VU metar

Članovi
 • Content Count

  3,551
 • Joined

 • Days Won

  1

About VU metar

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

7,722 profile views
 1. VU metar

  Intel NUC kit

  Koliko iznosi šiping i da li se do cifre dolazi tek kad se loguješ? Na đuture bez logiranja pokazuje samo $24.20, ali verovatno nije to to.
 2. VU metar

  Intel NUC kit

  Direkt od Allo-a je jeftinije. Šta propuštam? Plus ako se ne odabere "in Europe?" cena je još niža. "In Europe?" je, kako shvatam, za kupce iz EU, sa uračunatim EU porezom i slanje je iz EU. Narudžbe iz SRB bi tim putem bile duplo oporezovane.
 3. Izvesan cd naslov (reizdanje vinila iz sedamdesetih), koji na Amazonu ima pogrešnu verziju jedne trake u preview clipovima već deceniju i više, iz radoznalosti sam potražio na Tidalu - ista greška i tamo. Indikativno, rekao bih, pri čemu ne navijam za ovaj ili onaj servis, već sam generalno sumnjičav u vezi toga šta se servira striming konzumentu. Sad, da li je i sam cd na Amazonu sadržao tu grešku, ne bih znao. Inače, svojevremeno, bilo je puno primedbi da Juno umesto flacova uvaljuje mp3, još i vinil ripove i to nove digitalne muzike koju je lako dostaviti u originalnoj formi. Ako Juno nema direktnu vezu sa izdavačima za koje se eto 99% veruje da dostavljaju legit fajlove, ne znam ko ima, da se tako odrazim. ps Upravo detektujem još jednu grešku kod druge trake na Tidalu, ovaj put ispravna verzija, ali pogrešno naslovljena kao live.
 4. VU metar

  Nove Jelco rucke

  Jelco zatvara radnju. https://www.analogplanet.com/content/tonearm-manufacturer-jelco-covid-19-victim
 5. PLX500 = AT LP120 sa Pionir taksom.
 6. Zimski bioskop, znači zimski raspust. Kino oko, znači sreda. Malo forenzike.
 7. STEREO PHONO AMPLIFIER C-47
 8. Jugo sa kukom je bolje od Golfa bez kuke. Zbog kuke. Kuku none.
 9. Ima značenje u vezi elektronske muzike, uglavnom u dj kontekstu, što je suprotno audiofilskom, i zato je glupavo, a i generalno. Ostalo iz vremena kada su napadali mladog dj-a koji nema para za Technics, a buzzword-ovi su bili loop, reloop i sl.
 10. @ivanp Koji Reloop? Vredi samo 7000mk2, najbolji odnos cena kvalitet, ako se izuzme polovni Technics. Vidim ga za cc. 400eur, uz malo veštine to se redukuje i imaš razumnu investiciju. To treba da je isti gramofon koji Reloop u svojoj hi-fi liniji nudi bez dj features-a za 750 eur. https://www.reloop.com/reloop-rp-7000-mk2 https://www.reloop-hifi.com/reloop-turn-5
 11. I da znaš da je bila baš takva reklama 80-ih za Propolis - pčele, saće i Bumbarov let!