Jump to content


Cortina Dampeco

Članovi
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cortina Dampeco's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Sent from my motorola edge 40 pro using Tapatalk
  2. Roon koristim vec nekoliko godina, kao roon core imam majusni ThinkCentre desktop PC, koji ima i7 processor, doduse 4te generacije i 12MB rama. Nije presudno ni jedno ni drugo, ali radi lepo i procesor ni jednog trenutka ne prelazi 6%. Do pre neku godinu sam koristio JRiver media center, ali u poslednje vreme sa verzijom 25 poceo je da krasira. Osim toga, ne radi sa chromecast uredjajima nativno, a ja ih imam svuda po kuci. Roon radi sa svim uredjajima koje posedujem, pa cak i sa squeezebox radiom iz praistorije. Osim toga, postoji i DSP chain koji radi korektno i moguce je podesiti zvuk posebno za sve ove uredjaje. Integrisan mi je sa Qobuzom, Tidal ne podnosim zbog toga sto kod predloga nove muzike ne mogu birati zanrove, pa je 90% gangsta rap i to ne mogu da podnesem ni vizuelno. Kod Qobuza biram zanrove i nikada ne predlaze ono sto ne slusam. Radi odlicno. Tu je i integracija sa radio stanicama od skora, po izboru Roon ekipe, ali je moguce dodati strimove preko URL. I sada najbitinije... baza koja stoji iza... dakle, mogu da nadjem session muzicara na albumu, i na klik odem na njegovu stranicu sa albumima, saradnjama i ostalim. Isto tako, konacno korektno tagovanje klasike, zapravo sjajno. I posto posedujem kolekciju od vise hiljada diskova, od toga klasika 30%, mislim da je tacnost sa kojom popunjava metadata sjajna. I na kraju cena... pa ne znam sta da kazem, Roon + Qobuz izadje oko $26 mesecno. Da li je mnogo, ne znam. Ja muziku slusam svaki dan po nekoliko sati, slabo gledam TV i Netflix. Placam naravno i Netflix za porodicu, a i Apple music za cerkin iPhone, navika. U svakom slucaju, uzivam u tome kako radi. Da li ima mana... naravno. Slabo radi bez permanentne konekcije na internert, svaki put kada se pokrene loguje se... ali to je valjda tako 2020 godine. Ako nema Roona, ima foobar... Isto tako, kod svih softverskig proizvoda koji se stalno menjaju, postoje problemcici, a moguce je da se sve ne krece u pravcu u kome neko zeli, pa se ljudi pokadkad neprijatno iznenade ili razocaraju kada se proizvod "unapredi", ali sta da radimo, to je tako i sa svim ostalim...
  3. Pokusaj da okreces konektor i vidi da li se menja stvar. Moguce je da se savio listic koji pravi kontakt izmedju kablovskoj "dzeka" i konektora na slusalicama.
  4. Imali su, vise ne. I dalje postoje dva velika ostrva, ali je izbor relativno siromasan. Ipak, na zahtev se moze poslusati naravno. Problem je sto slusalice sve vise postaju potrosacka elektronika i muzika se sve vise konzumira na taj nacin. To znaci da kvalitet pada u drugi plan pred "brendom" ili izgledom. Isto tako, neki jeftini modeli mogu biti iznenadjujuce dobri, imam nekoliko Chi-Fi slusalica koje sam placao $40 i zvuce bolje od recimo $120 IEM koje su neko izvikano ime. Secam se veoma losih Focal IEM, koje su radile kako treba samo ako se koristi gumica koja sasvim ulazi u uho, u protivnom nema basa ni malo. Cena naravno, Fokalisticna. Dakle, sada se moze ponesto pazariti i probati, pa ako to nije to nije neka steta.
  5. Jazz Fusion is Sao Paula:
  6. Davno to bese... Poslednjih godina su izdali seriju albuma "Environments" 1-6 i 6.5. Mislim da se, iako razliciti, oslanjaju na slican koncept zapocet na Lifeforms.
  7. Možda se nekome na forumu i neće dopasti ono što ću napisati, ali iskreno mislim da je u današnje vreme izvor najmanji problem za kvalitet zvuka. Pre šest godina sam kupio moj prvi DAC koji sam koristio na DELL laptopu sa Realtek ugrađenim zvukom i razlika između standardnog komp izlaza i DAC-a je bila kao nebo i zemlja. Danas, razlika je gotovo neprimetna. I dalje koristim isti Dragonfly, ali sam u međuvremenu nabavio i Fiio Q1 mkII, Meridian Explorer i TEAC DA-101. Razlike u odnosu na iPhone 6s ili laptop gotovo da i nema. Čvrsto verujem u sledeće: Za kvalitetan zvuk najbitniji je master (iskustveno, preko pola ikada snimljene muzike je lose snimljeno, a sve sto je remasterovano ima Loudness sa izuzetkom nekih mastera Stevena Wilsona i još nekig entuzijasta), zatim digitalna kompresija, zatim slušalice i tek na kraju ako ikako DAC/telefon/komp. Kablove ne želim ni da pominjem. Što se izvora zvuka tiče, najbitniji je EMI jer su nekada komponente toliko blizu jedne drugima (modem pre svega). Ipak, kako me nerviraju notifikacije na telefonu, kao i touch screen i ostali šareniš, kao prenosne uređaje koristim Fiio X3 II (FLAC i retko DSD)i iPod Classic (320k AAC zamislite). Telefon samo za streaming kada preslušavam šta je novo.
  8. Mislim da se ovo odnosi samo na BT. A i tu Apple kaska za ostalima po pitanju profila. Imam wireless slusalice Sennheiser HD1 i ne mogu izvuci maksimum sa iPhone-a 6S.
  9. Izvinjavam se, dugo me nije bilo na forumu pa sa zakasnjenjem odgovaram. Za carinu ne znam jer ne zivim u Srbiji vec u USA i ne placam nista osim postarine. Sto se carine tice, zavisi od cene koju carinici proveravaju na internetu. E sad, cena je samo na massdropovom sajtu.
  10. David Sylvian - Dead bees on a cake Skoro je izaslo i remastrerovano izdanje, omot je razlicit mada mislim da je samo vinil u pitanju. Ja nikada nisam bio neki fan, posebno kasniji radovi, ali ovo je iznenadjujuce dobar album, rekao bih cak i odlican.
  11. Mislim da ove HiFiMan mogu koristiti i balanced kabl, to bi dalo malo vise energije. Uz njih koristim Fiio Q1 II koji ima balansirani izlaz. Balansirani izlaz daje vise snage za njih. Pokusacu da nadjem na Amazonu ili Alibabi.
  12. Konacno stigle Hifiman HE-4xx preko Massdropa. I zaista, razlika u odnosu na NAD ogromna, a NAD su moje refenentne slusalice. Dakle, mnogo rafinisanije i artikulisanije. Posle dva dana NAD su izgledale muljavo i nedovoljno definisan u srednjem i niskom opsegu. Ipak, Hifimanu nedostaje energije u srednjim ponekad. Mogu se porediti sa Sennheiserom HD 598 koje takodje posedujem ali HiFiman je ipak bolji u nizim delovima spektra. Sve u svemu utisci odlicni. Cena oko $170 i za taj novac to je zaista odlicno.
×
×
  • Create New...