BokiTokiVoki

Članovi
 • Content Count

  3,511
 • Joined

 • Days Won

  8

About BokiTokiVoki

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Havana (Cuba)
 • Interests
  surfanje po talasima

Recent Profile Visitors

8,717 profile views
 1. ----------------------------------------------------------------------------------- CENA spuštena na 220e --> SAMO još sledeća 3 dana. -----------------------------------------------------------------------------------
 2. Tehničke karakteristike: Effective output (Both channel drive, 20Hz - 20kHz) 100W+100W (0.003%, 8ohm) 120W+120W (0.003%, 6ohm) 150W+150W (0.005%, 4ohm) Dumping factor (1kHz, 8ohm) - 200 Input sensitivity/impedance Phono MC: 0.2mV/100 ohm Phono man month: 2.5mV / 50kohm compact disk, Tuner, Line, Tape:150mV /, 50kohm Phono maximum permissible input (THD 0.008%, 1kHz) Phono MC:19mV Phono MM:200mV An Output voltage/impedance Tape Rec, ADPT Out:150mV /, 2.2kohm Frequency characteristic Phono MC: 20Hz-20kHz±0.3dB Phono man month: 20Hz-20kHz±0.2dB Subsonic Filter 5Hz(12dB/oct) Loudness contour (-40dB) 100Hz/10kHz(5dB/3dB S/N (An IHFA network, a short circuit) Phono MC:71dB(0.25mV) Phono MM:89dB(2.5mV compact disk, Tuner, Line, DAT/Tape1, Tape2:108dB Speaker load impedance 4ohm-16ohm Supply voltage AC100V, 50Hz/60Hz Dimensions Width 420x height 162x depth of 435mm Weight 19.6kg Kupio sam ga od Nemca, prvog vlasnika 2000. godine. Umereno korišteno, maženo i paženo. SVE je u originalnom stanju. Nikada ništa nije popravljano ni dorađivano. SUPER očuvan primerak. CENA 240e. Kontakt na mob. 062-212-542
 3. Ima review i merenja na Stereophile za model Wilson Benesch Square One Series 2. I to je potpuno promašen projekat, kao da su se deca igrala. Sad, malo je verovatno da je Series 1 pogodjen super, a da je Series 2 toliko promašen. ne znači da sam u pravu, ali ... just my 0,02$
 4. Trebalo bi da je dovoljno. Uradit cu simulaciju, da vidimo koliki je hod i max SPL sa 126W (+21 dB). Ali to bi trebalo da bude 84+21+3=108 dB sa dva komada na 1m. Zbog room gaina SPL ne opada toliko sa rastojanjem, pa bi imao na mestu slusanja sigurno preko 100 dB.
 5. Pa ti si bogat. 200e po komadu. Što ne reče? Prvo, Visaton je skoro uvek skuplji u odnosu na konkurenicju, uloženo/dobijeno. taj TIW-250XS treba na visi Fb da se tjunira, oko 40 Hz. pre bih kupio za manje pare Dayton ST305-8: https://www.intertechnik.de/Shop/Loudspeakers/Dayton/Dayton-Subwoofer/_-ST305-8_1768,en,7053,131487 pod uslovom da imaš gde sa dve kutije od po 100L. Fb oko 30 Hz. ...mada je pitanje da li imaju na lageru i koliko se čeka. Iz USA 8 nedelja do DE.
 6. Još ranije smo se : We agree that we disagree. Onda ceo signal za područje iznad 100 Hz, dakle za "satelit" prolazi kroz MiniDSP i njegovu elektroniku i konvertere. Što li onda ljudi kupuju skuplje DAC-ove kada to sve može za 100$ ?
 7. Postoji i varijanta odavde: http://audio-hi.fi/en/seas_h1208-08-p-938.html Direktnije je. Platiš i čekaš da dodje. Trenutno su na akciji 89e. Free shipping, tako da, nakon naše carine, izadje neka slična cifra.
