bogdan63

Članovi
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About bogdan63

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 12/04/1963

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  NS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Čovek je na tom forumu (verovatno i na drugim mestima) napisao više kontradiktornih izjava. Očigledno je da tu ima još neki faktor koji utiče na tako ostrašćene izjave.
 2. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je polica otišla u prave ruke.
 3. Nova cena 1450 E.
 4. bogdan63

  USB za DAC

  To zavisi, pre svega, od sistema. Mislim da kvalitet usb kabla dolazi do izražaja samo kod skupljih sistema. Čak ni tada nije sigurno da će USB kabel da unese neku bitnu promenu.
 5. U toj cenovnoj kategoriji je do skoro bio u ponudi McIntosh MA252. Koliko vidim, brzo se preselio na nečiju policu
 6. Aktuelno. Za ozbiljnog kupca je moguća manja korekcija cene. 063/7582599
 7. Naim preporučuje da se njihovi uređaji ne gase, osim u slučaju vremenskih nepogoda ili dužeg perioda ne korišćenja. Nasuprot tome, Mcintosh (bar ovi noviji) se sam gasi nakon što prođe određeni period u kom uređaj ne dobija nikakav ulazni signal. Npr. ako CD prestane da radi, pojačalo će samo da se ugasi nakon (mislim) sat vremena.
 8. Moguće je da sa nekim pojačalom Duke pokaže oštriji zvuk, ja do sad nisam imao takvo iskustvo. Trenutno je u sistemu Mcintosh integralac. Za nijansu je otvoreniji zvuk, bolja rezolucija. Nema govora o nekoj oštrini, niti se javljaju sibilanti.
 9. Devialeta sam zapravo slušao samo jednom, i to na nekoj prezentaciji u Novom Sadu. Tada je bio uparen sa nekim podno stojećim Sonus Faberom. Baš sam se dugo bio zadržao, odslušao popriličan broj numera različitih žanrova. Lepo je to sviralo, ali imam utisak da sam čekao da se desi nešto na šta bi komentar bio "wow, to je to"! Ali je taj komentar, bar kod mene, izostao. Naravno, u drugom prostoru i u nekoj drugoj postavci, to bi drugačije sviralo, ali takav je bio moj prvi utisak.
 10. Na žalost, nisam. U toku je realizacija nekog drugog koncepta. Najrađe se odlučujem za klasičnog integralca, pa će tako biti i ovog puta.
 11. Sticajem okolnosti, javila se ideja da se unesu neke promene u sistemu. Sve se pokrenulo svojevremeno, kada sam dobio ponudu da prodam zvučnike Vienna Baby Grand. U prvi mah sam to odbio, jer sam u tom trenutku mislio da imam sistem sa kojim bih mogao da idem u HiFi penziju. Ali crv mi nije dao mira i krenuo sam u avanturu. Promena zvučnika je pokrenula lavinu (što se moglo pretpostaviti) u smislu usklađivanja sistema sa karakterom zvuka koji se javio dolaskom Marten Duke II u sistem. Posebna priča je ulazak Tidala kao, sada već primarnog izvora zvuka u sistem. Gramofon i Stageline iz tog razloga dobijaju novog vlasnika. Vienne i Supernait su zvučali savršeno, ali imam utisak da Marteni traže malo oštriji zvuk, i iz tog razloga je Supernait u oglasu. Naim Dac V1 je takođe kod novog vlasnika. Naim Frame (prelepa polica) ima izgleda da nađe novog vlasnika, tako da će lep period druženja sa Naimom uskoro da se završi. Da li sam napravio grešku, vreme će pokazati.
 12. Pojačalo iz naslova je u perfektnom stanju. Proizvedeno 2013. Uz pojačalo ,,ide,, pripadajući strujni kabel i daljinski upravljač (nekorišten). Cena 1550 eura. Tel. 0637582599