Jump to content

Recommended Posts

Posted
30 minuta ranije, Filipescu said:

Одлично! Сад имаш места и за грамофон :lol:...

Pa da mi baca vibracije na moju lepu digitaliju i monokristale? :lol:  Ne, ne, sad imam mesta za još bolju digitaliju, linearna napajanja, filtere, reklokere, 00011011000111....

Posted
58 minuta ranije, ab said:

Сјајна конструкција и много практичнија од класичне ХиФи полице. 
ова има и 5.ту ногару?

Ima petu nogu na svakom nivou pozadi na sredini tačno. A ako zatreba za neki mrga uređaj... sve nožice su lako izmenjive sa višim npr.

Posted
2 minuta ranije, Aibo said:

Ima petu nogu na svakom nivou pozadi na sredini tačno. A ako zatreba za neki mrga uređaj... sve nožice su lako izmenjive sa višim npr.

Дакле ради се о мушкој полици :D.

Posted

Ijakako negošta. :) 

Zvuk mi je inače ovih dana prostran i baš lepo odlepljen od zvučnika... ali što sam ga više vadio iz blata... i bas je postajao agilniji i oprugastiji... pa sad kad nema gotovo nikakvog valjanja i mumlanja... sve me više vuče da isprobam neke crne glossy kockice koje bi išle na pod pored police... da dodaju malo mase i fizikalije celoj priči.

Posted
2 sati ranije, Aibo said:

51014773958_b9ba51e46a_c.jpg

Pa momci vrlo lepo i nadasve korisno. :lol: Nadam se da će te mi preneti utiske i pokazati žuljeve za koji dan.

Neka je sa srećom dalja igrarija koju ova polica sada otvara u punom sjaju i lepoti...

:cheers

Posted

Даска испод звучника је због уклапања са полицом или неки нови начин за билдовање?

Posted

Bambus kod mene u polici (umesto sendvica mdf-pluta-mdf) mi je sledeci experiment.

Ne znam da li je @TurboMaximusnesto probavao, pricali smo jesenas o tome?

Inace, gramofonski plinth od bambusa je ubedljivo najveci tvik mog gramofonskog sistema, ko ga je cuo kod mene, moze to da potvrdi. 

Posted
53 minuta ranije, Dražo said:

Bambus kod mene u polici (umesto sendvica mdf-pluta-mdf) mi je sledeci experiment.

Ne znam da li je @TurboMaximusnesto probavao, pricali smo jesenas o tome?

Inace, gramofonski plinth od bambusa je ubedljivo najveci tvik mog gramofonskog sistema, ko ga je cuo kod mene, moze to da potvrdi. 

Bambus veoma obećava. Računam da ga do leta uklopim u konstrukcije koje koristim. Imam i drugačije ideje, ali ne ide tu ništa iz prve.

Posted
42 minutes ago, TurboMaximus said:

Bambus veoma obećava. Računam da ga do leta uklopim u konstrukcije koje koristim. Imam i drugačije ideje, ali ne ide tu ništa iz prve.

Leta koje godine ?

Posted

prema liku sa vinylengine foruma, dobre stvari za plinth (ili policu dakle) jesu kombinacije: mdf-akril, mdf-alumijum, a najbolji je "Panzerholz" i "resinated bamboo".

ja sam stock plint na elaku zamenio sa konstrukcijom akril mdf i bitno unapredio zvuk gramofona iako nisam 100% zadovoljan izvedbom jer sam zbog nedostatka slobodnog vremena zbrzao pomalo celu stvar. 

izvinjavam se ako je off, htedoh da podelim

Posted
8 sati ranije, Green said:

Baš kao i antirezonantne podloške ispod Shanti-ja i rPi-ja.Pozdravljam i podržavam .

Rezonancije u svim oblicima već neko vreme shvatam vrlo ozbiljno... Shanti je inače fenomenalna sprava zaista. Od skora mi drugom granom napaja switch koji je takođe i uzemljen preko Shantija (baš im je zgodan onaj GND terminal) a koji je i sam na nekim podloškama. Ko hoće da viče "placebo" neka mu, ali moje su nule sve okruglije a jedinice sve uspravnije. :lol:

Posted

Doći će se polako i do toga... Sinoć sam naručio Pi 4 da isprobam umesto 3. Sećam se da si mi pisao da je bolje sa njim iako se koristi DigiOne. Primam sve savete k'znanju pa ih razvodnim kako budžet diktira.

Posted

@Aibo

U brzom listanju tema, posebno preko mobilnog, cesto zalutam na prvu stranu svake.

U tvojoj sa prve strane od pre gotovo 7 godina izlecu mi slike sistema sa AE zvucnicima sakrivenim u uglovima sobe, HK na tepihu I vise nego skromnim izvorom. Slicno smo poceli, muljavi NAD + budzet B&W, zatim gore pomenuta postavka, sada ovaj vec po klasi visi stepenik. I sve mi se namece da povlacim paralelu gde si (smo) sada sa svojim sistemima u odnosu na period od pre 10 + godina.

Meni licno se svidja Cyrus-ova prezentacija i smek koji generalno daju njegova pojacala iz prethodne 2-3 dekade, LS50 sam slusao par puta i iako zahtevna za pozicioniranje i uparivanje, cini mi se da je kutija po meri tvog pojacala.

Impresionira posebno  posvecenost pre svega ka digitaliji tj. izvoru, neprestana zelja za unapredjenjem postojecih postavki kroz svaki segment i sitni tweak koji smatras vaznim. Lagano, nikada impulsivno i brzopleto, bez rekao bih bombasticnih finansijskih ulaganja i sa puno slusnog testiranja u sopstvenom okruzenju - kreces se ka verujem, vec veoma respektabilnom zvuku u perspektivi.

Sjajno, izuzetno, da ne duzim... samo napred:thumbsup2