NShappy

Članovi
 • Content Count

  1,627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kako si motor odvojio od "daske"?
 2. Misliš na Pro-Ject?!? E? Ajde sada pošteno priznaj, koliko si ti modela razmatrao?!?
 3. Zašto ovi iz AT moraju samo da kopiraju gramofone?!? Imaju veoma dobru ponudu zvučnica, zar ne mogu da osmisle neki originalan gramofon?
 4. Zavisi koliko si i da li si zadovoljan pojačalom koje imaš trenutno. Ja nešto uvek preferiram odvojeni phono-preamp pre nego integrisani, jer si tada mnogo manje ograničen izborom pojačala. Ako inisistiraš da je PP integrisani, jako ti se sužava izbor samog pojačala, bilo novo bilo polovno. Imao sam jedan Onkyo savremeni receiver sa phono ulazom, sam receiver uopšte nije bio loš, ali to integrisano PP je bilo katatstrofa, daleko ispod nivoa ostatka elektronike u receiveru. Probao tada da provučem gramofonski signal kroz Ei Niš SP-200, pa dalje na AUX istog Onkyo, i čak i to je bilo bolje od Onkijevog PP.
 5. Kod televizora, plazmi pogotovo, i kod projektora, br. radnih sati je veoma bitan podatak. Zato i postoji brojač negde u meniju. Kod Audio uređaja baš i nije. Zdravije je da su stalno na ON uz umereno opretećenje, nego da se 3x dnevo pale/gase.
 6. Pogledaj i Q-Up. Nije neko budženje, i lepo pasuje na Rege. ...ne može da se nabudži na Technics-e.
 7. Dakle, očistiš šine po kojima klizi nosač lasera. Ako ne pomogne, može možda da pomogne čišćenje lasera u ultrazvučnoj kadici. To što si očistio spoljni deo sočiva ne pomaže mnogo, jer se zaprlja cela optika iznutra. Ako ni to ne pomogne, biće potrebna zamena celog laser pick-up-a. Neki se lako nabavljaju u originalu (veoma retko), neki se lako nabave u kineskim zamenama (najčešći slučaj), a neki se uopšte ne mogu nabaviti. Temu bi trebalo prebaciti u servis deo foruma: https://www.hi-files.com/forum/index.php?/forum/35-servis/
 8. NShappy

  Vicevi

  Ja mislio, juče, da će neko da izađe na TV i kaže APRILILILILI.... ...kad ono.
 9. Uf! Blago vama po kućama...
 10. A?!? Ne mogu da verujem!!! PA TAJ HOTEL IMA SAMO 4 ZVEZDICE!!! Kako će oni to izdržati?!?
 11. Šta ja znam, to preslušavanje tuđeg HiFi sistema preko YT... ...otkud ja znam kakav je kabel tamo između storage-a i rutera na YT serveru?!? Ili koja je čistoća bakra na štampanoj ploči između mikrofona i AD konvertora u telefonu kojim je snimano. Puno je tu nepoznanica.
 12. NShappy

  Slobodna tema

  Amerika kada krene da propada, počeće da bacaju atomske bombe kojekude, eto, da ne propadnu sami. A i smisliće već nekog krivca...
 13. Problem su baš tu, od propuzavanja/prohodavanjam, do druge treće godine. I ovaj moj, sada sa 2.5 je već mnogo razumniji. Zna i da prebaci na next song.
 14. Ima razne dece. Ko ima finu, ne može da shvati kakva mogu biti ne baš fina deca. To, pusti dete da se nauči i navikne sam i ja mislio posle prvog deteta. Mislio bih i posle drugog, da je isto kao prvo. Neko ima sreće da su mu sva deca kao moje prvo. Poznajem takve porodice. A nekome se zadesi da su sva kao moje drugo. Poznajem i takve porodice. Ćerkica je starija, i bila je (i još uvek je) fino dete. Čim je propuzala pa prohodala, samo jednom smo za svaki predmet u kući koji nije za decu rekli ne, ne to dirati, to je za velike, i ona to više nikada nije pipnula. Hvalio se ja okolini kako smo je fino vaspitali. Onda došao sin, mali monstrum (ljubi ga tata). Sve je morao da pritisne, gurne, okrene, povuče, udari, sruši... A na svako NE (kako god da smo mu saopštili) imao je izlive kontriranja, i baš baš ali BAŠ to mora ili da povuče, pritisne, ili bar nečim da gađa. Žalim se ja okolini, kolega kaže, aha, ono kada si pričao za ćerkicu da je dobra, mislio si da je takva jer ste vi neki dobri roditelji? A? ... Uglavnom, zvučnici su preko drajvera, ispod platnene mrežice, dobili privremenu metalnu sa Aliexpressa. Uređaji su u zatvorenoj komodi (otvorena je pozadi zbog hlađenja). Vrata od komode su zaključana magnetnom bravom, i to ovakvom, sa aliexpress-a. Dobro se pokazala i na kuhinjskim elementima. Za upravljanje zatvorenim uređajima, koristi se IR repeater, takođe sa Alija. Gramofon je na nedostupnoj lokaciji, a sada se uglavnom i ne koristi. Spomenuti mostrum sada ima 2.5 god, i pažljivim balansiranjem između dozvoljeno i nije dozvoljeno, počinje da bude razumniji. Komoda sa uređajima je otvorena, i za sada zna pažljivo da rukuje tehnikom. Uskoro možda i ukinemo vanredne mere.
 15. NShappy

  Slobodna tema

  Ja mislim da bi Hilari bila čak i gori izbor.