Jump to content


violent femmes

Članovi
 • Content Count

  1,445
 • Joined

 • Days Won

  1

About violent femmes

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

8,698 profile views
 1. Ništa nije čudno da ampovi od pre 40-tak godina, imaju odličnu integrisanu phono sekciju, ipak je u to vreme sve bilo podređeno analogiji, prvenstveno vinylu. Recimo integrisana phono sekcija iz Cyrus 2, je fantastična.
 2. Ja imam entry level Parasound PPH100, mislim da je sa početka 90-tih i svira baš dobro. Bemliga kakvi su ovi novi.
 3. Daj Regi šansu, mora to da se usvira. Kakav je taj Macurin phono, može neka slika?
 4. Od sada snižena cena ovih izuzetnih floorstandera na 470eu. Ovo je ujedno zadnja i fixna cena. Ozbiljne mušterije me mogu kontaktirati putem pp poruka. Imam ambalažu od nekih drugih zvučnika, tako da slanje nije problem, biće dobro upakovane.
 5. Još mi žao te rege....neki čuveni ScanSpeak tweeter i Royd Eden midbass....odlična kutija.
 6. Ja sam imao u takvoj prostoriji floorstander Rega Ela Mk1, i to je radilo odlično, sve prelepo utegnuto. Ali ta Rega nema 2x bass + 1x midbass , i ko zna šta još. Bila je udaljena 40cm od zadnjeg zida zbog transmisije i sve je bilo OK.
 7. Može i da zatvori pećine. Ja ipak ne bih u prostoriju od 12mk2 stavio kutiju sa 2 basa i 1 midbass-om. No svakako proba je sve. Možda je bolja varijanta za tu prostoriju neki bookshelf koji se može montirati na zid....recimo tipa Kef q300 ili nešto od MA, imaju i oni sličnih modela.No ,neka se proba pa vidi.
 8. Pozdrav kolega, Mislim da je mala kvadratura prostorije za ove floorstandere. MA čak ima i basreflex port sa zadnje strane, što znači da mora biti udaljen od zadnjeg zida.
 9. Sudeći po preko 20-tak stranica na Steve Hoffmanovom forumu, kutije vole baš potentna pojačala, još bolje snagaše i to sve probrana teška artiljerija. Kakav crni denon iz '90-tih.
 10. Zaboravih par youtube zapisa. Ćisto su tu da prezentuju maximalnu funkcionalnost zvučnika....
 11. Prodajem u svakom pogledu izuzetne floorstandere Kef iQ7. Zvučnici su u perfektno očuvanom tehničkom i vizuelnom stanju, u najlepšem finišu za ovaj Kefov model, a to je american walnut finiš. Zvučno Kef iQ7, krasi jako lep i balansiran zvuk sa nijansu otvorenim pečatom, pa im izuzetno leže pojačala sa mekšim zvukom. Krasi ih još i neverovatna detaljnost, pa im u tom segmentu ne mogu prići ni zvučnici iz više klase. Ja ih slušam sa Naim Nait 5i i zvuk je u potpunosti u svim frekvencijama u jako lepom balansu. Sem sa Naimom, potpuna sinergija će biti i sa amplifikacijom tipa: Musical Fid
 12. Koje bre usrano domaće tržište...... Pa ja prodavao u fullu sređen JVC na kraju za 550eu, nudili mi 400,pa 420eu...etc. Na kraju se javio lik iz ZG, pazario ga na traženu cenu i ćao doviđenja. Oće srbi da kače na thorense ručku od 14000eu. Vi audiofili ste baš smešna sorta.
 13. I od mene za kolegu @sondek , čisto 5. Toliko negativne energije i pljuvačine za čoveka koji je napravio vrhunsku ručku, koju hvali najveći audiofilski svetski auditorijum. Ne bi me čudilo da i zapali preko, nije prvi ni poslednji.
 14. Pisao sam o albumima kojima su rađeni remasteri, iako su izdati redovno i na vinylu,uz cd,sacd i druge formate. Dakle uzmimo za primer Tom Waitsov album "Real gone" iz 2004g. Album je tada izašao i na vinylu, i gotovo sam siguran da je i tada bilo u pitanju izdanje koje je rađeno sa digitalnih fileova. Desetak godina kasnije izdaju reprint na vinylu istog albuma za US,EU...i druga tržišta, ali su za sva ta izdanja rađeni remasteri. I ne samo da su rađeni remasteri bezveze, već nije identičan mix (ovde sam možda pogrešio album,kada je mix u pitanju), već su i drugačije izmixovali albu
 15. Slažem se sa sondekom da remaster služi i treba da odradi nešto što je propušteno na master traci pre 20/30+god.Ali smo došli do stadijuma, da bilo koji album da okrenete na discogs strani, za gotovo svaki je odrađen remaster. Mislim, rađen je hebeni remaster za Waitsove albume koji su izašli npr. 2012god. Pa šta se to usralo pre samo 8god, da već treba raditi remaster. Kakvi su to usrani audio inženjeri kada i relativno novim albumima treba remaster ili šminkanje.
×
×
 • Create New...