Jump to content


VU metar

Članovi
  • Posts

    3,893
  • Joined

  • Days Won

    2

Everything posted by VU metar

  1. Class-A PRECISION INTEGRATED STEREO AMPLIFIER E-700
  2. Primarno slika Zorkijem na Efke filmu. Čeka blic, naručen je original iz Moskve.
  3. Svejedno, stvari stoje kako sam opisao. Taj teži Pio1000 nije bolji od lakšeg Tehniksa 100C. Teč ima noviju, bolju kontrolu brzine, bolju ručicu, auto stop-lift-off, šarke na poklopcu, solidnu iglu u paketu, resale value, veće šanse za gotivnost ženici...
  4. Taj 140 i nije tako loš, to je poboljšan 120. No međutim, za blisku lovu gore bolje uzeti Reloop 7000mk2 jer u biti je isti Pioneer 1000. Radi se o platformi koja kopira Technics 1200mk2, koliko je moguće. AT 140 je stupanj niže, nije ista platforma. Ipak je najbolje kupiti Technics koji nije puno skuplji od Pionira 1000, naročito kad je sniženje. Svejedno koji Technics, mk7, 100c ili 1500c, a može i polovni mk2-mk5.
  5. Auu, kakvo tromostovje!
  6. Iz rec outa na Yamahi u to drugo predpojačalo i vojla.
  7. Main in/Pre out. Imaju to i drugi, i to na dugme umesto jumpera, mada verovatno ne za te pare (Atoll, Audiolab, Rega...).
  8. More hackerovi...Ste provalili neki način za čitanje tvitera bez naloga? Nitter-u je odzvonilo pre koji dan, a vidljive alternative za sada nema, pa reko' da pitam da ne postoji kakva nevidljiva?
  9. Ortofon prop'o. A propo problema propalosti igličke - ako je kupljena nova onda je propala fabritschki, a ne od maltretiranja ili starosti. Piši pismo suportu Ortofonovom i oni će ti pokazati put ka, ovaj, istini.
  10. VU metar

    Dva Technics a?

    Isto je kod mk7 i C modela, ali može da varira od primerka do primerka, plus da se vremenom poboljša sam od sebe. Kod G je bolje jer je konstrukcija baze ista kao kod MK2-5, ovi ostali su daleko jednostavniji.
  11. Spuštaj ručno, to se verovatno ne popravlja, bar ne bez rasklapanja ručice.
  12. Vidi se da je bila zakopana.
  13. VU metar

    Dva Technics a?

    Sad je prilika uzeti GR jer je dosta snižen zbog pojave GR2.
  14. VU metar

    Dva Technics a?

    Uzmi 100C. 1500C ima phono preamp koji ti ne treba. Glava je zapravo bolja kod 100C (AT) jer se može upgrejdovati top iglom te serije, dok kod 1500C (2M red) samo do 2m blue. Kažu i da taj AT zvuči bolje od 2M red.
  15. Je si ti isti čovek koji je pre desetak godina prezentirao svoje radove na ZG forumu? Fascinantne restauracije starih radija.
  16. Mora se priznati da izgledaju bolje od NAD i JBL retro pokušaja.
  17. Nema nekog prikaza unutrašnjosti na sajtu, osim skice dole. https://unitra.com/produkt/wsh-805-wzmacniacz-zintegrowany
  18. Auh, 3,5k evrovi ovaj Unitra vozmoćnjivač. Troha pretjerali.
  19. Ka će se Ei povampiri? Mogli bi jednobasni HSR zvučnik da unaprede, sada je to in.
  20. Odakle to? 100C je isti MK7 minus pič, strob, vta na okret, plus šarke i auto stop. Tačno je da kod niti jednog od novih Tehniksa se ne pominje quartz, nego neka blu rej tehnologija, ali to ne nužno znači da kvarc nije u igri, verovatno je implicitno da se bez njega ne može i nisu smatrali da je u današnje doba njegovo isticanje marketinški potrebno kao 1979.
  21. Ništa ispod Technics 100C. Na Crni petak lane bio 700 jevarca u Gigatronu, ove godine cvrc. Možda Deda Mraz učini nešto u vezi istog, motrite koga zanima. Reloop 7000mk2 je najbliža kopija Techi, te Pioneer PLX1000, ali ne bih plaćao ful prajs za njih.
×
×
  • Create New...