Nomimasen

Članovi
 • Content Count

  1,047
 • Joined

 • Last visited

About Nomimasen

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,402 profile views
 1. Upečatljiva zvučna scena je samo jedna od odlika postavke. Čistoća po celom spektru, istrajavanje tona i energičnost dolaze često uporedo.
 2. Prostor nije nimalo nezahvalan. Naprotiv. Ovde se može napraviti zvuk, i to samo takav. Razmere mogu da deluju daleko od poželjnih, ali ne bih žurio sa zaključcima. Dakle, startna pozicija bi bila negde u ravni stolice sa slike. Pomeranje ostalih komada nameštaja može imati krupan uticaj na zvuk. Probao bih sledeće: zvučnici izvučeni tu negde, razmaknuti toliko da svaki bude na 30-40cm od bočnog zida. Potom bih probao da ih mic po mic izvlačim još više prema prozoru. Ne isključujem mogućnost da se najbolji rezultati dobiju kada se prevali polovina sobe. Kvalitetni i provereni stalci se podrazumevaju. Bez genijalnih rešenja komšije koji ima malu radionicu, voli, hobi mu je. Kvalitetna i proverena polica se podrazumeva. Bez genijalnih rešenja komšije koji ima malu radionicu, voli, hobi mu je.
 3. Funkhaus Nalepastraße, Berlin
 4. Auditorio Stelio Molo RSI, Lugano
 5. Nomimasen

  Na gramofonu..

  Svaka čast. Podsetio si me u pravom trenu. Hill iz tog perioda, tih par Blue Note albuma u nizu su potpuni biseri.
 6. Upravo, ogroman utica. Izvlačio sam isti zaključak nebrojeno puta. Kod mene, na sreću, stara cigla iz tridesetih.
 7. Auh. Izvanredno. Svaki korak izveden prvoklasno.
 8. Nomimasen

  Hi-end girls

  Ne priznaješ vinil?
 9. Nomimasen

  Lampizator

  Dobro reprodukovan CD još uvek može da zvuči maestralno. Iznad mnogo čega danas neposredno dostupnog.
 10. Nomimasen

  Lampizator

  Slušao bez DSP-a, sve vreme. Da je bio uključen, ljubezno bih zamolio da se isključi.
 11. Nomimasen

  Lampizator

  Sprava sa slikica je klasa. I to evidentno ona najviša. Gustina tona, boja, čistoća, tečnost i opšta muzikalnost na prvu loptu. Nema šale. Neke stavke od navedenih su mi se nenametljivo urezale u slušnu memoriju. Pala je transformacija zvuka kakvu sam vrlo teško mogao da zamislim, uzimajući u obzir uslove i celinu, koju poznajem dobro. Pod utiskom sam. Ne događa se često.
 12. Verovatno je na fruli bolja.
 13. U Studiju M je (inače nekada pristojno) stanje drastično pogoršano korišćenjem jezivo teške draperije od poda do plafona, koja zatvara sva tri zida bine. Idiotsko (ne biraju mi se reči) rešenje koje se ni u jednoj svetskoj relevatnoj sali sličnih karakteristika ne može videti. Takođe, čini sviranje na toj sceni krajnje mučnim iskustvom. Velika sala Galerije matice srpske je, uz neke probleme, prilično dobra za kamerno, pomalo amplificirano. Govorim o utisku sa obe strane.
 14. Nije nikako za veliki orkestar, naravno. Za to nije optimalna nijedna sala u zemlji, nažalost.