Krca44

Članovi
 • Content count

  2,068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

About Krca44

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 07/09/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG
 • Interests
  Muzika, Istorija, Stripovi, Knjizevnost, Anticki Autori, Lampaska Tehnika, Gramofoni & Vinyl, Kazetni Vrpcasi, Magnetofoni / Koloturni Vrpcasi

Recent Profile Visitors

1,026 profile views
 1. Krca44

  Jean Maurer - poseta fabrici

  Ta cifra ne mora da znaci nista, ako se prikaci lampash od 50W sa odgovarajucim izvodom na trafoima, koji su uradjeni pristojno, tek onda mozes da kazes da li radi dobro sa lampama ili ne.
 2. Krca44

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Interesantna emisija Drago mi je da si ozdravio Ziv bio, Scepo
 3. Krca44

  Father-ov Sistem

  Lepa makina
 4. Krca44

  Revox B261

  Tomasz Stanko snimljen sa njega ? Fenomenalan snimak
 5. Krca44

  Revox B261

  Molim moderaciju da zbog greske moj post Luxman T210L prebaci u sopstvenu podtemu ili da obrise. Izvinjavam se na gresci, i ja sam pogresno shvatio.
 6. Krca44

  Luxman T-210L

  Luxman T-210L 1984. godina, analogni (FM/AM/LW), indikatori za jacinu signala i mono/stereo izvedeni sa diodama a na skali zanimljivo resenje, dioda koja blinka dok se ne pronadje stanica. Zvucno sasvim pristojan s obzirom da je ovo osnovni model, drzi pronadjenu stanicu bez problema, snimak na traci iznenadjujuce dobar ( kad je emitovan kvalitetan snimak ). Zica umesto prave antene, kakva je isporucivana uz japanske tunere, selekcija stanica solidna posto sam okrenut suprotno od centra. Slike na : http://www.hilberink.nl/codehans/luxman31.htm
 7. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Pogresio sam istina, pomesao sam ( kratki / srednji ??? ). Siemens ima UKW, Blaupunkt nema.
 8. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Na Siemensu ne pise nigde FM, sad je spakovan pa ne mogu pogledati ali ima sekciju koja radi kao normalan FM kod tunera i skalu za isto ( skala je visestruka i dugme za obrtanje je dvostruko ). Izvinjavam se zbog greske. Ocev prijatelj mi je ispricao danas smesnu pricu iz onog vremena. Nemci objavise da radiogoniometrom mogu uhvatiti svakog ko slusa BBC ( u Kraljevu i okolini ), pa se narod malo poplasio. Posto ovo nije moguce, kad je BBC saznao, oni onda objave kako izbeci ovu situaciju, a zapravo uputstvo njihovo je bilo napraviti efektivno jos bolju antenu .............. Blaupunkt
 9. Krca44

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Pretpostavka : otkup ( znam da su neki to radili ), pijace ( i za to znam neke... ), ima ljudi koji ne zele da bace stare ploce, pa ih prodaju sve u komadu. Neko i baci, neko pokloni ako ne dobije trazenu cenu, neko pokloni da ne bi bacio... i ko zna sta jos... jeftine ploce od preko ( rekao mi prodavac ) Bio je pre par godina covek koji drzase tezgu punu ploca na Kalenicu, bilo je klasike po niskim cenama ( i tri brda narodnjaka ).... nazalost vise ga nema.
 10. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Siemens ima FM, ukt/ ukw , kratki talasi. Taj deo radi vrlo lepo , Blau nema, njega nisam nikad koristio, samo nasledio.
 11. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Eto i meni je milina slusati muziku na Siemensu pa zelim da ga sredim iako je funkcionalan. Ima neki shmek muzika sa njega, verujem da je i kod tebe tako :-)
 12. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Ovako nesto mi je davnasnja zelja :-)
 13. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Nostalgija, Otac kaze da su na tom ili takvom aparatu slusali BBC za vreme rata, tajno.... Pa pita da li radi.... verovatno je ugasen pre 40 godina i nije paljen ili je u to neko vreme crkao, pa nije servisiran. Servis mi je bitniji za Siemens, on je odlican a treba uraditi vise stvari, od mehanike do jednog zvucnika.
 14. Krca44

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Kreator mislim da u ono vreme nije bio veliki tiraz...
 15. Krca44

  Stari Radio Aparati

  Blaupunkt ( Slike kad proradi upload )