Filipescu

Članovi
 • Content Count

  1,345
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About Filipescu

Contact Methods

 • Yahoo
  filipsosu@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  all along the watchtower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Definitivno je ona fora iz smešnih slika najprimenjivija na život audiofila. Najveći strah audiofila je da će mu opremu posle smrti rasprodati po ceni koju je rekao da je za istu platio .
 2. Šta tačno? Da lako ode preko 4K ili da je bolje?
 3. Slušah Father-ov sistem više puta u ovim poslednjim iteracijama i to je po meni generalno dobar zvuk. Ne bih rekao da basa fali, samo se za razliku od tradicionalnih rešenja on ne pojavljuje u vidu vazdušnog potiska. S' druge strane bas deonice su uvek odsvirane i definisane. Ali ja sam sklon da u svemu nađem lepotu, osim ako zvuk nije baš loš. Nikad neću zaboraviti zvuk Grundigovog kasetofona iz 80ih. Mono zvuk, a srednji čista magija. A te magije ili ima ili nema. Ako je nema, džabe sve, ako ima, može i po neka mana da se zaboravi.
 4. Samo se vi zezajte, ali ovo čudo stvarno radi. Doduše, ne deluje na daljinu, tako da su šanse za svađu na godišnjem odmoru recimo i dalje velike. Ali kući, a pogotovo u sobi u kom se čudo nalazi šanse za svađu su praktično minimalne.
 5. Ne šalim se S' jedne strane nije mi nešto posebno žao, jer mi je zaista bzvz da mi stoji toliko novca u sistemu koji nedeljama ne upalim. Kako ne izgleda da će se situacija promeniti, reših da ga prodam. Odluku sam vagao već nekih 2-3 meseca, dakle nije impulsivno i preko noći. Prosto, dobar sistem traži da se sluša i stvara pritisak na vlasnika da ga sluša. Kako to dugo nisam u mogućnosti, osećam samo frustraciju, a to mi ne treba... Kako god, nije on mene kupio već ja njega. Nego ja sav radostan što ću da sklapam neki budžet krš sistem, a vi mi ovde kukate ... @Otac nemam tv već 10 godina
 6. Drugari, kako sam zaista malo kući i sistem praktično ne slušam odlučio sam da ga rasprodam. Zvučnici i interkonekt su već otišli, a sad ću da prodajem i benčmark i ostali aksesoar... Kako znam koliko dobro može da svira jeftin polovan sistem imam nekoliko ideja o sklapanju istog. Jedna ideja je da idem na osetljive zvučnike, pa da ih gonim nekim jeftinim cevnim pojačalom, što bi mi ispunilo želju da slušam lampaša. U ovom slučaju mi je jedini uslov da zvučnici ne budu neki pogrebni sanduci, jer treba i da ih gledam. Kako U tom slučaju bi da bio neko jeftino korektno budžet rešenje. Druga varijanta je da idem na maksimalni komfor i neku all in one spravu sa nešto širim izborom zvučnika nego u prvoj varijanti. Pored komfora očita prednost je štednja na kablovima. Treća varijanta je neki baš jeftin sistem koji bi zadovoljio minimalne zahteve muzikalnosti i tonske tačnosti. Maksimalni budžet za sve neće preći 2000.
 7. Свака част! Нисам знао да имаш две дигиталне ваге . Јел су у бридж моду?
 8. Ма небитно је скроз, нема тога око чега бих се ја овде са неким п...о. Само, откад живим у иностранству, толико сам се наслушао аутошовинизма, да то више не могу да поднесем. Шта је комунизам урадио за пола века, нису сви ратови, турци и остали за хиљаду успели...
 9. Рекох да направим посебну тему, па да не загађујемо остале теме овим. Десило се већ други пут, једном на теми о серијама, а сад код смешних слика. Термин теорија завере је креиран када су се појавиле прве сумње у званичну верзију догађаја при атентату на Кенедија и од тада служе као средства за забрану кретања мисли до данас. Под исти се потурају разне будалаштине, да би обесмислиле и нека сасвим легитимна питања која се јављају. Као што неко рече, уколико је неко теоретичар завере, онда је његов неистомишљеник у датом случају ништа друго него теоретичар званичне верзије догађаја. Хрвати имају добар израз за ово о чему полемишемо, а то је службена повест. Дакле, повест у служби владајуће класе, у служби службе, у служби победника. Лепо су нам говорили да су историју увек писали победници, али ми то нисмо довољно буквално схватили. Земља није равна (иако су нека постављена питања скроз легитимна), а не знам где бих то требао да стигнем ако бих се нечега мануо. Вероватно ту где смо сада свакако.
 10. Znači, usvirao si se
 11. Možda sam upotrebio malo jaču reč, izvinjavam se...
 12. Izvinjavam se sto se mesam u ovu patkometriju, ali samo za one kojima je izvor Logitech SB da spomenem, da nova verzija Fidelizera radi na nj.