 8. Imaš u Intertechnik.de Seas W221AL, 98,7e. Kupiš 2. Objasnim ti kako da kupiš, gde da pošalješ. Oni ti donesu za mali novci. Onda ti proračunam kutiju, bass-reflex, tjuning. Posle ti ostane da se pozabaviš sa merenjima i peglanjem freq. odziva sa MiniDSP. Damić Master, ti Padawan. To ti je onda upeglano za taj položaj sub-ova, i mesto slušanja. Čim se pomeriš, manje je ravno. Koliko snage sipa taj Panasonic? Za ove bass-ove bi bilo dobro da se ima barem 120W RMS i 250W u pikovima po kanalu. Treba to i integrisati u sistem. Rasterećenje malih zvučnika znači da njih odsečeš npr. sa pasivnom skretnicom, tako da ne sviraju bass, manji je hod membrane, pa bi trebalo i da su srednji bolji, a istovremeno može da se odvrne na veći SPL nego kada rade sami.
 9. Evo šireg obrazloženja oko "priče" tj. "žvake". Upravo tako, Denis. Ako je neko potpuno naopako protumačio, šta ja tu mogu? Post sam napisao uopšteno, a sugestija AI bi bila da se za EU, USA i Asia tržišta mora ići sa reklamom i sa "pričom" u tom textu reklame i opisu na sajtu. Ako se puca na Hi-End, čak i cena deluje sugestivno na rang. Ako staviš cenu 2k, mnogi koji na sajmovima gledaju Hi-End neće ni pogledati. Ako staviš cenu 10k, ući će u izbor da se obrati pažnja. A za 10k MORA se imati i opaka priča, tj. "žvaka", jer cela ta razlika je realno "na priču", i još poneke troškove koji podupiru ceo sistem. Kao što proizvođači kablova uvek u svom timu imaju naučnika iz NASA, specijalne materijale i svoje patentirane tehnološke postupke. U tu ogromnu cenu moraju da uđu: reklame, sajmovi, prezentacije, putovanja, velike provizije distributera koji imaju veći broj svojih stavki troškova, ali i tako da imaju prostora za velika sniženja. Psihologija. Zamisli sreću kupca kada kupi uređaj na popustu od 40%, tj. za 6k. Onda ga za 2 godine proda za 5k, jer je to 1/2 iznosa od retail price. Sjajno, zar ne? To je ta priča koju je i Steinheim naveo. Tako trenutno svetsko tržište audio uređaja funkcioniše. Ovakve stvari su moguće jer mnogo audiofila nije sposobno da samo na osnovu slušanja oceni da li neki uređaj po zvuku vredi 2k ili 5k, iako bi to žarko želeli, naravno. Ta velika želja stvori nerealnu sliku o svojim sposobnostima. Odvajanje od svojih mentora, koji im stalno sugerišu šta i kako treba da čuju i slepi testovi i direktna poređenja su uvek dobar lek za nerealni osećaj o sopstvenoj veličini (sluha). RADE je pomenuo, mislim u temi Bato MM Amp, da se najboljim sluhistima plaća za procene cenovnog ranga uređaja na osnovu slušanja. Postoje, naravno, i oni audiofili koji uđu u salon u Moskvi ili Njujorku, kažu: Hteo bih da isprobam gramofone u rangu 4k. Distributer im pripremi 3 setupa od 3 firme. Lagano i opušteno posluša 3 modela, i na kraju kao najbolji po zvuku i dizajnu izabere npr. Soulines. Ne zanima ga ko ga je, gde i kako napravio. Tako nešto se ne dešava u Srbiji, čak iako je cena verovatno 1/2 te napolju. Pitanje je zašto? Mora da je nešto drastično drugačije kod domaćih "audiofila" i onih napolju. Dodatak. Nažalost, proizvođaću koji želi da se probije na svetskom tržištu, najveći novac potreban je za reklame, sajmove, putovanja. Značajno više nego za razvoj samih modela uređaja. I tako u periodu od nekoliko godina, da bi se bilo stalno prisutno u medijima i javnosti. To je ta nepovoljna startna situacija. U Srbiji se barata sa hiljadama Evra, a u EU sa stotinama hiljada na računu. Da ne pominjem administrativne probleme i novčana opterećenja od strane države.
