violent femmes

Članovi
 • Content Count

  1,403
 • Joined

 • Days Won

  1

About violent femmes

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

8,370 profile views
 1. violent femmes

  Na gramofonu..

  Nešto ne verujem,da je više muljkav ,od rtb licence koju imam.Zaista čudan mastering,nekako povučen,trom.Kao da je zvuk delimično zarobljen u kutiji, i ne može da izađe iz drivera i dođe do izražaja. Hvala na brzom odgovoru.
 2. violent femmes

  Na gramofonu..

  Kakav je mastering ovog Shortera,kao i ona dva Žobima na SC.Jer sve nice odrađeno.Hvala i pozdrav!
 3. Ime Stanton,je dobila po prezimenu osnivača kompanije.Lično ne vidim šta je tu glupavo.Ali to je samo moje mišljenje.
 4. violent femmes

  Na gramofonu..

  OK,video sam sticker da je AP u pitanju.
 5. violent femmes

  Na gramofonu..

  Koje je izdanje u pitanju.I kakvo je zvučno?
 6. Čestitke,sjajan sistem a i lep ambijent....Gyro SE je poseban gramofon,zvukom i izgledom .
 7. violent femmes

  Na gramofonu..

  Okay,ali ipak ne idem na tako skupa izdanja.Mislim da nema smisla,ipak mi sistem ima ograničenja.Dovoljna su izdanja SC.
 8. violent femmes

  Na gramofonu..

  Da na holandski Music on Vinyl sam mislio.Ne mogu da tvrdim,ali mi se čini da sam negde pročitao da sve vinyl masteringe rade sa audio cd-a.
 9. violent femmes

  Na gramofonu..

  Dejane,hvala za info.Ja imam time out na onoj našoj kilavoj suzy licenci,gde su iz nekog čudnog razloga analogne trake digitalizovali pa snimili na vinyl.Uopšte mi nije jasan taj proces i poenta istog.Suzy izdanje zvuči solidno,ali to mora da se čuje za klasu bolje.Ima neko MOV izdanje,koga hvale,ali i MOV rade masteringe sa audio cd,pa ni tu ne vidim svrhu.
 10. violent femmes

  Na gramofonu..

  Dejane, Imaš li možda na jazz images, Time out od Brubecka,nešto od Chet Bakera,tipa Chet Baker sings,Chet is back....etc.Kakva je tu situacija sa masteringom.
 11. Ma jbg-a,najbitnije je pazariti gramofon koji vam najviše odgovara,a i koliko je čovek spreman da se ispruži finansijski.Podrazumeva se ,da nikom ne dozvoli da mu utiče na izbor,posebno ne biti papučić pa dozvoliti lepšoj polovini da utiče na izbor.
 12. Mislim da kao glavni uzrok kašnjenja narudžbina od pojedinih kolega treba tražiti u tajmingu.Ako se pogledaju pojedini gornji postovi,većina njih je odradila narudžbine sredinom marta.Upravo tada je svet bio u škripcu sa novonastalom nepoznatom situacijom sa ovim virusom.Naravno, kome je tada bilo do slanja i preuzimanja paketa.Pa su isti visili po raznim hangarima/magacinima sa strane,dok se koliko toliko nije uspostavio normalan režim rada.Meni su iz uk ona tri naručena naslova poslali 11.04.,a stigli su mi 24.04,što je cenim sasvim fer prosek u ovakvoj situaciji.Ono opet ne naručujem nešto često,pa su mi možda progledali kroz prste.
 13. Slažem se,pogotovu ne ova čudesa sa postavljenih linkova.I pouzdanošću,a i zvukom će ove praćke pogaziti bar 15-20 gramofona sa k/p, koji se kotiraju cenovno oko 150€. A mislim imena su tek svojevrsno marketinško ludilo
 14. Pouzdanost te 206-ce,je za čistu peticu.Što se tiče zvučne strane tu je neka trojka,mislim pokidao ga je budget Thorens td280,bez ikakvih problema.