Jump to content

jager

Članovi
 • Posts

  3,376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by jager

 1. Pogledo video , nema ama baš nikakve razlike . Sistem mi i dalje zvuči isto
 2. Probaj po receptu sa sajta pa javi . Ja sam zadovoljan kako radi ova moja varijanta .
 3. Kao što napisah , svaku posebno i nakon pletenice još jednom ali debljom teflon trakom .
 4. Potpuno ste u pravu što se tiče strujnog kabela . I njegov konstruktor takoodje daje savjet da se ne koristi u kupatilu .
 5. Ne može to bez neke na forum , da ga .... Bilo bi dosadno da nije tako .
 6. http://www.image99.net/blog/files/be8de0c383c5434907610d6b55049e69-75.html Još jednom za ove bez oćala . Radjen je od 4 žice debljine 1mm (18awg), što izadje negdje oko 3,2mm2 . Svaka zica je izolovana tankom teflon trakom , sve u opustenoj pletenici i još jednom izolovana debljom trakom . Navučena pamučna košuljica preko koje je namotan zaječarac od 2,5mm2 . Omjer za nulu i uzemljenje u odnosu na fazu je 3:1 .Znači na jedan duzni metar ide 3 metra uzemljenja i 2 × 3 metra nule . Tek sam ga puštio da se usvirava i ovako na prvu zvuči sjajno .
 7. Vredi , za nijansu čistije zvuči . Ovaj što sam ja napravio je sa komplet vbs utikačima i jednostavnom izradom . Uzeti 4 žice debljine 1 mm , napraviti opuštenu pletenicu i uvući ih u pamuk crevo . Da naglasim ! Preko pamuka nikakva druga izolacija tipa teflon i sl jer ispada iz balansa . Samo omotati u spiralu nulu dva provodnika od 2,5 mm 2 i uzemljenje i to je to PS : uzeh i ja vbs rca i napravih širmovani interkonekt . 👌
 8. Kod mene dynaudio u 16 kvadrata rade fenomenalno inače bi odavno letjele kroz prozor .
 9. Ja nisam , volim da mi sve brunda i vrišti
 10. Slažem se djelimično s tobom al ima načina da se i sa pravim odabirom kablova zvuk ukroti i izvuče dobar balans . Nego smo postali lijeni i sveznalice .
 11. A šta se čudiš druže ? Jesi probao ? Nisam rekao da ce da rješi modove sobe al značajno utišava bas . Imam sobu iste veličine i dyn .
 12. Ne ubija al ga definitivno ima manje , uverio se više puta .
 13. Pokušaj na strujnu letvu da montiraš ovaj konektor od hifi tuning-a , možda bude prava mera https://www.mkabl.rs/detalj?id=286
 14. Slazem se sa tvojim zapažanjem što se tiče izolacije i zvučnog pečata . Na strujni kabel teflon preko pamuka daje "tvrdji" i svjetliji karakter . Sam pamuk u toj diy varijanti kod mene daje nešto bolji balans .
 15. Ja sam na svoje stalke punjene pjeskom probao i spajkove i razne podloške i izabrao sam mermernu ploču . Sa obadvije strane oslonac je na četri silikonske gumice i to je to
 16. Radi isto kao i kod tebe , nego svak ima neku svoju filozofiju šta i kako . Jedno vrijeme je Andrej savjetovao da se ic pravi od dvije 0,6 po polu , pa kasnije po dvije 0,8 pa po jedna . Ko bi vise povatao šta i kako . Desilo se da mi se i žica sama od sebe prelomi i ode projekat na neku siromašniju varijantu u nedostatku iste .
 17. Kako napraviti dobar ic i strujni kabel od vbs zica ? Ako ima raspolozenih da podjele koji recept s obzirom da se radi o materijalu koji je specifičan .
 18. Ko nije zadovoljan s komponentama nek mjenja do mile volje . Priča je oko finesa s vbs om i to je ono što me zanima . Odoh da ne smetam ...
 19. Imao sam zanimljivih rezultata tokom eksperimentisanja . Npr vbs šasisjki iec u mom pojačalu nije zvučno legao iako sam i ožičenje od iec-a do psb-a promjenio debelom vbs žicom koja je ostala na toj poziciji . Od same promjene strujnih konektora na svim pozicijama , zvuk se generalno smirio , otvorio , utegao i to je vjerovatno samo dio vbs čarolije . Dešavalo mi se da su visoki znali da se odvoje iz zvučnih kutija u toj mjeri da je ta osloslobodjena energija završavala oko mjesta slušaoca i iza što do sada nisam čuo ni u jednom sistemu . No dobiješ jedno a izgubiš drugo . Vbs čarolija je tu samo je treba pronaći .
 20. Male su nijanse u pitanju , nije to neka drastična razlika . I sve to uz strujni od vbs žice koji je takoodje utegnut . Takav je materijal generalno na svakoj poziciji i pokazuje sličan karakter i žica i konektori . Možda i griješim negdje u konstrukciji no vidjet ćemo kad skockam jedan strujni za izvor .
 21. Probao sam da napravim interkonekt u tri varijante . U saćastom crevcu , u teflonu i širmovan u pamuku i svaki je zvučno otvoren i utegnut do bola . Volio bih da je zeru zvučno opušteniji . Žica je 0,6 mm , ne znam kako zvuci s debljom koju Andrej sad navodno koristi .
 22. Na iec utikač ti ne treba vbs pin za uzemljenje , koristi fabrički ako to uredjaj zahtjeva .
 23. Godinama već pratim i slušam petkom uvece na hrt drugi program zvjezdana prašina https://radio.hrt.hr/emisija/zvjezdana-prasina/79/
×
×
 • Create New...