Jump to content


lalelala

Članovi
 • Posts

  1,803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About lalelala

 • Birthday 01/03/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  -> Flower Mound, TX, USA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lalelala's Achievements

 1. Nema ovde nikakve idealizacije dečijeg nivoa ili bolje da kažem banalizacije, moja kutija je teška 48Kg, moja ploča je teška minimum polovinu od toga a izmedju su 4 komada Gaia II izolatora, dakle matematički gledano ako su dve veličine u idnosu 1:2 to je samerljivo , ako su 1:10 onda se već u inženjerskom smislu može pričati i o zanemarivanju. Gaia II ima namenu da ne prenosi vibracije na podlogu nego je pretvara u unutrašnje termičke gubitke u najvećem delu, tako da kamena ploča ne radi. Testirano na sistemu u Teksasu samo sa mojim ušima i testirano na sistemu u Novom Sadu sa mojim i Delijinim ušima, vrlo detaljno i pre piva Inače planiram da izbacim ploče (zbog estetike a i nisu moje, treba da ih vratim, mada ih vlasnik i ne traži previše) kad se preselim u novu kuću i kada finalno odredim poziciju kutija u novom prostoru, gde zaista ne očekujem velike akustičke probleme jer je prostor sa neparalelnim zidovima a dovoljno velik da se zvuje odmaknu od svih zidova na minimum 2.2 metra što je granica kvazi-anehoičnosti . Sa šiljcima i metalnim podloškama a bogami i sa Gaia podloškama se zvuje teško pomeraju jer ne mogu da klize po već ranjenom parketu , a granitna ploča je za to kao melem na ranu. Meni je to bio razlog zašto ih koristim.
 2. I ja se ovih dana zevzečim sa integracijom sub-a i radim to sa UMIK-1 mikrofonom i REW software-om. Moja soba je 3.5 x 6.6 x 2.7 metara ali ja slusam u delu koji je 3.5 x 3.5 x 2,7 metara, ostatak je kuhinja. Merio sam odziv svakog zvučnika posebno , ond oba zajedno , onda samo sub posebno i na kraju sve zajedno. Sub je SVS, model SB 3000 micro, 2x8", 800W,kompresiona verzija. Podešavanje je vrhunski odradjeno preko aplikacije na mobilnom telefonu u sitnim koracima (čak i faza može da se podešava ukoraku po jedan stepen). Sve u svemu na kraju sam posle više desetina merenja zaključio : 1. glavni zvučnici se najbolje mere kada su bukvalno nalepljeni na zid što je bliže moguće. Odziv je tada najravniji ali zvuk nije najbolji, nekako je pomalo mrtav ali nije ni jako loš. Čim ga odmakneš od zida merenja luduju gore dole ali je zvuk pomalo življi. Poenta je ubosti položaj glanih zvuja takav da se dodavanjem sub-a to može dovesti u red. 2. sub sa malim drajverima ide od negde 50Hz do 160Hz i dosta je brz tako da kada se izmeša sa glavnim zvučnicima to ne pravi probleme. Meni to ne treba jer su moje kutije dobre od 70Hz pa naviše ali za neke manje kutije koje sviraju od 100Hz pa naviše ti manji subovi mogu biti odlično rešenje. 3. pokušao sam da pomeram sub po svim ćoškovima, napred nazad levo i desno i na kraju najbolje radi na sred srede sobice. verovatno će tu i ostati skriven ispod stola. Na kraju sam vratio sub i idem na veći model SB 3000 sa 1x13" drajverom koji je nešto malo skuplji ali življi u donjem opsegu, tj trebalo da bi ima dublji odziv. Takođe je kompresija u pitanju a aplikacija je ista. Pokušaću da se poigram sa položajem glavnih zvučnika kako bi ubo neki optimum dobrog zvuka, jer je cela priča bazirana na toj početnoj osnovi. @Aibomeni se čini da su tvoje kutije predaleko od zadnjeg zida i da time gubiš dobar deo basa i midbasa. Merenja, i ako ih mnogi ne vole, mogu da kažu ponešto ali ne i zadanju reč, te bi bilo dobro da se poigraš sa njima za neki optimalni rezultat, vredi probati.
