prophet

Članovi
 • Content Count

  5,398
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

1 Follower

About prophet

 • Rank
  OBK
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Mediterran

Recent Profile Visitors

8,320 profile views
 1. prophet

  Šta se sluša ?

  Uh... Mark Bernes... obozavam. Slusao sam ga na vinilu , fenomenalno je to radjeno u SSSR. Potrazi i Rashid Behbudov-a.
 2. Koliko se secam Magneplanar o [email protected] govori su cenovno oko 20K, mislim da je model 20.1R.
 3. @hifista Očigledno sam pogrešno razumeo, ne zameri. Nije Lowther jedini a ni najbolji drajver pogodan za tu namenu, ali je svakako odličan izbor. Puno se ljudi odlučuje za koncepciju Full Range + bas + visoki i to svakako pozdravljam. Sasvim dovoljna efikasnost za rad sa cevnim pojačavačima, prilično rezolutni sistemi na kojima je milina slušati kako gramofon tako i digitaliju. Kompresioni + odgovarajuća 200-300Hz horna je ipak posebna priča.
 4. @hifista Ne znam na koje si konkretno dome i u kojim hornama mislio, ali mislim da bi to po efikasnosti išlo znatno naviše, što sa sobom povlači ili upotrebu aktive u donjem opsegu ili znatno povećanje gabarita kabineta i broja drajvera. Plus trebalo bi da je invertovan. Zatim, problem sa wheezerom kod ovog tipa FR drajvera se javlja prilikom implementacije visokotonca, tačno je da se njegovom eliminacijom otvara mogućnost za izradu bolje zvučeće skretnice u toj kombinaciji. Moja su iskustva da nije nikakav problem dozvoliti da ribbon radi u predmetnom regionu, dobijaju se sjajni rezultati, što naravno zavisi od umešnosti onog ko to i projektuje. @pollux To zapravo i nije kratak opseg koji pokriva Lowther. I što je najvažnije ti tipovi drajvera pokrivaju taj opseg odlično. Po meni bolje od moderne produkcije. Da ne zalazimo dalje u detalje, sa konkretnom konfiguracijom drajvera probao bih blagi tilt kabineta ka nazad.
 5. Rusija nije osvojena od 1480. godine. Duze su izdrzali samo Turska i San Marino, od 1243. god.
 6. Grafik merenja koji si postavio govori drugačije, bliže +/-10db.
 7. Žao mi je što odosmo u off. Ova tema to ne zaslužuje. Raduje me činjenica da je @pollux sastavio sistem od komponenata domaćih proizvođača. Sa moje strane veliko poštovanje. Jedan od najboljih i najlepših sistema koje sam bio u prilici da čujem i vidim je takođe 100% made in Srbija, strašan sistem. Tako da, samo napred.
 8. Ne sporim da je tvoje iskustvo takvo. Ipak, veliki zvučnik bolje rekreira prostor, delom i zbog ograničenja koje si pomenuo. Naravno uz ogradu da je urađen kako treba.
 9. Sarzer, nije mi pao na pamet. Hvala za info.
 10. Za solidan pocetak: https://m.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Dali-104-80504443-oglas.htm#mhs0-1564583163295 https://m.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Luxman-L410-81249914-oglas.htm#mhs0-1564583283219 https://m.kupujemprodajem.com/Audio/D-A-konvertori/Meridian-Explorer--80685809-oglas.htm#mhs0-1564583489852
 11. Prilikom rada ne bi trebalo da bude nepotrebnog odvracanja paznje niti oblicima niti bojama. Sasvim je druga stvar kucni ambijent i ukus korisnika.
 12. Naravno. Dva odlicna proizvoda i filter i strujni kabl. Probao sam kabl pre dosta vremena i pisao o tome. Filter pre par godina, takodje ima pisanog traga. Ne cudi me tvoj izbor i raduje me da dobro rade zajedno. Razmisljao sam o toj kombinaciji iskreno, ali nisam bio u prilici da probam. Hvala na prenesenom iskustvu.
 13. Šta da kažem osim - svaka čast. Prvenstveno na entuzijazmu. Retke su prilike da se vide i čuju diskretni DAC-ovi. Pogotovo point-to-point. Pratio sam fabulu još od početne ideje na drugom forumu. Naravno iskoristio sam priliku da poslušam tvoju izvedbu čim mi se ukazala prilika. Utisak te ne vara. Svira zaista tako kako si opisao. Ja sam to krstio da ima drajv kao dobar idler gramofon. U svakom slučaju svira živahno, prirodno... korak napred definitivno, pogotovo u odnosu na DAC-ove sa čipovima. Voleo bih da čujem u full tube sistemu. Nadam se da ćeš u skorijoj budućnosti napraviti cevni preamp. Imam i nekoliko pitanja. Zbog čega su pločice jednog kanala okrenute upside-down? Razlog za izbor Pikatron interstage trafoa?
 14. Belgrade, My Belgrade. Promotivna pesma u znak podrške kandidaturi Beograda za domaćina Olimpijskih igara 1992. godine. Pesmu izvodi Nataša Gajović tadašnja pevačica grupe Zana. Autor pesme je Nenad Neša Pavlović. Aranžman Laza Ristovski. Spot je snimio Ivo Laurenčić. Snimljeno 1986. godine.