Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted
On 1.2.2024. at 11:00, InSides said:

Након дужег разматрања, једино због естетске природе, инсталирана два сета IsoAcoustics Gaia II на звучницима.

FIjQGe1.jpeg

Промена на боље је реално, нестварна. Препоручујем Gaia на звучнике пре било какве интервенције кабловима, рецимо.

"Potpisujem" gore navedeno.Od nedavno , i sam korisnik istih.Bilo u planu godinama ali tvoj post me konačno pokrenuo u konkrentnu akciju nabavke-s toga ti se ovim putem zahvaljujem. S obzirom da zvučnici bukvalno "plivaju" na Gaia-ma , poslužiću se malo nestandardnim rečnikom da opišem zvuk - fluidnost , bistrina , svežina ali i ritam ,razigranost i snaga planinskog potoka.Pa ko ima mašte - shvatiće.

Preporuka za Gaie i od mene. 

Posted

Oprostite mi na "pesničkoj slobodi" :) , ponelo me oduševljenje ogromnim napretkom koji donose Gaie. Ali da ne kvarimo Marjanu jednu od najboljih tema na forumu.Hvala vam na pažnji i razumevanju...i samo nek "žubori".

• 4 weeks later...
Posted

Имамо у Македонији израз који иде "џабе работи, џабе не седи", који не могу баш директно да преведем, али у бити значи да је боље радити ишта него ништа.

У том правцу, променио сав хардвер у стримеру у немагнетни бакар.

Пре интервенције:

LBhgTZ3.jpeg

Након интервенцијe:

XVLLpRi.jpeg

И сума сумарум промене:

Wg1L1dj.jpeg

Резултат промене је мекши звук, шира позорница и смањење сибиланта, јер, дапаче, нови су завртњи од бакра.

А сад озбиљно.

Део гвоздених завртња почео показивати знаке корозије - један је чак лепо упечен. Права шанса да пробам како се понашају завртњи од пуног бакра за следећи пројекат који је још у фази дизајна.

• 5 months later...
Posted

Завртњи од пуног бакра се понашају одлично, па како су црни завртњи у грамофону почели показивати горе знаке корозије од оних у стримеру, на реду дошла промена свих завртња са бакреним.

Основа за ручице, пута три:

2ZosX8x.jpeg

Носач мотора:

3wni0Bw.jpeg

Блок лежаја:

VNMvpOn.jpeg

Погонска електроника:

sjEPL93.jpeg

Осим овог, нисам могао да набавим бакарне завртње без главе (set screws) за тегове ручице, па набавио исте од инокса, али са најлонским врхом.

И онда, пута три:

JaKIOas.jpeg

Финални прерачун:

1. М3 бакар, конусна глава - 22 комада;
  2. М4 бакар, конусна глава - 30 комада;
  3. М3 бакар, полусферична глава - 12 комада;
  4. М3 инокс, најлонски врх - 22 комада.

• 1 month later...
Posted
On 3. 4. 2024. at 16:53, InSides said:

Имамо у Македонији израз који иде "џабе работи, џабе не седи", који не могу баш директно да преведем, али у бити значи да је боље радити ишта него ништа.

....

ili
ako ne radis nista, radis pogresno :)

pratim ovu temu, i dobijam komplekse tupavosti :)
svaka cast na svakom detalju ! 

• 5 months later...
Posted

Дуже се времена није нешто знатно променило (штрафове не рачунам).

Али, срећна случајност током излета баш на Record Store Day и оп!

IRTtpsA.jpeg

Рекао супрузи да не знам како се догодило да заврши у џеп.

Posted

Uvek mi je bila interesantna odlične karakteristike aluminijumski telo, boron cantilever.. 30db separacija i solidnih 0.3mV.. Sve kako treba za dobar MC. Ponekad kad mi dosadi moja mi bas ta padne za oko. Nije preterana cena. Zanima me da li je svetlije tonskog balansa, trenutno mi to nebi prijalo, dok ne legnu sve lampe u sistemu već je dosta svetao zvuk.  Javi kako se pokazala. 

Posted

На око, делује да је AT33 PTG/II downgrade у однос на EMT. Свакако су значајно различите класе.

Али имао см неку идеју да је ова звучница sweet spot у целој Audio Technica понуди, нарочито у оглед карактеристика. Монтирам данас, па звучне импресије нако неколико дана/недеља.

У међувремену, свакако да је ишла под микроскоп - колико грама злата има у овој позлати? :D

yYn3dCr.jpeg

Posted

Mozda subjekti no, ali uvek mi je skok sa recimo 25 na 30db bio zvučno velik. Inače mi je gramofonski 3d uvek nesto posebno.. Treba jednom da probaš i lampaški fono preamp to stvara neku dodatnu atmosferu. Ubacih nedavno stare Philips lampe... Kakva euforija. Ne mora nesto posebno skupo, Ear834p je sasvim dosta da se čovek zarazi. 

