Trouble

Članovi
 • Content Count

  605
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Trouble

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/25/1975

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  : Bos.Brod (BIH)

Recent Profile Visitors

4,696 profile views
 1. Apsorberi iza zvucnika,iznad TV i na bocnom zidu difuzori.Veci sweet spot,nije toliko bitna udaljenost mjesta slusanja od zvucnika sto mi je primarno i bio cilj.Isplati se malo eksperimentisati sa akustikom,rezultati su i vise nego primjetni,nekada na bolje a nekada bas i ne.
 2. Malo rezanja i lijepljenja...ide naprijed izmedju zvucnika,a iznad TV-a,umjesto dva apsorbera.Materijal stirodur,proracun uz pomoc "qrdude" programa.Sutradan farbanje. https://www.subwoofer-builder.com/qrdude.htm
 3. Trouble

  Šta se sluša ?

  https://tidal.com/album/48210869
 4. Trouble

  Malo tvrdji zvuk

  medju najboljim albumima sa nasih prostora... https://tidal.com/album/117781442
 5. Trouble

  Šta se sluša ?

  Harlem Kingston..odlican album,odlicna preporuka.
 6. Ako imas "stage" i dubinu u takvoj postavci mozes se smatrati vrlo sretnim.
 7. Po mome iskustvu,koje samo potvrdjuje ono sto je vec davno napisano,prva stvar koju treba ispostovati ili uciniti najmanji kompromis je postavka u jednostranicni trougao,u sklopu toga traziti udaljenost zvucnika od zadnjeg zida i udaljenost mjesta sjedenja od zida iza sebe.Trecina,petina,sedmina..duzine sobe su dobre pocetne tacke. Zakretanje zvucnika ostaviti za kraj,ovo dosta moze pomoci kod bocnih refleksija i ne treba misliti da su "previse zakrenuti" ako dobro svira. Kod mene je zid iza zvucnika sav izdampiran ali je zato zid iza mene sav u staklu,ako se nema mogucnosti i znanja za mjerenje i tacno akusticno sredjivanje prostora potraga za dobrim zvukom moze da traje prilicno dugo i nikad nisi siguran da ne moze bolje.
 8. ja sam poceo sa po jednim apsorberom iza zvucnika i evo kako sam zavrsio...
 9. koristim cambridge cxn v1 "duze" vrijeme i stabilan je na mrezi,ne prekida,cita sve upnp uredjaje na mrezi,serovane diskove,telefone...i cijena je prihvatljiva,vrijedan probe.
 10. Znaci wattgate i bals ,da li na adresi sa sajta,Lomina 34,imaju i prodaju ili samo kancelarije?To je ispod Zelenog vijenca gdje se parkiram pa mi je blizu.Hvala za svima za info i preporuke.
 11. Direktno sa njemacke "baustele" metodom "ako te ne uhvate donesi i meni" stiglo je nekoliko metara kabla Lapp Oelflex od kojih sam danas napokon napravio dva napojna kabla sa najobicnijim konektorima iz samoposluge. Poslije cijelog dana slusanja Had Maestral koji sam koristio kao lampaski preamp pored CXN-a izgubio je bitku.Iako je i on profitirao sa izmjenom kabla benifit na kembridzu i icepower-u je bio ono sto mi je trebalo,izgubila se ostrina a rezolucija je ostala ista,mozda i jasnija.Tisina tj."crnilo" iza instrumenata kao da je do sada bilo "sivilo",detalji su primjetni i instrumenti se lakse prate...a sve od kabla od par eura,extra. https://audio-hifi-shop.de/LAPP-Oelflex-Classic-110-CY-3x25qmm- Jedan od narednih dana sam u BG gdje u centru da pazarim neke napojne konektore u rangu cijene kabla,prvenstveno one na strani uredjaja?
 12. Trouble

  Šta se sluša ?

  https://tidal.com/album/115393762 gitara,sintisajzer,ritam masina...lagani psych disco
 13. i mene interesuje ako je neko slusao i voljan je da podijeli utiske.
 14. Naravno,ja sam svoje kupio bez slusanja oslonivsi se na testove i preporuke i brzo sam ih se rijesio tako da je svaki poziv za slusanje prilika koju ne treba propustiti.Kod vecine prodavaca uvijek ima neki razlog zasto se slusalice ne mogu probati.
 15. Meni noviji Sennheiser nije "leg'o" sa metalom AKG K550 je moj izbor.Slusa se death,black i slicno,sennheiser iz serija 5..,6.. mi je zvucao previse tamno i zatvoreno.Pojacalo je OTL lampas pa je mozda tu uzrok moga nezadovoljstva,mada sumnjam.U svakom slucaju Sennheiser za metal ne bih kupio bez slusanja,Bayerdynamic je bolji izbor.