brijac

Članovi
 • Content Count

  375
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About brijac

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/19/1990

Contact Methods

 • Website URL
  gameriously.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  - Beograd

Recent Profile Visitors

1,352 profile views
 1. brijac

  Marakana :)

  Cestitam na kupovini! Inace ne gotivim tako moderan dizajn, ali ovo je bas bombonica
 2. Ja sam uzeo viborgove, dobra izrada, bakar. Sloj srebra je cist, sloj zlata mislim da je polirani meki (zlato bez primesa).
 3. Da li je problem prevuci takve bananice sa termobuzirom?
 4. Zar nisu malo predimenzionisani trafoi dobra praksa?
 5. Vlaznost vazduha nema prevelike veze sa dielektricnom konstantom istog, tj. razlika je izuzetno mala iliti skoro pa nikakva, u nasim zivotnim uslovima i voltazama o kojim pricamo. Ono na sta utice vlaznost vazduha o ovom slucaju je staticki elektricitet Iliti praznjenje istog.
 6. Mozes i tako samo ne vidim poentu posto ti vazduh nema apsolutno ikakvu dielektricnu konstantu tu. Srebro npr. mozes tako samo bez ikakvog ulja, u cevicu neku da je vecinski jedini izolator vazduh. Za bakar je bitno da nekako umanjis oksidaciju, a da sto vise spustis dielektricnu konstantu(ovo za spustanje je bitno bilo kom provodniku). Zato ti preporucih prvo da probas samo pamuk pa oko toga teflon. Npr. u fabrickim uslovima to rade tako sto ubrizgavaju u kalupu oko provodnika penu odredjenog materijala u komori koja je ispunjena azotom (sustinski da potisne kiseonik). U kvalitetnijim to je teflonska pena. Poenta je da ima rupica u tim penastim polimerima, koji smanjuju dielektricnu konstantu ("vazduh" ogoljen od kiseonika, i taj "vazduh" ima pribliznu d.k. ~ 1.00059, sto smanjuje celokupnu d.k.). Konkretno tebi u slucaju interconnect kabla je bitno da smanjis kapacitivnost, na sta utice bolji izolator. Takodje gledaj da ti provodnik bude sto tanji (dodatan bonus za smanjivanje kapacitivnosti), zbog efekta koze. Puno ljudi misli da efekat koze ne postoji kod audio frekvencija, kao i da frekvencije putuju samo u odredjenoj "debljini" dela provodnika. No, ni jedno ni drugo nije istina. Kod 20khz to je do 0.6mm od krajnje tacke preseka bakarnog provodnika gde dostize ~ 37% svoje vrednosti. Razlicite frekvencije putuju kroz provodnik kao gradijent, primera radi 20khz nece biti uvek na istoj "dubini" u poprecnom preseku provodnika, vec veca koncentracija putovati vise ka ivicama, medjutim putuje i u dubinu. Nize frekvencije ce propagirati kroz sredinu u vecoj koncentraciji, i siriti se ka obodu ali ne daleko. Sto cini impedansu visokih i niskih frekvencija razlicitim, i time mulja zvuk. Ako kapiras sta hocu da ti kazem. Tako da gledaj da ti je kod interconnect-a debljina provodnika sto manja, da bi sve frekvencije "tekle" ujednacenije. Slobodno idi na 0.5mm preseka po vodu. Mozes i tanju zicu od toga, probaj eksperimentisi. Sklepah ti na brzinu sliku gradacije i koncentracije viskoih i niskih (gledaj odredjenu boju kao da je jedna frekvencije tipa crvena je 20khz, plava tipa 20hz).
 7. Provodnici u tim cincevima su od mesinga Provereno. Svakako bolji nego ostali mesingani cincevi. Ako ces stavljati teflon okolo, nemoj stavljati u mineralno ulje, posto potapanjem u ulje povecavas dielektricnu konstantu (tj. svodis je na d.k. parafina). Teflon ce ti znacajno umanjiti prisustvo vazduha do povrsine provodnika, tako da nema potrebe za uljem. Uvek ga mozes preraditi i kasnije dodati.
 8. @zeljko1974 bice objavljeno u zavisnosti od rezultata @Father Tako je. Dok ne bude zavrsena izgradnja custom suko uticnice, sa konvencijalnim je malo teze izvesti ravnomerni raspored unutar kucista.
 9. @ab ako se ne umace u blato, vrlo lako kao i svaki deo namestaja koji imas u kuci @Father viborg nema mesta u kucistu ni da prdne I ovo je bilo izuzetno tesko terminisati zbog debljine izolacije samog kabla. Disk ide kao prsten oko provodnika tik iza kucista. Nema nista magnetno u njemu, nije ferit.
 10. A i ova je imala regulaciju pa je otisao senzor, i u kanti je. Ovaj ksger sam dobio kao preporuku, grejac i sonda su direktno u vrhu. Ima i raznih vrhova za poruciti. Takodje moze se kalibrisati.
 11. Bocnuh ga na komp, trenutno nemam jaceg potrosaca u stanu A boze moj, live and learn. Ako neko ima da preporuci neku lemilicu u cenovnom rangu ~50e, neka preporuci. Za sad pikiram ksger t12.
 12. Ma ja se igrao i sprljio relej, tj. lemilica kojoj otisla sonda i pregrejala.
 13. @Father uh ucutao, vidam prste od usivanja xD Videcemo, ne merem ga testirati trenutno ni na cemu, tako da @ab zemo da padne druzenje, ako nije problem da ponesem jos neke stvarcice na kojima sam radio Da se dogovorimo kad i father imadne vremena, uklopimo i zasednemo @vdzele napisah na prosloj stranici da mi je "utihnuo" integralac zato i zurba da se pojure D moduli, muzike sam bez
 14. Da ne zvrjim u prazno, kompletirao sam prvi kabl. Ovih dana cu i flat. Posrebreni OCC bakar, 4mm2 po vodu, ncf diskovi na oba terminala. Uzemljenje diletirano od voda izuzetno. Dampiran za izolaciju vibracija. Duzina 2.20m.