Jump to content


popajp

Članovi
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,799 profile views

popajp's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Mnogo bolje od Tidala, naročito u srednjetonskom i visokom opsegu. Nema muljanja. Otkazao sam Tidal.
  2. Tražim da kupim "Final touch audio" interkonekt. Svojevremeno sam ovde kupio od jednog člana forume ali se ne sećam od koga. Ako ovo pročita neka se javi, kupio bi još jedan.
  3. Upravo uzeo godišnju pretplatu. Preslušavam albume koje sam slušao na Tidalu pre toga. Qobuz je mnogo bolji.
  4. Jedno pitanje. Tražim da uzmem qobuz pretplatu. Na kp ima i to 4.500 za godinu dana. S obzirom da sam na qobuz sajtu video cene mesečne pretplate od 12 evra pa naviše, nešto mi je nelogično. Da li neko ima iskustva sa takvim načinom kupovine pretplate?
  5. Imam osobu koja bi mi iz Srbije napravila nalog sa stranom bankovnom karticom na Qobuz. Plaćanje bi se vršilo preko njegove kartice. Pošto imam strimer, da li će taj user name i pasvord funkcionisati odavde iz Srbije?
  6. Ako na Qobuz postoji deljenje naloga, zainteresovan sam. Imam Tidal max i Deezer, ali svi kažu da je Qobuz zvučno bolji. Evo sad skušam Woodstock album i čini mi se da čak i Deezer bolji u srednjem opsegu od Tidala.
  7. Ubacio sam drugi hard, upola manji doduše, 512 Gb. Trenutno radi. U početku je par puta i na njemu dao poruku Pst path invalid a pole trećeg pokušaja je proradio. Ostao mi je samo način podešavanja kopiranja muzike sa računara u HD strimera. Vidim albume u računaru, mogu da ih prebacujem sa strimera u kompjuter, ali obrnuto ne ide. Tj, sa računara u strimer.
  8. Poštovani molim vas za pomoć. Imam uredjaj CocktailAudio N15D već skoro tri godine. Imam par pitanja: 1. Od sinoć ne mogu da kopiram muzičke albume na hard disk koji je u strimeru. Sve je funkcionisalo odlično do juče. Čim pokušam da kopiram sa eksternog USB flash diska, dobijem poruku "DstPath is invalid". 2. Zašto uredjaj vidi samo jednu flešku od 4 koje posedujem i koje sam probao. Ostale tri ne vidi, iako sam ih formatirao pre toga na isti način kao i ovu koju vidi? 3. Da li postoji mogućnost da kopiram muziku sa računara na strimer i kakva podešavanja treba uraditi? Povezani su na istu mrežu. Hvala unapred na odgovoru.
  9. Poštovani Zexx, ovo ne pišem zbog vas. Za kraj samo da vam najprostije iznesem problem i moju neodoumicu. Fabrički podešen strimer, onako kupljen, na analognom izlazu NE ZVUČI dobro. Zvučalo je nekako komprimovano, čak neprimetno ubrzano. Spuštanjem sampling rate, koja se nalazi u meniju pod digital out, sa fabričkih 96 khz na 48 khz, zvuk se unormalio, prosvetlio i postao bolji. To mi je bilo čudno jer bi to trebalo da se odnosi na digitalni a ne analogni izlaz. Medjutim činjenice su takve. Zbog toga sam i pitao ovo gore kako treba ostaviti sampling ratu a ne da me sitno podjebavate. Kako god, na forumima uvek ima svega i svačega.
  10. Ja sam pitao iz najbolje namere. Imam 60 godina i 40 slušam gramofon i ploče. Sada sam uzeo strimer i izvinjavam se što sam vas uopšte pitao kako setovati ovaj uredjaj za analogni izlaz. Ako mislite da me ubedite da ove 4 opcije pod digital out uopšte ne utiču na zvuk analognog izlaza, i da nema veze šta stoji pod “digital out” , onda ok. Pozdrav svima.
×
×
  • Create New...