Nomimasen

Članovi
 • Content Count

  990
 • Joined

 • Last visited

About Nomimasen

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,252 profile views
 1. Nomimasen

  Uporedjivanje original cd - a sa 24 bit snimkom

  Većim delom si tu negde. Ipak, ne radi se o frekventnoj krivi koja je predmet uzorkovanja, već o talasu. Sada videh da se @Delija ispravno nadovezao na isto. Ako je beskonačno mnogo tačaka = nema tačaka, onda stoji drugi deo rečenice.
 2. Nomimasen

  Uporedjivanje original cd - a sa 24 bit snimkom

  Ovo sa većinom - polagano. Nije baš tako kako ti se čini. Ako je audiofilija put ka reprodukciji muzičkog sadržaja na najvišem dostupnom nivou, zašto bi je proklinjao dan kada si je upoznao? Jeste pristojnije razmisliti.
 3. Nomimasen

  Jazz is dead ?

  Naravno, ako je potrebno zadovoljiti izvesne kategorijske kriterijume morali bismo postaviti i pitanje šta je uopšte džez. Iz moje polazne tačke - ne, nije ni blizu toga da bude mrtav. Živ je, i to samo tako.
 4. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Sinoć je @Delija bio u poseti. Razumeli smo se. Slušali muziku. Obojica mislili da je onaj drugi stariji, pre no što smo se upoznali. A drago mi je što jesmo. Posle slušanja mi je @Delija rekao da mu je jasnije zašto pišem ovde ono što pišem i da jasno čuje koji su razlozi. Uskoro sesija kod njega. Hvala na pozivu!
 5. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Drago mi je za rezultate. Kako si rešio kontakt mermerne ploče i poda? Dođi i poslušaj.
 6. Nomimasen

  Trijest u škembetu

  Suhovina deluje sjajno, kao i ambijent. Gde li je to? Međutim - zašto, o, zašto rakija iz čokanja i to tako hladna da se oznojala? Odličan način da rakiju sa izraženim manama učinimo nekako pitkom, odakle i dolazi ta tradicija. Svakoj iole vrednijoj će to nepovratno štetiti i upropastiti ugođaj.
 7. Nomimasen

  Tozin sistem

  @all_Zee Bude nekada i cupkanja iz tog razloga, pijem mnogo vode. Ali sam juče čuo par (vrlo bitnih) stvari koje su izrazito retko prisutne. Za tako nešto su bila sposobna još dva sistema koja sam čuo, od nekih stotinak, verovatno. Čekamo da se zvuk očisti. Odgovorno tvrdim da je veliki bubanj u Tozinom sistemu dubine i volumena pravog. Sviram takav povremeno ili ga slušam neposredno.
 8. Nomimasen

  Tozin sistem

  Ne šali se.
 9. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Ne. Šiljci direktno na parket ne moraju da budu najbolje rešenje. Nekada se pokažu bolje, iako je kontakt prilično neravnomeran. Ne zabada se svaki isto, te je situacija manje predvidiva. Sa podloškama je vredno eksperimentisati. Mesing ima svoje, čelik ima svoje. Dugo su mi se veoma dobro pokazivali stari parci iz 1994. na kojima je sa donje strane zalepljena teflonska folija. I veoma su zahvalni za klizanje zvučnika po parketu, kod traženja položaja. Sonus Faber na kraju šiljaka zapravo ima mali sferični završetak, koja sprečava zabadanje. Taj kontakt mi se pokazao boljim no naleganje na podlošku, u datoj situaciji. Granitne ploče zvone do besvesti. To što ne čuješ zvonjavu ne znači da je nema. Kada god sam ih isprobavao (mnoštvo puta), na različitim mestima, unosile su neprijatno sivilo u zvuk i praznile ga. Anemični srednji i manjak života uopšte. Dovoljno da bude problem. Slušao, kombinovao, nailazio na uporediv rezultat svaki put. Ne kostrešim se na pomen granita. Na neke stvari da, ali nisu za ovaj forum. Nije mi još naročito jasno ovo sa osakaćenim basom.
 10. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Ne granit. Radi posao jer negde nešto koči. Guma takođe.
 11. Nomimasen

  Tozin sistem

  Ima povoda da se i kod tebe malo žonglira.
 12. Nomimasen

  Tozin sistem

  Nadovezaću se. Sinoć smo napravili ovakav premeštaj jer je slušanje (da, slušanje) odziva na različitim mestima u sobi ukazivalo na to da bi zona u kojoj su sada zvučnici i zona u kojoj se sada sluša mogle biti dobar izbor. Nikakav poseban postupak, samo malo šetanja i slušanja po sobi. Zvuk se transformisao. Od prilične sivkastosti na početku, zaprljanih i suvkastih visokih, nedostatka volumena i dubine u basu. Bilo je i velikih problema odvajanja prezentacije od zvučnika, a bio sam uveren da PMC i ovaj sistem mogu do toga da zvučnici nestanu u prostoru. I da generalno mogu mnogo, mnogo više. Došli smo do značajno čistijeg, sonornijeg i prostornijeg zvuka. Već nalik onome što se od ovakvog sistema može očekivati. Daljim slušanjem i pomeranjem zvučnika u novoj izvedbi smo došli do crvene zone (u kojoj stvari sedaju na mesto), potrebno je dalje finije podešavanje. Čim dođu duži kablovi i polica ode na svoju poziciju. Posle nekih sat vremena raznolike muzike u ovoj izvedbi, otišao sam od Toze sa par utisaka za pamćenje. Višegodišnji rad na Sony sistemu se prelio u novi, uz neophodan novi pristup. Prezentacija je podignuta na sledeći nivo. Zvuk je, naprosto, skuplji. Ne postoje instant-rešenja. Što su komponente na višem nivou, zahtevi su veći i realizacija kompleksnija.
 13. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Sada nema više slušanja bez povremenog prisećanja na show time. Zidovi su prijatelji, bez njih nema kvalitetnog zvuka. Pitanje je interakcije.
 14. Nomimasen

  Akustika (prostorija), pozicioniranje zv. kutija i sl.

  Točkići te vrste su savršeno sposobni da osetno utiču na zvuk, uglavnom ne pohvalno. Posebna dodatna platforma i njen kontakt sa zvučnicima je još složenija priča.