Jump to content

Hifi na strogoj dijeti

Aibo

Recommended Posts

Malo mi cudno deluje to kacenja po jednog kanala na dva stereo pojacala - posto bridge nije moguc, ako se ne varam.
Verujem da se cuje razlika u odnosu na jedno stereo pojacalo - zbog napajanja i/ili nekog vida "preslusavanja" izmedju kanala, ali da li je mozda razmisljano o "pravim" mono varijantama ICEpower modula? Ovako mi deluje pomalo neoptimalno.

IcePower 1200AS1 je ustvari samo one-channel driven AS2 kom se skidaju nekorišćene komponente na izlazu i cena za pedesetak evra. Tj. AS2 kada je one channel driven automatski baca 1200W na 4 oma (umesto 700W) i sve ostale brojke identične AS1.

U praksi se razlika čuje lako u kontroli basa i da možeš da otpanjiš glasnoću više a da nemaš osećaj da si preterao. Nije benifit izolovan samo na bas i glasnoću ali se tu najlakše uoči.

Moja inicijalna ideja je bila dva "prava" mono modula, ali posle tog saznanja da je isti modul sa automatskom raspodelom snage u pitanju sam pomislio da je malo skuplja stereo ready varijanta korisna za nedaj bože situaciju gde jedan odapne, pa drugi može samostalno da radi dok se prvi sređuje. Mislim da ta fleksibilnost vredi malo veće cene.

8 sati ranije, Aibo said:

U dual mono varijanti su.

@sondek Vrlo muzikalni i organski. Koji je beše amp kod tebe?

864/890  ..zapravo 899 ali ga koristim kao 890 , jer imam preamp (ostalo je isto samo dodat pasivni preamp da se moze koristiti kao integralac).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...