Jump to content


sondek

Donator foruma
  • Posts

    11,058
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    52

Everything posted by sondek

  1. sondek

    Šta se sluša ?

    Opasan album,sjajna muzika i brutalan snimak. Američko izdanje se zove Two wheels good, zbog problema sa autorskim pravima(Steve McQueen)
  2. Nikad se ne zna kad će Rodzer da naleti na oglas
  3. Koliko su ploča uništili krševi ne zna im se broj... Neka ga se resava sto pre, ili nek ostavi za lepkarenje ploča.
  4. sondek

    Zanimljive slike

    Kad gramofondžija ofarba ogradu
  5. Mogami 2549 je ispod 1000din, linn ga prodaje kao linn/mogami T cable spakovan sa dobrim konektorima za 359funti. Ja sam ga probao na drugom mestu u sistemu i kabl je zaista odličan. Kupio sam već din i planiram da promenim i gramofonski. Uopšte ne sumnjam da će linn staviti nesto loše uz svoj gramofon, doduše konektor su takođe vrlo bitni, mozda i bitniji od zice pa treba odvratiti pažnju da se time ne prska stvar. Ja sam uzeo Dh labs konektor koji ni najmanje nije jeftin.
  6. sondek

    Šta se sluša ?

    Sjajan album, koji svaka jazz kuća treba da ima.
  7. sondek

    Smešne slike

    Posle fajta svi na prasence
  8. Žanr tj tip muzike koji će se lepše ili manje lepo moći slusati određuje pre svega zvučnik, a posle ide uklapanje ampa sa istim. Još pre svega toga izvor zvuka... Sve u svemu nije bas jednostavno uklopiti
  9. Prenosim i pridruzujem se čestitkama iz Linn za međunarodni dan zena nažalost malobrojnim audiofilkama.🌹 Većinu mojih Linn uređaja su napravile, testirale i zapakovale žene. Pravilo je kod Linn da to radi ista osoba radi punog zadovoljstva proizvodom svog rada.
  10. Paul Messinger, istinska legenda britanskog hifi novinarstva. Neko u čiji se Rewiew moglo verovati. R.I.P.
  11. Trebalo bi da su srafovi nemagnetični, nadam se da to uzimate u obzir.
  12. Probajte da nađete srafove koji se stezu i imbus ključem, nećete nikad vise pozeleti nazad. Koristim ih već 30g. Linn ih je tad isporučivao uz glave zbog njihovog saveta da se glava za shell steze sto jače i zaista je mnogo teze stegnuti šraf jako uz šrafcigerom nego i busom.. Slikovito rečeno steži dok "prsti ne pobele". Bude ih na eBay ponekad. Onaj gornji sa slike, ova prednja dva su odozdo ušrafljena
  13. I ovo konačno dočekah. Biće zelena ploča kako i priliči, neko National Day izdanje. Jedan od slušanijih albuma iz '90-tih, i moj omiljeni Weller-ov.
  14. Naim sam slusao u vise navrata sa DY i to radi odlično. Sa lampama je DY uglavnom bio promašaj. Čak i dosta skupim.160 sam slusao, lepo zvuči. Edit: Slušao sam sa Moon ampom, ako se uklapa u budžet neki probaj i to.
  15. Evo malo sam te korigovao 😁 Šalu na stranu, dobar gramofon i dobra digitalija uopšte ne trebaju da imaju previše različit zvuk. Podjednak je kompliment za gramofon kad ti neko kaže da radi kao dobar CD/dac kao i obrnuto.
  16. Opcija koja mi najviše fali kod mog streamera.
  17. Odakle ti je poručeno, odnosno gde je kupljena ta ploča. Merkam je već neko vreme...
  18. Tvoj pristup je superpošten. Žao mi je što nisam više pri parama za ploče kao ranije. Ozbiljno bi ti smanjio sale list. Retko je sa prodavcima sa berze tako, a to su i mahom ploče iz druge/treće ruke. Kad se naiđe na ploču od onog koji ju je kao novu kupio, znaš kako i na čemu je slušana to je već sasvim druga priča. Vizuelno ocenjivanje zaista malo znači, moze ploča da izgleda sjajno i da ima nepodnošljivo puckanje. To meni nije ni za very good. Tu je mogućnost da je vratiš/zameniš kao stara musterija max korektnosti... Ali sam je jako retko koristio, gotovo samo ako preskače, a kod mene ploče ne preskaču tako lako znači da baš mora biti do ploče.
