Jump to content


BogdaBg

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BogdaBg's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • One Month Later
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Meni ne daje opciju besplatne premijum pretplate. Specijalna ponuda je Premijum 5,5eur/3 meseca. Možda sam ranije iskoristio "besplatnu" ponudu.
  2. Još uvek imam LS50. Kakvo god mu pojačalo dao, oni imaju svoja ograničenja. Ideja je da na SHD/Flex-u highpass filtriram LS50, lowpass filtriram sabvufere, ekvilajzer će da pomogne da ispeglam planinu i dolinu oko 150Hz. KEF-ove će da tera mali Hegel, a vate će da daju pojačala u subwooferima. Trenutno se kad imam vremena igram sa minidsp 2x4HD i Umik 1, da vidim kako ide peglanje zvuka u sobi. Ceo taj minidsp interfejs na 2x4hd preko REW-a se često zaglupi kod merenja, mora da se restrartuje itd. Nadam se da na Flex/SHD bolje radi.
  3. https://community.roonlabs.com/t/roon-interface-volume-plus-and-minus-buttons-sometimes-get-stuck-ticket-in/212364 https://community.roonlabs.com/t/massive-problem-volume-control-running-to-100-uncontrollable/241549/15
  4. Put muzike je sa Interneta -> Roon server na HTPC-ju -> Airplay/lokalna mreža -> DAC u Hegel integralcu. Koliko se ja razumem tu "softverski" volume nema uticaj na kvalitet zvuka, a komfor je neuporediv (osim kad skačem da spasem zvučnike 😆).
  5. Ima li neko iskustva sa minidsp SHD i Flex uređajima? Na prvi pogled deluje gotovo kao savršen uređaj za nekoga ko voli da se zanima sa integracijom zvučnika/subwoofera u svoj prostor. Cela DSP magija se dešava pre konačne DA konverzije tako da nema naknadnih AD i DA konverzija. Minidsp Flex takođe deluje odlično, ali je malo ograničen za nekoga poput mene ima dosta izvora (TV, CD, kompjuter, streamer, gramofon itd), a i tehnički ne bi bio u ovoj temi jer nije streaming uređaj. Naravno i jednom i drugo nedostaje HDMI ulaz 😟.
  6. Da li se nekom dešavalo da mu Roon "poludu" i da samo od sebe odvrne volume na pojačalu na 100%? Meni se to desilo pre nekoliko dana pri korišćenju Roon Remote aplikacije. Dugmići na ekranu reaguju kada utišavam, ali čim ih pustim aplikacija sama odvrne na 100% za sekund ili dva. Morao sam da skačem i fizički isključim pojačalo da ne bih spalio zvučnike i subwoofer. U pitanju je izgleda bag u Roon Remote Android aplikaciji, ali se žalilo i nekoliko korisnika iOS aplikacije. Bag postoji najmanje godinu dana, a čini mi se i dosta duže. "Rešenje" je da se u Roon remote aplikaciji postavi maksimalni dozvoljeni volume na neki niži nivo, ali sve mi to deluje poprilično neozbiljno za rešenje koje pretenduje da je "softverski high end" i cena mu je takva.
  7. Budućnost kompanije Roon je oduvek bila da je kupi neki veći igrač. Dalji razvoj je zavisio od interesa tog većeg igrača. Harman nema razvijenu muzičku softversku platformu u svojim brendovima, logično je da je razvija na bazo Roon-a. Po meni možemo očekivati sužavanje kompatibilnosti sa drugim proizvođačima ali i možda spuštanje cena (🤞).
  8. Pa 830$ za doživotnu licencu je baš puno. Za te pare može da se pretplatiš 5 ipo godina. Pitanje je budučnosti Roon platforme nakon ovoga i kakva će biti saradnja sa direktnom konkurencijom u budućnosti.
×
×
  • Create New...