Jump to content


Nomimasen

Članovi
 • Posts

  1,127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nomimasen

 1. M1200. Nije uopšte isključeno da su mi se sećanja poremetila, ali kao da mi je pre petnaestak godina ostao podatak da se radi o A klasi. Možda je prelazno, ne bih mogao da tvrdim. Ti monoblokovi se osetno greju kada se duže i glasnije sluša. Rezerve su, opet, ogromne.
 2. Grundig nema dodatno n iza i u izgovoru. Završno g u hochdeutsch verziji može biti izgovoreno kao vazdušasto h, kao u billig ili fünfzig. Ili kao jasno g (koje vuče na k), kao u ovom primeru. https://www.youtube.com/watch?v=fgG_4NkQ1Jw
 3. Na gramofon i na sve ostalo, ništa manje. Recimo, na kompjuter kao izvor. Krupno. Deluje blesavo, ne? Čudo je koliko se uši i opažanje otvore kada se ostavimo predpostavke da navedeno nikako nije moguće.
 4. Sve sam tome podredio, sa užitkom. Toliko toga može da sačeka. A ono što radim trenutno jer uz njeno prisustvo samo bolje.
 5. Moja ćerka je pre pola sata napunila pet meseci.
 6. Utiče sve na sve. Niske frekvencije su samo deo jednačine. Plink-plonk?
 7. Mislio sam na konačni konsenzus da su refleksije u stereo-reprodukciji apsolutno nužne, da bi naš slušni aparat imao čime da raspolaže pri rekonstrukciji muzičke izvedbe u slušnom prostoru. Godinama sam se mestimično na ovom forumu naprezao da to istaknem. Soba iz posta iznad bi mogla sjajno da zvuči, da, minus fotelje. U svakom slučaju, drago mi je da vidim da postoji razumevanje za princip da manje zvuka (čitaj: ubijanje) nikako na kraju ne može biti više zvuka.
 8. Moram priznati, diskusija se na ovoj temi odvija u lepom smeru.
 9. Zahvaljujem se širokom članstvu uvaženom! Krenuli smo odavno sa muzičkom terapijom u nearfield postavci, kako drugačije.
 10. Uvrsti poeziju u stalne doprinose ovde. Dopada mi se veoma, zaista.
 11. Ali jeste. Neposredno je to omogućio. Vidim taj kabl kao najzaslužniji za pomak koji se dogodio kod tebe sa apdejtom sistema, iako zvučnik deluje kao sugestivniji razlog. Pomak u klasi kablova (u odnosu na ranije) je u ovom slučaju verovatno krupniji no pomak u klasi zvučnika, rekoh ti i ono veče.
 12. Bila je jedna u gradu koju sam upamtio, ali ne u toj prodavnici.
 13. Mislim da ga i dalje rade. A ta radnja je i dalje tu, cene su odlične, za asortiman koji je u ponudi. Od Vinuma italijanski rizling (sada grašac) i frankovka, u 0,7. Taj rizling iz 2017. (nema ga više) je krajem 2018. (kada sam ga pio) bio potpuno neverovatan, potpuno. Urezan u sećanje.
 14. Nisam mislio da ću to ikada ovako formulisati, ali trenutno stanje stvari (nečuveno visoki vinski domenti na više strana u zemlji, za još uvek neverovatan novac) nalaže, makar bilo to samo u tom domenu. Srbija, bre!
 15. U datim uslovima je manji Django dao više nego veliki. Zavisnost od x parametara se podrazumeva. Ne sećam se da je veliki Django šetao po sobi koliko i manji, možda baš zato što je velik. Preispoliran i prenapadan, bezbojan bas koji je potekao iz velikih ne smatram hi-fi-jem. Karakterom mi liči na ono što se danas voli čuti po kakvim skupim autima. Šta ću, ludo mi uho. Mikro uglavnom nije dobar, posebno kada je mekan.
 16. Prošla i godina, dok nisam spazio pominjanje. Potvrđujem, najbolji zvuk kod Laleta. Ne zaboravimo postavku zvučnika, koju si i pomenuo. Bio prisutan i odgovoran.
 17. Ono što sam čuo sa Laletovim mi jednoznačno govori da će to biti prva sledeća investicija. Nije mi se dogodilo slično nekih 15 godina, od trenutka kada sam začuo izvesne zvučnike u svom tadašnjem sistemu.
 18. Lampizator je opasno, opasno dobra sprava.
 19. Šaljivo u temi, ali zvuk sistema iz teme trenutno nije nimalo šala.
 20. Tvrdnja da mali zvučnici ne mogu da 'popune' prostoriju pomenute veličine je potpuni bulšit. Da, da, uglavnom tako kažu i po štampi, da to ne ide. Taman da se čovek ne potrudi da udesi sistem nego posegne za skupljim i kompleksnijim rešenjima. Eksperiment sa položajem 'malih' zvučnika u prostoru, stalcima i podlogom i eto ti rezultata, uz obrazovanje sluha.
 21. @Pedjica Peđice, bacio bih oko na tvoju sobu za slušanje, zanima me realizacija adaptacije. Beše tu negde fotka, ali nestade pre no što sam stigao da je bolje pogledam. EDIT: Rešeno. Zahvaljujem!
 22. Kada sam ovo pročitao pre koji sat delovalo mi je potpuno tragično, ako bi zaista bilo tako. Ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da se iz sistema izvuče iole pristojan zvuk ako se, uz akustičke tretmane, ne radi na pozicioniranju izvora, mesta slušanja i ostalog nameštaja. Rešenja gde je nešto zakucano a oko toga se plete sitan vez su previše lepa da bi bila istinita. Stvarnost ne funkcioniše tako. I u najkvalitetnijim salama, akustički osmišljenim pre postavljanja prve cigle, nije svejedno gde je instrument smešten. Niti je svejedno gde par ušiju sedi.
×
×
 • Create New...