Jump to content


Thecoki

Članovi
  • Posts

    1,279
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by Thecoki

  1. https://www.sennheiser-hearing.com/en-DE/p/hd-458bt/
  2. Hrišćanski je praštati!
  3. Samo Vi mene stavite na njega za svaki slucaj.
  4. Enduro,sada sam nabavio “trail” full carbon 11kg
  5. Ovaj je u penziji …nemam fotku mladjeg…
  6. Znači ko je na spisku nema banovanja?
  7. Fantastično!! Konačno da neko od članova ima referentnu sobu za HIFI!!! Bravo!
  8. Da promenimo naziv teme u "LARSOVE SLIKE HIHG-END SISTEMA" ?
  9. Ovo pitanje treba da postavi samo ozbiljno zainteresovan kupac i to ne u ovoj temi!
  10. Ukoliko je potreban FR za tu akciju taj sam!
  11. Neka je i plaćena JA nemam problem sa tim. @Dražosamo napred,puno uspeha želim!!!!
  12. TNX na info,nisam to znao.Malo sam i citao o njima jel ih nema na nazem trzistu. Roon je tu pa je tu...igrom slucaja imam dozivotnu licencu tako da mi nije frka ni da ga ne koristim.
  13. @nesoneNema na cemu.Drago mi je ako sam bar malloo doprineo.
  14. Lumin i Aurender su meni zelja od samog pocetka ali do sada na zalost nisam imao priliku da ih koristim.
  15. Ja prvi ne razmisljam sta ce biti kada neki uredjaj izgubi podrsku ili nesto slicno. Stvarno nikada ne razmisljam 20g unapred bez obzira na kolicinu ulozenih zetona.
  16. Ostao je u sistemu Zenith MK3,Nagra je prodata i stigao je Moon 780D striming-dac,kao i Innuos Phoenix reclocker. Zetinith sa ili bez reklokera?To je dobro pitanje.Definitno sa reklokerom dobija vecu scenu.Detalji i prirodnost se definitvno razlikuju zavisnoti od numere negde prija negde ne,ali definitvno ima cujne razlike. Moon kao DAC mi je doneo onakav zvuk kakav zelim.Posto Moon ima i strimer u sebi postavilo se pitanje da li je Innuos visak u sistemu? Zvuk na kraju blagoo na stranu Moon-a ako se slusa sa njihovim aplikacijama(Innuos i Moon). Sa Roon-om skoro da nema razlike ili je tako mala da je nebitna. To je na kraju presudilo da prodam i Zenith i rekloker. Moon 780D njihova top ponuda za dac-strimer. Radi kao Roon endpoint,upnp,airplay,bluethooth konekcija i naravno sa njihovom aplikacijom(ipak je Roon zakon!) Ni Moon nema opciju puštanja muzike sa eksternog hard diska ili usb-a. Sa Moon-om sam dobio zvuk koji meni prija i to sada ostaje tako. Nadam se da sam malo pomogao oko buduce kupovine,malo je skakljivo pricati samo o jednoj komponenti u sistemu bez da se dotaknemo ostatka ali to bi trajalo . Definitvno da sam strimer kao i ostale komponente u sistemu treba da budu u nekom slicnom rangu,i tu treba traziti odgovarajuce. Mozda sam izostavio neki detalj mozda nekome i bitan,mnogo toga se slabo i secam nemojte zameriti. Ima kolega koje na forumu koji vise vremena provode uz HIFI , mnogo su iskusniji , strucniji i slusali su slicne ili iste uredjaje i sigurno mogu da daju svoje misljenje.
  17. ...Kada sam zamenio N-05 striming dac uzeo sam Nagra classik dac( da me @Arnne prekida😁) Po netu sam citao mnogo toga i odlucio se za Innuos Zen MK3 (sada se vec ne secam koji je kapacitet hdd-a bio). Striming transport,Cd-riper,sa internim hdd-om.Ni jedan Innuos uredjaj nije predvidjen da radi sa eksternim hard diskom. Radi sa njihovom aplikacijom,Roon aplikacijom,Roon moze biti i core i endpoint.Sto se tice UPNP na IOs-u se moze koristiti Ipeng aplikacija (za android ne znam). Uredjaj stabilan bez bilo kakve zamerke na sam rad kao i na njihovu aplikaciju. E sada o zvuku se moze govoriti samo ako se direktno uporedi sa drugim uredjajem u ovom slucaju Zenith MK3 2TB. Razlika je to sto Zenith koristi SSD kao skladiste a Zen HDD,kao i drugacije resen USB izlaz ka DAC-u koji je jedini nacin povezivanja . Ima jedna zanimljiva stvar kod njih a to je da postoji LAN port za stimer.Recimo ako imate STRIMER-DAC ,u tom slucaju recimo Roon core je Innuos i tom LAN konekcijom se vezete za taj striming-dac i ona tako dobija signal,cak u tom slucaju vam INNUOS radi neku funciju rutera. Glavna razlika je sto je Zenith sa ssd-om brzi i malo tisi od Zen-a. Zvucno kada se uporede razlike su i u detaljima i u velicini scene(slusano naravno sa Nagra dac-om). Korisitio sam u 99% slucajeva Roon ali je definitvno njihova apliakcija zvucno prirodnija i nekako zivlja muzikalnija.... Zenith je skoro duplo od Zen MK3 skuplji ,bolje zvuci,brzi je...itd Sada ko voli nek izvoli.
  18. Ne skrece nista,upravu je da sam izostavio taj detalj. Ima mnogo tu toga jos sto bi mogli pisati danima kao npr. koji je ostatak sistem,sinergija,soba,kako se to uklopilo itd. Dok uhvatim vremena pisem dalje...
  19. Prva dva sa Qutestom.N-05 je striming-dac sa odlicnom DAC sekcijom koji sam koristiom tada.
×
×
  • Create New...