Jump to content

NShappy

Članovi
 • Content Count

  1,766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eto, k'o što rekoh, CromeCast Audio je nešto što zaista fali na tržištu.
 2. Greška.... molim brisanje. Edit posta vam je na malo bzvz. mestu.
 3. SBB paketi, pohvatati šta koliko košta i šta ide sa čime u kombinaciji sa nečim drugim, i koliko sve to košta na kraju zajedno, koliki je iznos na računu, jeste jedna veoma komplikovana enigma koju nije lako ispratiti. Pre nekoliko godina sam imao gadan razgovor sa SBB opreraterom, posle me je zvao neki menadžer(čić), i sada ne znam dal' zahvaljujući meni i mojim tadašnjim pretnjama,, ili ih je bilo više kao ja (što je najverovatnije) ali malo su promenuli način kako iznose cenovnike, pa se sada (uz mnogo truda, al' ipak može), po'vatati kako njihov paket izgleda. Pre nije moglo uopšte.
 4. Pitanje je besmisleno bez šeme i bez uvida na kakvo napajanje unutra je zakačena ta baterija. Ako napajanje "može biti 5-27V", znači da se baterija kači na neki DC/DC pretvarač unutra. Ako može "...od 5V", znači da to pojačalo uopšte nije velike snage jer zapravo radi na 5V. Ne verujem da ima step-up konverter, i nemam pojma kako sa 5V može da da 2x100W. Može da povuče 40A iz napajanja?!? Uglavnom, ti DIY boombox-ovi od kineskih komponenata (nemoj sada zameriti), uglavnom se čuju k'o drečave kante. Kod njih, sama kutija i izbor drajvera više utiču na zvuk od samog pojačala. I jako t
 5. Čuće se nešto. Ali jednu zvučnicu da nakačiš na drugu a sve to zajedno na predpojačalo, svaka tehnička logika kaže da ne ne treba da se radi. Zvučnica koja se u određenom trenutku ne koristi, biće el. teret na onoj koja tog momenta svira. Idealan scenario za totalni zvučni fijasko.
 6. Ovo će se desiti kada vrate 3.5mm konektor na iTelefone.
 7. Evo jedna prigodna za urednike foruma: Slika je u sledećem postu od člana Delija. Ja zabrljao sa linkovanjem... Sorry!
 8. Milane, a šta ti je sada izvor za Flac-ove? Računar? Dakle, DAC već imaš. Pokušaj iskopati (kao budget izvor) ChromeCast Audio. To je sada discontinued uređaj, što je šteta, bio je sjajan izvor za te novce, a uz eksterni DAC (ima u sebi i optički izlaz) postaje čak i veoma dobar izvor. Ima polovnjaka tu i tamo. A ako natrčiš na polovnjak, požuri, ode očas posla. Za sve drugo, komplikuju se ili cena, ili jednostavnost upotrebe, ili ako pristaneš na "kompromis" više cene i boljeg uređaja, prevaziđeš DAC koji imaš, i onda ode sve u peršun, postaješ audiofil (rupa bez dna)...
 9. Meni takođe mnogo toga nije jasno oko njihovog poslovnog modela, i počinjem se bojati da on zapravo uopšte nije održiv. Rek'o bih da nas uskoro očekuje dizanje cena, rasturanje porodica ili nešto slično tome. Tu je i kukanje autora za previše niske uplate od strane spomenutih servisa.
 10. ^ Odlično rešenje!
 11. I ja... Konačno mi radi Tidal na telefonu. Odbijao je to poslednjih par meseci, bez obzira na igrarije sa vpn i sličnim kerefekama.
 12. Apsolutna je preporuka za indukciju. Ali nemam pojma kako razlikovati te koje rade kako treba na malim snagama, od onih drugih?!? Beko indukcione ploče rade užasno na manjim snagama. A moja iskustva sa Bosh i Elektrolux su da rade jako dobro. Ali to nemam pojma da li važi za sve Beko, i za sve Bosh/Elektrolux. Najgore je što proizvođači uopšte ne navode ovaj način rada na malim snagama kao neke podatke u specifikacij. Bar ne ovi kojima to radi kako treba. Evo idi na ovu temu, pa isčitaj detaljno. Baš smo prežvakali indukcione ploče. Nije dugačko: https://forum.benchmark.r
 13. I ja sam zainteresovan...
 14. Pišite primedbu carini. Najviše što smeju da naplate je 20% PDV. Carina ne ide jer je vrednost <50€. Ja sam se dopisivao sa carinom zbog nepravilno precenjene vrednosti robe, i dobio sam ispravak naplaćenih troškova sa uputstvom da podignem razliku novca. Nisam nikada to uradio jer su bile sitne pare u pitanju, ali od tada mi više nikada nisu procenili robu na veći iznos od stvarno plaćenog.
×
×
 • Create New...