 10. Moj prethodni post je i (bio) jedini u temi. Nema veze sa Gigja, kojeg sam lično podržao kada smo se čuli telefonom. Samo sam se složio sa RADEtom oko "priče" tj. "žvake" vezano za reklamiranje uređaja, koja je postala bitna stavka. Ako je potrebno, taj deo može da se izdvoji iz teme.
 11. Kod mnogih audiofila imamo apsurdnu situaciju: najviše vole da se hvale svojim sluhom i iskustvom u slušanju. I tu su mnogo jaki na rečima. Ali, kada se dođe do toga da treba proceniti kvalitativni rang uređaja samo na osnovu kvalitativnog ranga zvuka, većina postanu nesigurni, i moraju da se "konsultuju" sa kolegama audiofilima. Sugestivno delovanje najizraženija je stavka u "procenama". Na kraju, uređaje kupuju na osnovu branda, izgleda i preporuka kolega i drugih (recenzije, sajtovi, reklame, forumi). Zato je, Rade, postala možda i najvažnija stavka priča, tj. tzv. "prodaja na žvaku". Neki to ovde zovu i "hvatanje iliti pecanje na bućku". Znam mnoge tzv. "audiofile" koji su se za skoro sve uređaje u sistemu upecali na žvaku. I iako vole da pričaju o svom velikom slušalačkom iskustvu, situacija u realnosti je sasvim drugačija. Kao što su njih za kupovinu uređaja nahvatali na žvaku, tako i oni sebi sa pričom pokušavaju da dignu cenu kao "iskusnog audiofila". Pri tome su najagresivniji protivnici slepih testova i direktnih poređenja uređaja. Na kraju, potroše 30k$ za sistem, a imaju zvuk ranga 5k$, i to ako su imali sreće u celoj toj akciji "na žvaku".
 12. Plašim se da bi te neki "saveti" odvukli u potpuno pogrešnom pravcu, što je najgore, potrošio bi novce, a problem ne bi rešio. Glavna pogreška je bila što se nisi savetovao pre nego što si kupio zvučnike. Taj SF Venere 2.5 ima izdignuto niskotonsko područje, i to je pogodno za nešto veće prostorije sa poroznijim zidovima. Možda i sa pojačalima koja su malo "tanka" na niskim frekvencijama. Kada ih staviš u tu veličinu prostorije, u staru gradnju, sa čvršćim zidovima i plafonom na 3,1 m, eto izrazitijeg stojećeg talasa na 55 i 100 Hz, u u zbiru sa već izdignutim odzivom, to postane preglasno u par tačka frekv. ozviva, koje onda postanu dominantne. Naravno, bilo bi poželjno uraditi merenja same prostorije, da bi se pravilno sagledale anomalije koje unosi u odziv. Rešenje su veliki bass trapovi po ćoškovima koji "pojedu" ta 2 ili 3 pika u odzivu. Ili promena zvučnika. Nadam se da će ovo iskustvo uticati na tebe da zvučnike prvo probaš u svojoj prostoriji, pa tek onda kupuješ. Znam da to nije lako izvodljivo, ali, ovo je takav sport. Svi troškovi dopremanja i vraćanja ranih modela zvučnika koje bi isprobavao su više isplativi, nego da se ima loš zvuk u prostoru. Link ka merenjima: http://www.stereophile.com/content/sonus-faber-venere-25-loudspeaker-measurements Slika frekv. odziva:
 13. U zabludi si oko nekih stvari. Zvučnici se ne tjuniraju za određenu vrstu muzike. BTW, i ja imam 2 CD-a narodne muzike. Šaban Bajramović ‎– "A Gipsy Legend" i Rambo Amadeus "Jedva skupljene pesme" tzv. Best Of na kome su i čuvene numere: Vanzemaljac, Čaše lomim, Čovek sam, ženoooo ...
 14. Ko je hteo da sazna tehničke podatke i cenu- 499E/par, samo je trebalo otvoriti dati link i pročitati.