Jump to content


VU metar

Članovi
 • Posts

  3,797
 • Joined

 • Days Won

  2

Everything posted by VU metar

 1. Primarno sluša kasete, nema vremena za ploče.
 2. Ne znam da sam se susreo sa takvim modom za nove serije. Znam da G ima neki lubrikant u sebi za sebepodmazivanje, a verovatno i ostali, obzirom da se ne spominje ništa o podmazivanju u uputstvima, za razliku od starih modela. Kažu da zbog toga nije preporučljivo otvaranje motora/osovine, mada nemam ništa oficijalno.
 3. 180W/ch INTEGRATED STEREO AMPLIFIER E-4000
 4. CLASS-A MONOPHONIC POWER AMPLIFIER A-300
 5. Strana 19 u uputstvu. Preporuka je ista i za G i GR.
 6. Taj sam post tražio. Koliko iznosi masa? Tehniks ne preporučuje teži teg od 1kg. Tvoj Oyaide klon + ovaj teg = ?
 7. Dakle ova avantura košta pola gramofona? Pamtim li dobro, izradio si i puck?
 8. Kupi Technics 100c dok je na popustu, 700eur. To je isti 1500c bez predpojačala, sa boljom i šire nadgradivom AT glavom nego li Ortofon Red. Zatim ga stavi u policu bez poklopca i pokrivaj sa nekom ceradom po meri, tipa: https://www.digitaldeckcovers.com/gemini-tt-04-tt-03-tt-02-tt-01-itt Ako ideš hard kor, napravi policu na šine.
 9. Možda u praksi iznenadi. Inače bilo je iskustva da i sam Tehniksov tanjir nije savršen, čak i kod G, gde jasno piše "balanced". Gledao si neki akrilni mat?
 10. Onaj deblji, 6 mm? Inače ima kod KAB-a aluminijumski od 3 mm, 75$. Za 99$ uz njega se dobije i tehniksov tanji mat, isto 3 mm.
 11. Eno ga ponovo na (ispod) 700 eura. Sad je trenutak ko je za.
 12. Nah, nema osnovna tj ikakva podešavanja, što rezultira preskakanjem čak i kod novih ploča, što ugrožava njihovo, kako i zdravlje slušaoca. Prihvatljiv minimum minimuma, ne bih iš'o ispod ovog modela. Ipak kao bolja kupovina deluje nešto skuplji AT-LPW30 (265 eura): https://gigatron.rs/gramofoni/audiotechnica-gramofon-at-lpw30tk-478115 Ima preamp i daleko bolju glavu, ista sa kojom dolazi Technics 100C, kojeg inače predlažem u slučaju neočekivanog priliva sredstava na bankovnom računu gospođice interesentice. https://gigatron.rs/gramofoni/technics-gramofon-sl100ceg-k-421717 Kupovina na staro - samo ako se dobro razume šta se kupuje.
 13. Koju reč više? Jesu li "nastupili" Elipson Heritage xls 15 možda? Usporedba?
 14. Možda zvučna zavesa. https://www.audion.hr/products/decibel-dbb-akusticke-zavjese https://www.ikea.com/rs/sr/p/gunnlaug-zavesa-sa-zvucnom-izolacijom-bela-80500174/
 15. Lokal mejd? Koliko je težak? Dijametar? Zašto ne 6 mm kao originalni mk2 te Nagaoka Crystal mat?
 16. Sad mi je jasnije šta si mislio. Ovo sa xlr-om na holderu odlična ideja. Kad dođe na red razglobićemo detaljnije.
 17. Nešto trokiramo. Ne mislim ni iz daleka da mk7 ima rupu, video sam poklopac. Ali šta ima veze rupa sa din plejtom, nije on u KAB ponudi zbog rupe nego zbog prednosti balansirane veze versus stock (ili plejt) rca veze, kako sam i citirao KAB u ranijem postu: The advantage of the DIN system is that no signal current travels through the sheild. It also permits connecting to a balanced preamp stage; RCA's do not. Zašto onda din na mk2 ima smisla, a din na mk7 ne bi imao? Ili generalno, zašto uopšte se rade gramofoni sa din ili xlr out-om ako je rca sasvim ok za bal vezu?
 18. Zašto ima smisla kod mk2 (za koji postoji din plejt), ali ne kod mk7? Ništa se ne raskupusava, nekoliko šrafova se odvrnu samo, kod oba.
 19. Jesu svirali Elipson Heritage xls 15?
 20. Tačno, ali on govori o tome (My jackplate is not going to fit without modification.) Da je rekao din plejt možda bi razumeo.
 21. Za početak, da - kabao... On predlaže easier way, ali čini mi se da je potcenio tvoje ambicije za što direktniju vezu pa nije hteo da komplikuje. Buni me zašto govori o modifikaciji jack plejt-a, što treba da je njegov rca mod: Ja bi ga raspitao još malo te upoznao bolje sa idejama koje smo nabacili, bar da čujemo mišljenje vredi li komplikovati u odnosu na kabel.
 22. Zato jer bušenje rupe nije reverzibilno. Misliš direktno na mestu gde su za pločicu zalemljene tonearm žice, tj preko njih? Nije li problem to što bi se signal tu dvojio i prema novom kablu i prema rca outu preko pločice? Ako nije, onda još bolje, ne treba ti din. Ne vidim takvu rupu. Trebaće ti novi zadnji panel ili estetsko bušenje postojećeg, ako ga ne žališ. Ili možda se terminal vadi? Deluje mi knap, treba dobro izmeriti. One fiksacije služe da ne zateže ručku i ne bi popuštao na dužinu preko njih (ako sam jasan). Kupi novu za eksperimentiranje, 250-ak eur komplet sa bazom, neće da se baci.
 23. Od glave do preampa? Treba da se buši rupica na hedšelu i socketu. Socket se ne prodaje kao rezervni deo posebno, samo kao polovni ostatak stare ručice. Ne otvaraj gramofon, evo otvoren:
×
×
 • Create New...