Jump to content


lalelala

Članovi
  • Posts

    1,876
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

1 Follower

About lalelala

  • Birthday 01/03/1969

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    -> Flower Mound, TX, USA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lalelala's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Radimo mi to al u tajnosti i konspirativno se pravimo ovde kao da se nismo ni sreli ni videli ... I bas SOKOL-a koristimo @NL. nas je ugostio poslednji a pre toga @Pedjica , sve avantura za avanturom . Sledeca sesija je kod mene u Decembru ali se datum drzi u tajnosti zbog konspiracije. Bices pozvan i ti preko goluba pismonose ali obavezno da dodjes sa Alfom da se izjadikujemo jedan drugom na ramenu. Veliki pozdrav !
  2. Samo radi reference, kod mene je bas ukroćen i ja uopšte ne razmišljam o tome više ... DSP je odradio šta treba ne pokvarivši ono gore , barem ja to ne čujem a za ostale me baš briga 😃 Dobar pristup za korišćenje PEQ-ova je što manje korisiti veoma uzana i vrlo jaka slabljenja po amplitudi . Ja sam to izbegao sa Roon-ovim high pass filterom za taj najjači mod na 31Hz a svi ostali PEQ-ovi su male mace od po par dB. Slabije kutije od mojih su Parker Duo i njih sam čuo u sličnom prostoru sa sniženom tavanicom , tamo rade bez DSP veoma dobro i precizno ali basa nema toliko koliko bih ja želeo , to je subjektivna kategorija , dakle možda bi kod mene Parker Duo sa dva suba bio rešenje ali ja nisam sklon tome ... nisam nešto napaljen ovih dana na hifu pa nemam motivacije, bavim se skroz nečim drugim.
  3. Ja sam ovo sve samostalno i uz pomoć ekipe sa foruma prežvakao u svojoj režiji. Želim da se javno složim sa kazivanjem kolege @somilenko-a , jer ponekad nema druge osim DSPa ... Elem, samo za primer, moja nova Jazzbina u podrumu ima mod na 31Hz od nekih 18 dB, tako da tu nema tog pomerenja zvučnika napred nazad i dugoročnog strpljenja koje to rešavaju. Samo DSP pa šta pokvari pokvario je ali se ipak može slušati. Ja sam zaista probao po obe ose , strpljivo sam pomerao zvuje napred i nazad sa korakom od 10cm i svaki pomeraj merio i na kraju našao poziciju koja ima najbolju polaznu tačku, tako da kad se "ošiša" sa DSP-om rezultat bude i više nego pristojan. Za mod nisam koristio PEQ nego neku novu foru sa high pass filterom koja zvuči boljer od PEQ , mereno na uvce, dakle subjektivno. Inače sam konačno naučio da merim pomoću snimljenog signala tako da se korekcije koje ROON napravi pomoću DSP sada lepo vide na merenjima. Na kraju samo da podvučem , ako ikako može bez DSP , treba sve uraditi sa se to izbegne ali ako je je problem toliko izražen onda nema druge ... Sretno pozicioniranje !
  4. Bio sam u poseti pre neki dan , i mogu da potvrdim da je sve tako kako je Delija opisao ... I sam sam bio zatečen, pitao sam ga "šta si sve menjao " i ostao zapanjen sa dobijenim odgovorom. Da naglasim , to sada zvuči vrhunski, dakle, razlika nije mala. I pre je imalo neke elemente vrhunskog zvuka ograničene na bas područje ali sve ostalo je bilo u fazonu , "neću nikom da se zamerim" , stegnuto i komprivovano. Ta kompresija u srednjim koja nije dozvoljavala da se zvuk rasloji kako dolikuje jednom ozbiljnom trosistemcu bogato opremljenom drajverima je činila da se i visoki čuju nekako čudno , dakle, bilo ih je ali nisu bili dobro složeni . Sada toga nema , zvuk je lepršav i vrcav . Tokom poslednje posete AXPONA 2023 izložbi čuo sam u jednoj povećoj sobi zvuje slične ili možda iste kao Delijine kako jako jako dobro sviraju i pomislio sam da je soba razlog te savetovah vlasnika teme , zida brate kuću , razmaši se sa jednom poštenom prostorijom samo za Dinauadio ! Na sreću ipak nije to , pravo rešenje je bilo tu ispod nas . Živeo SIMPO !!!
  5. kao da sam prepoznao neke od mojih lepotana na gornjim fotkama
  6. Da se pohvalim i da pohvalim Drazu i ja ... Preradio mi je sve moje kablove iz VBS izvora (dva napajacka i zvucnicki), napravio nove interkonekte , balansirani + nebalansirani i USB i preradjuje polako neke moje napajacke za manje potrosace... Sve u svemu desio se kvantni skok zvuka koji planiram da uskoro detaljnije opisem. Veoma pedantan rad na najvisem nivou . Moram da naglasim njegovu opustenost i spremnost da proba neke nove ideje bez sujete i otpora karakteristicnog za domace stvaraoce .
