Jump to content

vdzele

Članovi
 • Content Count

  1,643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About vdzele

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

5,157 profile views
 1. Za mene je bio dovoljan i TV LED. Teško da će se čuti razlika od fena i usisivača jer stvaraju buku. Laptop, ili PC recimo.
 2. Uvek možeš da uključiš nekog potrošača, recimo peglu, na strujnu letvu - pa vidi jel ti to odgovara. Ili pak da ignorišeš sve što sam napisao kao i svi drugi i mirna Bačka.
 3. vdzele

  Antenski kabl

  Treba mi manje parče antenskog kabla, nekih 4m, koji je oklopljen i ima neki svoj kvalitet. Mogu i kvalitetni konektori. Gde kupiti tako nešto?
 4. Manje-više tiče se i ove teme. Moja klima-inverter je uklučena na istoj liniji gde su i sprave. Ne i na istoj utičnici, njena utičnica je gore pri plafonu, al je linija ista. Iako klima ne radi, već je samo uključena u struju - sistem dosta bolje radi kad se ona potpuno izvuče iz zida. Klima uključena u zid oduzima dinamiku, zvučna slika postaje više spljoštena, instrumenti gube meso i daje mrtvački ton. Čak i TV na stand-by dodaje loš ton, ali ne toliko ko klima. Pripazite šta uključujete pre vaših uredjaja.
 5. vdzele

  Streamer

  Ono što mi se svidja kod tebe Tozo jeste što si otvoren i iskren, možda bi neki i rekli "proliven". Za razliku od mnogih ovde koji ocene daju u duhu političke korektnosti.
 6. Ja bi upotrebio reč rogato, ili testerasto, za više tonove. Tako to i izgleda na ekranu nekog uredjaja koji meri pre i posle intervencije na uredjajima ili akustici sobe.
 7. DAC unutar nekog risivera (nije čak ni stereo pojačalo) se može kvalifokovati dobrim samo ako se posmatra područje risivera, odnosno polje širokog konzjumerskog haj faja. Ako se uzme u obzir apsolutno sve što se podrazumeva kao haj faj, srednja, viša i haj end klasa, onda je ova kvalifikacija deplasirana. Ako se recimo posmatraju haj end sprave, primetićemo da važi pravilo da se određene funkcije unutar sistema uvek posebno napajaju. Samo se na ovaj način može postići dobar rezultat. Dobri sistemi imaju po 6, 8,... zasebnih napajanja. Napajati jednim napajanjem gomilu funkcija,
 8. Primetio sam na onom drugom forumu da su još neki počeli da čuju razlike u kablovima. Nešto se dešava.
 9. I ta cena od 1500 dolara, sumnjam da bi svaka žena to olako prihvatila. I to sam za sub.
 10. Ma i za svičerska napajanja važi.
 11. Treba mi neki program koji može da secka video fajlove a posle spaja i kompresuje. Koristio sam u par navrata Freemake Video Converter, ali nisam zadovoljan. Zadnje što sam pokušao je da .mp4 fajl sabijem sa nekih 12000 kbps na 2000. Ostavio sam istu rezoluciju i podesio na 2000. Dobijeni fajl je pun pikselizacije i vodnjikav. Da li nešto radim pogrešno u podešavanjima? Ako može neki jednostavan program gde ne treba X prolaza i da mi zauzme sve resurse. U pitanju je amaterski zahtev.
 12. vdzele

  Tozin sistem

  Dodao bi jedno opažanje. Kvalitetni delovi utiču da zvuk koji izlazi iz sistema nije rogat, testerast. Ovo direktno utiče da su manje potrebe za akustičnim tretmanom sobe. Sa druge strane, mogu da otvore problem da nekvalitetni delovi koji su ostali "izlučuju" više svojim lošim tonom. Tako da ko se upusti u ovu priču nek istera svaku kariku do kraja po pitanju kvaliteta. Po meni najveći zajeb je ostati tako na pola puta.
 13. vdzele

  Tozin sistem

  Šta ćeš. Sudbina moj Dražene.
 14. vdzele

  Tozin sistem

  Imam i ja Andrejeve proizvode i veoma sam zadovoljan. Ne bih mogao da zamislim sistem, koji neki oslovljavaju sa haj end, a da nema ožičenje i konektore ovog nivoa.
×
×
 • Create New...