Jump to content


Margioni

Članovi
 • Posts

  378
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Margioni

 1. Ne bi trebalo da može. SCART prenosi analogni signal, HDMI digitalni. Mislim da ti treba A/D konverter, nešto slično ovome
 2. @Aibo Bravo za komentar 👍 Što tiče tvojih recenzija, rado ih gledam, naročito mi se sviđa način na koji opisuješ zvuk, i još kada uneseš ruke u opis 😀. Mislim da si uneo novinu, i da si baš zbog toga zanimljiviji od konkurenata. Jedini možda zanimljiviji Zero Fidelity 😀.
 3. Sreća je tvoja što si došao po savet ovde, jer ukoliko te ovaj forum ne "ubije", ima da te ojača, toliko da će ti YT recenzije izgledati kao dečja igra. Verovatno će ti posle nas, i sve u životu lakše padati 😀. Šala na stranu, gledaj da napraviš plan, strategiju, šta hoćeš da postigneš, kome i zašto, ako je to komercijala, budi pametan, kao što reče kolega Parton, vodi računa šta ćeš da pričaš, vodi politiku... ako je hobi, onda uživaj. Mlad si, pametan, ne slušaj toliko tuđe savete, vodi se instiktu... ili što bi današnji klinci rekli, mindset je tu najbitniji.
 4. 😬 Novi konverter bi bio karika između, u ovom slučaju tvog PC i analognog dela risivera, čime se preskače Yamahih dac. Znači, povezuje sa analognim rca kablovima na line in (cd, tape...) risivera. Napredak u zvuku bi trebalo da bude evidentan, i verovatno veći od same promene postojećih zvučnika.
 5. Svakako neće zvučati isto, ali tebi je bitno da čuješ koje su mogućnosti tih zvučnika koje budeš slušao, a nije ni loše čuti kako rade sa boljim pojačalom, i dac-om, i da otprilike znaš gde su ti slabosti u tvom sistemu (D/A konverter 🤔). Sa druge strane vrlo često se desi da sistem koji je radio u salonu, dosta lošije zvuči od istog takvog u kućnim uslovima. Jednostavno, nema pravila. Što se tiče DZ3, postojao je veliki hajp kada su se pojavili, jer su pružali dosta za malo novca, ali vremenom se euforija oko njih smanjla, a cena ostala ista. Danas se prodaju polovni DZ3 po ceni novog iz vremena kada su izašlli!? Inače, izgledaju lepo... Ako ćeš da potrošiš sav predviđen budžet na zvučnike, po meni su svakako bolja opcija novi zvučnici, pa makar to bili tamo neki Kanađani 🙃
 6. Nisi naveo šta je izvor zvuka (cd,pc...), ali ja bih unapređenje tražio prvo u dac-u, ima sjajnih dakova do 100e (ifi, smsl, fx-audio...), a za ostatak para bih uzeo kanadski psb https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/psb-alpha-t1-kupljeni-u-4audio/oglas/157243883?filterId=4095062285 Ako ne podnostojeći, onda https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/psb-alpha-b1-besprekorni-kao-novi/oglas/158938984?filterId=4095062285
 7. Verovatno je ovo, jer ja imam mk1 iz 2000. sa BHC Elko, i nije bilo razloga za promenom, zvuk je sjajan. Verovatno je to bio početak saradnje sa Samwha, jer su kasnije u skoro sve uređaje ugrađivali njihove delove. Ali, da ne skrenemo sa teme, Musical Fidelity je skoro jedini britanski brend koji nisam imao prilike da čujem, tako da pokretaču teme nisam od koristi 🙂
 8. Ima mk2... Razlika u odnosu na mk1 je u elektrolitskim kondezatorima, i jos nekim sitnicama. U mk1 su BHC Aerovox, a u mk2 mislim da su Samwha kondezatori. Idu Roksan Caspian mk1 (1998) Caspian mk2 (mislim 2001) Caspian M1 (2004) Caspian M2 (2010).
 9. Rek'o samo da se upišem 🤗
 10. Za ljubitelje Single malta... Svaka preporuka! made in France 🤔
 11. Stavljao sam Mundorfe tri puta u različito vreme, 2x bipolar, 1x mkp (doduše niže klase 😀), i svaki put su prosviraliposle nedelju dana.
 12. Entry-level, mid-range, premium, high-end, reference su samo neki od pojmova koji se vrlo često upotrebljavaju u Hifi industriji, i kao takvi su prihvaćeni, kako od strane prozvođača, tako i od krajnjeg korisnika, i u Hifi svetu služe za jasnije definisanje klase uređaja. Pomenuti pojmovi su prosti, logični, verovatno nastali prostom analogijom, spontano, i ne verujem da imaju veze sa bilo kakvim naučnim kategorijama.
 13. Pojam klasa uređaja u Hifi nije vezan za gradaciju zvuka, već za kvalitet upotrebljenih delova, komponenti, materijala... Sa druge strane sam kvalitet zvuka nije u direktnoj proporciji sa njima.
 14. Stigli razni Vishayi, Jantzeni, Mundorfi... 🍻
 15. Možda ne treba razmišljati u pravcu zamene hk risivera ako ti odgovara njegova upotrebljivost, nego, možda o promeni zvučnika, ili eventualno neko osvežavanje skretnice istih, zamena MKP kondenzatora i sl. Dobijeni rezultati mogu da iznenade, mislim pozitivno 😀. Koji su zvučnici u pitanju?
 16. https://www.displayspecifications.com/en/model/4fa826d2 https://www.displayspecifications.com/en/model/78812b6e
 17. Sećam se da su u HiFi Choice bili Editor's Choice, uparivani tada, koliko se sećam sa nekim preskupim Chord Electronics uređajima. Na mojoj listi su pod must have! 😍
 18. Imam prošlogodišnju A6 seriju 65' i za moje potrebe je vrhunski televizor. Ugrađeni IPS panel ima boje su kao na Samsungu, sjajno se snalazi na dnevnom svetlu, ima veliki ugao gledanja. Po meni, slika je sjajna... Što se tiče pouzdanosti, nakon godinu dana intezivne upotrebe televizor radi bez ijedne greške. Ostalo još 6 godina garancije... 😀 E sad, sa druge strane, u suštini nisam zadovoljan sa slikom Hisense 55' sa VA panelom, koji je u dečijoj sobi... I on radi bez greške već 3 godine. A koliko vidim, pomenuti model ima VA panel, tako da... 🤔
 19. U bugarskim marketima mogu da se nađu kao poklon čaša. Inače, cena kutije je 64 lv. odnosno 3800 din.
 20. Znaš kako, velika je stvar što su uopšte prihvatili da se bave problemom oko DSP, a još veća što su uspeli da reše problem. Sve pohvale za servis. Svaka čast!
 21. Jesmo li išta pogodili ovako napamet? 😁
 22. Tako je sve, kao što si rekao, ali ono što hoću da kažem je da nezahtevnom slušaocu ne treba preterano srednjetonski deo spektra za slušanje npr. šalarazonada pop muzike, bar tako mislim, možda grešim.
×
×
 • Create New...