Jump to content


lalelala

Članovi
 • Posts

  1,851
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About lalelala

 • Birthday 01/03/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -> Flower Mound, TX, USA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lalelala's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Slušanje ti je bilo na tek otpakovanom pojačalu i tek otpakovanim zvučnicima , tako da te utiske bolje zaboravi. Pass u A klasi je nešto najbliže lampama što tranzistor može da dohvati , jako lepa sredina , jako nežni i detaljni visoki i bas koji je po meni sasvim ok ali rekao bih ne grize kao što neki drugi znaju da rade. Dakle ako je ciljna mizika jazz i nešto opuštenije nikakvih problema nema . Ako se sluša nešto teže i agresivnije par subova po želji rešava sve želje. Za moje pojmove dobrog basa ono što XA30.8 može da istera iz mojih kutija je skoro pa zadovoljavajuće generalno gledajući ali Delija se sa tim ne bi složio ... možda nekad par subova završe i kod mene ali mi trenutno to nije prioritet. Zamena strimera je na prvom mestu. Za Pass svaka preporuka, osim za letnje slušanje kada zna da zagreje prostor oko sebe tako da se klima bavi samo sa njime.
 2. lalelala

  Lampizator

  Ma zasto trositi pare , neki Topping verovatno , jer ima super merenja !!!
 3. lalelala