Posted

Прошао дам ја кроз сијасет лампашких фоноа - документирано у старој теми која је корумпирана каде се форум селио. 

Поштујем ја ту магију, али не бих се вратио на више кутија поред Девиалета. 

Posted

Око новитета, ради се о Audio Technica звучници, тачније модел PTG/II из AT33 серије.

oWQ9bcE.jpeg

Иста је монтирана на Audio Technica хедшелу, тачније модел AT-LH15/OCC.

Хедшел је прилично интересантан, зато што показује изврсне вибрационе карактеристике - боље од знатно скупих хедшела.

У овом случају, узео сам га зато што визуелно и системски одговара дизајну AT33 серије, и је вибрационо дизајниран за исту.

Звучница садржи конусни, боронски кантилевер, као и MicroLine профил игле, са излазним нивоом од 0,3 mV у типичним оквиру (5 cm/sec). Импеданса намотаја је 10Ω, препоручено оптерећење од >100Ω.

У моменту, phono улаз на Devialet-у подешен на:

• Улазна осетљивост 0.3 mV;
  • Оптерећење 200Ω;
  • RIAA 1976 крива;
  • Учесталост узорака 96kHz.

Остали параметри:

• Газна сила 2.0 грама;
  • Антискејтинг 60% газне силе (види овде);
  • Порамњивање по Löfgren A, SPU стандард растојања врха дијаманта до бајонета (52мм);
  • VTA - вредност 6 милиметара на мом склопу микрометарског VTA адаптера (види овде), паралелност ручице потврђена помоћ ласерског мерача.

Свира интересантно. Мало тамније од EMT-а, али контрола баса је изванредна на прву - тек је пар сати прошло.

Осим овог модела, монтирана и моно верзија из исте породице, AT33Mono (види овде) - грамофон сада изгледа овако.

c4F2QAr.jpeg

Како се количина моно плоча повећава, план је да се стерео звучница увек уклопи са моно звучницом исте породице, рецимо EMT TSD MRB + EMT TMD 015 или AT33 PTG/II + AT33 Mono.

То у основи умногоме сужава избор стерео звучница, али чини ми се да сам прилично покривен, за сада.

UWWVKJt.jpeg

Уствари.

Каква сам ја то Денон ку*ва ако не спојим DL-103 са DL-102... али то за неко друго време.

Posted
3 sati ranije, InSides said:

Око новитета, ради се о Audio Technica звучници, тачније модел PTG/II из AT33 серије.

oWQ9bcE.jpeg

Иста је монтирана на Audio Technica хедшелу, тачније модел AT-LH15/OCC.

Хедшел је прилично интересантан, зато што показује изврсне вибрационе карактеристике - боље од знатно скупих хедшела.

У овом случају, узео сам га зато што визуелно и системски одговара дизајну AT33 серије, и је вибрационо дизајниран за исту.

Звучница садржи конусни, боронски кантилевер, као и MicroLine профил игле, са излазним нивоом од 0,3 mV у типичним оквиру (5 cm/sec). Импеданса намотаја је 10Ω, препоручено оптерећење од >100Ω.

У моменту, phono улаз на Devialet-у подешен на:

• Улазна осетљивост 0.3 mV;
  • Оптерећење 200Ω;
  • RIAA 1976 крива;
  • Учесталост узорака 96kHz.

Остали параметри:

• Газна сила 2.0 грама;
  • Антискејтинг 60% газне силе (види овде);
  • Порамњивање по Löfgren A, SPU стандард растојања врха дијаманта до бајонета (52мм);
  • VTA - вредност 6 милиметара на мом склопу микрометарског VTA адаптера (види овде), паралелност ручице потврђена помоћ ласерског мерача.

Свира интересантно. Мало тамније од EMT-а, али контрола баса је изванредна на прву - тек је пар сати прошло.

Осим овог модела, монтирана и моно верзија из исте породице, AT33Mono (види овде) - грамофон сада изгледа овако.

c4F2QAr.jpeg

Како се количина моно плоча повећава, план је да се стерео звучница увек уклопи са моно звучницом исте породице, рецимо EMT TSD MRB + EMT TMD 015 или AT33 PTG/II + AT33 Mono.

То у основи умногоме сужава избор стерео звучница, али чини ми се да сам прилично покривен, за сада.

UWWVKJt.jpeg

Уствари.

Каква сам ја то Денон ку*ва ако не спојим DL-103 са DL-102... али то за неко друго време.

Svaki put kad vidim tvoj gramofon podje mi voda na usta 

Posted
On 14. 4. 2025. at 15:25, sondek said:

30db separacija

On 14. 4. 2025. at 16:52, sondek said:

Mozda subjekti no, ali uvek mi je skok sa recimo 25 na 30db bio zvučno velik.

У праву си, након пар дана је јасно да је сепарација застрахујућа.