NShappy

Članovi
 • Content Count

  1,467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. NShappy

  Smesne slike

  ^^ Ako neko ne shvata fazon u potpunosti, ovo gore je reakcija na novi dizajn Apple MacPro računara.
 2. E, i ovo je bolna istina. Simfonijski orkestar u dobroj dvorani, orgulje u katedrali, čak i gudački kvartet u valjanom ambijentu, ne postoji ni HiFi ni HighEnd sitem, koji će vas (da vam vežu oči) prevariti da se u koncertnoj dvorani, nekoj katedralli...
 3. Ja odustao od HiFi-ja (sem pomalo od ovog foruma), kada sam se preselio... Imao sam (tj. imam još uvek) solidan HiFi, za Srpske pojmove visoka srednja klasa (bar po ceni), najbolji zvuk koji sam čuo među sebi bliskim ljudima (a ima ih Hi Fijevaca) koji se sasvim lepo čuo u starom stanu. Onda se preselim u drugi stan, i pomislim da se nešto od mog HiFi-ja ozbiljno pokvarilo. Druga soba, veća, sa medijapan paravanom između dnevnog boravka i trpezarije, drugačiji pod, zidovi i plafon, dosta gips kartonskih ploča, skroz druga akustika, i moj HiFi se čuje BLJAK u odnosu na ono kako je svirao u starom stanu. Mislim, i dalje je to daleko bolje od ostale HiFi konfekcije, ali je i daleko gore nego što je bilo pre. Smorilo me ovo za medalju, te odustah od ikakvih ulaganja u HiFi, ili HighEnd, jer ko će bre sada ovde opet sklopiti nešto što će biti prilagođeno ovoj sobi?!? Poslušati sve kombinacije HiFi lanca u "svom sistemu i ambijentu" je moguće samo teoretski. Vratiću se tome jednog dana, kada deca odu od kuće, ako me sluh još bude služio do tada...
 4. NShappy

  Omiljene serije

  Pa sada, znalo se da je Japan trusno područje, znalo se i da prete cunamiji. Na kraju je ispalo da bi bilo dovoljno da su dizel agregati postavljeni na veću visinu, tada ne bi ni došlo do incudenta. Po početku zemljotresa, sve je krenulo kako treba po proceduri predviđenoj za takve situacije, do momenta kada su agregati trebalo da preuzmu hlađenje već skoro ugašenog reaktora. A onda je njih potopio cunami. Postavka agregata ispod nivoa eventualnog cunamija je neviđeni i neozbiljni početnički propust.
 5. NShappy

  Omiljene serije

  Ja baš nešto mislim da hoće biti. Ne ovo što se sad' odma' najavljuje, ali biće, pogotovo sada kada su 'Merikanci napravili ovako dobro primljenu ekranizaciju. A vest u kojoj se najavljuje "nova Ruska serija kao Rusko viđenje katastrofe u Čerobilu, gde će glavni krivac biti ubačeni Američki agent..." mi deluje kao Njuz.net fabrikovana vest baš od strane nekog duhovitog anglofiličara.
 6. NShappy

