Jump to content

VU metar

Članovi
 • Content Count

  3,625
 • Joined

 • Days Won

  2

About VU metar

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

8,197 profile views
 1. Umalo da pomislim da se radi o stokholmskom sindromu kod vinil kolekcionara na forumu, kad ono ispade da su to zapravo prodavci u kolekcionarskoj koži.
 2. Sudeći po pristupu čini se da je ipak Kale, iako i ilimznov rad je jako sličan. Takođe, mesto gde se nalazi Kale štima sa onim čega se sećam - malo mesto u HR.
 3. Da li je neko probao puštanje fajlova sa hard diska vezanog na ipad preko hub-a, a uz to vezan i neki dac? Dakle prvo camera adapter, pa u njemu hub, a na hubu HDD i DAC.
 4. Ne znači. Trebaš pročačkati i ostala izdanja na spisku, pogledati datume izdavanja, runout, možda neki komentar da je to prvo ili kakvo izdanje itd. Drugim rečima - razviti osećaj za prvo izdanje.
 5. Može neko objasniti sledeći note iz uputstva Yamahe NP-S303, stranica 11: "Digital signals output from this unit cannot be recorded" Kako uređaj zna da se signal snima?
 6. To što je prvo na listi ne mora da znači da je original. Prvo mesto je zadao neki korisnik kao ti, po sopstvenoj proceni, a na tebe je da proveriš da li je to tačno.
 7. Uh, mislim da je nick bio drugačiji. Neko malo mesto u HR, znam da je neki Grk preko tog treda poslao svoj uređaj na restauraciju i ona je bila jedna u nizu opisanih. A možda je bio baš Kale, mada poznato mi je ime sa audiofil foruma i setio bih se.
 8. Ovo je cd box set? Znači cd-ji su snimani sa ploča čim pucketaju?
 9. Kako se zvao čovek iz Hrvatske, svetski poznat restaurator Sansuija? Ne mogu da nađem sada, bio neki tred sa njegovim radovima na nekom stranom forumu. Radovi su bili fantastični.
 10. Da li ova Fedex tarifa od 22 eur je u ponudi i drugde ili samo Juno ima neki dil s njima?
 11. Računato je za Makedoniju. Ponovio sam eksperiment vodeći računa da ubacim teže ploče: 5 heavyweight vinyl LP, 1 heavyweight vinyl LP + insert, 5 gatefold LP, 6 gatefold 180 gram audiophile vinyl LP = ukupno 17 LPs, Royal mail - 57.32 eur, isto kao i prethodna računica sa običnim pločama. To je već drugo. Nije mi poenta dokazivati da si pogrešio, nego ćaskamo informativno. Možda te je poneo kvalitet Fedeksove usluge :) Da li ti otvaraju pakete da provere sadržaj? Više sam puta dobio posečene omote od carinskog pregleda i to je za mene veća strepnja i rizik nego da se paket
 12. Juno cart je izračunao da za 57 eur (koliko je Fedex-ov total=fix+špedicija), preko Royal Mail-a šalju 17 ploča, dok transport 11 ploča košta 37 eur, ne 60+, tako da prelomna tačka isplativosti je čini se gore.
 13. Ima nepripadajući tanjir od nekog vintage gramofona. Svakako zaobići.
×
×
 • Create New...