Jump to content


vdzele

Članovi
  • Posts

    1,875
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by vdzele

  1. Ma ja sam kod mene celu skretnicu zamenuo sa drugom. Slika 1 i 2. Treba samo povesti računa da sve stane unutra.
  2. Pa valjda može druga ploča kao podloga pa mogu veći elementi.
  3. Ima Zoran iz Beočina takve nalepnice, što ti dođe na isto. Kad se zalepi ili nanese masa treba slušati jel dobar pomak, jer može biti i loš. Odlepiš pa na drugo mesto.....
  4. Ako se neki menadžer pomalo i uzbudi, autsorsovaće će neko istraživanje, rezultate će postaviti na nekoj maloj fabričkoj liniji, a gotov proizvod papreno naplaćivati. Primetio sam da ni ti papreni proizvodi ne ulaze u sve paprene zvučnike. Mislim da su to više igračke diy zajednice.
  5. Ubedljiva većina ljudi ne ume da postavi gradaciju među kvalitetnim vinima. Ako neki "eksperti" to i urade, opet će se osetiti razlika u ukusima u skupini elitnih. Za laike, poput mene, ti ukusi elitnih vina nisu od nekog suštinskog značaja. Može i Medveđa krv. Pošto je za mene Medveđa krv dovoljno sonično vino, to malecnu skupinu eksperata čini uvrnutom u glavi laika. Za eksperta sam ja samo limitiran.
  6. U prve dve minute je čovek rekao sve. Najbolje je sam staviti, ili neko ko to zna. Kupiš dobre delove ..... Naravno to treba raditi za uredjaje koji su vredni toga. ------------------- Da li ih neko stavlja? Pa uzmi neki dobar kondenzator i nadji zvučnike koji ih imaju. Vidi koliko ima takvih zvučnika.
  7. Aaa... To je za sluške. Bome, skup ugođaj da bi se slušalo na slušalicama. Al razumem.
  8. Vidim da gornji deo fotelje pokriva zadnji deo glave. Odmah iza ušiju je koža fotelje. Mislim da to nije dobro što se akustike tiče.
  9. Uglavnom ne slušam cele albume, već pojedine pesme. Kad skinem neki album rip, koji čini album u jednom flacu i njegov .cue, ja izvučem pesme iz album fajla uz pomoć Foobara. Primetio sam da Foobar to loše radi. Pesma se dosta lošije čuje nego kad se pusti iz velikog album fajla. Znate vi neki bolji program? Hvala.
  10. Tako je. ES104 isto sa Sexe.exe, kao i Allcores launcher.
  11. https://www.gigawatt.eu/produkt/g-16a-power-grid-overcurrent-protection-switch/
  12. Ako imaš stariji procesor, mislim stariji od desete generacije, onda se ES neće videti u procesima. Videće se u servisima u Task manageru, ali je tu navodno zaustavljen. Bez obzira, njegov efekat će se čuti kad ga pokreneš.
  13. Ja sam preuzeo od Orya njegove dll fajlove i stavio u isti folder gde je ES103. U isti folder mora i CPUsetupRDSEED103.exe. Inače mi se čuje bolje ono što je u MajiorityCamisole ES103 nego u MajiorityClean ES103 folderu.
  14. Struja iz solarnih panela je DC, ide i puni bakterije, onda imaš invertor čoperski koji pravi 3x380VAC odnosno .... - Nixie Upravo ovo. Bakterijsko napajanje je lоše. Probaj bilo koji laptop koji će ti raditi na baterije. Još lošije je čopersko. Tek tu ima šuma. Uvek se vraćamo na ono što su neki već pisali. Zadnjih par metara napajanja je bitno, sve iza toga nije. U tih par metara treba staviti dobre strujne kablove / osigurač / razdvojni trafo / filter ..... Mada moram si priznati, da mi je osigurač na strujnoj tabli isto dao napredak. Tako da ima odstupanja.
  15. Već duže vreme razmišljam zašto nema nove verzije. Stoji verzija 2.114 dosta dugo. Ranije je češće menjao verzije. Intuitivno sam predosetio da ipak nešto radi, vidim na sajtu menja "Last Updated". Skinuo sam malopre opet verziju 2.114, iako istu slušam do sada. Međutim, primetih da ima razlike u veličini fajlova .... Najnovija 2.114 je bolja od stare 2.114. Mrzi ga valjda da menja brojeve verzija. Sredina je dosta čistija. Eto,....morate i ovo da pratite. Inače je Japanac izbacio ExtremeStabilizer103.exe. Odlično radi.
  16. Ja imam takvu kombinaciju i veoma sam zadovoljan. Stavio sam ECC 82 telefunken 6211 - ona diktira karakter.
  17. Trebao je. Čovek se zanese ponekad kad nemaš iskustva i opremu. Bilo je to davno.
  18. Jedan bivši član ovog i drugog foruma mi je preporučio utp. Reko mi je da utp sve prenosi, ako radi za digitaliju - mora i za analogne signale. Velim ja tada sebi, ti si dipl inž elektrotehnike, znaš šta pričaš. On to meni još podrobno stručno objasnio. Ja sam te kablove slušao neko vreme. Dok mi nije drugar rekao da je zvuk loš i da probam druge, obične zvučničke. Razlika ogromna. Od tada ne slušam na slepo tzv stručnjake.
  19. Nailazio sam na plug-inove, za neke audio plejere, koji kad se uključe, pesme prolaze kroz filtere koji daju osećaj da sa kompa slušate pesmu sa kaset-deka / magnetofona / gramofona. Razumem potrebu da se muzika sluša sa hrom kasete, ali je prebacivanje degradacija zvuka. Možda je moj predlog bolji izbor.
×
×
  • Create New...