NShappy

Članovi
 • Content Count

  1,683
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pojačalo ima DAC i optički ulaz. Poveži i TV na njega, optičkim kabelom.
 2. NShappy

  Kakav oglas!?

  Ok priča, ali zbog čega ovde u ovoj temi, ova priča?
 3. Nixie, nemoj me pogrešno shvatiti, ali malo si omašio temu. Pre davanja saveta, treba pročitati šta pokretač pita, šta je do sada napisano, pa u kontekstu toga treba da pišemo dalje. Ovde devojka koja se ne razume u HiFi, traži savet za gramofonski sistem. Želi nov, želi na rate, prednost gramofonima bele boje. Nema koga iz okruženja da pita za savet. Da ima, ne bi ni bila ovde. Kada se nekome daju saveti, treba gledati i okolnosti pod kome se daju, i kome se daju. Savetovati polovne zvučnike sa KP, od očiglednog preprodavca, koji napiše komentar onako kako je napisao, članu Nickey, nije ni malo korisno, bar njoj. Nekom drugom članu, možda... Zatrpavati temu desetinama opcija, polovnih, novih, većina bez mogućnosti da se posluša, nekome ko verovatno i nema iskustva sa slušanjem različitih sistema, tema se razvlači, a pokretaču teme ne verujem da je korisno, sem da ga zbuni još više. ... ... ... I dalje, procenjivanje zvuka zvučnika preko YT snimka urađenog telefonom?!? Mislim da bi to zaista trebalo zabraniti na forumu. Preporučujem ovu temu:
 4. NShappy

  Kakav oglas!?

  ^^ BuaHAha... ...pa ni jedan od ta 4 drajvera nije original.
 5. Odličan izbor. Imaj u vidu da to pojačalo ima i DAC i optički i koaksijalni digitalni ulaz. Ako ne znaš šta je to, nije mnogo bitno... To znači da možeš na to pojačalo digitalnim vezama lepo povezati savremeni televizor, računar ili neki jednostavi streamer tipa Chromecast. Nemoj bežati ni od digitalnog zvuka, sada kada pojačalo ima i digitalne ulaze. Još jedan problemčić može biti, khm, ta savremena pojačala te klase, gramofonsko pojačalo ponekad imaju tek da se spomene. A u stvari su dno dna za kvalitet zvuka (mislim samo na taj gramofonski ulaz). Ne opterećuj se ovim dok se sve ne poveže i malo duže sluša. Ali ako nešto bude usko grlo u gramofonskom slušanju, ja bih prvo posumnjao na PHONO ulaz na pojačalu. Problem se rešava uz još malo para. I nije hitno da se radi.
 6. Pa ok, onda kažeš, daj šta je najbolje do 800€. Ne kažeš da ne želiš QLED kao prvi uslov.
 7. Šta fali QLED? OLED RAZUMEM da neko želi da izbegne, ali QLED?
 8. Nisam bio u Nišu. Ali druge dve Player prodavnice u kojima sam bio su sasvim lepo opremljenje, u mnogo toga može da se vidi, čuje i proba. Lokacija piše na sajtu player-a. Slažem se sa komentarom. Većina naših "saveta" ima smisla samo nekome ko se malo razume u materiju. Ali zaista smatram da je Player bolje mesto za kupovinu HiFi-ja od Gigatrona. Možda i oni daju na rate?!? Ne znam za Niš, ali u NS radnji, zaposleni u Player-u su neobično spremni da pomognu mušteriji koja uđe u radnju.
 9. Nemoj uopšte gledati Gigatron za kupovinu HiFi opreme. Sem ako nešto konkretno baš hoćeš i znaš šta hoćeš, a oni baš to imaju i cena je dobra. Neko gore reče, ima Player prodavnicu u Nišu, pa pogledaj tamo šta ima. Mislim da ćeš se prijatno iznenaditi kada uđeš u radnju. Kod nas postoji još valja 4Audio, koji možda ima nekog predstavnika u Nišu, kao što ima u Novom Sadu. Zovi pitaj. Ti dvoje prodaju "normalnu" opremu, ono, da nije u hiljadama eur. Spomenuti Thorens gramofon npr. ima istu cenu i u Gigatronu i u 4Audio, ali ja samo potpuno siguran da ga Gigatron nema kod sebe, već će tek po porudžbini da ga povuče iz magacina uvoznika, dok sam ga kod AudioPlus u NS (koji radi sa 4Audio) video u radnji. Inače, umesto predloženih gramofona, ja bih gledao neku Regu ili ProJect. Evo ga dva primera, najverovatnije bolji od Thorensa 201 (ovaj drugi sada nešto skup, bude povoljniji na akcijama): https://www.player.rs/artikal/pro-ject-essential-iii-phono-piano-om10 https://shop.4audio.rs/shop/gramofoni/rega-planar-2/ Imaj u vidu da svi ovi gramofoni nemaju nikakvu automatiku. Po zvaršetku ploče, moraćeš otići do gramofona i podići lift ručke.
 10. NShappy

