Preddrag

Članovi
 • Content Count

  459
 • Joined

 • Last visited

About Preddrag

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Naissus
 • Interests
  Muzika

Recent Profile Visitors

4,854 profile views
 1. 750€, čini mi se, piše na sajtu M kabla.
 2. Ovde se piše o Innuos Zen Mini MK3? Jel može neka paralela po pitanju zvuka izmedju ovog streamera i Coctaila N15D, ko je slušao oba. Naime, kada uporedim cene ovih uredjaja, dolazim do zaključka da je Innuos klasa iznad Coctaila. Ali...radi se uredjaju koji ima ugradjen hard disk od 1tb (za cenu od oko 1000e), CD (ako se ne varam) i onda razmišljam da bi zvučno to trebalo da bude ista klasa uredjaja, jer za Innuos treba, ipak, platiti i ove funkcionalne prednosti. Ako je Innuos superioran po zvuku u odnosu na Coctail, onda je zaista best buy uredjaj. Izvinjavam se @srdjan_c zbog ovih pitanja u vezi ova dva streamera, ali možda i njemu to može biti korisno. Još bih dodao da razmisli, pored Projecta i o streameru Lindemann Limetree. Kada sam razmišljao o kupovini streamera, bio mi je u užem izboru, ali ga tada nije bilo u M kablu. Trebalo bi da je stigao. Takodje, moje zapažanje oko svih streamera u ovom cenovnom rangu je u vezi aplikacije. Svima su nadjene neke zamerke i aplikacije su loše ocenjene. Negde rade odlično, negde katastrofalno.
 3. Mene je u početku izludela Music X, starija aplikacija, na androidu. Hteo sam da bacim streamer kroz prozor. Sve je radilo očajno, osim internet radija (koji mi uopšte nije bitan, za sada). Mconnect je radio fenomenalno. Kada sam instalirao Music X Neo i odradio najnoviji firmware sve je proradilo i radi odlično bez ikakvih prekida, seckanja i slično. Medjutim, sa novom aplikacijom ne radi internet radio. Sa Tidalom nemam nikakvih problema. Slušam muziku i po 10-tak sati dnevno. HD rade odlično u dock station (jedan LC Power, jedan Chieftec) i to dva komada po 3tb, ostali HD su po 2tb. Čita sve u sekundi u svim kombinacijama. Sada sam zadovoljan i zvukom i aplikacijom. Ne koristim NAS i mrežu, tako da ne znam kako sa tim radi.
 4. Coctailaudio N15D je odličan streamer. Ja sam kupio kod @Sonichammer za 560€. Nudio i probu. Radi odlično bez ikakvih prekida. Zadovoljan sam zvukom, u odnosu na PC je ogromna razlika. I garancija je pisana 2 godine.
 5. Hvala puno @Miccko. Našao sam i pročitao ovo: http://albumplayer.ru/linux/english.html Meni vrlo interesantno. Znači može Tidal sa mconnectom na Linuxu. To mi je najbitnije.
 6. @dkjazz i @Zexx hvala puno. Isprobaću sve ovo.
 7. Da pitam i ovo, na kom plejeru slušati muziku na OS Linux? iskustva govore da se sa različitih plejera, različito čuje. Da li je takva situacija i kod Linuxa. Da znam od čega da krenem, par predloga, pa ću posle i sam doći, valjda, do nekih zaključaka, ako se upustim u avanturu Linux. I koje su mogućnosti reprodukovanja muzike sa Tidala na OS Linux, osim direktno sa internet pretraživača?
 8. Trenutno se kod mene Tidal najbolje čuje kada preko mconnecta na mobilnom ide na foobar koji je na PC-u na kome je windows 10. E sad, koji plejer treba da se instalira na linux mintu i da radi to isto (upnp renderer, ako se to tako zove), takodje sa mconnectom?
 9. Rešio sam i ja Tidal za sledeća 4 meseca. Da se dogovaramo za family pre isteka ove promocije i nastavimo zajedno? Ako to tako može...
 10. Preddrag

  HDD Player

  Da, znam i za tu mogućnost. Ali nisam načisto, objasnih gore.
 11. Preddrag

  HDD Player

  E, dobro pitanje... Ja nijedan nisam slušao, niti video uživo. A videću i slušaću onaj koji budem kupio. Nemam mogućnost da čujem bilo koji u poznatom sistemu, niti mogućnost da uporedim jedan sa drugim. Da to mogu pitanje za preporuku ne bih postavljao. Koji god kupio neću da znam da li sam kupio bolji ili lošiji, sem ako ne kupim dva različita i uporedim ih u mojim sistemima. Ali opet neću da znam da treći ili četvrti nisu bolji od kupljenog. E, sad, nisu to zvučnici, poweramp ili preamp, da će to uticati toliko na zvuk? Šta je, tu je... Inače, po mojim zapažanjima, čitanju testova, itd, mislim da je best buy SOtM, ali nešto mu fali, imam neki predosećaj, nemam pojma (izgled? mada ne znači mi ništa)... Kad smo kod Project-a, privlači me kupovina na odloženo plaćanje, da budem iskren. Funkcionalnost: Coctail audio n15d ima mogućnost ubacivanja hard diska, Bluesound node 2i je nahvaljen pored funcionalnosti po pitanju zvuka (čak i od SOtM-a). Ali imaju DAC, što sam želeo da izbegnem. Itd, itd, da ne filozofiram više...
 12. Preddrag

  HDD Player

  Baš je veliki popust. Ali, čini mi se da bi cena bila slična kao što je kod nas dok bi streamer stigao do mene. Jedino da ja odem do Mađarske, ali je vrlo ograničena količina (čini mi se još tri kom.), tako da...