Jump to content


hifista

Članovi
 • Posts

  423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hifista's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. 300B SET, odprilike nakon sat vremena je blizu optimuma. DAC-ove, preampe ne gasim, njima ume da bude potreban ceo dan ako su duze iskljuceni.
 2. Da, sve komponente koje učestvuju u distribuciji struje do hifi uredjaja prave razliku (konektori, kablovi, ukljucujuci i ove u zidu, pripadajuca instalacija u nadleznosti elektro distribucije, kondicioneri, razdvojni trafoi...), teško je uraditi evaluaciju bilo kojih kablova jer njihov uticaj je uvek u sprezi sa ostatkom hifi sistema i lancom distribucije. Tu jednostavno treba probati i proceniti odnos dobijeno/cena u odnosu na čitav hifi projekat, s obzirom na rezon da treba ulagati tamo gde se za novce dobije najviše. Što se strujnih kablova tiče moje iskustvo je da prave manju razliku od interkonekta i zvučničkih, i da je sa njima najbolje baviti se kad je kompletan sistem posložen a vlasnik sa njim potpuno zadovoljan te ima želju da još malo poboljša rezolutnost sistema. Ovo kažem pod pretpostavkom da se u nameštanju sistema ne koriste kablovi premalog preseka i nesrecno isprepletani sa signalnim.
 3. Ovo je kompjuterska grafika.
 4. Kablovi a naročito strujni (imamo strujnu mrezu kao dodatni faktor) ne mogu da se procenjuju van konteksta celog sistema. U dobro posloženim sistemima njihov uticaj mora biti suptilan, kao šlan na torti. Ovo pričam pod uslovom da strujni kabl sa kojim krećete ispunjava minimum tehničkog standarda: konektori nisu klimavi i ne varniče, provodnici su adekvatnog poprecnog preseka, nisu nesrecno izukrstani sa signalnim kablovima itd.
 5. Hvala na konkretnoj sugestiji. Piju li vodu ovi jeftiniji NUC sto se prodaju u rasponu 100-200eur kao novi na KP?
 6. Slika iznad Meka je najgora katastrofa.
 7. Ne valja opremom zatvoriti ognjiste (kamin), gde ce da pali badnjak?
 8. Sa SET lampasem jako je tesko izvuci vrlo dobar bas, za to postoje 3 razloga: izlazni trafo je pravljem kompromisno za ceo opseg ne specijalno za bas reprodukciju, bas drajveri od 60tih naovamo robusnije su pravljeni (tezi manje gipki pokretni delovi, debela zica), mala snaga sem u slucaju vecih lampi (845, 211, itd). Neminovno se namece upotreba osetljivih zvucnika sa restriktivnim bas odzivom ili biamping (idealno dva pojacala istog koncepta od kojih je jedno prilagodjeno za bas reprodukciju npr ima vise lampi u pareleli i specijalno pravljen izlazni trafo za bas reprodukciju). Razlicit koncept pojacala moze biti kompromisno resenje samo za zonu ispod 100hz (sto nize to bolje) vec za midbas zonu preklapanja oko 200-300hz razlike izmedju upotrebljenih pojacala se mnogo vise cuju.
 9. Mogu da se složim. Od onog što sam čuo na ovom show-u, jedino Audionote setup bi mogao da slušam. RAAL slušalice sa pripatadjucim ampom su mi takodje zanimljive ali to je potpuno druga tema. Što neko pomenu, zvuk više nije ni važan, lepo je da se nešto dešava. Sve pohvale za organizaciju.
 10. Eto, savršena za hifi a mnogo jeftinija od Eames-a. Kad dama dodje da slušate ploče zajedno red je da sedne na fotelju gde je najbolji imaging.
 11. Znači @delija ni Tantra fotelja ne zadovoljava hifi standarde. Nisko je sedenje, mada zavisi kakav zvucnik se koristi. Recimo Ardeni bez ovog postolja.
 12. Evo Tantra fotelje, ne znam da li zadovoljava hifi standarde, o tome može neko ko je koristi.
 13. Prati na KP oglasima iskrsne ponekad povoljno neki polovan očuvan komad, nemački proizvodjači Hukla i Himolla reclineri su jako kvalitetni. Izgled nije nešto ali je udobnost vrhunska. @Zexx kod recliner-a naslon se ne sme opterećivati celom težinom tela, samo sedeće poze, tu je ipak Tantra fotelja najbolje rešenje.
×
×
 • Create New...