Jump to content

Nomimasen

Članovi
 • Posts

  1,126
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

2,187 profile views

Nomimasen's Achievements

 1. Grundig nema dodatno n iza i u izgovoru. Završno g u hochdeutsch verziji može biti izgovoreno kao vazdušasto h, kao u billig ili fünfzig. Ili kao jasno g (koje vuče na k), kao u ovom primeru. https://www.youtube.com/watch?v=fgG_4NkQ1Jw
 2. Na gramofon i na sve ostalo, ništa manje. Recimo, na kompjuter kao izvor. Krupno. Deluje blesavo, ne? Čudo je koliko se uši i opažanje otvore kada se ostavimo predpostavke da navedeno nikako nije moguće.
 3. Sve sam tome podredio, sa užitkom. Toliko toga može da sačeka. A ono što radim trenutno jer uz njeno prisustvo samo bolje.
 4. Moja ćerka je pre pola sata napunila pet meseci.
 5. Utiče sve na sve. Niske frekvencije su samo deo jednačine. Plink-plonk?
 6. Mislio sam na konačni konsenzus da su refleksije u stereo-reprodukciji apsolutno nužne, da bi naš slušni aparat imao čime da raspolaže pri rekonstrukciji muzičke izvedbe u slušnom prostoru. Godinama sam se mestimično na ovom forumu naprezao da to istaknem. Soba iz posta iznad bi mogla sjajno da zvuči, da, minus fotelje. U svakom slučaju, drago mi je da vidim da postoji razumevanje za princip da manje zvuka (čitaj: ubijanje) nikako na kraju ne može biti više zvuka.
 7. Moram priznati, diskusija se na ovoj temi odvija u lepom smeru.
 8. Zahvaljujem se širokom članstvu uvaženom! Krenuli smo odavno sa muzičkom terapijom u nearfield postavci, kako drugačije.
 9. Uvrsti poeziju u stalne doprinose ovde. Dopada mi se veoma, zaista.
 10. Ali jeste. Neposredno je to omogućio. Vidim taj kabl kao najzaslužniji za pomak koji se dogodio kod tebe sa apdejtom sistema, iako zvučnik deluje kao sugestivniji razlog. Pomak u klasi kablova (u odnosu na ranije) je u ovom slučaju verovatno krupniji no pomak u klasi zvučnika, rekoh ti i ono veče.
 11. Bila je jedna u gradu koju sam upamtio, ali ne u toj prodavnici.
 12. Mislim da ga i dalje rade. A ta radnja je i dalje tu, cene su odlične, za asortiman koji je u ponudi. Od Vinuma italijanski rizling (sada grašac) i frankovka, u 0,7. Taj rizling iz 2017. (nema ga više) je krajem 2018. (kada sam ga pio) bio potpuno neverovatan, potpuno. Urezan u sećanje.
 13. Nisam mislio da ću to ikada ovako formulisati, ali trenutno stanje stvari (nečuveno visoki vinski domenti na više strana u zemlji, za još uvek neverovatan novac) nalaže, makar bilo to samo u tom domenu. Srbija, bre!
×
×
 • Create New...