Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 minuta ranije, sondek said:

Mislim da je i ovom sto je bio kod mene bio trafo od 500-600w. To je bio r. Trafo koji je radio Napijalo, pa malo popravljen utičnicama višeg kvaliteta i mislim nekim "boljim" zicama. Bio je prikačen amp, preamp i izvor zvuka(streamer). 

malo

To se kaci direkt na banderu :D

IMG_20250601_092821.jpg

Posted
16 sati ranije, sondek said:

Mislim da je i ovom sto je bio kod mene bio trafo od 500-600VA. To je bio r. Trafo koji je radio Napijalo, pa malo popravljen utičnicama višeg kvaliteta i mislim nekim "boljim" zicama. Bio je prikačen amp, preamp i izvor zvuka(streamer). 

To je taj isti rekao bih, koji je i kod vdzeleta bio, 1KW.

Samo sto je sada doradjen sa Furutech rodijumskim suko/iec uticnicama i unutra VBS ili Neotech OCC zicom, ne secam se vise sta je majstorisano.

Posted

Odlično, taman da čuješ razliku među ampovima. Lampaš je dodatno slušljiviji, realno i dosta bolji, mada se i linn nije loše snašao. Najesen najbolje, moram sad već da završim sezonu sa lampama.. Greje k'o pomahnitao snagaš. 

Posted

Kod mene je trenutno na trafo povezan  Pegasus 2 DAC, AI Preamp i TV. Snagasu nije nesto prijalo (Donizzeti) da ide na trafo, cak se iz snagasa cuje blago brujanje, pa on ide direkt na letvu.

• 1 month later...
Posted

Podseti me pisanje iz Delijine teme da sam ostao dužan neki komentar za Fururech Fi-50 NCF. Usviran je već neko vreme, proban i na preampu i na DAC-u. Ostao je na DAC-u u kombinaciji:

Šuko: Fururech Fi-50 NCF

IEC: Oyaide AC-004 (japanska "Armored" verzija, blagi upgrade C-004)

Žice: Mundorf Angelique Copper / Silver / Gold, solid core više različitih preseka u pamuku i teflonu.

Voleo bih da nije tako jer mu je cena vrlo jaka, ali bi ovo mogao biti najprirodnije zvučeći konektor koji sam čuo, a svašta sam čuo. Veliki prostor, vazdušastost, detaljnost takođe ali bez trunke oštrine, bas definisan i pun teksture. Čujan napredak u odnosu na Fi-38 (R) koji koristi iste pinove i koji je već odličan. Čak je i osećaj dinamike povećan u poređenju sa njim. Dokaz crno na belo da isti provodnički pinovi sa puno pažnje na materijale i konstrukciju oko njih daju čujno drugačije rezultate.

Kad sam već pomenuo Oyaide AC-004. U pitanju je konektor namenjen isključivo japanskom tržištu pa sam direktno odande i naručio dva komada. Zvuk je jako sličan već odličnom C-004. Ima malo više punoće u basu i čak još malo dodatne preciznosti u zvuku. Eto tako, čuje se blagi napredak ali realno nije to sad neka velika razlika vredna cimanja i dovlačenja iz zemlje izlazećeg sunca jer je i ovaj prvi već odličan konektor. 

54658969745_79eeac9d3a_c.jpg

Posted

Nisam. Tu sam napakovao puno dobrih od brendova koji IEC cene 3x jeftinije od šukoa. Npr. Oyaide C-004 je tri puta jeftiniji od P-004, pa sada ova AC-004 verzija. takođe IeGo-ov top line Ti2020BK je opet toliko jeftiniji od Ti2420BK šukoa. I onda ne mogu sebe da nateram da platim Furutechu IEC toliko. Barem za sada. Ustvari imam nekoliko onih slim FI-C15 NCF za kabal, oni odlično rade na digitaliji, DAC-ovima i generalno su jedan od najboljih konektora što se tiče odnosa cena-zvuk po mom mišljenju. 

Ali Furutechov prostran i smooth zvuk nekako baš volim. Skoro u zid ubacio onu Furutech FT-SWS-NCF-R umesto improvizovane od FI-E30 NCF i aluminijumskog držača. Uradio sam to zbog bezbednosti pre svega jer ovaj praviša mi nije bio lepo pričvrćen i čupao sam ga iz zida par puta... ali se usput čuo i blagi napredak u zvuku. Cela letva mi je sa FI-E30 NCF utičnicama, tu je i par Fi-38 (R) i Fi-28 (R). Zanimljivo je da njih nikako ne držim u paru. Ta varijanta bez NCF i sa mekšim plastičnim kućištem malo zaliva zvuk, a malo previše kad su zajedno, pa mi idu mnogo bolje u kombinacije sa nekim više forward konektorima nego jedan sa drugim.

• 6 months later...
Posted

Poslednjih dana ima nekih novina. Prva je već pominjana  u temi Acoustic Invader i to je nova verzija Lancer DAC-a koja po meni zvuči apsolutno fantastično. Ovog puta se vratio da ostane za stalno.

Lancer.thumb.jpg.0e4b7da0bdaba31fc7e12b9eb162f37c.jpg

Druga novina koja se još uvek sluša i preslušava, ali mi se sve više sviđa zvuk je Epos ES 14N. Masivan i kabast dvosistemac, što danas baš i nije u modi. Već sam ih ranije čuo u M2 kabal salonu i jako dobro su zvučili, ali ako bez lažne skromnosti smem da izjavim, kod mene zvuče još bolje. :D

Epos.thumb.jpg.1f64233654d72f5ab282bbe39be93808.jpg

Posted

Naslednik legendarnog modela razvijenog uz Naim amp pa mi je odatle i uz slušanje kod mog kuma poznat. Verujem da samo ne koriste ime i nasledstvo stare Es 14-ke.

Btw. Postao si Ai "sektaš" , sad znaš kako je. "Čestitam ti situaciju" 😁😁😁 Šalim se, kad kod nekog prođe velik broj uređaja na testu, pa se nešto zadrži to baš znači za uređaj. Slušao sam ga u salonu brutalno zvuči. 

Posted

Ne znam koliko je tu duše starog modela. Brend je pre 5~6g otkupio nemački konstruktor zvučnika Karl-Heinz Fink. On je valjda razvijao modele za više brendova kroz svoju karijeru, uključujući Yamaha, Mordaunt Short, itd. A izgleda da je u mladosti bio fan baš tog Epos zvučnika. Uglavnom, ovo sada nije ta stara engleska škola zvuka, što je i sam priznao. Na prvo slušanje sam imao utisak da mi fali malo vatrometa iz visokih na koji sam navikao sa Platimon zvučnicima... Ali što ga duže slušam sve mi se više sviđa. Zvuči izuzetno koherentno, vrlo mišićavo i agilno u basu a opet čisto kao suza. Pravi fantastičnu virtuelnu scenu iza zvučnika takođe.

A što se tiče Acoustic Invadera, šta da kažem. Prija mi zvuk kuće, prija mi i estetika. Kvalitet je svetski a pogodnosti domaćeg su da može da se čuje i još ostvari popust za domaće kupce. Valja to iskoristiti.