Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,107
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Willi Studer

 1. Ja bih da postavim usputno pitanje: zašto taj kabl? Da li si ga slušao, imaš li nečiju preporuku, ima li negde da se pročitaju recenzije, ili kupuješ isključivo na osnovu njegovog izgleda i opisa? Jer, ako je ovo poslednje, nemoj da se iznenadiš ako ovaj kabl koga se ni strujni Lapp ne bi postideo a koji zapravo treba da bude interkonekt, bude kalajisan umesto posrebren (vidi cenu), tvrd, nefleksibilan i da uopšte ne zvuči dobro.
 2. Ovaj podatak ne govori ništa. Proizvodnja poluprovodnika i kućišta je već ustaljena u Kini i sa dokazanim kvalitetom.
 3. Zorane, bilo nekad. Dobrodošli u XXI vek u kome se ime izgrađeno u XX veku eksploatiše kao intangible value radi generisanja profita sa svesnim zakidanjem na ugrađenoj vrednosti. Ovo se ne odnosi samo na pomenute marke ili hi-fi u celini: ova tendencija postoji gde god postoji i brend.
 4. U opisu stoji da je telo metalno, ali bih više voleo da je plastično.
 5. Je li crveni odnosno crni oklop metalni ili plastični?
 6. Supra Ply 3.4 nije posrebreni nego kalajisani bakar. Proverite podatak i ispravite tekst oglasa. Hvala na saradnji.
 7. Skini interkonekte sa svih uređaja koji vode u risiver i javi šta se dešava.
 8. Pa dobro, nije toliko strašno...
 9. Znači, ti sada hoćeš da kupiš DAC da bi u bližoj budućnosti kupio drugi DAC.
 10. Ne znam zbog čega, ali si na potpuno isti način reagovao i u prethodnoj temi o sprejevima.
 11. Istina je da to piše u dokumentaciji proizvođača ali do sada nisam imao problem da se Kontakt 61 ponaša kao izolator ili otpornik, čak ni na kontaktima u tjunerima. Tako da može slobodno da se koristi u adudiju.
 12. Moj najjeftiniji predlog je fabrički terminisan Sommer Cable Onyx: https://www.kupujemprodajem.com/Muzika-i-instrumenti/Kablovi/Sommer-kabl-BV-CIJ3-0150-RCA--72963068-oglas.htm
 13. Chord Mojo ima i linijski izlaz i varijabilni, prilagođen impedansi slušalica, sa kontrolom glasnoće. Doduše, izlazi nisu RCA nego 3,5 mm.
 14. AKo misliš na Fidovu sklopku, ona reaguje na napon na uzemljenju a ne na nuli.
 15. Čišćenje kontakata i potenciometara, posebno onih koji se više ne mogu nabaviti, najbolje je početi sa najmanje agresivnim rešenjem. Tuner 600 je odličan nekorozivni suvi sprej za početak. Nazvan je po tome što isparava bez ostatka pa je pogodan za čišćenje promenjivih kondenzatora na vazduhu u radio prijemnicima gde ostaci i naslage utiču na podešavanje. Posle njega ide Kontakt 61 za zaštitu i podmazivanje naročito kliznih kontakata. Međutim, Tuner 600 neće uvek da pomogne. Ovog vikenda sam prijatelju sređivao jedan risiver i morao sam da primenim Kontakt 61. Nisam se do sada sreo sa time da rastvara ili oštećuje plastiku ali Kontakt 61 je agresivan i mora se isprati zajedno s onime što je skinuo i za to služi WL koji je smeša više rastvarača. I ovde na kraju uvek ide Kontakt 61.
 16. Andre Preven, dirigent: https://www.deutschegrammophon.com/en/artist/previn/ U mojoj kolekciji nije mnogo zastupljen. Sa njime imam Prokofjeva, Rahmanjinova, Geršvina, Mendelsona, Voltona i Vilijamsa, ali mi se dopadalo kako je kao iskusan dirigent puštao u prvi plan mlade talente sa kojima je radio, poput Ane Sofi Muter.
 17. Tvoj budžet je jednostavno premali za bilo kakve podnostojeće zvučnike, osim ako te ne zanima boombox zvuk sa muljavim basom svuda po sobi, prenaglašenim gornjim basom i donjim srednjim i tssss visokim. Takav zvuk će te umoriti posle nekoliko dana. Moj savet je da potražiš neke matore regalce u solidnom stanju. Za taj novac može da se nađe neki Grundig ili Philips. EDIT: evo su, kao lutke: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvu-nici/Grundig-Super-Hi-Fi-Box-850a-Profesional-72952412-oglas.htm?filter_id=155916229#photoBig
 18. Našao sam još jednu sliku. Izvinite zbog nereda u sobi.
 19. Zašto ti je skala na cevnom voltmetru u uA?
 20. Ako sam dobro razumeo, ti nisi popravljao AFC modul nego si zamenio neki stabilizator napona.
 21. RingeRaja je udaljen sa foruma na 24 sata zbog ignorisanja upozorenja moderatora.
 22. Neće se ništa drugo brisati. Bujodrag suspendovan na 24 sata zbog ignorisanja upozorenja moderatora.
 23. Ivane, i Neutrik su od mesinga i pozlata preko nikla ali im ništa ne smeta da budu fenomenalni.
 24. Sonichammer je odgovorio na post. Ono gde su bile ostale kategorije od strane njega i drugih članova je premešteno u rubriku #nijesedesilo. Što je bolje nego da sankcionišemo. I u ovoj temi vas molim da ne skrećete u offtopic.
 25. Nisu kopije, ljudi, originalni su. Ja sam ih kupovao ovde.