  Lampizator

  Zoki, to je deo akustickog tretmana prostorije!
 4. Ja sam daleko , ali Virovitica (ako sam dobro desifrovao VT) je skoro na kaficu od Novog Sada.
 5. Meni nikada nije blam da kazem da mi nesto nije jasno ... izvinjavam se ako sam udavio temu, ali se nadam da je ovde bar poneko nasao nesto korisno i zanimljivo ili se barem zabavio. Ja sam u Parkere uleteo uz pomoc prijatelja @Pedjica-e koji ih je vise puta cuo i aminovao , tako da se zna ko je kriv ! Salu na stranu, dobre su to kutije , trebace pomoc prijatelja i da se razrade jerbo ja vremena nemam al ludu zelju da se zezam sa ovim hobijem imam.
 6. Ne , varas se ...skupili smo se da bisitrimo fiziku , a prakticno skoro pa da se svi slazemo kako Pasiiva zvuci A ti sa TL resenjima si dosao da nam zamutis vodu 😀
 7. Fizika je iznad svih , pa i tebe Tozo !
 8. @Somilenko Evo par izvoda sa Streophile testa Kii Three zvuja: On the rear panel are two 6" aluminum-diaphragm woofers, and one on each side panel. The Kii controls the relative phase and timing between its rear and front drivers and between its side and front drivers to create a cardioid dispersion pattern from 1kHz down to below 80Hz. Above 1kHz, the directivity of the front-firing drivers, due to their size and location, dominates. Below 80Hz, as boundary gain dominates, the Kii becomes increasingly omnidirectional, but that can be dealt with by a relatively simple adjustment of output level in that passband. By controlling and restricting directivity, these speakers are claimed to greatly minimize short-latency interactions with room boundaries, and dimensional modes that interfere with the direct sound that reaches the listener. Bemliga ispada da rade korekciju od 1Khz pa do ispod 80Hz što baš nije isključivo srednjetonsko područje ... ako posmatramo šta radi PR drajver na i malo oko rez učestanosti , pa radi to isto samo na znanto užem opsegu i znanto manje kontrolisano fazno. Zašto sad u ovom slučaju nema akustičkog kratkog spoja ? @Nixie, praktično gledajući sa svim bih se složio, samo još ne mogu da kažem da sam pokapirao fizički šta se događa, jer me neka od objašnjenja i neke analogije bune. @BokiTokiVoki jel može mala pomoć u pauzama godišnjeg , pogled na PR sa osvrtom na Kii Three ?
 9. Evo par izvoda sa Streophile testa Kii Three zvuja: On the rear panel are two 6" aluminum-diaphragm woofers, and one on each side panel. The Kii controls the relative phase and timing between its rear and front drivers and between its side and front drivers to create a cardioid dispersion pattern from 1kHz down to below 80Hz. Above 1kHz, the directivity of the front-firing drivers, due to their size and location, dominates. Below 80Hz, as boundary gain dominates, the Kii becomes increasingly omnidirectional, but that can be dealt with by a relatively simple adjustment of output level in that passband. By controlling and restricting directivity, these speakers are claimed to greatly minimize short-latency interactions with room boundaries, and dimensional modes that interfere with the direct sound that reaches the listener.
 10. Nema loženja , pokušavam da ih koristim sa rezervom ali i da ih uporedjujem , jer ako su merena na sličan način u istoj sobi ili dvorištu , što isto ne znamo baš 100% , mogu biti korisna za neka uporedjivanja što bi se reklo napamet , pre slušanja ... Takođe, kad sam već slušao neke zvučnike , volim da vidim kako se mere da bih doveo u nekakvu korelaciju lična iskustva i merenja.
 11. Pratim ga redovno , sasvim dovoljno i uvek, ostavlja taj prostor za nevericu . Nemoj da brigaš za moje slobodno vreme 😀
 12. @Nixie & @somilenko Izvinjavam se na davljenju , ali bih stvarno voleo da razumem , samo mi ne ide ... Posmatrajmo samo uzan spektar učestanosti oko Fr gde su P i A membrane sinhrone ... Tu , na tom uzanom opsegu je model rada potpuno isti kao kod Kii Three kutije ...naravno nije DSP kontrolisan ali jeste mehanička veza koja dovodi do istih kretanja ... Jel u svakom čalnku napisao ?
 13. Delija , nije svaki dan zgodan za merenje napolje , ne kaže striktno u svakom članku šta je radio itd. tako da tu ima dosta prostora za nagadjanja. Da meri i najmanji zvučnik samo unutra , po njegovim sopstvenim pravilima za kvazi anehoično merenje bi mu bila potrebna min visina tavanice od 4.4 m što barem po fotkama koje si ti postovao , nije slučaj. Dizanje Spendora D7 na visinu od 2.2 metra je takodje posao za jednog dedicu u godinama što JA jeste. Niko neće da prizna da muva , ali očigledno on malo muva što mu nećemo zameriti ali ćemo primetiti.
 14. U Severnoj Americi ima jedna certifikovana laboratorija za akustička merenja i to u Kanadi. JA se trudi maksimalno i ja to ne poričem , dapače , cenim ga izuzetno. Ponekad napiše kako radi , ponekad i ne ali je jednom naglasio da je sve to kvazi anehoično merenje koje možemo uz dosta aproksimacija smatrati poprilično preciznim. Za merenje bas odziva po njegovoj definiciji šta je kvazi , potrebna je visina prostorije od min 4.4 metra što ja jako sumnjam da on ima . To je moja primedba ako si me razumeo ....
 15. @somilenko nema akustičkog kratkog spoja jer na mestu slušaoca uvek imaš dva talasa koji se sabiraju i jedina je razlika dubina kutije koja svakako nije napamet odredjena , nego tačno tako da se bregovi na tim učestanostima poklope i saberu Po tvom razmišljanju i Kii Three zvučnici imaju akustički kratak spoj jer im zadnja dva drajvera rade sa signalom u kontra fazi da bi se dobilo delimično poništavanje pritiska u zoni iza zvučnika .Ovo je u stvari najbolja anlogija jer po tvojim stavovima Kii je negde opasno u krivu ! Dakle ako to radi dobro a radi , nemojmo se stalno vraćati na kratke spojeve, jer ih realno nema. Akustika nije ograničena kao što su strujna kola . Iz Stereophile merenja videsmo da nam je radna tačka iznad fr. pa na više. Ovo se ne slažem. Kad prednja aktivna krene napred pritisak ispred zvučnika se povećava ali kad zadnja pasivna sa malim kašnjenjem krene unutra , jer prati aktivnu , pritisak iza kutije se smanji. Ono što čuje slušalac je zbir ta dva sa razlikom puta koliko je duboka kutija. Opet se vraćam na Kii Three , pogledajte kako to radi možda pomogne. @somilenko Merenja koja sam postavio su pojedinačna merenja za svaki drajver pa su naknadno spojena , to nisu merenja sa mesta slušaoca nego u osi drajvera na 1m rastojanja , tako da ih je neko sabrao da li softverom ili kako već ne znam. Merenja koja je @Delijapostovao su odizivi u sobi sa mesta slušaoca i to je nešto sasvim drugo. Čak i ta anehoična merenja koja Streophile provodi sa tzv kvazi anehoična merenja koja se rade pod pretpostavkom da nema prepreke u opsegu od 2.2m od zvučnika. Nikkada niko nije pitao redakciju da li i podignu kutiju na neku visinu i kolika im je tavanica tamo gde mere ali nema veze , mi to uzimamo zdravo za gotovo .
×
×
 • Create New...