Jump to content

vdzele

Članovi
 • Posts

  1,748
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by vdzele

 1. Nemoj samo da direktno naručuješ od poljaka. Odrali su mi kožu sa ledja, poslali mi dhl-om i još morao da platim sve evropske i naše poreze i doprinose. Tad su mogli da mi naplate bez evropskog pdva ali nisu hteli, pa sam morao da im pošaljem jedan topli balkanski email. Ima koristi od osigurača, ako nećeš na istoj fazi koristiti recimo klimu. Meni i dalje rade dobro, delija je simpatični patriota.
 2. Sa laptopa gledam filmove i podcaste na televizoru. Nisam baš toliko privržen samo za muziku. Jednog dana dovešću nekog sa streamerom da vidim kolike su tu razlike.
 3. Znači spremnost. To ću prepustiti drugim.
 4. To znam. Šta je onda poenta ovog programa. Neka vrsta defragmentora za ssd?
 5. "RewriteData služi za 'osvežavanje' digitalnog zapisa i ima efekta na SSD diskovima, nema efekta na standardnim HDD. " Da li ovo osvežavanje odražava na bolji zvuk sa ssd-a ili je nešto drugo u pitanju. Jel se samo klikne i to je to? Ne bi da diram dok ne znam nešto bliže.
 6. Ako je neko nov u ovome, i prvi put probao ovo - nek javi svoje utiske.
 7. Majority Clean. Program za bolji rad audio zapisa na Windowsu. - Zadnja verzija programa se uvek nalazi na ovom linku u donjem delu. Pritisni na Rewrite data.... http://www.mics.ne.jp/~cdorya/MajiorityClean/#download Za otvaranje ovog paketa treba vam 7-zip program. https://www.7-zip.org/ Trenutna lozinka je HUSTLER za ovu seriju paketa i nekoliko unazad. U paketu koristite MajorityClean i Lemonade. Njih izvucite iz paketa negde na komp, recimo folder MC 284. Ima tu i za Linux. Ako neko zna čemu služe RewriteData program nek napiše. Ja je ne koristim. - Na ovom linku se nalaze starije verzije programa i njihove lozinke za otvaranje. Ima tu još programa koji nečemu služe, al ja nemam pojma. Skinite pri dnu arhive sexe64en012.zip https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ - Sexe program služi da Majorityclean i Lemonade rade kao servis, mada mogu da rade samo kao procesi samo dupil klik na njega i on radi. Prekopiraj Sexe u poseban folder Sexe MC. Opet isti sexe prekopiraj u Sexe Lem. Znaci imaš dva posebna foldera sa dva exe fajla unutra. Startuj Sexe iz Sexe MC. Pritisni browse dugme i unesi MajiorityClean284.exe. Dva puta pritisni OK - potvrdi sve. Startuj Sexe iz Sexe Lem. Pritisni browse dugme i unesi LemonadeElitest46.exe. Dva puta pritisni OK - potvrdi sve. Sad oba programa rade kao servis i proces. Oni će se sada startovati uvek sa Windowsom. - Ako želiš da promeniš verzije ili stopiraš programe uradi sledeće. Prvo ćemo izbaciti Task Manager na desktop. Kod win 10 on se nalazi Strart - Programs - Windows System - desni klik na Task Manager send to Desktop. Dupli klik na ikonicu Task Manager sa desktopa. Tu imate dva Taba (listića) bitna. Processes i Services. Prvo udji u Services. Nadji oba servisa na listingu. Desni klik na oba - stop servis. Posle udji u procese. Nadji ta dva procesa - desni klik - End Task. Sad je sve zaustavljeno i sad čuješ goli windows. Poslušaj razlike. Tek sad možeš da brišeš i biraš drugu verziju. Samo kad je sve zaustavljeno i obrisano u procesima. Sad odeš u Sexe foldere i startuješ exe fajlove. Pritisneš delete i sve je obrisano sa windowsa, iz servisa. Ta verzija se više neće dizati. Gore sam opisao kako se bira i ubacuje druga koja ti dodje pod ruke. Kad dodje 285 recimo.
