Jump to content


Arn

Donator foruma
  • Posts

    676
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

About Arn

  • Birthday 05/18/1976

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Veternik

Recent Profile Visitors

7,877 profile views

Arn's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Dedicated

Recent Badges

  1. Imao sam to pojačalo i mogu da potvrdim da je phono ulaz dosta loš. Linijski ulazi su sasvim upotrebljivi za tu cenovnu kategoriju, ali gramofonski ulaz je baš očajan.
  2. Nezavisno od deklarisane snage, taj risiver ne bi trebalo da ima problema da pogoni tako osetljive zvučnike. Prva stvar koja mi pada na pamet kod nedostajućeg basa je pogrešno spajanje kablova na terminale (zamena polariteta). Da li si probao da peglaš zvuk pomoću tonskih kontrola na Yamahi?
  3. Kažu da se sa bojama italijanske zastave ne može pogrešiti...
  4. Arn

    Hi-end girls

    Ovi zvučnici uopšte nisu transparentni!
  5. Predlog za ozbiljno razmatranje. Dosta dugo imam MA BR6 i pre par godina sam skupio malo veću lovu da ih zamenim za nešto ozbiljnije. Onda je slučaj hteo da sam imao priliku da na par dana ugostim zvučnike čija je kataloška cena 5x veća od MA i totalno sam se razočarao. Na blind testu sam morao dobro da se pomučim da razaznam koji par zvučnika svira i nisam baš svaki put pogodio. I nije baš da su MA svirali lošije. Onda sam odustao od novih zvučnika, dodao još nešto para i kupio ženi novi auto. Jbg. Samo da se razumemo - ne pokušavam da kažem da su MA giant killers. Razlog za ovakve rezultate A/B testa je verovatno akustika prostorije koja mora korenito da se promeni da bi zamena zvučnika dovela do čujnog napretka. A prostorija je dnevna soba, u kojoj nema ni volje ni želje ni mogućnosti da se estetika podredi akustici. U tom smislu, predlog za prelazak na head-fi je možda i najrazumniji ovde. Razmisli. I puno sreće!
  6. Ovde su sva njihova izdanja. Mislim da nema smisla tražiti, nema ih. Ali svakako hvala na dobroj volji 👍
  7. @srdjan_cvetkovic Daleko od toga da ja mislim da mogu da promenim svet i da preokrenem trendove. Ali mogu da obezbedim sebe da slušam šta želim i kad želim i da ne brinem za "not currently available in your country". Primera radi, Mariinsky label je pre malo jače od dve godine nestao sa svih meni poznatih streaming servisa. Razlozi su naravno politički - idejni tvorac, verovatno i faktički vlasnik kuće je Valerij Gergiev koji je na zapadu preko noći od jednog od najtraženijih dirigenata postao persona non grata. Snimci ove diskografske kuće su inače fe-no-me-nalni. Osim što imaju sjajan izbor muzike (ok, stvar ukusa), sa tehničke/audiofilske tačke gledišta su vrhunski. Na brzinu sam pokupovao skoro sve naslove koje sam želeo da imam a koji su mi nedostajali, i ispostavilo se da sam bio u pravu što sam to uradio. Toga sad uglavnom više nigde nema. Cancel.
  8. Naprotiv! Nije problem da će nestati. Problem je da će samo oni i postojati.
  9. Numere su jednostavno bez ikakve najave i objašnjenja postale nedostupne za slušanje. Ovo može da se desi sa bilo kojom muzikom na bilo kom servisu (i dešava se). Ne vidim zašto bi bilo nemoguće da neki umetnici (npr. Taylor Swift sa svojim praktično neograničenim resursima) slede primer N. Young-a i da povuku svoju muziku sa svih platformi kako bi napravili svoju sopstvenu. Moja ćerka bi, kad bi se to dogodilo, bez sekunde razmišljanja žrtvovala svu muziku sveta da bi mogla da sluša samo TS. I tako bi uradili milioni tinejdžera širom sveta. I oni srećni, i Taylor srećna. Uzimanje striminga po aktuelnoj ceni zdravo za gotovo je po meni najblaže rečeno naivno. Nijedan striming servis nije formiran da bi demokratizovao muziku i učinio je dostupnom svima, već da bi ostvario zaradu i to ozbiljnu, imajući u vidu uložen kapital. Neko će uspeti, neko će propasti. Kad se broj servisa svede na par velikih igrača, tad ni cene neće biti kao što su sad ili će se korenito promeniti sistem naplate, naravno na štetu korisnika. Onda će onaj ko nema sopstvenu kolekciju biti prinuđen na razne kompromise. Nije jedino relevantno da li Tidal posluje u plusu ili u minusu. Nešto se pitaju i izvođači i izdavačke kuće. Ako nisu svi u lancu zadovoljni, lanac će se vrlo lako prekinuti. Moja poenta je na kraju da je lična kolekcija nešto što će kroz neko vreme biti vredna ali nažalost retka stvar. Slušam ja i striming servise i to bar 90% vremena, ali kolekciju čuvam kao oči u glavi i širim je kao da servisi ne postoje.
  10. Evo šta se meni dogodilo par meseci nakon formiranja plejliste na AM:
  11. Sad gledam ponovo - gde je streamer?
  12. 😳 Pojma nemam kako ovo može zvučati, ali samo da gledam u Marantze bilo bi mi dovoljno... Da li je Boulder nadsvirao Marantz kombo?
×
×
  • Create New...