Filipescu

Članovi
 • Content Count

  1,453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About Filipescu

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  all along the watchtower

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. По принципу, и лабави уме да забави
 2. Надам се само да ће звук оправдати целу акцију на крају!
 3. Мени су увек разгрнуте, у ћошковима, али кад слушам, онда их завучем и ствари дођу на своје. Мислим да имаш само једно реење. Даш жени ултиматум да морају дебеле завесе, а она да их одабере, колико год да кошта . Ја сам то решио тако, што сам је убедио да кад нам гости дођу, не могу нормално да спавају, јер је превише светло . Иако гости заправо увек спавају у другој соби .
 4. Јеси ли пробао неке дебље завесе на левом зиду, које би ти донекле надоместиле отвореност на десној страни? Имам сличну ситуацију, и то је поприлично поправило ствар у балансу сцене.
 5. Занимљив чланак, где власници Ансуз/Раидо компаније, хајфај рецензенту представљају сличну играрију мојој. С' том разликом, да паре нису проблем https://www.monoandstereo.com/2016/05/raidho-ansuz-aavik-in-depth-overview.html
 6. У просечном систему имамо 3-4 компоненте које учествују у репродукцији. Транспорт, дак, појачало, евентуално претпојачало и снагаш. То значи да од зидне утичнице, кабела до летве и саме летве зависе 3-4 компоненте и да ефекат по логици мора бити кумулативан. Који год кабел да тестирам, он ће бити утакнут у већ дату летву, са неким кабелом. Не знам како то да прескочим, па да вреднујем само кабел на извору и поредим га независно са оним на летви? Азијат је у свом закључку дао коментар, да су по његовом искуству неки извори јако реаговали на струјни кабел, а неки занемарљиво мало. Могуће је да ми имамо искуства са онима који су осетљивији, па зато имамо то мишљење. То би већ требало да се подразумева. Сасвим сам сигуран да чова из теста има најскупљу могућу утичницу и летву/филтер.
 7. Поведи и следићемо те
 8. Свака част човеку. Прочитах цео чланак и ево пар утисака, закључака. Многи се поклапају са мојим скромним искуствима: - сви каблови су битни, али су струјни далеко битнији од других. Када се код интерконект, звучничких и усб каблова задовољи минимум пристојности, струјни праве разлику од тога да ли ће вас звук система одушевљавати и лепити за фотељу или вас нервирати. Често се мењају компоненте до изнемоглости у системима, а потенцијално је све то могао да реши један струјни кабел. Такође, конектор може да прикаже или упропасти звук кабела - најбитнији је кабел од утичнице до летве. Он ће одредити могућности система. Други најбитнији кабел је на извору. Оно што тамо изгубите, нећете добити било каквим интервенцијама на остатку система. На осталим позицијама се треба играти са оним што је доступно. Неки каблови су добри на свим позицијама, док су неки добри на изворима, а лоши на појачалима и обрнуто. Како год, све је битно! - не постоји савршен кабел, превише је непознатих у игри. Различити карактери компоненти, просторија, слушни апарат итд. Самим тим је игранка неизбежна. Поготово кад се узму у обзир ипак ограничена средства већине нас - реална цена, у зависности од коришћених материјала и конектора за било који струјни кабел на свету, укључујући и зараду произвођача се завршава на око 2000 Еура (наравно ако кабел није запакован у коферче које кошта иљаду). Све преко тога је подизање цене елитизма ради и зато што има људи који толико имају, да неће ни да купе јефтиније. У неку руку је и логично, да ако је неко купио систем од пола милиона, хоће да има бар 50 иљада у кабловима, за сваки случај - тестирани су каблови од око 300 до 6000 Долара. Највећи добици су у првој групи са око 300-500 Долара у односу на кинеске каблове. Ту се ради о "небо и земља" разликама. Следећи конкретан добитак се дешава на око 1200-2000 Долара. Како је у тестирању отишао даље и приближавао се цени од 6000, само два кабела, према његовом опису, доносе нешто конкретно у односу на 2, 3 кабела из 1200-2000 Долара ранга. Дакле, већина каблова скупљих од тога су чисти маркетиншки трик, а неки су и осетно гори од ових "јефтинијих".
 9. На продају, у савршеном визуелном и радном стању. Цена 30 Еура, ја плаћам пошиљку.
 10. Mislim da će zender da se upozna sa prvim pravilom elektrotehnike. Svi uređaji rade na beli dim. Kad on izađe, uređaji više ne rade.
 11. Пошто сам и ја у почетном стадијуму размишљања о вртешки, схватио сам да бих или слушао оно што има за џабе, а што ми се не слуша, или овако пар плоча за живота набавио, па тек по који пут годишње послушао .
 12. Filipescu

  Smesne slike

  Ово човек кад погледа, није сигуран да се стварно десило. Па још кад прочита тај коментар...