Jump to content


NL.

Donator foruma
  • Posts

    1,080
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    : Beograd

Recent Profile Visitors

4,905 profile views

NL.'s Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Na gornje dve slike je Linn Selekt DSM streamer/preamp sa Linn 530 kutijama. Selekt DSM posedujem već par godina, to je dobar, pouzdan uredjaj koji odlicno svira i modularan je. Da budem iskren, nisam primetio rezlike u zvuku između njega i Linn Klimax DSM. Korisnički interfejs i aplikacija su identični i veoma dobri, laki za korišćenje. Kutije 530 nažalost nisam imao prilike da poslušam. To je stari dizajn kutija, koji je Linn ponovo oživeo da bi sa svakom klasom uređaja ponudili i uparene kutije. 530 imaju isobarični bas koji puca u pod, kao i veći model Linn Akubarik. Sve u svemu ovo je fini lajfstajl sistem za ljubitelje engleskog zvuka.
  2. Evo još jedne izvanredne ploče. Veliki jazz orkestar i truba koja “iskače iz zvučnika”, pojavljuje se kao hologram u sobi ispred slušalaca - tu je uživo pred vama! Znam da ovo sada zvuči kao preterivanje, ali zaista je tako Kad ovo slušam iskreno žalim što nemam zvučnike sa hornama!
  3. Nažalost nema. Snimili su i izdali nekoliko big band (uglavnom swing) naslova, zatim jazz fusion, pa onda R&B / funk cover-a poznatih numera iz 70-ih takođe u big band uzvođenju. To su sve remek-dela zaista. Nakon toga sledi par albuma koji naginju POP-u tokom 80-tih... pa sve do početka 90-tih. A u kontinuitetu su snimali izvođenja velikih dela klasične muzike (velikih orkestara), ali i kamerne muzike... svi ti snimci su zaista nešto posebno. Sheffiled Lab izdanja zvuče izvanredno jer su snimani (tj.narezivani) direktno na disk, na licu mesta, bez posredovanja magnetne trake i naknadnog miskovanja i masterovanja... miks i master se rade uživo, kao što se i muzika izvodi uživo. Zato su snimci jako verni i, po mom mišljenju, nema im ravna. Idejni vođa im je bio pokojni Doug Sax (verovatno jedan od najboljih mastering inženjera svih vremena). Chasing The Dragon produkcija danas pokušava na sličan način...
  4. Remek-delo! Chasing The Dragon produkcija jedina može da se približi Sheffield Lab-u… Način snimanja i tehnika su im isti - snima se i masteruje živo izvođenje. Topla preporuka!
  5. Novi Klimax Solo 800 monoblokovi, sa takodje novim ATC SCM 150SE. Mnonoblokovi su neobičnog izgleda i formata - kockasti su nekako Kao frontend su bili priključeni Linn Klimax LP12 sa Ekstatik glavom, Urika 2 phonostage i Klimax DSM kao preampom. Lepo, precizno i moćno je to sve sviralo… ali je nedostajalo malo prefinjenosti.
  6. Dve sjajne ploče su se danas zavrtele… Prva: i druga: Topla preporuka za obe! Mada je War of the Gods Billy Paula veoma autentično i nesvakidašnje ostvarenje! Imao sam čast i zadovoljstvo da tu ploču čujem na jednom fenomenalnom sistemu sa velikim hornama pre par nedelje… gde sam iskreno ostao bez teksta lepotom prezentacije… odmah sam se bacio na nabavku ploce… nažalost kod mene to ne zvuci ni blizu tako grandiozno … ali zvuci jako dobro za moj sistem!
  7. Fenomenalni džez… živi snimak i ploča izvanredni! Hvala @InSides na preporuci!
  8. Cena... prava sitnica, 45k EUR po komadu, 90k za par...
  9. Novi power amp monoblok u Klimax klasi…
  10. Imao sam čast i zadovoljstvo da poslušam Filipov sistem pre nekoliko meseci. Odlično svira Rega, a i celi sistem je jako prijatan za slušanje, reprodukcija digitlje je takođe fantastična. Prvi put sam slušao Vivid kutije i veoma sam se prijatno iznenadio, znao sam da su dobre, ali prosto nisam očekivao da su toliko dobre! Naročito mi je bilo zanimljivo kako dobar efekat na zvuk daje izraziti toe-in (ose se seku značajno isrped pozicije slušanja). Što se tiče ploča i kvaliteta reprodukcije, kada se pogodi pravo izdanje, to bude baš praznik za uši, koji digitalija teško prati.
  11. Za 20-ak godina, kada na svakom krovu budu solarni paneli, verujem da će da krene i proizvodnja "audiofilskih invertora" koji će biti namenjeni za nas hi-fi hobiste... ako nas do tada bude ostalo dovoljno ...
  12. Firma koju sam ja angažovao za projektovanje i montažu ( https://mt-komex.co.rs/ ) preporučuje invertore austrijske firme Fronius, koji sam ja ugradio. Prodaju i Huawai, ali tvrde da je Fronius klasa, pa njih preporučuju. Guglanjem sam takođe stekao utisak da se Fronius veoma dobro kotira. O firmi Growatt nemam nikakve info. Zdravorazumski gledano, teško da će neko prilikom konstrukcije budget uređaja da razmišlja o tome da će budući vlasnik da bude hi-fi hobista a veoma verovatno ni prilikom konstruisanja najviše klase invertora o tome ne vode računa...
  13. Hvala puno na komentaru! I ja mislim da su razdvojni trafo ili čak regenerator struje (kao što pravi PS audio ili sličan od drugog proizvođača) može da reši stvar... za slučaj da testovi pokažu da invertor prlja struju. Ali mislim da nije racionalno ubacivati te sprave, pre testiranja (slušnog i pomoću osciloskopa)... mada sam siguran i da te sprave ne mogu da škode
  14. Tačno je da uvod pravim zbog diskusije o uticaju sorarnog napajanja na zvuk, a sa tim je naravno tesno povezano eksperimentisanje i lično iskustvo. Ali ovo naravno ne samo sa kablovima našeg Fathera, već uopšte, kako bih čuo razmišljanja i iskustva ostalih kolega. Probao sam razne kablove, od jako jeftinih do mnogo skupih, ali sam uvek izvodio zaključak da uticaj nije onakav kako sam očekivao. Zašto je to kod mene tako, to jeste za diskusiju... A tačno je da u mom starom Linn Klimax sistemu, uticaj kablova na zvuk skoro uopšte ne postoji... Mislim da svako ko je u našem hobiju mora da pomisli i na kvalitet struje i napajanja u svom prostoru.
×
×
  • Create New...