 8. Trenutno mi svira 284. Izuzetan je. Japanac pravi veliki napredak sa 28x serijom u odnosu na 27x seriju. A opetila se osetila i razlika 27x serije u odnosu 26x seriju. Dugo mi svirala 281 verzija. Imala je dobar tonski balans, ali 284 je dosta bolji. Ima dublji bas, ima utegnutiji bas i mnogo više supstance u basu. Srednji i visoki su dosta melodični. Veća je slika u odnosu na 281. Vokali su više prirodni. Drugar ima zamerku da neki instrumenti ne stoje dobro u prostoru, više su gurnuti prema sredini scene. Javljam se da pitam da li ima neko 283 verziju? Slučajno sam je propustio i sad ne mogu da je nadjem na internetu. Nek mi pošalje na [email protected] Inače sam počeo da koristim sexe program tako da majorityclean radi kao servis ne kao proces. Razlika je velika. Jel on može samo jedan exe fajl da inportuje? Da li neko koristi još neki program za čišćenje windowsa? (sem Lemonade, MC i sexe). Jel neko našao da je nešto bolje od Albumplejera? Ako neko želi da mu objasnim kako se koriste ovi programi nek me cimne na porukama. Da zaključim da je Windows teško djubre kao platforma za slušanje muzike. Bez ovih dodatnih programa slušanje muzike sa windowsa na dobrim uredjajima je potpuna promašena investicija. Bačene pare skroz.
 9. Na server sam postavio nekoliko primera kako se čuju CD-ovi i vinil ripovi. Primetićete da su CD remasteri dosta glasniji, oni su nastali tokom 2000-ih. Ispod je link i spisak šta sam postavio. Ukupno 1,9GB. https://www.filemail.com/t/u9e68ANg Fleetwood Mac - Go Your Own Way - Germany 1984.flac Fleetwood Mac - Go Your Own Way - Japan 2008.flac Fleetwood Mac - Go Your Own Way LP.flac Motley Crue - Kickstart My Heart - USA 1989.flac Motley Crue - Kickstart My Heart - USA 2009.flac Motley Crue - Kickstart My Heart LP.flac Motorhead - Ace Of Spades - Japan 2007.flac Motorhead - Ace Of Spades - UK 1987.flac Motorhead - Ace Of Spades LP.flac Pearl Jam - Alive - USA 1992.flac Pearl Jam - Alive LP.flac Soundgarden - Outshined - USA 2016.flac Soundgarden - Outshined LP.flac The Black Crowes - Hard To Handle - Japan 2007.flac The Black Crowes - Hard To Handle - UK 1990.flac The Black Crowes - Hard To Handle LP.flac The Doors - L.A. Woman - Germany 1984.flac The Doors - L.A. Woman - USA 2012.flac The Doors - L.A. Woman LP.flac The Rolling Stones - Can't You Hear Me Knocking - UK 2015.flac The Rolling Stones - Can't You Hear Me Knocking - USA 1986.flac The Rolling Stones - Can't You Hear Me Knocking LP.flac Toto - Rosanna - Japan 2005.flac Toto - Rosanna - USA 1994.flac Toto - Rosanna LP.flac Yes - Owner Of A Lonely Heart - Japan 2009.flac Yes - Owner Of A Lonely Heart - USA 1983.flac Yes - Owner Of A Lonely Heart LP.flac
 10. Sve je u naslovu. Javi na 066 801 0148
 11. Ako je struja / signal koji prolazi kroz kondenzator mala, i ako imamo ulje u kondu, može da se desi da se kondenzator vrlo teško usvira.
 12. vdzele

