Aleksandar75

Članovi
 • Content Count

  2,435
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

About Aleksandar75

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,951 profile views
 1. Dj. bez potrebe se samo sve više upetljavaš a nema potrebe za tim, stvarno je glupo da smaram ljude ovde sa ovolikim offom koji je većini dosadan. Dakle, srećna plovidba admirale i pozdravi mi familiju Onazis
 2. Baš na taj trade-off sam mislio
 3. Ne vidim šta je sporno, moj post je ograničen na konkretan slučaj iz posta koji si citirao, čak sam rekao da bi i ovo odbijanje moglo da se istera kroz određene procedure, ali je koliko ja razumem uopšteno pitanje trade-off-a između ostvarivanja određenih prava i deranžmana da bi se ista ostvarila, a sve je opet vezano za prednosti i mane različitih vidova kupovine. Uzgred, moje stanovište je da nije potreban fiskalni račun.
 4. Potpuno pogrešnu predstavu imate o meni, moguće da je za to kriv moj lakonski stil pisanja, pa se izvinjavam zbog toga
 5. Pa ti si prvi lupio da firma odgovara do visine osnivačkog uloga i ostao živ, ja sam samo reagovao
 6. Pa vrlo jednostavno, čovek ima međunarodnu garanciju proizvođača, ali lokalni ovlašćeni servis ne prihvata garanciju bez fiskalnog računa (koji može u Srbiji da izda samo domaći subjekt fiskalizacije). Koliko razumem, ako naručiš nešto direktno od proizvođača npr. iz Kine, čak i kada bi ti poslali nešto što liči na ''fiskalni račun'', domaći serviser ne bi prihvatio međunarodnu garanciju. Ne kažem da ne bi moglo kroz određene procedure ''da se istera'', ali zna se kako ovde te procedure funkcionišu.
 7. @dj.nik @Srecko Zaista ne mogu da razumem da pišete ovde kilometarske odgovore na moj vrlo kratak post koji je toliko jednostavan i precizan da mogu da ga razumeju laici sa iole funkcionalnim logičkim aparatom. Ili je u pitanju poriv da se uvek, čak i u oblastima u kojima neko nije stručan, bude ''u pravu''? Dobronameran, krajnje pojednostavljen a praktičan i kratak savet nekome koga zanima ''kvalitet'' firme sa kojom želi da obavi neki posao: 1. Ne gledajte visinu upisanog kapitala u APR jer ništa ne znači za ''solidnost'' firme 2. Skinite finansijske izvešaje, bilans stanja i bilans uspeha, dajte nekome ko se iole razume da pogleda, to je već neka indikacija ali ne mora da pokaže ''pravo stanje'' 3. Ako hoćete da zaista znate ''kako firma stoji'' onda je neophodno da ovlašćena revizorska kuća uradi due diligence PS nemam nameru da kao @dj.nik ovde promovišem sebe, reći ću samo da mi je redovan deo posla izveštavanje revizorskih kuća, a po potrebi radim i legal due diligence Odoh iz ovog offtopica, ionako nije zanimljivo, kao što već rekoh, ali jednostavno mi je nekad teško da prećutim kada neko prospe glupost i ne trepne.
 8. Krajnje pojednostavljeno: privredna drustva sa ogranicenom odgovornoscu (d.o.o.) su najcesci oblik (o njima pricamo) odgovaraju svom svojom imovinom neograniceno (a ne samo ulogom koji moze da bude 100 din). S druge strane, osnivac (clan) privrednog drustva odgovara ograniceno do visine svog uloga.ocigledno je dj.nik pomesao neke stvari... Opet, da ne bih smorio forumase, krenucu od primera: jedno privredno drustvo moze da ima upisani kapital od 100din a da od imovine poseduje npr. nepokretnosti, lager velike vrednosti... Takodje postoje privredna drustva koja imaju upisan milionski kapital a nalaze se prrd stecajem (pravilo sa drzavnim "gigantima").
 9. Potpuno netačno. Da ne gnjavim ovde sa strucnim osvrtima na temu jer bi potrajalo a nije previse zanimljivo, ukratko: visina osnivackog kapitala nema veze sa odgovornoscu firme prema "kupcu" ili bilo kome drugom u poslovanju.
 10. Ali su zato forumaši kupci od integriteta, nema varijante da je ovde bilo ko kupio uređaj bez slušanja u svom sistemu i to bez 7 dana probe nema razgovora...
 11. Ma naravno, kad brat Robert Mugabe postavi stvari na svoje mesto mora da bude bolje nego ovde
 12. Ma 100%, cim Dart Vejder pobedi Luka Skajvokera
 13. Da li mozes da vratis u roku od 7 dana ako si nezadovoljan? Salu na stranu, prednosti online kupovine valjda nisu sporne, koliko sam razumeo to i nije tema. Inace, ja u Bgd vec godinama nedeljnu nabavku obavljam online (ne bih da reklamiram hipermarket) vrlo sam zadovoljan, znaci ima i kod nas nekih koji su "normalan svet"
 14. Ok. Ukapirao sam, u tom modelu poslovanja kupci ce dobijati jeftinije a kvalitetnije proizvode. To je dobro. Svet nezadrzivo srlja u progres.