NShappy

Članovi
 • Content count

  1,252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Evo vrlo slična i sveža tema. Prežvakano skoro sve:
 2. NShappy

  bakarni mat

  Bakar i mesing se mehanički posmatrano, jako jako razlikuju. Mesing jeste pogodan za zvona, ali čist bakar je prilično mrtav što se "zvonkosti" tiče. Pogotovo tzv. meki bakar. Bakar u zavinosti od termičke i mehaničke obrade, može znatno da se razlikuje po mehaničkim osobinama. Sendvič bakra i drugih metala može biti vrlo pogodan materijal za diskove gramofona.
 3. NShappy

  Kakav oglas 2018.

  Ponekad se dojmim da pojedinci tamo otvaraju naloge i daju oglase, da bi ih ovde i na sličnim mestima komentarisali, a sve iz razloga: "u al' ih ložim, ha ha ha..."
 4. NShappy

  Kvalitet pojedinih vinil izdanja

  Klinci koji danas sviraju, "distribuiraju" se preko YouTube. Da li zaista mislite da će iko kupiti njihov CD, a kamo li vinil?!?
 5. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  Od TV-a do pojačala sa optičkim ulazom, ja koristim optički kabel od 10m. Nema problema u prenosu. Vezu od TV-a do pojačala ne smatram bitnom.
 6. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  Optički kabel, ili coax?
 7. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  Nisam probao te najjeftinije sa KP. Da li su stvarno toliko tihi?!?
 8. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  Koliko vidim na slikama, Fiio ima power ulaz u obliku MicroUSB porta od 5V. Dakle, trebalo bi da može da ga napaja bilo koji USB port, uključujući standardne punjače telefona, i USB portove na televizorima. Naravno da si dobio i posebno napajanje, ali ne znači da ne može i na druge načine.
 9. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  E pa jbg, šta da radimo, mora tako... Da, Fiio i svi drugi DAC-ovi, moraju imati još i napajanje. Fiio može da se napaja iz USB porta, tj. možeš ga uštekati u TV ako imaš slobodan USB priljučak. Bez toga, tvoj TV takav kakav je, ne možeš iole kvalitetno povezati na pojačalo. Ako ne odgovara još jedan uređaj, ostani na slušalice->pojačalo vezi, kakva je da je. A možeš i da zameniš pojačalo nekim all-in-one uređajem koji ima i digitalne ulaze. Cene kreću od 200-300€, pa na gore. (To gore je tamo negde, među nekretninama u BG. ) Mene je baš povezivanje televizora na audio sistem pre 6-7 godina, nateralo da krenem u zamenu celog audio sistema, i da mi digitalija postane primarni izvor zvuka.
 10. NShappy

  Povezivanje TV na stereo

  Današnji televizori, kako koji, ali audio-out im je od lošeg, preko jako lošeg, do očajnog. Valjan ne postoji. Ako si sreće da si ubo jedan od lošijih, batali priču direktnog povezivanja i... ...nabavi nešto ovakvo: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/D-A-konvertori/DAC-Digitalni-Opticki-audio-konverter-sa-optickim-kablom-1m--60802811-oglas.htm?filter#photoBig To je najjeftinije a podnošljivo dobro rešenje. Sledeći kvalitativni korak je da nabaviš sličan ali kvalitetniji uređaj, npr. Fiio D03K. Nešto je kvalitetniji, ne mnogo skuplji, a i ima kod nas da se kupi. Iznad toga, priča se beskonačno komplikuje eksternim ili integrisanim DAC-ovima, bla.bla.bla... Svima koje sam "naterao" da sa direktne veze audio-out TV-a na pojačalo, pređu na Fiio, bili su jako zadovoljni.
 11. NShappy

  Kakav oglas 2018.

  Ja prvo pišem poruku, jer samo tamo mogu dati ocenu prodavcu. Posle se lako zove, i naravno da se telefonom dogovaraju detalji. Ove koji izbegavaju razmeu poruka eliminišem u potpunosti. Izbegavanjem razmene poruka, potpuno ste onemogućeni da date ocenu, i da se eventualno žalite na prodavca.
 12. NShappy

  Novi Gramofon za 300-500EUR

  Da, ima tih Ikea hiking "ideja" pun net... Gramofon, disk koji se vrti i klackalicu koja preteže 1-3g na jednu stranu, mož' napravit' od čega 'oćeš. Napraviti to da zvuči k'o da valja, e to već nije Ikea.
 13. NShappy

  Novi Gramofon za 300-500EUR

  Id' u peršun. Ja stvarno pomislio da Ikea nudi neki gramofon, te uzeo da Googlam detalje. Imali su skoro televizore i neke audio sisteme ugrađene u komode, pa rekoh, nisu valjda...
 14. NShappy

  Daljinski Panasonic TV

  Rade ove aplikacija relativno ok, ali su smaranje za svakodnevni rad. Kada treba na brzinu switch-nuti kanal ili pojačati/utišati/mutirati/pauzirati, telefon treba prvo otključati, naći aplikaciju (ako nam nije na prvom screen-u), pokrenuti je (aplikacija uglavnom ode u pozadinu ako je ne koristimo neko vreme), čekamo da se podigne (što i na najjačim telefonima zna da potraje ako je Android odlučio da izbriše njen cash iz RAM-a, (što uvek bude ako je nismo neko vreme korisitili a Android odlučio da ima pametnija posla))... I tako, i na najjačem telefonu, ovo zna da potraje 5-15sec. Jako smara u odnosu na običan daljinac. Super je android daljinski za složene operacije, čeprkanje po YT, medija player-u, ali za "blic" komandu, prespor je.
 15. NShappy

  Daljinski Panasonic TV

  Da li si proverio, da li daljinski išta emituje kada se pritisne sporni taster?!? Proveravaš kamerom mobilnog telefona, najbolje u pomračini/mraku. Kameru usmeriš u predajnik daljinca, pripušiš neko dugme, te dok je neko dugme pritisnuto, na kameri vidiš treperenje IC svetlosti sa predajnika na daljinskom.