  7. sa dobrom elektronikom su milina , mislim na najskuplje sa berilijumom
  8. polako @NL. pazi da neke republikance ne udari srčka
  9. Ne znam druze cime se bavis u zivotu , ali da znas da to sto urednik John Atkinson u Steophile-u radi je jako priblizno istini ...od potpune istine ga verovatno deli stabilisana temperatura u prostoriji merenja ali greska koja se zbog toga generise je verovatno za nasu pricu nebitna. Ja nisam bas espert za celu pricu oko merenja snage ali sam se ocesao na faxu i vezbama i video kod Karana u njegovoj laboratoriji. Ne zelim da te ubedjujem , ali pomisli koje su sve naivcine kupile Pass XA30.8 za silne pare , verujuci da je to zaista pojacalo od 30W kad su mogli da kupe Yamahu od 100W za cca 1.000 $ i da ga Yamaha pocepa od snage ...
  10. Postovao sam ti merenja sa Stereophile za stariji model XA30..5 koji se neznatno razlikuje , nesto manji trafo i koji par izlaznih tranzistora manje, sto sve skupa ne igra znacajno ... mozda .8 model ima koji W vise od .5 modela , mozda . To ti je otprilike sva potrebna istina. Proizvodjac deklarise samo snagu u A klasi. Mozemu se. Amin.
  11. slazem se ali realno mu ni ne treba to , ima tu pregrst pojacala koja ce za proistojne novce da ga poteraju tako da ce sve da se pusi
  12. Za moj budzet i moju velicinu prostorije jednog dana bi moga da padne Vimberg Mino koji bi nekako isao sa XA30.8 ali bi ipak mozda trebalo pojacanje ... O tom potom ... zvacu te 100% da me savetujes 🤣 @lars XA30.8 ima brat bratu 150 W , stim da je prvih 30W u A klasi .... slazem se da je NAT bolje resenje, istina i podosta skuplje Fig.4 shows how the THD+noise percentage in the amplifier's output varies with output power into 8, 4, and 2 ohms. While the XA30.5 may give 30Wpc into 8 ohms in class-A (14.8dBW), the distortion at this power level is low, at 0.015%. The amplifier doesn't actually clip (defined as the THD reaching 1%) until a much higher power level: 130Wpc into 8 ohms (21.14dBW). Even higher powers were available into lower impedances before clipping: 195Wpc into 4 ohms with both channels driven (19.9dBW), and 332W into 2 ohms with one channel driven (19.2dBW).
  13. Iskreno, nisam nikada obracao paznju na suve brojke ali nisam ni imao ni razloga jer po meni to radi sve OK , sta su sad granicne vrednosti ne bih o tome jer iskreno i ne znam i nisam iskusan , ali kontam da je bolje da je izlazna impedansa sto manja u ulazna na snagasu sto veca , mada opet i sa ovom vrednostima koje si ti ovde preneo odnos mi deluje dobro 30.000 Ω naspram 600 Ω . Nikada mi pre nisi to spomenuo pa ne vidim razlog ni da se sada opet to nesto spominje kako bi se dodatno razvodnjavala prica . Ocigledno nebitna stvar za glavnu temu Palis , palis , palikuca si ti opasna 😄 samo se sad pravis da nisi ... Najkonkretnije si kod mene mogao da cujes nista je bitno za temu i objasnih ti a i sam znas to , da su oba ta slusanja bila prerana za bilo kakve i ole ozbiljnije zakljucke jer sve bilo novo izvadjeno iz kutije ... pa 5 dana posle toga , ali ti od toga pravis poentu kao da je to to , dovoljno za ozbiljnu kriticno slusanje i pravljenje nekih validnih zakljucaka. Jbg , znas i sam da nije . Naravno da nista nije bilo usvirano , naravno da su zvucnic bili daleko od idealnog polozaja itd. E a sada , da ponovim i podsetim te , ja se ne palim lako , ako se secas ovo tvoje "paljenje" je pocelo davno pre nego sam bilo sta kupio , tek kad sam najavio mogucnost , ti si vec sve znao .... ovde je potrebno malo podsecanje jer stvari kod mene traju dugo a i pauze su velike pa se ljudi lako zabune ... Da sam lako samozapaljive prirode , ova "rasprava" bi se davno desila , a nije ... reagovao sam tek na pojavu sirenja "zaraze" na druga lica 😄 U sklopu svega navedenog , poceo si da pustas iste crve sumnje vlasniku teme Nikoli , pa reko , da se covek ne zabrine pa da ne moz da spava ovijeh dana . PS Vimberg Tonda je otkrovenje poslednje Axpone, odlican zvucnik .
×
×
  • Create New...