anubisgrau

Članovi
 • Content count

  6,057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

About anubisgrau

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. anubisgrau

  Altec A7 alternativa?

  jel si to doneo iz jagodine?
 2. anubisgrau

  Kii Audio

  Da Kii3 nije poslao zvučnik u Srbiju, svet nikada ne bi saznao da su ugradili sr*nj* visokotonac od jedne crvene, koji prdi i podriguje, u proizvod od 12.000 evra. Ali ne mož Srbina zajebati!
 3. anubisgrau

  Kii Audio

  ovo pocinje da me plasi Kii vs Dutch & Dutch https://www.gearslutz.com/board/mastering-forum/1199050-new-mastering-speakers-2018-a.html
 4. anubisgrau

  Pojacala sa lampama

  proac je tu poprilican no brainer za malu sobu, iako i on ima portove pozadi. ipak s obzirom na male jedinice tu prirodne nema basa tako da to sto blizina zadnjeg zida doda je dobro za zvuk, sto nije slucaj kod vecih kutija.
 5. anubisgrau

  Pojacala sa lampama

  tu treba dodati i troelsove varijacije na temu AN, ne bas direktno ali slicna aplikacija centralnog mid/bass drivera lake membrane i povisoke impedanse koju vole lampe. treba pogledati ovo http://www.troelsgravesen.dk/HESintro.htm a u tvom slucaju koji od ova 2 vise odgovara za malu sobu http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm (testiran sa 2x20w lampom) http://www.troelsgravesen.dk/8008-CORNER.htm (ovaj je testiran sa 2x8w lampasem).
 6. anubisgrau

  Pojacala sa lampama

  pa da, zato sam ti i preporucio taj tannoy od 10" koji je primeren prostoriji. samo da dodam i ako naleti neki manji audio note, AN/K ili AN/J, moze i pod imenom snell.
 7. anubisgrau

  Pojacala sa lampama

  krco, za to pojacalce bih na tvom mestu trazio nesto od sledeceg - tannoy driver 10" monitor gold sa oznakom Tannoy LSU/HF/III.LZ/8 to je ovo http://www.troelsgravesen.dk/Tannoy_IIILZ.htm - cabasse starije serije, trenutno se prodaju 3 na KP - proac tablette ili jos bolje response 1SC ako mozes materijalno da dobacis
 8. anubisgrau

  Kii Audio

  verovatno zbog tog ortofona MCA76 koji je ubica rezolucije ali dostojan zafarbavač zvuka u ružičasto.
 9. anubisgrau

  Kii Audio

  Pa bili su pre par godina upravo na slicnom sajmu kao sto je bio ovaj gde smo slusali Kii3. Mislim da je bila neka Atria ili slicno, sa BFA amplifikacijom - meni je zvuk bio solidan. Ali realno nidje veze sa ovim o cemu pricamo. Samo BFA tu kosta vise od Kii3.
 10. anubisgrau

  Kii Audio

  Pa bili su pre par godina upravo na slicnom sajmu kao sto je bio ovaj gde smo slusali Kii3. Mislim da je bila neka Atria ili slicno, sa BFA amplifikacijom - meni je zvuk bio solidan. Ali realno nidje veze sa ovim o cemu pricamo. Samo BFA tu kosta vise od Kii3.
 11. anubisgrau

