Jump to content


_Naum

Članovi
 • Posts

  321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

_Naum's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Znaci 3:0 (u tri sistema gde je probano bolje napajanje na ruteru, vlasnik je odmah sutradan porucio svoj primerak), s' tim da je kod mene Asus router. Kod mene se cuje ista takva razlika i na access pointu. Nego da se ne udaljavamo mnogo od teme, Dragan ce se naljutiti..
 2. Nismo se udaljili od teme, samo ti kazem da to napajanje mozes da probas i na routeru ako ti se ne svidja kako radi na strimeru.
 3. Po meni bolje uzeti 12v iPower X, ako ne primetite napredak u odnosu na stock psu (vrlo malo verovatno), uvek se moze isti iskoristiti za router (uglavnom su 12v) a tu je vec nemoguce ne osetiti poboljsanje u iole krštenom sistemu..
 4. Kod mene u stan za 15ak dana ulazi velika stof (ili sto kazes sintetika) garnitura umesto kozne. AKo ti se ne zuri sacekaj, javljam utiske. Ova kozna nista dobro ne radi sa zvukom. Ili je to zbog toga sto su zidovi jos goli (tek se uselio), bez slika, nekih panela (jel te), tj. generalno je malo absorbujucih povrsina. I merenja pokazuju to (visok RT).
 5. Šta Staccato nudi za taj novac? Nisam našao slike unutrašnjosti. A činjenice tipa "state of the art streaming" i "ultra low jitter" i ne znače baš puno. Da se razumemo, da ga čujem u svom sistemu i da mi se svidi više od trenutnog strimera, ne bih ni pitao šta je ispod šasije..
 6. _Naum

  Lemljenje

  Mislim da će teško naći audiofilskog majstora koji lemi kablove na konektore, ovi sto ih ja znam leme konektore na kablove..
 7. Sad vidim da sam narpavio gresku u prethodnim postovima. Pisao sam da imam iPower2 ali je to ipak noviji iPowerX. Nisam ni probao ZS sa iPower2..
 8. Moguce da je do wifi, kod mene je asus router wifi6. Al hoce i do mobilnog uredjaja, ovi od stotinjak evra se vuku kao mrcine. Igrao sam se sa modovima na ZS. Najvisi SQ je u exlcusive modovima. I nije isto kada je uredjaj u AIO modu sa pogasenim svim striming opcijama osim UPNP opcije i kada je u UPNP exclusive modu. AIO je uvek inferioran. Uzmi iPOwer 2 obavezno. Nije ti potrebna nikakva proba. Dokazano je na x mesta da dosta poboljsava zvuk. Jedino ako ti je ostatak sistema (+kablovi) bas los (sto verujem da nije) morao bih da naćuliš uši da bi čuo poboljšanje. Ili ako hoces da poredis neko linearno napajanje sa iPower 2. Al, veruj mi, ima jos mnooogo mesta u sistemu koja cekaju upgrade/update, nije po meni vredno baktati se razlikama napajanja u istoj - nizoj cenovnoj klasi (~100e)..
 9. Zen stream se isporucuje sa nekom ogoljenom verzijom prvog iPower_a. Znaci nista narocito. Velik je pomak sa iPower 2. Ja sam izabrao 12v verziju. Na netu ima dosta prepucavanja oko toga sa kojom voltazom najbolje radi Zen, jer navodno postoji razlika.. Ja nemam te probleme sa kasnjenjem pocetka strima, sve radi u milisekundi. Kasnjenja zna da bude ako je mala brzina neta. ZS mi je konstantno u DLNA exclusive modu, naravno lan kablom vezan. Koristim ga sa BubbleUpnp.
 10. _Naum

  Šta se sluša ?

  Pricalo se vise puta o tome, zavisi kojoj drzavi pripada account. Ni kod mene ga nema, a mislim da sam na USA..
 11. ^^ Draptec.com, bgmodelshop.com
 12. Ne slazem se sa ovim: "ali ostatak gvožđurije kvari sve dobro što bambus eventualno tu donosi". Ipak je gore preko 6kg bambusa sa epoxijem, a u gornjoj ploci i slojem karbona. Isao na metal dole jer ipak vise volim da tu ima tezine, zbog stabilnosti. Ta ploca je skoro 10kg. Dimenzija 30ikoji cm sa 24, 25 cm.. 15mm debljina. Na slici jeste da deluje nekako malo, ali uzivo osecaj nije takav.
 13. Dyneema konop trazi, ima na ebay. A kod nas IgluSport radnja. 5.5mm uze, samo skines najlonsku kosuljicu. Gde god je stavis ima pozitivan efekat.. PS. Ne traziti po netu, niko jos nije probao.. Hvala za ponudu tih kombinacija. Posle ovog otkrica ne igram se vise.. Karakteristike samog materijala sve govore..
 14. Za sad su ARN podloske na inox spajkovima. Dodacu i ispod njih dyneemu umesto tankog filca. To inace samo zbog lakseg pomeranja. Tu vec nema sanse da promena materijala daje cujnu promenu, jer toliki bambus i dyneema ispod samih kutija bukvalno pojedu sve sto zvucnik isporuci (i naravno vrlo malo vrate - tj. odmognu kutiji)..
 15. Hocu, planirao Rubio crne boje, jer znam da je nemoguce potrefiti braon nijansu sa kutijama. Poredili smo sa stabilnim metalnim stalkom i neki zakljucak je da su sredina i visoki jasniji, precizniji. Bas je dobio bolje konture. VIse mi se svidja zvuk drveta kada ga chuknem. Nisam ni razmisljao nikada o skroz metalnom. Narocito kada sam cuo da je Sean (Zero Fiedelity) spomenuo da je najbolji stalak koji je ikada cuo, stalak od bambusa..
×
×
 • Create New...