Thecoki Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 On 3/18/2021 at 11:26 AM, SUROKVL said: Da li ste probali Hegelov interni strimer+ njegov DAC i LAN konekciju. Imao sam prilike da to čujem kod jednog poznanika, radilo jako dobro Meni je na Hegelu taj STIMER (mrezni plejer) totalno bio neupotrebljiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 12 sati ranije, Thecoki said: Meni je na Hegelu taj STIMER (mrezni plejer) totalno bio neupotrebljiv. Zasto? Odlicno radi. Pre svega mislim na funkcionalnost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Just now, Sonichammer said: Zasto? Odlicno radi. Pre svega mislim na funkcionalnost. Osim AirPlay i Spotify nema funkciju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 To je UPnP device, ako ga tako prihvatis radi odlicno. Gomila softverskih aplikacija/player poput Mconnect rade bez problema. Preko iste imas i Tidal i Qobuz, vidi NAS na mrezi... Potpuno funkcionalna varijanta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 @AiboIzivini na off-u. Sta se desi kada se taj kontrolni ipnp uredjaj ( telefon,tablet..) uredjaj raskaci sa mreze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Zasto bi se raskacio sa mreze? Izasao si iz kuce i poneo uredjaj npr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted March 22, 2021 Report Share Posted March 22, 2021 Na korektno uradjenom UPnP uredjaju do kraja track-a ne bi smelo da se desi nista - treba (mora) da zavrsi taj track, zato sto treba (mora) da ga ima celog u buffer-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 6 hours ago, Delija said: Na korektno uradjenom UPnP uredjaju do kraja track-a ne bi smelo da se desi nista - treba (mora) da zavrsi taj track, zato sto treba (mora) da ga ima celog u buffer-u. Nece zavrsiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexx Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 Slušaj kraće pesme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aibo Posted March 23, 2021 Author Report Share Posted March 23, 2021 10 sati ranije, Thecoki said: @AiboIzivini na off-u. Priča se o Hifi, tako da nije off. Ja sam ustvari i pokrenuo temu o internom strimeru koji smatram da zvuči odlično (za ovu klasu uređaja, ti si već na nekom drugom nivou potpuno pa se ne bih mešao u tvoju perspektivu) i radi kod mene lepo na svemu sem na Qobuz Hi-Res (kao da ne bufferuje jednako dobro kao eksterni R-Pi pa je možda osetljiv na pikove u bit-rejtu). . . . Evo da dodam i ja još par stvari koje sam primetio. H90 zvuči bogato i puno i na tiho slušanje, što mi se jako sviđa. Zadržava opuštenost i mirnoću i na glasno slušanje... samo kod mene trenutno bih voleo nijansu više ujeda u nekim trenucima (nagli trzaj žice, udar u bubanj...). Sad, da li je ta doza mekoće karakteristika pojačala ili ostatka mog sistema koji je bio fino štelovan za agresivniji Cyrus, ostaje da se vidi nakon malo ugađanja (svaka komponenta zaslužuje malo ugađanja ako hoćemo da budemo fer a ne navijački). Jedna od tačaka zrelih za ispitivanje je npr. Duelund zvučnički (koji su prijatno zaobljenog zvuka što je kod mene ležalo dobro ali sam čuo u gostima kako jasno zatvaraju i omekšavaju zvuk u poređenju sa nekim XLO kablovima). Interesuje me uticaj kada se tu stavi nešto transparentnije i življe, ciljam neki Neotech UPOCC recimo... kad se budžet oporavi. To je ona klasika, napraviš jednu veću promenu a ona zatalasa i zatraži niz manjih. Idemo dalje, igramo se... idem uskoro i u posetu kolezi da čujem H190 i da mu zavidim malo. . . . Inače, skvo odobrava Hegel jer odlično barata vokalima, pa zvuče puno i emotivno čak i na tiho večernje slušanje. Kaže "idući put kad nešto apgrejduješ - radi šta hoćeš ali ne smeš da pokvariš vokale". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 5 minuta ranije, Aibo said: To je ona klasika, napraviš jednu veću promenu a ona zatalasa i zatraži niz manjih. Idemo dalje, igramo se... He, he, ja sam se te napasti oslobodio. Bilo je tako i kod mene dugi niz godina dok sve karike ne stanu na svoje noge, ili zapravo pokažu svoje maksimalne domete. Bolje reći dok se svakoj gedojzli u sistemu ne ugodi maksimalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 Zvucno Hegeln generalno nema nekih zamerki,ima odlican analogni deo. I u visim klasam Hegelov tzv strimer je u klasi Dial-up modema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 5 sati ranije, Thecoki said: Nece zavrsiti... Hoce samo ti ne znas jer si odavno otisao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 30 minutes ago, Sonichammer said: Hoce samo ti ne znas jer si odavno otisao. Hahaha u “b” sistemu je ponovo aktivan , i da znam da nece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 2 sati ranije, Thecoki said: I u visim klasam Hegelov tzv strimer je u klasi Dial-up modema. A jel trafo koji zuji simulira smetnje na dial-up konekciji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 Onda nesto drugo kod tebe ne valja. Meni buffer traje i za kraci tel razgovor. Da nije do LAN kabla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 2 minutes ago, Sonichammer said: Onda nesto drugo kod tebe ne valja. Meni buffer traje i za kraci tel razgovor. Da nije do LAN kabla? Nije uzeo sam neki full WW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 2 minutes ago, Delija said: A jel trafo koji zuji simulira smetnje na dial-up konekciji? Ne to je fino biranje pesama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 23, 2021 Report Share Posted March 23, 2021 2 minuta ranije, Thecoki said: Nije uzeo sam neki full WW W...wrlo dobar izbor! zamalo odlican! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chika_milan Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 hegelov strimer je toatalna bulja. na kraju sam uzeo mbp i usb kabl da bi to moglo da se podnese psihicki. ali je sve ostalo na hegelu fenomenalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chika_milan Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 Ne mogu da editujem, izvinjavam se na rečniku. Ali svaki put se iznerviram kad se pomene Hegelov kobajagi strimer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonichammer Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 Neznanje ne bi trebalo da bude optavdanje za prostakluk ili slabe zivce, tu se slazemo. To sto neko ne ume da menja brzine na manuelnom menjacu pa vise voli automatski to mogu da razumem ali da kaze ta je automatski menjac keva za reli to ne mogu. Drugim recima, sto se tice mog licnog utiska, Hegel strimer radi odlicno. Ukoliko neko ne ume da ga koristi neka se javi, voljan sam da objasnim besplatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 Meni su zakon reli vožači u automatiku, kada nabodu levom nogom kočnicu u momentu kada misle da treba da promene brzinu. Tačno da izletiš kao suvozač kroz šoferku, ako nisi vezan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thecoki Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 Sve jedno koji je menjač u pitanju ako stalno ispada iz brzine.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Father Posted March 25, 2021 Report Share Posted March 25, 2021 7 minuta ranije, Thecoki said: ... ako stalno ispada iz ... nema tu radovanja, potpuno si u pravu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now