Bujodrag

Članovi
 • Content Count

  7,673
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

About Bujodrag

 • Rank
  Šušumider

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Svi da se vole i ljube!

Recent Profile Visitors

13,717 profile views
 1. Bujodrag

  SHURE

  Jok, nema nigde. Ma, nek obrišu i mene. Isuviše sam dobar i kvalitetan za njih. Ne zaslužuju me. Odoh. Znaš gde me možeš naći.
 2. Bujodrag

  SHURE

  ma, probavao sam sve to nekoliko puta, čak i ploče kupovao. Nego, pogledaj forum. Neki od ovih priglupih debila od kilavih i zatucanih jajarskih moderatora je pobrisao one topike koje je pokrenuo onaj Cirkavoja ili kako se već zove. Stvarno je ovaj HiFiles forum postao sramota. I sad ću se, iz inata, potruditi da ih denunciram svuda na internetu. I imenom i nickovima. Budaletine.
 3. Bujodrag

  SHURE

  E, a to mi je uvek bilo interesantno. Ja sam hipik u duši i u telu. Obožavam Jefferson Airplane i svašta nešto iz tog perioda, i opskurne bendove i kraljicu Joni Mitchel. I naslednike jam rocka Gov't Mule. Čak i ploče njihove imam.Dakle, volim taj zvuk i to vreme. Ali, ni sam ne znam zašto, jedne od najvažnijih i najbitnijih predstavnika svega toga, Grateful dead, baš ne volim. Nikako ih ne kapiram i ne umem da ih čujem. Čudno. Ali, takva je muzika, ne mari ona za doslednost i koherentnost.
 4. Bujodrag

  SHURE

  Grešiš. Mis'im, ako bi razliku sveo strogo na tu odrednicu. To su zvučnice kao i sve ostale. Kao i svi ostali uredjaji. Mene baš briga kako rade i zašto rade. Ne moram znati šta je to napon izlaznog signala, na šta se odnosi ta lepozvučeća reč impedansa niti kako funkcioniše nuklearni reaktor. No, iz mog skromnog korisničkog iskustva, mogu oprezno reći da su MC zvučnice koje sam čuo imale nekakvu teško opisivu prisutnost zvuka koje MM zvučnice nisu imale. Opis koji sam često koristio u ovakvim pričama je: Kao da je teže oterati zvuk MC zvučnice nekakvom spoljnom bukom, glasovima, razgovorom ili udaranjem u šerpe nego zvuk MM zvučnica. Ta "prisutnost" mi ostaje kao glavni utisak. Neko to naziva direktnošću, neko opisuje tonalne razlike, neko prosto kaže da zvuče bolje. Naravno, taj opis generalno važi i kao opis boljeg celog HiFi sistema. Jbmliga, zvučnice su poskupele.Digitalija se značajno popravila. Ima li smisla danas, iz proste korisničke perspektive, mučiti glavu i lomiti se oko gramofonije? Ja smatram da nema, ali, nek cveta 1000 cvetova kako vole da kažu oni što se lože na political correctness
 5. Bujodrag

  SHURE

  Kao i za svaku zvučnicu, bilo MM ili MC, ima smisla ulagati u dobar phono ali prvo saznaj koje su mogućnosti ovoga što već imaš. I ne žuri. Sistem možeš sastaviti i sledeće godine. Ili još kasnije.
 6. Bujodrag

  SHURE

  Onda ti ni ne treba.
 7. Bujodrag

  SHURE

  Znam da imaju svoje kvalitete i svoju fan bazu. Naročito one V 15. Drugaru koji se interesovao za njih sam rekao da se javi tebi za savet. One jeftinije a popularne, M95 i M 97, meni se nisu svidele ali to je samo svidjanje. Mogu ga promeniti. A šta, ima i MC Šurki?
 8. Bujodrag

  SHURE

  Pa onda je stvar jasna. Strpi se, nahrani svinje/ovce/piliće/whateva' i ne kupuj, ne menjaj ništa barem pola godine. Do tad će se i stavovi i želje iskristalisati. A može za to vreme i dosta para da se uštedi, malo po malo, bez napora. Pa da, zato i vole te jeftinije Šurke. Lake su za slušanje. To je solidna osobina ali ja nikad nisam bio zadovoljan.
 9. Pa nakostreši se, šta te briga? Ova nekakva lažna pristojnost koja se raširila forumom je smešna. Ili bi bila smešna da nije tugaljiva. Svi su kao nešto fini, persiraju iako je običaj da se to ne radi na internetovima, kao su suzdržani, a ispod odmah vrcaju noževi, i mnogi ih s vrlo vidnim zadovoljstvom zabijaju najdublje što mogu, čim im se ukaže prilika.
 10. Šta je ovo? Činela?
 11. Kavurma od čokolade? Odlična ideja, još ako je špikovana streljom, to bi bilo baš po mom ukusu. +1
 12. Može, jašta. Možda nam i Krca dodje. Čujemo se.
 13. Dupli jbte, engine je raspad. Sredite ga moderatori.
 14. Hvala ali nema šanse. Jadva hodam. Danas sam hteo da odem do prodavnice pa se ispostavilo da ne mogu da sidjem ni niz one moje stepenice te sam se pokunjeno vratio kući. Uživajte, dobro se provedite, jurite trsteničke devojke (ali budite pristojni), dobro klopajte a poslušajte i neke HiFi sisteme ako baš morate i ako se ukaže prilika
 15. Ovo mi izgleda kao čokolada koja se otopila pa je brže bolje stavljena u zamrzivač.