prophet

Članovi
 • Content Count

  5,329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About prophet

 • Rank
  OBK
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Mediterran

Recent Profile Visitors

8,202 profile views
 1. Lepo za čuti, iskreno mi je drago na uspešnom nastupu. Posebno bih istakao i pohvalio vas za pozitivizam i optimizam kojim zračite, što je retko u ovim vremenima. Utisak je da vaša ručka prevazilazi potencijal ostatka sistema u kojem je prezentovana. Posebno je interesantan i koristan link sa operskim pevačem u kojem dolazi do izražaja nemogućnost konkretnih zvučnika da adekvatno prenesu glas. Elektronika deluje jako solidno kao i gramofonska baza. Čestitam svakako na prodaji celogodišnje produkcije. Koliko primeraka ručice možete godišnje da proizvedete? Ukoliko je problem da javno odgovorite možete i na privatnu poruku. Srdačan pozdrav i puno uspeha u daljem radu.
 2. Hajde da te malo pecnem. Da imaš cojones pa da u aktivnom delu staviš lampašku skretnicu i lampaški amp.
 3. Ko zna koliko bi čekali na ovo da te nismo motivisali Snimi je bočno pod pravim uglom. Već na ovoj slici deluje da je blago povučena ka nazad kako i treba da bude.
 4. Može ali i ne mora. Zavisi od toga koliko je zvučnik elaboriran i sa te strane. To naravno najčešće nije slučaj. Ali postoje izuzeci svakako. Govorim o pasivnim zvučnicima.
 5. Tačno, nemačko je. Odlični ste poznavaoci, nisam ni sumnjao da ćete prepoznati poreklo po izradi. Po mnogima najbolji mikrofonski preamp ikada napravljen. