Jump to content

Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

TurboMaximus

Recommended Posts

Posto imas klince, koza je zakon. Ovo je fotka kada mi je dosla kozna ugaona jos u toku renovacija. Najmladji je dosao 5min nakon montiranja, sa flomasterima i odradio svoje. Nista lakse obrisao nisam :) A ugodjaj sedenja, sama estetika prostorije, i miris koze, drugim culima daje vecu dozu i sigurno utice i na psihoakustiku.

Posto je renovirano sve, ne mogu ti reci direktan uticaj, i na zidovima je reljefna tehnika pa i to utice na refleksije. Setup je trenutno polusetup, i misljenje je da je trebble dominantniji nego ranije. Treba draperija da mi stigne za prozore pozadi, to ce biti balansero. Ali kazem ti, sveukupni senzorni boost drasticnije menja celokupni multimedia dozivljaj. 

20221008_141954.jpg

On 11/11/2022 at 2:55 PM, brijac said:

Posto imas klince, koza je zakon. Ovo je fotka kada mi je dosla kozna ugaona jos u toku renovacija. Najmladji je dosao 5min nakon montiranja, sa flomasterima i odradio svoje. Nista lakse obrisao nisam :) A ugodjaj sedenja, sama estetika prostorije, i miris koze, drugim culima daje vecu dozu i sigurno utice i na psihoakustiku.

Posto je renovirano sve, ne mogu ti reci direktan uticaj, i na zidovima je reljefna tehnika pa i to utice na refleksije. Setup je trenutno polusetup, i misljenje je da je trebble dominantniji nego ranije. Treba draperija da mi stigne za prozore pozadi, to ce biti balansero. Ali kazem ti, sveukupni senzorni boost drasticnije menja celokupni multimedia dozivljaj. 

20221008_141954.jpg

Moja je ista, samo jedno sedno mesto manje, i teleca (braon) koza Fenix De Moro (5mm debljine). Model "Gondola".

Uz nju, HI-FI sistem postaje HI-END! :)

Prao da ti kazem, znam samo da je neka italijanska koza, brend i ostale detalje ne, po preporuci sam izabrao ljude koji su izradili i njima prepustio izbor materijala samo sa mojom zeljom boje. 

Celokupan dozivljaj je bitniji nego fokusiranje na jednu singularnu stvar, ne zivimo u jednoj dimenziji, niti percipiramo sve jednim culom. No, mnogi fanatisu drugim stvarima, da bitnije promicu vrlo lako. 

• 3 months later...

као и за све, мамац за пражњење џепова оних који довољно не размотре логику.

просечан стамбени простор се може "утоплити по мери човека" пожљиво одабраним практичним и употребљивим ентеријером.

• 3 weeks later...