Jump to content


brijac

Članovi
  • Posts

    633
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About brijac

  • Birthday 04/19/1990

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    - Beograd

Recent Profile Visitors

3,071 profile views

brijac's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Pricao sam konkretno za purifi module koji su jako dobri i u eval varijanti, i teteris ice powere koji bez jaaaaako dobrog ulaznog sviraju, pa bas kao tetris. Jeftini su pa se razni proizvodjaci koriste istim, jer jelte, margina profita veca. Ne samo kod nas. Samo mi nije jasno zasto se prosipa magla na forumu na kome je potrebno pricati objektivno. Sto se tice konkretno sta ide i kako u kola, sklop, bakcem se sa time pa "pomalo" i znam. Kod mene je svicer za purifi. Radi sasvim pristojno, ne vidim potrebu za linearnim u njega. To vec dize cenu/gabarite. Za ulaz, ako ti se ne igra, oem eval varijanta upakovana gde god mozes jeftinije proci, zvuci jako lepo. Nece ti operisati mozak kao klot ice power. Ja sam za igru skockao svoj input bafer, cisto da bih menjao diskretne opampe i diskretne regulatore, koje takodje dizajniram, kao jos jedan deo lanca u kom mogu da ih testiram. U procesu je i diskretni bafer, ali nije na listi prioriteta. Cevke su vec druga zivuljka, i ima vec diy projekat za purifi module koji mozes da implementiras.
  2. Slazem se I molicu bez ozbiljnog subjektivizma, drzanja strane itd, ovo je hifi forum gde se (trebalo bi) juri prvenstveno dobar zvuk, a takve ortacke stvari, cigo hvali svoga konja, ostaviti za generalni populus koji nece ovo citati i ici ce poslusati, popiti pricu i kupiti, jer to je sfera poslovanja koja se zove prodaja. Drzimo se informacija koje vrede u ovom hobi krugu.
  3. Bitne su iznutrice, ne pakovanje, tako da sta god jeftinije da se nadje, to se uzme. Sve jeftinije varijante upakovane kpriste default kablove koji se dokupljuju. Kome se igra, ulazno resenje sa izmenjivim opampom i regulatorima, kome ne, slobodno eval varijanta. Ili slusajte prepakovani tetris od ice power modula, po ozbiljno prenaduvanoj ceni od domacih prepakivaca, koji se ocigledno ovde guraju iz bratskih kumskih razloga Hvala modernom svetu pa postoji internet i obilje informacija, ne zivimo u doba goluba pismonosa, a i granice su savladive 🤗
  4. Osnovna skola, na starom crt televizoru koga si morao dobro da osasuljis da proradi. Na siroka vrata klasicna muzika ulazi u moj tada malesni svet.
  5. Moja druga i poslednja custom edicija Nelson Pass b1k nutube kola, u smd varijanti. Dovedeno do maksimuma performansi, dalje od ovoga ova cev i ovo kolo ne mere. Jfe2140 jfet bufferi, rubycon mu 4.7uf 35v kondenzatori, uhw 1800uf 25v filter kondenzatori, 0.1% thin film otpornici, 270R vishay dale, 10R x2 metal element otpornici. Nutube cev je dekaplovana od glavne ploce preko zasebne plocice, i sundjera sa silikon polimer trakom izmedju slojeva. Sama ploca je dekaplovana gumenim odstojnicima od ploce, gnd je vezan za sasiju zicom umesto preko odstojnika. P089ZB custom filter ubacen (ima mesta za jos jedan ko zeli daisy chain). Neotech upocc ozicenje signala. Alps pot. Brick napajanje iz originalnog kit-a, ali valjalo bi da se koristi meanwell za jos koji procenat performansi. Sve to utice na poboljsanje zvuka, krem de la krem jfeti, najbolji smd film kondenzatori, najbolji filter kondenzatori za mali napon, kratak put signala, pcb dizajn sa gnd plane, manji parazitski uticaji itd.. Dimenzija preampa 15.8x9.2x4.7cm. Cena: 250€
  6. Ako ti je oslabio frekventni opseg, ne bas, znaju bas na tim frekvencijama da proosciluju stvari A za konstrukciju je vec neophodan alat. Nema poente bez istog dizajnirati moderna kola nize distorzije. Pogotovo sto spice modeli nisu joste na nivou problematike realnog scenarija.
  7. Za audio, ovo je i vise nego dovoljno @Gorfili neka te lepo sluzi :) Mozes pokvariti dabome. Nemoj visoki napon direktno sondama koje si dobio da probujes. Postoje posebne sonde za to. Uvek povezuj gnd stipaljkicu prvo. Nosi antistatik rukavice/uzemljene narukvice, mada to vazi generalno za zezanciju u ovom sportu, od komponenti najvise stradaju fetovi (mosfet pogotovo). @Willi Studer ne bih se slozio. Pogotovo sa ovakvim uredjajima koji imaju SPO (i slicne im) tehnologiju, prikaz je poput analognog. S obzirom da ulazimo u eru D klasa, nemaju tu analogni skopovi sta da traze vise. Dabome kao i svugde, koliko para toliko i muzike.
  8. Cestitam na prinovi Gorfili, odlicna masina Ocekujem da se bacis na ucenje, ako znas ruski mogu ti poslati stogodj knjiga kvalitetnih.
  9. Ne cimaj se sa carinom, porezom, izadje te toliko i da kupis ovde. I imas domacu garanciju, ne zajebavas se ako nesto capne.
  10. Kod nas dvokanalni 1202x-e je oko 48k. Ja se nisam cimao sa sverc kombinacijama, uzeo pre nekog vremena 1104x-e. Jos jedna stvar dobra kod siglenta, ima meksi prikaz kao analogni Pored toga sto je brzi i lepsi UI.
  11. Cmos cip, brzi shift registri. Zna da drvi bez toga u zavisnoati od dizajna, pogotovu na plocici na kojoj je stavljen 😁 Pisah tamo sta i kako i zbog cega cmos imaju zajebanciju sa dizajnom. @Gorfili Za audio sasvim dovoljan Eventualno dobaci jos malo (~100e) i uzmi siglent, sve lepo sa garancijom i fabrickim pojasom od 200Mhz, vecom dubinom i brzim uzorkovanjem. Ne trebaju ti 4 kanala. No, ako neces dalje od ovoga ici u konstrukciju, ozbiljnije modovanje, samogradnju, opravke, nemoj trositi novac.
  12. Ni slucajno ne narucuj sa utsource. Skemcina Fejk stize, nekad te i cimaju da se cena promenila pa da doplatis, i opet sobijes fake.
  13. Ima razlike na istim sekundarima na dva razlicita (istih vrednosti) trafoa.
×
×
  • Create New...