Jump to content

Recommended Posts

Posted
Just now, Willi Studer said:

Tema počišćena od politike. Nemojte više o politici, strankama i većinskom narodu kao korenu svakog zla ovde. Mi smo hi-fi forum.

uf konačno!!!

ajmo dalje!

Hvala Wilchelme :)

Posted

Najbolje "oruzje" u borbi protiv zagadjenja i klimatskih promena je sadjenje drveca.....da smo pametna drzava koja ima odgovornost prema daljim pokolenjima, vrlo lako bi se mogao sprovesti obavezujuci zakon da svaka porodica, covek, jedinka, mora da u 1 godini dana zasadi odredjeni br mladica......moja porodica to radi vec par godina, zasadil smo oko desetak cetinara, takodje i dve epolonije na vikendici.....

just do it !!!!

Posted

Mene juce sin nagovori da uplatim 5 usd za sadnju drveca preko neke fondacije.Danas mi dosao da kaze da je Ilon Mask donirao milion..Sinko nama je tih 5 dolara vise nego njemu milion,ne mere tata više,ne licitiraj :D eto mog eko doprinosa cistom vazduhu

Posted

Moj doprinos čistom vazduhu su šesnaest stabala oraha starih između 35 i 45 godina koji mi okružuju kuću i čine ponos i diku dvorišta, a za koje mi čitavo selo redovno "savetuje" da ih posečem "jer će da me uguše"(*), ali kada leti na +40 prolaze pored kuće, stanu ispod njih na 5-6 minuta da se malo raz'lade. Toliko su dobar letnji toplotni izolator da poslednjih godina uopšte nemam potrebe da palim klima-uređaj. kralj.gif

Čak mi ni opalo lišće ne smeta, jer samo prođem motornom kosačicom i sameljem ga. happy.gif

Jedino što mi pravi problem je čopor maloletnih potomaka jednog prastarog indijskog naroda koji, od početka septembra do kraja oktobra, ima običaj da tokom svog svakodnevnog ranojutarnjeg "hodočašća" kroz selo često ume da lomi grane pokušavajući da otrese plodove, pa moram da ih rasterujem... fur.gif

...ali to je mala cena koju sam voljan da platim u odnosu na uživanciju koju mi leti pruža debeli 'lad... lalab.gif

(*) Hteli su da kažu da će hladovina, odnosno opalo lišće oraha ugušiti bilo kakvu travu koja ispod njih raste, ali to im je suviše komplikovana formulacija, pa je lakše da koriste gornji termin u diskusijama... isuse.gif

• 1 month later...
Posted

Lokalno zagadjenje je dobrim delom posledica naše razmaženosti i željom da se gospodstvenije živi sa mentalitetom čobana. Ovde vidim i kompleks dokazivanja siromašnih sredina.

Gledam komšije pale kola da bi otišli do prodavnice i kupili kilu hleba, a prodavnica 200m od kuće.

Nove generacije jedva da znaju da hodaju. Preko Gazele prosek 1,1 čovek u jedna kola.

Pristalice Tomasa Maltuza bi rekli da će doći jednog dana do samoregulacije ako se nastavi istim kursom. Nisam njegov pobornik ali ima neke istine u ovome ako ne promenimo svest i ponašanje.

Posted

U medjuvremenu Amazon od nedavno prelazi na isporuke u vecim gradovima elektrobiciklovima, Barselona ima sav nadzemni gradski saobracaj ekoloski,u Budimpesti imas olaksice za porez ako omogucis zaposlenima da dolaze biciklom i obezbedis tus u firmi...sto takvih raznoraznih primera gde se moze smanjiti zagadjenje.

Ovde bilo koji tekst o biciklistima zavrsi sa komentarima da ti se stomak okrene.Jos u Novom Sadu,koji je 90% pokriven odlicnim biciklistickim stazama.

Posted

Znam i one koji su zabrinuti za zagađenje ali su zato spremni da oberučke prihvate zapadnjačke konzjumerske praznike i da dovuku jelku u svoj topli dom. Mnogo takvih licimura ima.

Posted
32 minuta ranije, siroma said:

Najzad da počne da se ruši fama o električnim automobilima, jedna od najvećih prevara,

https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2019&mm=12&nav_id=1631414

Sada baš nešto nisam razumeo na čijoj ste strani? Ovaj tekst do kraja ipak ukazuje na prednost el. vozila.

El. automobili su ipak ekološkiji od SUS motora, i to već sada, čak i u zemljama koje 60% el. energije dobijaju iz uglja.

Posted
6 minuta ranije, NShappy said:

Sada baš nešto nisam razumeo na čijoj ste strani? Ovaj tekst do kraja ipak ukazuje na prednost el. vozila.

El. automobili su ipak ekološkiji od SUS motora, i to već sada, čak i u zemljama koje 60% el. energije dobijaju iz uglja.

Text nema veze( na kraju su ga izvitoperili). Važna je referenca na koju se pozivaju a to je da je negde neko ipak ukazao da električni više zagadjuju.

Budućnost je u LPG-ju ali to Ujki ne odgovara.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...