 3. jel podešavaš samo na uvce ?
 4. Kontakt izmedju granitnih ploca i parketa je ostvaren preko 4 debela filcana kruga . Masa mojih granitnih ploca je velika i samerljiva barem sa polovinom mase zvucnika, ako ne i vise. Nema tu klimavosti ni malo.
 5. Ne znam za tebe, ali ja sam moje testirao u dva sistema, na tvrdom i debelom parketu i na ultra jeftinom laminatu i u oba slucaja sam/smo culi znacajnu razliku. Tvoje omalovazavanje zadrzi za sebe.
 6. Pre nekog vremena u ovoj temi sam spomenuo da je to jedan od najboljih sistema koje sam do sada cuo u pogledu podesenosti bas podrucja . @Nomimasen je tada izrazio nevericu. Ja Dynaudio zvuk ne ljubim ali istina je istina . . .
 7. Dogovoreno , ja donosim vino, Mina Mesa Zinfandel Paso Robles. Odlicno leze na masno !
 8. Veliko Iskustvo je u pitanju. Ali prave probe ce biti u vise sistema. Ja sam jos dok sam bio u Srbiji probao paklenu pomorandzu u slicnoj geometriji kao Tozin recept . To je obican bakar u silikonu i njega smo Toza i ja uporedili sa Neotech monokristalnim, kada sam dosao na GO i razlika je bila kao sto sam opisao . Ovaj Belden sto sam u Teksasu napravio je jos blizi po svemu osim po materijalu zice i jos je bolji za poredjenje jer je teflon i na Beldenu i na Neotechu, a geometriju sam u potpunosti primenuo na oba.
 9. Kumara. A dolazim par dana pre 29. novembra , taman na sveze cvarke ! @Thecoki mozemo da probamo kad naletim na GO, ako vi ne probate i ranije. Ja imam moj Neotech kabel (by Toza ) koji mi je kod brata , da se ne ulenji dok dodjem. Mogu zamolim brata da Vam ga da za probu. U Teksasu sam napravio kabel po Tozinom recepisu ali sa Belden zicama od obicnog bakra u teflonu iz rasturenog Belden mreznog cat6 kabla ... i to svira veoma dobro do odlicno. Nije da skida zvezde sa neba ali je jako pristojan i povoljan. To sam napravio jer sam hteo sam sebi da pokazem koliko sam materijal zice utice na finalni zvuk i pokazalo se da utice bas, bas dosta. Monokristal brise ogranicenja za najfinije detalje, on omogucava protok muzike bez granica i limita. Sa pravilnom geometrijom i Tozinim stosevima brisu se i dinamicke granice ali uvek sam materijal napravi veliku razliku . Obican bakar deluje stidljivo u odnosu na monokristalni . Ako je ostatak sistem kako treba, steta je skrivati sve te fine detalje, treba ih pustiti da lete slobodno . . .
 10. Jedva cetkam godisnji da ukrstimo kuvano vino i kulen sa monokristalnim casama !
 11. Par hiljada doloresa za preteran zvucnicki kabel (2x3m duzine , presek 4mm2 , Neotech monokristalni bakar) sa Tozinim potpisom na njemu, tebi mnogo ? Pa samo potpis vredi pola love ! Salu na stranu, vredi probati zbog sopstevnog sistema vrednosti , mozda promenis misljenje i shvatis da je to bagatela u stvari . Ja sam tako probao svasta i slozio kockice i shvatio da je to u stvari odlicna opcija. Za sada, bolji jos nisam cuo , ali Toza preti nekim novotarijama pa mozda i promenim misljenje.
 12. Svi putevi vode na Mesec . . . TheCoki ti si mega CAR !
 13. staroslovenski naziv za bronzu / bakar , medovina
 14. Ne bih se složio u potpunosti sa ovom konstatacijom. Da te podsetim, probali smo zajedno istu geometriju zvučničkog kabela sa običnim bakrom u silikonu i monokristalnim žicama u teflonu i razlika je bila dramatična u korist monikristalnog provodnika, ali što reče @Father ima nešto i do tog teflona . . .
×
×
 • Create New...