Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ima, tako, momenata kad se oduševite gde se najmanje nadate. Evo jedan današnji primer.

Hooker-a volim da slušam, i kao znam, kad ono danas naleteh na jedan album za koji nisam ni znao da postoji, shame on me.

post-10102-0-30418100-1417112396_thumb.j

John Lee Hooker - Black Rhythm N Blues

Vinil greb nekog francuskog izdanja, dupli album. Nema tu nekih "hitova" po kojima je JLH poznat, samo dobra blues svirka sa puno improvizacije. Ja odlepio kad sam Äuo. Vokal i gitara JLH, prate ga

Eto, ko ima gramofon i voli Hooker-a, može da potraži ove ploÄe, ja bi to sigurno uradio.

Posted

Ima, tako, momenata kad se oduševite gde se najmanje nadate. Evo jedan današnji primer.

Hooker-a volim da slušam, i kao znam, kad ono danas naleteh na jedan album za koji nisam ni znao da postoji, shame on me.

attachicon.gifjlh one bad mf.jpeg

John Lee Hooker - Black Rhythm N Blues

Vinil greb nekog francuskog izdanja, dupli album. Nema tu nekih "hitova" po kojima je JLH poznat, samo dobra blues svirka sa puno improvizacije. Ja odlepio kad sam Äuo. Vokal i gitara JLH, prate ga

Eto, ko ima gramofon i voli Hooker-a, može da potraži ove ploÄe, ja bi to sigurno uradio.

Ja imam to odavno ali pod pod nazivom "Come on baby'' ovaj sa linka http://www.discogs.com/John-Lee-Hooker-Come-On-Baby/release/3494099,inije dupla.Svirka da se smrznes.

Posted

Dugo sam već, kad je o Bowie-u reÄ, zaglavljen u berlinskoj triologiji.

DanaÅ¡nji Äetvorominutni intermeco (i jedna od najlepÅ¡ih tema osamdesetih) je baÅ¡ prijao. 

David Bowie & Pat Metheny Group - This is not America (1985, MAXI)

post-9577-0-47962900-1417291676_thumb.jp

Posted

Dugo sam već, kad je o Bowie-u reÄ, zaglavljen u berlinskoj triologiji.

DanaÅ¡nji Äetvorominutni intermeco (i jedna od najlepÅ¡ih tema osamdesetih) je baÅ¡ prijao. 

David Bowie & Pat Metheny Group - This is not America (1985, MAXI)

attachicon.gif20141129_210048.jpg

OdliÄna je to pesma i imam je na 7" singlu, svojevremeno objavljenom i licencno u bivÅ¡oj nam državi.

Imaš li formirano mišljenje o Outside, Earthling, ili Heaten?

Niti jedan od njih me nije posebno radio, mada moram da kažem da im nikada nisam ni posvetio posebnu pažnju. 

MOV je reizdao te albume na vinilu, a kako se na Outside nalazi jedna od najboljih Bowiejevih pesama ikada, nedavno sam ponovo probao da presluÅ¡am i i dalje mi ne ide.

(Btw, Outside je DB radio sa onim likom što je sistemske zvuke za Windows komponovao na Apple mašini).

Pesma: