Jump to content


Arn

Donator foruma
 • Posts

  549
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Arn

 1. Arn

  Sanjutsu

  Sve potpisujem! Ovo mi najviše liči na onaj bend koji sam zavoleo zbog albuma snimljenih tokom osamdesetih. Ni meni se ne sviđaju produkcijske intervencije na zvuku, koje su s druge strane verovatno neophodne da bi dede zvučale kao momci. Ali šta je - tu je. Up the Irons!
 2. Može mala uporedna analiza? Slušalice su verovatno dosta zahtevne, pa me baš zanima kako se koje pojačalo snalazi s njima. I da, dobrodošao na forum.
 3. Aktuelni Topping - onaj koji ima pokretač teme. Ne bih rekao "verovatno" da sam imao priliku da ih poredim.
 4. Možda bi ovo moglo biti interesantno: https://www.avmarket.rs/yamaha-wxad-10-mrezni-audio-plejer.html Nije da ima baš sve što se traži, ali mislim da nije ni daleko. Nema: displej (ali ima ga kontrolna aplikacija) sopstveni daljinski (opet aplikacija) dimenzije standardne hi-fi komponente (nije presudno) digitalni izlaz (mada interni DAC verovatno nije lošiji od aktuelnog Topping-a) Ima: stabilnost u radu DLNA/UPnP za strimovanje sa lokalnih skladišta WiFi bogat izbor internet radio stanica dobru cenu Prriznajem da nikad nisam koristio ovaj uređaj, ali sam par godina bio zadovoljni korisnik risivera R-N602, koji je po pitanju striminga zasnovan na istoj platformi i koristi istu sjajnu kontrolnu aplikaciju. Mislim da bezbedno mogu da dam preporuku za WXAD, s obzirom na to da sam risiver menjao zbog drugih stvari, a ne zbog striminga. Striming mu je zapravo bio najjači adut.
 5. Procesor je inače i5 na 3.0 GHz, OS je od pre par dana Big Sur 11.5.1.
 6. U principu koristim Apple Music samo na telefonu, ali sam sad probao i na kompu i ostavio neko vreme da vuče muziku sa neta. Situacija je sledeća:
 7. Očlo. Može lock.
 8. Na prodaju ploča The Dark Side of the Moon (remastered), kupljena pre par dana u Pragu (imam račun). Stanje se valjda vodi kao near mint, pošto je ploča otpakovana i jedanput puštena, reda radi. U svakom slučaju 5/5. Razlog prodaje - opijen fantastičnim izborom nosača zvuka u Suprafonovoj prodavnici, atmosferom starog praškog gradskog jezgra, kao i većom količinom točenog piva, pazario sam ploču koja mi realno ne treba. Dešava se... Cena je npr. 2000 rsd (plaćena 649 kč). Kako se navedeno stanje ploče i omota ne bi bitnije menjalo, izbegao bih slanje - preferiram lično preuzimanje u Novom Sadu. Nisam siguran da ima smisla, ali tu su i slike. Kontakt PP.
 9. Ako može malo pojašnjenje - da li se ovo odnosi načelno na poređenje Hi Res i CD kvaliteta na određenim servisima, ili si probao poređenje 24/192 i 16/44.1 jednog istog albuma na jednom istom servisu? Takođe bi korisna informacija bila i na čemu slušaš muziku. Hvala i pozdrav!
 10. Potvrđujem. Osim toga, jako praktično i za jednu naizgled banalnu, ali prilično bitnu stvar. Kad startuješ auto i nema muzike, znači da si zaboravio telefon. I ne odeš na put od 200 km bez telefona.
 11. Pretežak si zadatak postavio Nisi početnik, naprotiv. Služio si se profesionalnom opremom i hoćeš da sa dosta ograničenim budžetom napraviš sistem koji će odgovarati tvojim "usviranim" ušima. Pri čemu: ... što znači da ti treba bogaoca basa. Verovatno bi za predmetnu kvadraturu dnevne sobe najbolje rešenje bili regalski + sub, ali ne sub koji brunda, nego sub koji svira. I onda još i dobra amplifikacija. I to sve za 750e. Da znam, ja bih ti prvi savetovao.
 12. Arn

  Marakana v2

  Bolje na fiksnom. Dobije se nekako prirodniji i analogniji zvuk...
 13. Samo prati boje na priključcima i ne možeš pogrešiti.
 14. Znam, ni ja svoje nisam okačio na zid. Kao što rekoh, ne ubeđujem. Ali ako je kačenje već opcija, onda bolje uzeti zvučnike koji su i dizajnirani za tu namenu, nego da neke Monitor Audio pritera uza zid. Ne?
 15. Imaju. https://audioplus.rs/proizvod/939/DALI Oberon ON-WALL Ne plediram, samo kažem. E sad, u tom cenovnom razredu svaki zvučnik će biti negde ograničen. Zato poslušaš kad već možeš, pa neka ti tvoje uši kažu da li i sa kojim ograničenjima bi mogla da živiš. Ne veruj baš mnogo recenzijama.
 16. @meatxisxmurder, ako ti se ne pravi rebalans budžeta zbog stalaka za zvučnike, onda ovaj predlog treba uzeti u najozbiljnije razmatranje i po mogućstvu poslušati zvučnike koji su projektovani da rade upravo na zidu, kao npr. Dali Oberon on-wall. Oni se i uklapaju u budžet (oko 500e), mada će onda biti malo tesno za pojačalo.
 17. @richiemsch Ne bilo ti zapoveđeno, podeli utiske sa probe kad čuješ pojačalo. Baš me zanima kako je čučnulo.
 18. Glomazna naprava standardne hi-fi širine 43 cm i skoro isto tolike dubine. Neobično je debeo, odnosno visok, što se vidi na slikama. Video sam po forumima i video klipovima da ga neki drže u dosta tesnim policama, ja sam ga ipak izbacio na površinu. Jedva bi stao u prostor u kojem su sad CD plejer i strimer i bojim se da bi mu tu bilo malo vrućina. Tonalno, ne bih mnogo palamudio, čućeš i sam. Suština staje u dve reči - autoritet i neutralnost.
 19. Da, ali zato duplira snagu na 160w @ 4ohm. Nema tu zime sa skoro pa bilo kojim kutijama.
 20. Imam Denon PMA2500NE, što je ako se ne varam isto pojačalo kao to koje ćeš probati, samo što ima i digitalne ulaze. Veruj mi, kad osetiš pod prstima potenciometar i selektor ulaza, bacićeš daljinac.
 21. Pa onda se nekako nameće da sve prodaš i uzmeš R-N602, ili, ako možeš da se ispružiš do R-N803. Imao bi sve ovo što imaš sad (i dosta više, uključujući i Tidal), a karakter zvuka je sličan/isti. I onda ti i PC i telefon ispadaju iz igre. Odnosno, telefon ti treba, ali samo za kontrolnu aplikaciju.
×
×
 • Create New...