Jump to content

zbrujic

Članovi
 • Posts

  3,799
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

About zbrujic

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

13,708 profile views

zbrujic's Achievements

 1. Nikda nisam video ovakav waveform. Šta je razlog košenju samo s donje strane?
 2. Čuo jesam (bar ako pričaš o D to A konverziji), ali sam držao da je irelevantno za ovu priču, budući da je taj peak već u analognom obliku. A analogija ni "ne zna" za ovu digitalnu granicu od 0dB. Uzorkovane tačke koje su rezultovale tim peakom bi ga napravile istim takvim i da je sve spušteno za, npr, 6dB. Gde je greška?
 3. Za "koga" bi trebalo ostaviti tih 3-6db headrooma? 6dB nije malo. Neće niko posle miksati ili producirati taj snimak.
 4. Ako od raspoloživih, na primer, 16bita koristiš samo 9, komprimovao si snimak. A i sa "donje strane" je neki šum, pa se utišavanjem manje "beži" od njega.
 5. Sva moja igranja s ripovanjem (a, nije bilo lako doći do setupa koji ne klipuje) su pokazala da je bolje pustiti da po neki peak ode u kliping ("bude ošišan"). Jedan takav u sekundi, na primer, se ne primeti (po pravilu je reč o bas bubnju), a snimak zvuči "življe". I utišavanje snimka je kompresija.
 6. Omot je beo, a rupicama je istačkan naziv albuma. Dosta dobro urađen, nema šuma niti krckanja.
 7. "Record playing system" Sad se tako kaže za gramofon?
 8. Nedavno mi se prvi put desilo da ploča koju je Juno poslao nije stigla (narudžbina iz decembra; žalio se u martu). "Zamenska" je stigla za nedelju dana.
 9. Razočaran sam. Ovo si morao sam napraviti
 10. Probaj Koss Porta Pro. Pride su prilično jeftine. Edit: Ha! U isto vreme.
 11. zbrujic

  Amp za Kef

  Sad pišem po sećanju, ali mislim da je bilo dosta komentara na temu razočarenja nakon "modernizovanja" skretnica. Originalni elektroliti, valjda, ne postoje, a taj Falcon prodaje set "najsličnijih".
 12. zbrujic

  Amp za Kef

  Nakon zamene su jedno vreme zvučali lošije, ali su se brzo vratili na isto. A serviser mi je rekao da su stari bili OK.
 13. zbrujic

  Amp za Kef

  Pre 2-3 godine sam na 35 godina starim 104.2 menjao sve te elektrolite (beše neki Falcon set). Ispostavilo se da nisam morao.
 14. Taj kalkulator, izgleda, nema ništa protiv Kuzminih 60g efektivne safirne mase.
 15. zbrujic

  Amp za Kef

  @x1gor Svako malo se pojavi poneka "dvojka" na kp, a neretko i psx. PSX možeš i naknadno uzeti. Imam jedan par koji bih ti mogao pozajmiti na par dana, da vidiš je li ti paše.
×
×
 • Create New...