Filipescu

Članovi
 • Content Count

  1,744
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Filipescu

 1. Ево прилике да и NAIM засвира добро?
 2. Сећаћеш их се са СЕТом .
 3. Добродошао, само полако и не дај се заплашити .
 4. Захваљујем. Ја га само чух неком приликом и није кварио звук система...
 5. Јесте пасиван. Можда сам ја нешто преспојио да правиш пасиван преамп... За ланпу
 6. Уколико још ниси наручио преамп, погледај ово: https://www.amazon.com/Nobsound-Fully-Balanced-Single-Ended-Pre-Amplifier-Controller/dp/B01MXC9HHW Доста добро ради.
 7. Још кад погодиш у ком ћошку клавира се нахватало највише прашине, е тад си га убо.
 8. Како сам у неким комбинацијама завршио са по једним inano и imicro продајем оба, па који први оде, други задржавам. Ево одличног теста inano: https://audiobacon.net/2016/12/01/ifi-nano-iusb3-0-review-vs-uptone-regen-wyred-4-sound-recovery-and-audioquest-jitterbug/ inano - 150 еура imicro - 300 еура
 9. Добар дак, може да се прикључи на снагаша. Познаник је чак терао осетљиве звучнике директно излазом из дака, сећам се да су на неком тесту измерили 20 ампера у пику на излазу. Сад има и додатна батерија за њега, која му наводно побољшава поред аутономије и звучне перформансе.
 10. Видео је реално бзвз. По мом искуству звучнички кабел има најмањи утицај на звук од свих каблова у ланцу и заиста не морају бити скупи да би били солидни. Али на добром систему се то ипак итекако чује. Исто тако, ако се не испегла све пре звучничких каблова, дакле струјни, интерконекти, одвајање уређаја од подлога, џабе је мењати звучничке каблове. Да не помињемо да данас постоје каблови са активним уклањањем шума преко ширма каблова. Ови каблови су свакако прескупи, али неко ко је утукао преко 6 цифара у систем се не стиска за каблове.
 11. Свака част!
 12. Значи нећеш да кажеш? Молим
 13. Хвала хвала. Имам. У БАТ преампу имам ММ/МЦ претпојачало, а гејн се мења на прекидачу кроз решеткицу за хлађење. 44дб за ММ и 58дб за МЦ. Такође, на плочици фоноа су празна подножја за додавање отпорника, један по каналу. По дифолту је 47к. Отворен сам за све предлоге за игру . Али, ово и сад ради сјајно.
 14. Другари, прво да се захвалим свима на саветима. После доста размишљања, одлучио сам се био за неки јефтинији грамофон и чекао, па кад налети нека повољна прилика да га узмем, тако да не губим нофце уколико се исти не прими. Пре неких месец дана, понуди ми се Fisher MT-6250, најјачи модел ове фирме тада. Значајно повољније него што се иначе појављује на огласима, у лепом стању. Једина мана је што анти скејтинг точкић не држи положај, па кад се намести жељена вредност, исти се мора некако фиксирати, зато и нижа цена... Иначе занимљива машина, дајрект драјв, фиксни тањир, који је у ствари ротор мотора. Дакле осовина тањира је истовремено и осовина електромотора. Нечујан, а тањир у окретању нема никакво видљиво лелујање, као да се не помера. Шарке држе поклопац и на цм од скроз затвореног. Требало би га ипак у неко догледно време прегледати, можда уградити ИЕЦ утичницу, заменити интерконект неким крштеним. То кад будем долазио у Срб на неко дуже време. Дошао је са неком јефтином АКАI звучницом, али није то хрђаво свирало. Убрзо наручих потрепштине за подешавање и одржавање грамофона и купих мало коришћену DENON DL-110 МЦ. Слушах тако већ 20ак дана, милина. Мислим да сам од тада упалио стример и дак једном. Каже жена, "не знам зашто, али плоче ми баш пријају". И одлучио сам, да немам намеру да грамофоном вијам ниво звука дигиталне секције, већ да је мени и ово сасвим довољно да уживам у звуку. Ово свира врло добро. Заражен сам дефинитивно. . . . . Јуче стиго BENZ MICRO ACE SL . Лудило!!!
 15. Код мене има ових: https://www.hificonsult.at/ANALOG/Reinigung-Platten-Zubehoer/LP-Cover-und-Innenhuellen/Simply-Analog-PE-Coverhuellen-25-Stueck::8400.html https://www.hificonsult.at/ANALOG/Reinigung-Platten-Zubehoer/LP-Cover-und-Innenhuellen/Simply-Analog-Antistatische-Premium-Innenhuellen-25-Stueck-Set::8328.html
 16. Битно да су без тарзанчића, од чега год да су...
 17. Јер су имали велику популацију јазаваца. Све су их извели пред преки винилашки суд .
 18. А ко ће да ти слуша систем осталих 300 и кусур дана у години? Мораш да оставиш кључеве локалној екипи тамо, па да ти га усвирају пре него дођеш . Овако дођеш, и тек што се усвира, палиш назад...
 19. Каква трол тема . Имам један револуционаран предлог за тебе. Да вратиш лепо старе звучнике?