Jump to content


vdzele

Članovi
 • Posts

  1,700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by vdzele

 1. Nema života na ovom forumu bez teme o kablovima. Monokristalni su uneli nove podsticaje za veći broj klikova, pa i lakog napuša.
 2. To je prirodna evolucija svakog foruma, pa i drugih okupljališta ljudi. Stručni dominiraju i misle da im je svaki kutak struke jasan. Pri tom se neki ponašaju ako pasivni a neki kao aktivni bully. Podjebavaju i napušavaju ove manje stručne i onda ostanu sami u svojoj dosadi. Njima je sve jasno i nema potrebe za razmene mišljenja. I onda sledi razlaz.
 3. Čudi me da je neko napravio svič, koji je bolji za audio, a nije dao moćne grafikone kojim se dokazuju razlika. Kako je uopšte mogao da tako nešto napravi bez predhodnih merenja?
 4. Bili su članovi foruma kod mene čuju razlike izmedju osigurača. Uglavnom su im zapažanja bila da ima nekih malih razlika ili pak uopšte nema. Za mene su razlike bile velike. Mislim da ipak ima razlike izmedju nas kako šta doživljamo i koliko je to bitno. Ne može svako da napravi Stradivarius, uprkos savremenim tehnologijama i još moćnijim merenjima.
 5. Jasno je meni da svič gleda na sve što udje u njega kao na data. U predhodnim postovima sam valjda to pojasnio, tako da mi nije jasan tvoj stav da ja to ne razumem. Ispada da Naum ono što čuje je jedna obična zabluda. Jer merenja su takva, literatura je napisana kako to funkcioniše, nauka je tu jasna,..... Uprkos toj nauci ja ipak verujem Naumu. Sećam se jednog nadobudnog IT-ovca koji mi se smejo da je nemoguće da ima razlike u digitalnim kablovima. To su sve nule i jedinice, protokoli su takvi da nema gubitaka, ono što je na ovom kraju mora da je i na onom, .... dok nije došao i čuo. Onda je počeo priču da nešto nije u redu sa mojom opremom. Tu je bio i jedan Inženjer elektro-tehnike, IT struka, samograditelj audio uredjaja, koji me ubedjivao da su UTP kablovi sasvim dobri da rade kao interkonekt i zvučnički. Jer kako mi je on objasnio - oni ne prave gubitke u digitalnoj tehnici, neće ni ovde. Veli, ako su u digitaliji tako strogi standardi, onda je ovo smešno. Sve moraju da prenesu. To je bilo pre nekih 10-ak godina. Bilo je to jedno veliko razočarenje za mene kad sam stavio ono što treba. Iskreno, ja više ne verujem nikom ništa dok ne čujem svojim ušima.
 6. Znači protokoli su isti za oba sviča, običan i butik. Greške zanemarljive, ako se i dese bude retransmisije. Oba na isti način rade samo ovaj butik je bolji za muziku.
 7. Koliko vidim sve sami signali koji idu tamo-amo. Oni se tu i tamo regenerišu. Signal nije energija? Prilikom putovanja nema gubitaka? Na kraju je sve regenerisano - signal je isti kao na početku? Bože moj, ovo je repetitor - tu nema izobličenja ničeg? Po ovome butik spdif i usb kablovi nemaju smisla. Digitalni tehnika sve to regeneriše? Ovde putuju zapravo nule i jedinice, ne impulsni signali sa svim svojim elektromagnetnim svojstvima?
 8. Napraviću jednu malu digresiju i paralelu sa ovom temom, vezano je sa butik kablovima Reče mi ne tako davno jedna ptičica da se ljudi zamajavaju gledajući kablove kao prenosnike energije/signala u onome što se dešava unutar kabla. Problem je u očuvanja integriteta elektromagnetnog polja koji se kreće oko provodnika. Integritet se čuva na različite načine, nešto brzinom prostiranja polja, nešto izolacijom, stabilisanjem polja raznim zahvatima .... Mislim da je ista analogija ispoštovana i kod butik svičera. Kvalitet delova u prvom redu, u ovom gore što sam napisao. Žao mi je ako sad stajem na žulj fundamentalistima-topolozima koji misle da je sve u arhitekturi / implementaciji,....i ostalim stručnim izrazima. Uvek me mogu opovrgnuti sa par hiljada grafikončića da nema razlika izmedju kažuel i butika.
 9. Ja bi voleo da vidim merenja da su ovi butik svičeri bolji od ovih kežual. Par hiljada grafikončića bi mi baš odgovaralo u ovo subtropsko predvečerje.
 10. Najbolji riper je amer PBTHAL. Poslušaj ovo pa uporedi. https://www.filemail.com/d/bijwckzgfgouein
 11. 95% snimaka nastalih ripovanjem vinila su loši. Odma odbaci recimo one koji imaju EMU kartice. Garson - Ja baš uzimam kao test pesme iz ovakvih žanrova. Njih je mnogo teže reprodukovati kako treba nego fine nalickane produkcije.
 12. Ja ne slušam albume, već pojedinačne pesme. Svaka pesma kod mene je ostala tako što sam poredio sve što ima na internetu, sva izdanja. Po meni, ovo je nešto malo bolje od cd izdanja.
 13. Vinil rip. Ripovao ga rus sa nadimkom bazar. Direktno u 24/192 bez intervencija u softveru.
 14. Probaj ovaj snimak Still of the night. https://www.filemail.com/t/HOFmRZrt
 15. Naletih na jednog što cepa kristale oko uredjaja. Znači Doktore imamo dualističku prirodu kristala - terapeutsku i pojačava transparenciju audio uredjaja. Ovo su jako značajni benefiti.
 16. Znači monokristalni ugljenik. Mora da se dobro čuje.
 17. Ja bi bojkotovao takve medije, pa i političke partije koje promovišu ovakve gluposti.
 18. Ja se obraćam onima koji čuju razlike kad se promene komponente uredjaja, o oni koji smatraju da samo topologija svira nek kupuju bolje topologije.
 19. Kolega je promenio kondenzatore na liniji signala u svom DAC-u. Stavio je bakarne umesto standardnih fabričkih. Skok je bio veliki. Mišljenja smo da je to veoma bitna pasivna komponenta čija bi promena, stavljanjem bakarnih, donela mnogo veći napredak nego recimo promena čipa, pa čak i prežičenja uredjaja u magični mono kristal. Dva stava su izvučana. - Ne zaslužuje svaki uredjaj bakarne kondove. - Oni koji zaslužuju, mogu da budu bolji od onih koji dosta više plaćeni i to ako se uloži nekih +200 eurića. Tako da se slažem sa Hajfajstom da dobar čip ne znači ništa ako i ostalo nije u kvalitetu.
 20. Kolega nije član ovog foruma, pa me zamolio da vas pitam gde ima kod nas da se kupe konektori za USB kabal. Naravno neki dobri. Može i predlog šta uzeti preko ako nema kod nas.
 21. Kad ćemo dobiti svidja / ne svidja dugmiće za nečiji komentar?
 22. Kupujem zvučnik iz naslova 066 801 0148 Vladimir
 23. U toj sobi, na tom sistemu je ta pesma bila užas. Bas se svuda razlivao.
×
×
 • Create New...