  19. To je tvoj neki problem očigledno. Ja kupim barem 5 od 10 novih ploča. Imam pravo da iz kolekcije nešto volim vise, a nešto manje. Ovo je prijatelju forum i svako izražava svoje mišljenje. Sto su ta mišljenja drugačija i suprotnija to je forum bolji. Ja sam recimo mnogo toga kod sebe sa suprotnim razmišljanjima od mojih promenio. Meni su bas ta suprotna misljenja najvaznije, jako me češalo sto baš toliko pohvalnih mišljenja za Acoustic sounds na forumu. Recimo da su ta nova izdanja tone poet, ili Acoustic sounds serije po pravilu brutalna i često i bolja od starih. Takođe sam i često navodio da su neki remaster sjajni, bukvalno bolji od originala koji su imali jasne propuste. Recimo novo izdanje We got request nema čuvene deformacija, kako su uspeli ne znam ali svaka im čast. Preslusao sam ga sa Pecom Antonović nasim drugarom i vrhunskim tonskim inzenjerom. Preslušao ih je bukvalno sva uključujući i gold disk i svugde se čuju, ova nova ploča je savršena. Imam i ovih jeftinih wax i dol izdanja, uvlavnom zbog cene. Kupio sam na kraju da probam Walz for Debie i sjajan je za 12 eur, a i bez obzira na cenu. Malo me jedino nervira kad neko te ploče stavlja tamo gde im nije mesto ali to uopšte nije nepoznata stvar. Obzirom da dosta, cak većinu muzike slusam gde je zvuk zadnja stavka prihvatim ih. Očigledno da imaš problem sa drugačijim mišljenjem... Ne shvati ništa lično, ja uzivam u tvojim postovima i često kupujem tvoje predloge.
  20. Jbg moje je misljenje: Ljudi kojima smeta nesavrsenost vinila i po pitanju zvuka, izgleda i smetnji, prašine treba sto pre da batale ploče... U suprotnom psihijatrija ne gine. Ipak, kad vidiš da se 50g stara ploča sija kao nova taj dobar osećaj nema cenu... Bez starih ploča koje su snimljene analogno bez ikakve nedoumice i lazi kakve vladaju danas jer drugačije i nije ni moglo hobi nema smisla. Ako bi se nervirao još oko stanja ploča gde bi stigao, volim ja svoj krš više nego 5 novih ploča, u 90% slučajeva i zvuk im je bolji. Kolekcija govori o tebi, gde si sad gde si bio pre 30g i kakvim si mukama do ploča dosao, pa i na kakav krš si morao da pristaneš. Ja sam od 10 odlazaka na fax kao klinac 9 puta išao autostopom jer sam kartu pretvorio u muzičkom magazinu ili na najlonu u ploču. Sad se samo pretvaramo kroz ovaj hifi u poslovicu "Lošem Q. i dlaka smeta" Nakon toga sto sam hteo zapakovati sve ploče u najlon odlucio sam i postojeće skinuti nakon zbrujićevog komentara da mu se baš sviđa da "ploče stare sa njim"... Jbg i mi smo koju boru vremenom nabacili pored toga sto smo sve gluvlji. A sto se ledovki tiče... Kupio sam neke sto se dimuju u 3 stepena pa ćemo nekako lakše, makar i sunčane naočare stavili 😎
  21. ... A i juniorska nista ne zaostaje... Kupljene karte skoro godinu unapred za Taylor Swift u Beču. Sta reći... Ne pada iver daleko od klade.
  22. Krv nije voda. Junior zapalio u Pariz večeras na koncert svog omiljenog pop benda. Klinci danas luđi od roditelja, dolaze sa svih strana sveta, brz dogovor preko fanovskih mreža i evo ih na koncertu sa internacionalnom ekipom gde niko nije nikog uzivo video.
  23. Prednost domaćeg terena je sto mozda nesto tako mozeš kao kupac da traziš i ako je lako izvodivo i dobiješ za razliku od velikih brendova. Znam da je recimo daljinac za Dac koji danas uz dac ide tu zbog (lenjosti 🙂) naseg kolege. Da je jedan drugi kolega dobio izbor različitih konektora. Ne kazem da se svaka muzička zelja ispuni ali to je prednost domaćeg terena, da direktno izkomuniciraš sa konstruktorom. Btw i Goran koristi woofer, ali je Rel u pitanju pa se povezuje direktno iz snagaša. Mislim da Rel to i preporučuje kao najbolji tip veze.
×
×
  • Create New...