  Povratak CDa

  Mene više brine što je prosečni kvalitet muzike sve manji. Što je sve teže naći nešto originalno i novo. Što stanice vrte staru izlizanu muziku, što ne odabiraju nove kvalitetnije autore. Mislim da ni striming servisi ništa bolje ne donose u privlačenju više ljudi da sluša muziku. To je samo bolji komfor jer je baza na izvolte. Ona ne donosi bolji kvalitet u reprodukciji, što je jedan uslova da se mladi privuku. Takođe nema nekog ko će da odabere šta je kvalitet i prezentuje zašto je to kvalitet. To su nekad radili muzički urednici i disk džokeji. Mladi danas kopaju po tim bazama i nemaju predstavu šta je kvalitet. Zato ih vidim da slušaju od najvećih gluposti do nečeg što bi se eventualno moglo nazvati kvalitet. U proseku - mnogo niži muzički ukus nego predhodne generacije. Nema autoriteta znanja i ukusa koji će da ih usmeri. Za većinu je to jako potrebno. Stariji opet kopaju po tim bazama da nadju sve ono što nisu mogli u mladosti. Svoj ukus malo dopune sa autorima koji su u biti klonovi njihovih mladalačkih idola i to je to. Zadrto se ukopaju u jedan maleni opus muzičkog stvaralaštva i ni makac dalje. Ništa od proširenja i produbljenja muzičkog ukusa kao što se ipak moglo za vreme analognih radio stanica. Pošto su oni u poziciji da imaju bolje muzičke uredjaje, striming servisi im takodje ne donosi boljitak u audio prezentaciji muzike. Na skupim uredjajima se sluša muzika čije izvorište nije na istom nivou kao ti uredjaji. Povrh svega ih odbija i ideja da stave neki bolji switch, nedaj bože usb kabal. Iz svega ovog sam mišljenja da nema povratka CDa. To je samo jedna mala iskrica za koju su neki pomislili da će možda pobediti na duge staze. Ljudska priroda je ipak oportunistička, komfor je tu pobednik. Te će i ovo pisanje sa klikerima biti zaboravljeno kad ova generacija nestane sa scene. O klikerima treba razmišljati - a to budućnost ne donosi.
 13. vdzele

  Povratak CDa

  Iz mog iskustva ploče su neprikosnovene sve do sredine 90ih, možda čak do i kraja 90ih. Razlog je jednostavan, digitalija u studijima nije bila dovoljna dobra. U donjem spektru je falilo dosta mesa. Izbegavam da slušam CD-ove iz tog doba. Uglavnom gledam da nadjem neki vinil rip. Jako teško je naći one koji su kvalitetni. Za mene ovi snimci imaju mnogo bolji zvučni balans. U periodu od 1992 do 1996 muzička produkcija je problem „nedostatka mesa” rešila tako što je audio signal pojačala iznad normale. Dobili smo preglasne snimke sa vrlo malo dinamičkog opsega. Jedan problem je pretočen u drugi. Takvi master snimci se pojavljuju i na pločama. Sad imamo CD na vinilu. Pišem o produkcijama koje nisu dzez i klasika.
 14. Probao 262. Dosta mirna i opuštena. Medjutim ima slabiji bas i dinamiku u odnosu na 272 koju sam zadržao. Koliko sam razumeo kad se koristi sexe, i daš mu koji MC da koristi, onda je to bolje nego da ga ručno pokrećeš kao proces. Service je bolji nego proces? Mislim da je čujno bolji.
 15. OK. Daleko bolje nego što sam imao do sada. Hteo bi da probam taj tvoj 262, password Hustler ne radi. Negde sam proleteo - oni to prebacuju da radi kao service ne kao proces. Kako to rade?
 16. A gde da nadjem lozinku? Rewrite_data_4_29_MC273_LE36_x64 - U njemu su dva programa u jednom?
 17. Može neki link? Ne mogu da nadjem. Može i preko poruka pa na email.
 18. Pošto je stara tema zatvorena, pokrenuću novu. Skinuo sam novu verziju 2.113. http://albumplayer.ru/english.html Veoma sam zadovoljan kako zvuči. Jedina zamerka je da mi je malo potkratio najniže bas tonove. Takođe sam skinuo sa nekog foruma i MinorityClean208. Veoma dobra. Doduše nisam skidao dugo novije verzije. Ako neko ima bolju kombinaciju programa za Win 10, nek je stavi u ovoj temi.
 19. Iz mog iskustva lošije nego Album Player + Kernel Streaming.
 20. dobio sam bolji fokus.
 21. Kod mene to radi posao.
 22. Napisao sam u sitemu, to znači da su bili u zvučniku. Vrednosti su dosta manje. Inače imam takve ručno radjene na svim pozicijama u zvučniku. Promenjenji u zvučniku su bili krš naspram Audyna. A opet isti takvi ručno radjeni su mnogo bolji od Audyna, kad sam uporedjivao na drugim pozicijama u sistemu.
 23. Imam u svom sistemu ovakve ručno radjene kondove, bakar i vosak. Rade mnogo bolje od ovih ispod. https://www.hificollective.co.uk/components/audyn-capacitors-true-copper-max-cap.html
×
×
 • Create New...