Jump to content


zbrujic

Članovi
  • Posts

    3,812
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by zbrujic

  1. Nije bio Fras, nego Peter Mlakar, NSK filozof. U to vreme nedeljnik Vreme je objavio ceo govor, imam to negde isečeno, a sigurno se može i pronaći na netu.
  2. zbrujic

    Šta se sluša ?

    I? Je li se mišljenje o RaiŠu promenilo posle pola života? (Ja taj "Works" box set slušam bar dvaput godišnje )
  3. Sjajan post! (nije da smo iznenađeni)
  4. To je laserski nivelir ili je nešto "specijalizovano"?
  5. Kad je o pucketanju novih ploča reč, ovo izdanje mora biti pobednik: https://www.discogs.com/release/12140492-Anne-Dudley-Anne-Dudley-Plays-The-Art-Of-Noise Vizelno, nema traga bilo kakvom mehaničkom oštećenju. Baš me interesuje šta su uradili da bude skroz neslušljiva. Deluje da su se za ovakav rezultat morali baš potruditi.
  6. Samo je eon izvor. Na drugim tv-ima je ok slika. Sada je prihvatljiva i na ovom tv-u.
  7. Neki napredak je tu. Taj "ultra smooth motion" je važan, ali mi se čini da sam najvažnije poboljšanje dobio prelaskom sa 60 na 50Hz u "rezoluciji" slike. Ima li smisla? Nevezano za to, ali podjednako iritantna je i opcija automatskog kontrasta, koja je ovde, mislim, baš loše implementirana, pa je čovek stalno primećuje.
  8. Jedva nađoh: Hisense QLED 55E76GQ
  9. Baš dosta brzih odgovora, thanx. Probaću popodne. Nisam napisao da je izvor SBB EON. Da dodam da me prilično zbunjuje što neka podešavanja slike "radi" i sam EON box (to nisam dirao; na ostalim TVima je OK).
  10. Imam čudan problem s novim televizorom, neki Hisense... Svi filmovi izgledaju kao da su snimljeni amaterskom kamerom, pokreti su "prebrzi", velika (nagla) je razlika između fronta i pozadine... Gledanje filma je vrlo iritantno, a preseti "cinema day" i "cinema night" pomažu samo malo. Nadam se da nisam jedini s ovakvim problemom i da ovaj fenomen ima neko "stručno" ime. Zamolio bih vas za savet u vezi podešavanja slike: koji parametri su tu opredeljujući (kontrast, HDR, backlight...), šta da guglam... Hvala unapred.
  11. Sve vreme, prateći tvoj sistem, previđam da nije reč o DL-A100 glavi, nego A110 (nisam ni znao da postoji, sad gledam). To je i dalje 103-ka? Vidim u specifikacijama nešto manji izlazni napon (nikad kod njih to baš nije pouzdan podatak). Postoji li neki hod glave u tom shellu ili je fiksan položaj?
  12. Ništa više nije sveto.
  13. Nikda nisam video ovakav waveform. Šta je razlog košenju samo s donje strane?
  14. Čuo jesam (bar ako pričaš o D to A konverziji), ali sam držao da je irelevantno za ovu priču, budući da je taj peak već u analognom obliku. A analogija ni "ne zna" za ovu digitalnu granicu od 0dB. Uzorkovane tačke koje su rezultovale tim peakom bi ga napravile istim takvim i da je sve spušteno za, npr, 6dB. Gde je greška?
  15. Za "koga" bi trebalo ostaviti tih 3-6db headrooma? 6dB nije malo. Neće niko posle miksati ili producirati taj snimak.
  16. Ako od raspoloživih, na primer, 16bita koristiš samo 9, komprimovao si snimak. A i sa "donje strane" je neki šum, pa se utišavanjem manje "beži" od njega.
  17. Sva moja igranja s ripovanjem (a, nije bilo lako doći do setupa koji ne klipuje) su pokazala da je bolje pustiti da po neki peak ode u kliping ("bude ošišan"). Jedan takav u sekundi, na primer, se ne primeti (po pravilu je reč o bas bubnju), a snimak zvuči "življe". I utišavanje snimka je kompresija.
  18. Omot je beo, a rupicama je istačkan naziv albuma. Dosta dobro urađen, nema šuma niti krckanja.
  19. "Record playing system" Sad se tako kaže za gramofon?
  20. Nedavno mi se prvi put desilo da ploča koju je Juno poslao nije stigla (narudžbina iz decembra; žalio se u martu). "Zamenska" je stigla za nedelju dana.
×
×
  • Create New...