Jump to content


Филип

Članovi
  • Posts

    1,458
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    _Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Филип's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Ako u obzir dolazi polovno analogno pojacalo, topla preporuka za Electrocompaniet ECI-3. Ima balansirane ulaze, strujno potentno i muzikalno pojacalo. U slucaju kupovine novog, idi na Exposure i neces pogresiti.
  2. Leif Ove Andsnes - Chopin: Ballades & Nocturnes Sjajan norveski pijanista i veliko muzicko otkrice za mene. Produkcija Sony Classical vrhunska, hi-res master (Qobuz 24/96kHz) primer prave mere u dostignucu digitalnog zapisa. Izvodjenje i zvuk za cistu peticu!
  3. @ab Hvala, nisam ih poredio, mislim da ovaj prvi AT ima drugar i slusa ga na starom Sony integralcu i Tannoy E11 kutijama s pocetka 90-ih, a koje zacudo (doduse posle uradjenog refresh-a kod Sinise Rankova) i dalje pruzaju jako pristojan zvuk. Cini mi se da Audio Technica daje dosta za taj novac. Od te japanske skole dugo sam razmisljao o Technics-u u rangu cene 1k eur, ali me na kraju par prijatelja navelo na izbor Rege s obzirom na muziku koju pretezno slusam. Ukratko, da Technics ima bolji bas, ali i manje finese u ostalom delu spektra, sto je meni svakako vaznije. Odnosno, da bih tu finesu dobio tek od modela SL-1200G u kombinaciji sa nekom ozbiljnijom glavom, ali sam od toga brzo odustao jer sve to kosta 5x vise od Engleza. U trenutnom sistemu, zvuk Planara 3 je bas kako treba, tj. uravnotezen sa ostatkom elektronike. Jedini ocigledni disparitet u celoj prici su zvucnici koji nose lavovski udeo u konacnom zvuku, ali to je vec druga tema.
  4. @ab Da, Planar 3 sa ruckom RB330 i glavom Exact (MM).
  5. Posle vise od godinu dana slusanja analogije, mogu da kazem da me podseca na kupanje u vojsci - red hladne, red tople vode Bas su velike razlike u izdanjima, nebitno starim ili novim, prosle godine uzmem Bouvija album "Hero" i razocaram se kako zvuci ravno (Parlaphone Records), pre neki mesec Radiohead "Bends" (XL Recordings) ciji je zvuk definicija ovde odomacenog izraza "cebovan zvuk". Posle toga pustim svoj originalni CD i striming sa Qobuza, i oba ga pociste... Ali, kad se pogodi dobro izdanje, milina A sto se tice vrteske, vrlo sam zadovoljan jer zvuci vrlo zabavno.
  6. F355, za mene ikona sportskih automobila, sada vec punih 30 godina od pocetka proizvodnje. Atmosferski V8 od 3.5 litre i u to vreme revolucionarnih pet ventila po cilindru, 380 konja, 0-100... 4,7 secc i vristeci zvuk motora na 8.500 obrtaja
  7. To je zato sto nikada nisi slusao Vivide 😎 Kod mene i sada i u starom stanu najbolje sviraju kada se ukrste 40-ak cm ispred slusne pozicije. Na taj nacin se donekle "prevari akustika" izbegavanjem prvih refleksija, pritom sweet spot ostane vrlo sirok. Kutije su prilicno u prostoru, oko 1,25m od prednjeg zida racunajuci od zadnje ploce.
  8. Ne moraju, tu su samo zbog estetike.
  9. Ploce dobile svoje mesto, sve pohvale za Bozu HiFi Tribe! Koga zanima, tehnika ulje na orahu.
  10. Hvala Upravo sam na to pomislio, hvala pogledacu!
  11. Malo analognih noviteta Rega Planar 3/Exact na Fono MM Mk5 Magnum Dynalab MD-90
×
×
  • Create New...