za 7c kažu da je bass heavy, nisam ga lično čuo. Ali 6c nemam šta da zamerim, više nego solidan zvuk za te pare.
 3. U prevodu, ako bilo koji opseg u ekvilajzeru podigneš za X (to obično piše u dB), za toliko moraš da smanjiš ukupni izlaz, inače signal može da ide preko 100% a onda imaš krčanje tj. clipping. Probaj bez svega toga. Još nešto, mala je šansa da su oba zvučnika pokvarena na isti način i to od starta, veća je verovatnoća da je negde drugde problem.
 4. "ROCK OPERA Italy tour. Sinoćni koncerat u Udinama je bio za pamćenje! Višeminutne ovacije publike i tri bisa bila su dovoljan polazatelj da smo se svi dobro proveli sinoć! Hvala i vidimo se večeras u Trstu!" Drago mi je da nešto domaće uspe i u inostranstvu, taman kao kontrateža italijanskim 40 fingers koji su bili kod nas pre par meseci
 5. Imao je i Bg dve rok večeri, doduše ne za sam doček. Ali je zvuk bio krš. Ne znam da li je do ozvučenja ili što je Trg Nikole Pašića okružen zgradama pa je to do refleksija.
 6. Danilo Nikodinovski, svira narandžasti Gretsch, taj sci-fi instrument je teremin, a imao je i jedan mali sint gde je povremeno svirao i igrao se modulacijama. A da, svirao je malo i bubnjeve na kraju Inače i on i onaj drugi gitarista (koji svira Gibson SG) pored njega često koriste sustainer umesto trzalice. To je mala sprava koja vibrira i tako dobijaš konstantan ton. Za mnoge melodije sam mislio da ih svira sint dok sam slušao album dok nisam na koncertu video da je to gitara. A što se tiče gostujućeg gitariste: > a kao poseban gost na binu je iskočio i kultni novosadski gitarista Zoran Bale Bulatović, poznat po radu sa Pekinškom patkom, Lunom i Laboratorijom zvuka. https://balkanrock.com/reportaze/kolektivno-sanjarenje-uz-nikolu-vranjkovica-u-kombank-dvorani/
 7. Slažem se sa obojicom, i vrhunski, ali opet malo i već viđeno. Ne znam za naš rok bend koji bolje muzicira uživo. Sa negativne strane, pravi korona parti, od 2-3000 ljudi (koliki je kapacitet doma sindikata?) ako je bilo par njih sa maskama, svi pevaju na sav glas… Jesu tražili kovid sertifikate na ulazu ali to i ne znači nešto preterano. Išao sam celu jesen po koncertima, ali to je uglavnom bio jazz i mirnije sedeće svirke, svako drugo mesto prazno, svi sa maskama. Ovo je bio pun rok koncert, ni po čemu drugačiji od onog iz 2019. Sa druge strane, nekad će i morati da se vraća na staro, kad smo već mnogi i preležali i vakcinisani tu i nema više šta da se radi. Izvinjavam se za mali off, koncert je bio odličan. Što se tiče ozvučenja, bilo je malo komično kad je momak (tonac?) dolazio više puta kod Nikole sa tabletom da nešto koriguje, taman se okrene pa se odmah vrati nazad, Nikola mu samo klima glavom ovako ili onako… Ja nisam ni primetio šta se tad menjalo u zvuku, možda je bio samo monitoring u pitanju. Ko je čovek koji je izašao sa belim stratokasterom da malo svira, a i posle na samom kraju?
 8. Kad smo već kod tog klipa - Šandorov nastup mi je bio malo preteran. Prvi put kad sam gledao rok operu mi nije toliko smetalo, ali drugi put već jeste. "Krade" šou, a taj šou ima mnogo više da ponudi od njegovog trčanja po sceni i afektiranog pevanja. Mislim da bi bilo bolje kad bi malo spustio loptu, bio bi bolji paket sa svim drugim izvođačima. Sem te zamerke, rok opera je sjajno iskustvo.
 9. Zagreb pa mi, zanimljivo da su odabrali baš ex-yu za početak turneje.
 10. Dobro, malo se zezam, da je nešto što je "sad ili nikad" ne bi bilo razmišljanja. A žena mi je carica koja me pušta na sve koncerte Eyot sam slušao dvaput, i slušaću ih verovatno svaki put kad dođu u Bg, pa samim tim nije baš da moram i sad da odem. Inače kad smo već u temi o koncertima, kupio karte za mene i drugare za RHCP. VIdeo sam čim su objavili turneju za 2022, ali dok smo se izdogovarali odoše dobre karte za Budimpeštu. Srećom dodali su Bratislavu 12. juna, pa smo tu reagovali odmah.
 11. Poklanjam kartu za Eyot, 16. decembra u Domu Omladine. Koncert je prvobitno trebao da bude 2. oktobra, a novi datum mi ne odgovara, ne samo da je ćerkin rođendan, već i ženin, pa ti idi majčin sine na koncert ako smeš.
 12. Meni je bio odličan Rymden u sredu, kontrabas je često svirao u rok maniru, pa ide malo zvuk kroz pedale, pa klasičan džez, dosta inovativno i zanimljivo sviranje. Čovek na klavijaturama je plenio energijom. Meni možda i najbolji koncert za ovih par godina kako idem na bjf. Mada je i publika odlično reagovala, ne bi rekao da se samo meni svidelo. Večeras sam bio samo na prvom koncertu, Petros Kampanos, to mi nije leglo i iscrpelo me, nisam imao volju da ostanem na tom sledećem.
 13. I u Beogradu jako zavisi od mikrolokacije. Kad su prošle zime bili udarni naslovi za loš vazduh kupim ja neki od tih Mi uređaja. Donesem kući, kad ono sitne brojke, ni blizu onoga iz novina. Kad je došao drugar pušač vidim da sprava radi, nije do toga. Posle nađem detaljniju mapu zagađenja, kad pogledaš u Beogradu je problematično u delovima grada gde domaćinstva lože čvrsto gorivo, eventualno oko toplana i autoputa. Dobar deo Novog Beograda ima ok brojke čak i kad je "crveni alarm". Tako da nije loše pozajmiti prvo na probu ako imaš od koga. U svakom slučaju kupiti samo jedan ako je u planu bilo nekoliko, dok ne vidiš na čemu si.
 14. Pored toga, zapakovane slušalice su veoma druga priča od otpakovanih koje stoje negde sa strane. Pakovanja obično imaju karton ili plastiku na koje naležu padovi tako da se manje više rasporedi opterećenje. Jedne od slušalica su mi Sennheiser HD700. Jesam ih kupio polovne, ali su tad izgledale besprekorno. Međutim baš sam ih slabo koristio, malo zbog toga što su otvorene, a malo sam ih i čuvao a arčio druge jeftinije. Dešavalo se da je bilo godina kad sam ih koristio samo par puta. Fast forward 6-7 godina kasnije, padovi se nisu pohabali, ali su pukli tamo gde im je bila slaba tačka, na ivicama, gde se velur ili šta li je presavija oštro preko plastike. Da su stajale na stalku, ili bar češće na glavi, bilo bi drugačije opterećenje i to se verovatno ne bi desilo.
×
×
 • Create New...