  Amazon shipping

  Hehe, da vidiš tek šta se deslio sa AliExpress-om... Trebalo bi da se sve normalizuje kada se normalizuje i avionski saobraćaj, plus još jedno mesec do dva, da se isprazne stock-ovi neisporučene robe.
 11. Stiže sa Ali-ja sve što mogu da pošalju, i što mi hoćemo da platimo. Ali problem je ukidanje povoljnih poštarina. Imam i ja još ponešto što putuje, a krenulo pre ukidanja standard shippinga. Ali retko šta sada ima opciju normalne cene isporuke. A i to što ima je od sumnjivih trgovaca. Neki mi već otkazali isporuke, i muljaju nešto, iako je kao bila opcija povoljne isporuke.
 12. Ako eliminišemo ove što podižu nogu da budu potkovani, podsetio bih na činjenicu je da je starih ploča sve manje i manje. ExYu rock-a pogotovo. Cene će divljati kako se postojeće ploče budu trošile. Dojmim se da će baš ExYu rock biti sve skuplji i skuplji na našem tržištu.
 13. NShappy

  Netflix

  Hm, u pravu si. Em sam promašio temu, em inicirao ovih poslednjih nekoliko prepucavanja. Na nekim drugim forumima, Netflix tema služi i da se raspravlja o Netflix-u uopšte, pa me ponelo. Izvinjavam se na off-u.
 14. NShappy

  Netflix

  U princpu, moraju ostaviti neku ekskluzivu za skupe nosače videa, pa neka to bude ultimativni kvalitet slike. Sam kvalitet stream-a (kada sve radi kako treba) je nekome dovoljan, nekome nije, ali to je ono što može biti i jedna od opcija kojima bi se stream servisi borili između sebe. Pored cene. Ponuda sadržaja na kašičicu, i svojatanje svoje produkcije na samo svoj stream je
 15. NShappy

  Netflix

  Iskoristiću priliku da malo bacim hejt na video stream servise, i pravac u kojem se to razvija. Pisao sam to već na drugom forumu, pa ću ovde preneti: ------------ ...ja sam jako jako razočaran streaming servisima za video, kao idejom uopšte i pravcem u kojem to ide, bar ovim sadašnjim. Kada se to pojavilo, kada sam probao prvi Netflix, oduševio sam se, bio ubeđen da je to budućnost, kada ono cvrc, oduševljenje je splasnulo u rekordnom roku. Za razliku od streaming servisa za muziku, gde uglavom ima (gotovo) sve što vam može trebati (plaćam Tidal i Spotify), video streaming se podelio na gomile "svako za sebe" produkcije i publikovanja. Koji će mi đavo video servis gde nema SVE što bih želeo pogledati. Ili bar 2/3. Disney otvara svoj stream servis za svoju produkciju, Amazon ima svoj stream i svoju produkciju, HBO ima svoje, CBS svoje... I svi će svoje sadržaje, da ponude samo kod sebe. Treba mi "videoteka" gde mogu da pogledam sve delove Star Wars i Startrack, nove filmove onda kada ih puste van bioskopa bez obzira čija je produkcija, serije onda kada prođe prvi hype, ali i klasike tipa Trainspotting, Kum, Bekstvo iz Šošenka, Prohujalo sa vihorom, sve od Vudi Alena, pa i Frends-e, Bing Bang Theory, Čarli Čaplina, zašto da ne i sve exYu filmove, Korejske, Španske, Francuske, Japanske... Takav "video klub" bih plaćao i mnogo više nego što traže sadašnji, delimični. I takav video klub bi za mene bio kraj torentovanja. Pa mjkumbžju, i ranije u vreme legalnih video klubova na zapadu, video klub koji bi imao samo ponudu Worner Brothers ili Universala ne bi dugo opstao. Jel? Dok se ne pojavi neki overall stream video klub, ovo rasparčkanost meni ne treba. Razumem da su autorska prava problem, ali ovako kako rade, nemam drugi izbor nego da se i dalje oslanjam na torente. Razumem da ih zapravo muči i prodaja prava televizijama, koje neće biti ako isto ponude preko stream-a, ali ne može ni ovako doveka, dolaze nove vremena. Klasična televizija "mi vama emitujemo šta i kada hoćemo/imamo", je istorija, kao uostalom i kupovanje filmova i serija na nosačima zapisa. Treba da sednu i naprave nove ugovore/pravilnike/dogovore ili šta već treba, oko načina on-line distribucije po regionima ili šta ih već muči, i da se za korisnike bore cenom i kvalitetom usluge, a ne delićima sadržaja. Naravno, kvalitean titl ili sinhornizacija za dečije sadržaje se podrazumeva. Za sada plaćam HBO OD, jer imaju najveću podršku uopšte, i najveću na našem jeziku. Mala deca gledaju sinhronizovane crtaće. Ali i HBO se izgustira za par meseci. Srećom, može da se pali/gasi na mesečnom nivou. A i oni, kako nešto novo ubace na listu, nešto starije uklone.