  Omiljene serije

  Ja baš nešto ne volem rusofiličare, rusofobičare, anglofiličare i anglofobičare. Sve zajedno ih trpam u isti koš. Posmatrati i naše i njihove kroz naočare jedne ili druge filije ili fobije, dovodi do toga da nikada nikako da uvidimo šta zaista (ne)valja kod jednih a šta kod drugih. Černobil jeste bio neviđena svinjarija koja je mnogo rekla o trulosti tadašnjeg CCCP-a. Doprinela je da i sam CCCP uvidi da tako više ne može. Šta je doprinelo da CCCP istrune, jbg. Ja ne mogu da nađem informacije iz kojih se odmah vidi da su provučene kroz filter nekog od onih iz prve rečenice ovog posta. A nemam vremena u životu da samostalno izučavam geopolitiku iz neposrednih izvora. HBO je napravio sjajnu seriju. Očekujem da i Ruski odgovor bude bar približno toliko dobar.
 7. Nije u garanciji. Znam za cirkus sa našom carinom, ali to se dešava u slučaju slanja običnih pošiljki privatnim licima. U slučaju pravnih lica, trebalo bi da sve to da funkcioniše bolje. U firmi su nam važni delovi DHL-om stizali iz Švedske za <24h. To je najskuplji paket slanja, ali DHL ima i jeftinije modele slanja tipa "do 7 dana", kada DHL odrađuje kompletnu proceduru špedicije i carine, i sve zaista bude urađeno u tih <7 dana. Ok, šef servisa mi reče da je Naim u početku insistirao da se uređaji šalju u fabriku za svaki servis, i da im je bilo veoma teško objasniti da je iz Srbije, to pain-in-ass. nije toliko ni tehnčki problem, može sve to preko DHL-a, ali bi tada samo jedno tamo-nazad slanje izlazilo veoma mnogo x100€. Lako je Naim-u da tako radi u EU zoni, ali zaista ne znam kako to funkcioniše za npr. kupce u Indiji, Kini, Latinskoj Americi?!?
 8. Preneću ovde sve što su mi rekli, kada konačno dobijem uređaj nazad, i šta je to zapravo problem sa displejima, kako ide popravka i bla.bla.bla... .... Što se servisa tiče, poslednje što mi je rekla osoba zadužena za servis u Player-u (ne sam serviser, koji inače (srećom) nije zaposleni kod zastupnika), jeste da je u Naimu u toku selidba u Francusku, i da im je to potpuno poremetilo funkcionisanje dok se ne konsoliduju na novoj adresi. A pre par meseci sam pisao Naim-u povodom problema sa Tidal-om. Odovor je stigao posle 19 dana, i započinje tipa: To je bilo krajem 2018. U nastavku kažu da će problem uskoro biti rešen softverskim apdejtom, ali njega još nema. Da, Naim jeste u nekom restruktuiranju. Videćemo na šta će to ispasti, ali 92% sam siguran da to više neće biti ona fima koja je bila dok je bila 100% GB.
 9. Po priči od strane zastupika, nemojte me držati za reč, ali ceo Naim se seli u Francusku. Uređaj je sada već 1,5 mesec u servisu. Displej nikako da stigne.
 10. Svi ovi BoomBox-ovi sa mnoštvom šarenih lampica, BassBoost karaoke ultraBass i sličnih modova, čuju se uglavnom k'o oni vašarski razglasi. Veoma glasno drndaju, ječe i bOOm-aju. Ali je to od HiFi daleko koliko i Karleuša od umetnosti. Imao sam priliku da drndam par tih velikih Sony po radnjama, zatim jedan JBL, a onda sam u rentiranom stanu zatekao još jednog veoma velikog Sony-ja, i njega dosta dugo arčio. Svi do jednog se čuju ko metalno bure sa velikim i nekvalitetnim zvučkim drajverom, nakačenim na jako i nekvalitetno pojačalo. Kada konačno uspete da isključite sve procesore i sound modove, bude bož' pomozi. Ali i dalje je dobro za vašar, a ne za HiFi. Sramota za HiFi reputaciju jednog Sony-ja, da proizvodi ovako nešto. Pokojni Morita i Ibuka bi se okretali u grobu da znaju na čega je Sony spao. Napomena: Čuo sam samo tih par Sony-ja i jedan JBL. Ostavljam mogućnost da neko negde pravi i kvalitetnije varijante ovakvih skalamerija.
 11. NShappy

  Vicevi

  Doš'o Lala kod lekara, don'o rezultate iz laboratorije što mu doktor tražio. Gleda doktor, vrti glavom, hukće, krene da grdi... Šta je ovo naopako LALO?!? O'MA NA DiJETU, NIŠTA MASNO, NIŠTA SLANO, NIŠTA SLATKO, ALKOHOL NI KAP... Lala ćutke ustane, skuplja one papire i kreće napolje. Ta di ćeš Lalo, pita doktor?!? Idem ja sad' doktore. Doć'u ja drug' put, kad' ti budeš mal' manje nadrkan!
 12. Pa, traži... Ima ih tu i tamo na KP, na Bench forumu, ima i na našem. Mada, sada kada je discontinued, dojmim se da će biti redak, i skup.
 13. I ti sa 0-9, zapravo imaju 1 2 3 4 4. 5 5. 6 6. 7 7. 8 8. 9 i BOOST Onaj moj prvi Bosh što smo prodali sa stanom, kupljen pre 6-7 god, imao je tako, a tako ima i sadašnji Elektrolux kupljen pre 2 godine. Ovi brojevi sa tačkom su međustepen. Dakle, kada sa 9 smanjuješ, ide prvo na 8. pa onda na 8 pa dalje 7. pa 7 itd.... Cela kerefeka da je iskoriste onaj jedan sedmosegmentni (plus tačka) displej što prikazuje osmicu, da prikažu više od 10 nivoa.
 14. Moja indukciona ima tih nekih 16 ili 18 stepeni, plus BOOST, i regulacija radi jako lepo. Brend nebitan, danas ima valjda 3-4 kontrolera za indukcije, i svi koriste jedan od ta 3-4 (ako zanemarimo kineze od 2-3000din).
 15. Jao bre, digni bar te zvučnike NA policu. Uradi to kad žena nije tu.