  Kii Audio

  tek sam sad video komentar o fizickom poravnanju drajvera.....:\
 12. anubisgrau

  Kii Audio

  Audio Note je fenomenalno svirao drugog dana, gotovo dionizijski ugodjaj uvlačenja slušaoca u muziku bez ikakve želje za forenzičkom analitikom. Pišem u kontekstu sajma gde naravno postoje određene rezerve i ograničenja koja treba faktorisati u konačne impresije. Naravno da nije obavezno da svidi svakome pošto to em nije hifi zvuk, em postoje poznate slabe tačke tog zvučnika a to je coupling kabineta sa prostorijom i svesno korišćenje zadnjeg zida radi dodavanja par decibela u basu da bi se emulirao efekat bas horne u reprodukciji (posedovao sam više godina AN/J pa pomalo znam o čemu pišem). Ali ako se traži muzikalnost, onda nema puno proizvoda koji mogu da im pariraju, isto kao što (uz polovne Tannoye) nema previše drugih opcija za puno kvalitetne, muzikalne reprodukcije za ne mnogo para u kući ako se ide na samogradnju ili polovno. Mene je zapravo Kii3 iznenadio jer nije svirao onoliko suvo koliko se to očekuje od monitorskog tipa zvučnika, recimo da su gudači svirali izuzetno verno ali blago eufonično, možda zahvaljujući materijalu koji je Srđan Krga puštao. To je nemoguće kod jednog ATC, na primer, koji je uvek maksimalno distanciran od emocionalne suštine muzike. Kod ATC 20, aktivne verzije koju sam imao, možeš u milimetar da meriš koliko je daleko od oboda doboša bubnjar udario palicom i ni u jednom trenutku ne možeš da izađeš iz tog forenzičkog koordinatnog sistema. Prosto, studijski alat za ljude koji ne slušaju zbog uživanja nego zato što im je to posao. Zapravo Kii3 nije bio dramatično daleko od AN zvuka u srednjem i višem spektru, sem što je AN kolorisaniji na jedan prijatan način. Ja ne bih kupio Kii3 iz drugih razloga ali to sigurno nije zvuk, čak ni taj "no replacement for displacement" pristup kulta velikih zvučnika za donji spektar nije nešto bez čega se ne može živeti, iako sam rekao da mi kod njih jedino nedostaje kick za koji ti treba veliki drajver. A ako je tačno da je Dutch & Dutch još "lakši" na uvo od Kii3, onda je tek to zvučnik za poslušati. Uglavnom meni je to ključni utisak, da je konačno napravljen zvučnik koji je primarno studijski koji je slušljiv u kući. Sa Genelecima, ATC i slično, to je do sada bila tabula rasa. Što se tiče utisaka drugih, možda je bolje da ne pišemo o tome. Količina nepismenog sveta među audiofilima se ne razlikuje bitno od generalne nacionalne statistike. Ja sam slušao u neverici čoveka koji priča sa ogromnom sigurnošću u to što izgovara da Kii3 nema zadovoljavajuću ekstenziju u visokim. Onda takav lik sedne na neki forum, istovari tu svoju genijalnost i onda ljudi krenu da citiraju forume koji tvrde da Kii3 ima rani roll off. I tako...
 13. anubisgrau

  Kii Audio

  sorry ali ima puno da se radi da se dodje do AN zvuka sa sajma, koji je inace teran mnogo skromnijim pojacalom (EL84) od solajinog. nekorektan komentar na temu nedefinisanog dzez trija - barem se kod radise u sobi ume cuti i himzo polovina i system of a dawn, ako neko ne pusta plink plonk muziku onda je to on. odjavljujem se sa dalje rasprave o tvojim kutijama.
 14. anubisgrau

  Kii Audio

  skretnice visih redova nisu pozeljno resenje u pasivi cak ni kada je nebo granica za budzet, u aktivi je drugacije. beat, bez zelje da odlazimo daleko, tvoj zvucnik koji si prezentirao na sajmu ima sve samo ne pistonski kvalitet, kod tebe se jasno cuje koji zvucnik sta svira, pogotovo u prelazu izmedju mid basa i basa. utisak na osnovu slusanja drugog dana sajma u popodnevnim satima. ne znam sta si tacno radio ali sam otisao sa zakljuckom da je tu ima puno posla da se uradi a da je ono sto je dobro na zvucniku rezultat pametnog odabira drajvera, pre svega na prednjoj ploci. na ovom testu (fazne perfekcije) pada 99% hifi zvucnika tako da kapiram da ti nije vazno. inace obrtanje faze za 180 sam imao na jednoj kutiji i tako slusao geddes summe koje sam sklepao u beogradu. sve vreme je zvucalo falicno ali nisam mogao da identifikujem issue sve dok nije otisao u ruke iskusnijeg koji je provalio gresku na skretnici na jednom zvucniku. ne znam za kompleksnije kutije ali na dvosistemcu ovo izaziva ozbiljan mess. prodao sam taj zvucnik a da ga nikada nisam cuo sta zapravo moze do kraja.