Nomimasen

Članovi
 • Content Count

  1,054
 • Joined

 • Last visited

About Nomimasen

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,480 profile views
 1. Da imaš pristojan CD-plejer, dao bih ti par skoro objavljenih diskova da poslušaš. Nije džez, nije klasika. HD Tracks nije smeće. Za sud o bolu u nekim delovima tela onih u studiju je potrebno nešto više od ripova kao reference. Postoje lošije izvedeni remasteri, podlegli trci za glasnoćom, ali to nije pravilo i nezgodno je generalizovati. Slažemo se da postoje loši ripovi.
 2. Sada sam naleteo na ovu temu. @Filipescu, jedan od najboljih postova na forumu u poslednje vreme. Prikazuje na vrlo slikovit način šta je moguće uz bavljenje sistemom i potvrđuje da novac ne kupuje zvuk.
 3. To je iz fizike iz sedmog?
 4. Iz mog iskustva - obrnuto. Preamp nije za preskakanje. Izvor direktno do izlaznog stepena i zvuk gotovo u potpunosti gubi drajv i dinamičku verodostojnost. I opštu čistoću.
 5. Za sledeću (i tri iza) stepenice zaista nije neophodno to što pominješ. Imaš ti sprave.
 6. Kako je novo stanje u basu uticalo na zvuk u celini?
 7. Digresija - skrećem pažnju na položaj zvučnika. Svakako nužna baza da stvari pomenute u tekstu isplivaju. Voleo bih čuti ovaj sistem, kada bih bio u prilici. No, vlasnik bi mogao da porazmisli o redovnoj polici, neki Finite Elemente mu ne bi pao finansijski teško, koliko čitam i vidim.
 8. Upečatljiva zvučna scena je samo jedna od odlika postavke. Čistoća po celom spektru, istrajavanje tona i energičnost dolaze često uporedo.
 9. Prostor nije nimalo nezahvalan. Naprotiv. Ovde se može napraviti zvuk, i to samo takav. Razmere mogu da deluju daleko od poželjnih, ali ne bih žurio sa zaključcima. Dakle, startna pozicija bi bila negde u ravni stolice sa slike. Pomeranje ostalih komada nameštaja može imati krupan uticaj na zvuk. Probao bih sledeće: zvučnici izvučeni tu negde, razmaknuti toliko da svaki bude na 30-40cm od bočnog zida. Potom bih probao da ih mic po mic izvlačim još više prema prozoru. Ne isključujem mogućnost da se najbolji rezultati dobiju kada se prevali polovina sobe. Kvalitetni i provereni stalci se podrazumevaju. Bez genijalnih rešenja komšije koji ima malu radionicu, voli, hobi mu je. Kvalitetna i proverena polica se podrazumeva. Bez genijalnih rešenja komšije koji ima malu radionicu, voli, hobi mu je.
 10. Funkhaus Nalepastraße, Berlin
 11. Auditorio Stelio Molo RSI, Lugano
 12. Nomimasen

  Na gramofonu..

  Svaka čast. Podsetio si me u pravom trenu. Hill iz tog perioda, tih par Blue Note albuma u nizu su potpuni biseri.
 13. Upravo, ogroman utica. Izvlačio sam isti zaključak nebrojeno puta. Kod mene, na sreću, stara cigla iz tridesetih.
 14. Auh. Izvanredno. Svaki korak izveden prvoklasno.
 15. Nomimasen

  Hi-end girls

  Ne priznaješ vinil?