NShappy

Članovi
 • Content Count

  1,423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About NShappy

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/18/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sve što su volieli mladi kada sam i ja bio mlad...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pogledaj teme ovde: https://www.hi-files.com/forum/index.php?/forum/42-slušalice/ Ima postova o telefonima.
 2. Da, se ispravim, rafovi su sada popunjeni. Ima svašta nešto, uglavnom ono što najbolje ide. Dire Straits, Beatles, Pink Floyd, Clash, Ramones, Amy, Iggy Pop... Ima i domaće, Disciplina Kičme, Orgazam, Smak, Jinx... Izdavači razni. Nisam pohvatao šta im je izvor. Cene, od 1999din (neki Smak), do bogami 5999din (dupli Bitlsi).
 3. Uf, pa nemojte sada u ovoj temi da veličate vinil. Nije tome ovde mesto. ... Nego... ...ovo je najbitniji feature stream servisa. Ja sam sada na Spotify (jer gl'p'vi Naim još nije rešio problem između Tidal-a i Naim uređaja ), i moram primetiti da Spotify baš ovu funkciju radi ponajbolje od svih. Postoje playliste koje neki tamo server pravi baš vama kako korisniku. Pored listi zvanih "daily mix", tu je i nenad'ebiva lista zvana "Tastebreakers", koja je opisana kao: "...We made for you a playlist of songs from genres and artists you don't normaly explore - and we think you'll like it..." Ali opet, ta lista se donekle zasniva na vašem ukusu (dakle, neće vam uvaliti Acu Lukasa k'o novost, (iako ima cela njegova diskografija u bazi )), već će nekako izabrati baš ono što vama leži i pogoditi u 95% slučajeva, a čujete po prvi put (u bar 75% slučajeva). Za npr. mene i moju količinu slobodnog vremena, priceless. ... Neko spomenuo YouTube?!? YT sada počinje da ima ozbiljne probleme sa raspoloživošću muzike zbog zaštite autorskih prava. Na pay stream servisima tih problema nema.
 4. Nešto sam se baš dvoumio gde da stavim ovu poruku. Nit je za "preprodavci", nit je za "kvalitet vinil izdanja"... Da probam ovde. Novi rafovi u Novosadskom Merkatoru, još nepopunjeni: Baš me zanima šta će od ovog ispasti.
 5. NShappy

  Smesne slike

  Biće ovaj Siroma post, The priceless post foruma, EVER! Molim moderatore da zamrznu stranicu foruma, da se slučajno ne ubriše.
 6. NShappy

  Smesne slike

  Koliko ja znam sisteme reklamiranja u banerima, biraju se reklame sa personalizovanim interesima. Dakle, kada nešto mnogo čeprkaš po internetu, browser i Google pretraživač ti šalju reklame zasnovane na tvojim pretragama. Meni npr, kada sam gledao biološke mikroskope, baneri su reklamirali njih. Kada sam tragao za termovizijskim kamerama, baneri su mi linkovali Flir. Gledao dronove, krenula reklame za DJI, kada sam tražio rent-a-car za Italiju, smarali me Hetz, EuropCar itd itd... Dakle...
 7. Spominjali smo već ovde na forumu u ne znam kojoj temi... ...samo puka zamena zvučnika u kolima je vrlo sitan napredak, uglavnom neisplativ, ako se mnogo ne uloži u dampiranje i akustiku kola. Da prenesemo priču u kućni HiFi, zamislimo situaciju, kupimo najbolje moguće drajvere za kućni HiFi, a onda ih ugradimo u kutiju nedefinisanog oblika, šuplju na razne strane, napravljenu od lesonita, plehanih ploča, sintetičke tkanine presovane na plastičnu ili lesonit ploču... Zatim te kutije stavimo negde kod nogu, uz parket lajsnu, usmerimo ka prozorima... ...i sve to uradimo u špajzu?!? Ono što sam video od naprednih fabričkih ozvučenja a da se čuju HiFi, uvek je podrazumevalo zvučnu kutiju i drajvere u toj nekoj kutiji, makar ona bila nekog složenog oblika da se ukomponuje u vrata, zadnju policu, ili instrument tablu... Ja sam posle nekoliko razgovora sa naprednim Car HiFi majstorima kod nas, i nakon dužeg izučavanja teme (doduše, samo po netu), odustao od unapređenja fabričkog ozvučenja u mom Fordu. Previše košta da se dobije zaista primetan napredak.
 8. K'o što Zbrujić reče, ova ploča je nepovratno uništena. Nalepnica se presuje na vinil tokom presovanja ploča, te je matrica upresovala brazde preko nalepnice, tj. u nalepnicu, i to ja kraj za tu ploču. Nešto se dojmim da to nije zdravno ni za matricu. Al' ajd sad... Reklamiraj Diskogos-u. Treba da imaju evidanciju škartova.
 9. Ok hvala, ostajemo u kontaktu. Voleo bih da se sve odradim jednim mojim dolaskom u BG. Ne da se cimam 2x, ili da rade kuriri.
 10. Da li imaš neki kontakt sa serviserima u Player-u? Jel to novija priča? Nabavili su JTAG?
 11. Može, i kod mene je bilo podešeno 2 min, što je očigledno previše. Minimum je 10 sec. Naim zna za jadac, čim su uveli opciju da se displej gasi za par sekundi. Šta su koj' andrak stavljali fancy OLED kada mu je radni vek ni par stotina sati?!? A što se zamene tiče, izgleda da je kontroler displeja u paketu sa samim displejom. Zato mora da se reprogramira. Ima kod dobavljača (ovih za razne displeje), displeja sa kontrolerom i bez.
 12. Izem ih u kvalitet. Displej kod mene se i jeste gasio posle 2 minuta, oduvek. Koliko bi tek radio da je stalno ON. Još ima opcija i da se postavi sat da stalno radi.
 13. Nije hipotetičko. Ozbiljno je. Ako jesu kvalifikovani serviseri, vrv se i dalje bave time u nekom drugom servisu ili za sebe. Pa sam nešto tripovao da ih kontaktiram. Ali evo, Sondek kaže da je servis moguć samo kod ovlašćenih, tako da ći da pišem Naim-u pa Player-u, pa da vidim šta kažu. Izveštavaću ovde...
 14. A paz'te sad' pitanje... ...da li neko zna ko je bio serviser u tom Pell servisu?
 15. I mene na Synology-ju pomalo muči back-up alat. Nije ništa preskočio, ali vidim da se ozbiljno zbuni ako uređujem foldere i fajlove (premeštam, preimenujem, brišem, kopiram...) unutar foldera predviđenog za back-up. Zato sam sada počeo da sve modifikacije radim u nekom temp folderu, pa kada završim, prekopiram u sinhronizovani folder. U sinhronizovanom folderu ne čačkam ništa, osim brisanja ili dodavanja. Kada nešto dodam, dok ne javi da je završio sinhronizaciju, ne diram ništa. A da ne pričam koji zbrku mi je napravio Synology Drive na telefonu, koji je trebao da mi na NAS, neprestano sinhroniše fotogafije urađene telefonom. Posvađao se sa GooglePhotos koji radi isti posao. Bio cirkus na tri mesta. Vidim da se i veliki cloud servisi znaju pogubiti ako tokom sinhronizovanja čačkate sinhronizovane folodere. OneDrive je tu bio najgori, stalno je duplirao fajlove uz promenu imena, ali dojmim se da su to rešili. Davno nije napravio problem. GoogleDrive uglavnom radi kako treba.