vdzele

Članovi
 • Content Count

  1,511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About vdzele

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,273 profile views
 1. Uf, dobro je, sad znamo da je praćenje samo benigna monetizacija. Istorija je dokazala da takvi procesi, pa makar oni bili i rekordni u istoriji, ne vode u grabljenju političke moći. Oni vole da, eto, malo skupljaju dolar po dolar i tako u nedogled. Nikakva politika ih ne zanima, iako su najbogatiji. Političke partije na zapadu imaju snažan odium da im neki privredni monopolista ili kartel pišu zakone. To se dešava u nekoj tamo Srbiji ili Kazahstanu Lobiranje i javno plaćanje političkih kampanja je izmišljotina zlih jezika. Recimo preko korporativnih medija možemo naučiti da su to teoretičari zavere. Praćenje mogu da rade samo one države koji oni označe kao nedemokratskim. Recimo Kina sa svojom 5G mrežom.
 2. vdzele

  Napojni kabal!

  U prilogu Is Synergy in Audio Cables Real or Snake Oil?, Gene kaže da zvuk treba nameštati u digitalnom domenu preko softvera. Po meni to je najgora opcija što postoji. U prilogu Proof That ALL Amplifiers Don't Sound the Same kaže da je pre šest godina napravio video u kome je trvdio da sva pojačala zvuče isto. Sad misli da ipak ima razlike.
 3. vdzele

  Kakav oglas!?

  KP ima najveći procenat legedi po glavi stanovnika u svetu. Jesmo siromašni, ali zato cepamo te legende. Čudi me da nemamo heroje.
 4. Jel neko poredio te LAN kablove? Trebao bi mi jedan ne nešto skup od 1,5m. Može i polovan. U principu dobar a jeftin
 5. vdzele

  Napojni kabal!

  Kad smo kod pitona ja prodajem dva preko Kupujem Prodajem, pa ko želi dobar zvuk eto prilike.
 6. nepoznat format u dva plejera
 7. vdzele

  Napojni kabal!

  Verovatno sam propustio. Koje strujne kablove si ti probao?
 8. vdzele

  Napojni kabal!

  Neko je ovde spomenuo letve sa osiguračima. I ja sam za to ako može bez njih, jer su standardni osigurači vrlo usko grlo. Ako se već kupi takva letva onda staviti hi fi osigurače. Ali to u zbiru poskupljuje sve.
 9. Svaka čast na 4kg. Dok je bila korona i ja sam moju skretnicu zamenuo sa ovom od 18kg. Sad mi sub ne treba nikako. Moram si priznati da je kvalitet zvuka upravo proporcionalan sa masom skretnice
 10. Ja imam podloške sa duplim ležajevima. I pored toga, kad sam zalepio anti-vibracione nalepnice na kondove - efekat je bio odličan. Na strujne kablove i trafoe ove nalepnice mi nisu dale dobre rezultate.
 11. Po meni ovo je najveća prednost strimera u odnosu na laptop ili PC. Uglavnom ovo imaju ili nisko-šumna čoperska. Dobija se na prirodnosti. Izgubi se elektronska maglina u zvuku, bude više analogan. Mislim da nema ispod 300 eura, ni diy ni firmirani. Stime da treba napraviti poseban kabl od lin napajanja do laptopa sa odgovarajućem konektorom za taj model laptopa. Moje napajanje je Majda napravio.
 12. Po meni je isto toliko smešno stavljati običan usb kabal na dobar dac.
 13. Ja bi voleo da čujem jednom u mom sistemu koliko je neki prosečni stimer bolji od mog izvora. Verujem da jeste ali bi ipak ja to stavio na kantar. Laptopa sa linearnim napajanjem + mnogi procesi ručni gašeni i tvikovani + MinorityClean + AlbumPlayer + USB izolatora + USB WW Platinum Da li su oni baš toliko optimalizovani kao što se priča. Da li su u svakom pogledu bolji i što se tiče napojnog dela. Sve bi ja to voleo prvo da poslušam pre nego davao napamet ocene. Naravno i posle ovakve uporedbe ne treba generalizovati. Ako ništa drugo ja preko laptopa dobijam daleko bolji zvuk kad su koncerti i filmovi u pitanju. Stimeri i ubedljiva većina BluRay plejera su tu tropa.
 14. vdzele

  Napojni kabal!

  Trebalo bi uvek od izvora da ide deblje pa prvo sledeće isto ili tanje. Za tvoj konkretan primer nemam pojma. Probaj da menjaš pozicije. Ja promenom pozicija strujaša uvek dobijam nešto drugo.
 15. vdzele

  Napojni kabal!

  Ja sam pristalica velikih preseka. Na DAC mi stoji 5.5 kvadrata i nikakvog problema nemam. Ostali strujaši su i deblji. Mislim da je problem negde u sistemu, i to na više mesta. Oni mogu čak jedan drugog da pojačavaju. Ali da ne bi ja stvarao neki problem, poslušaj što tu drugi predlažu pa idi na manji presek.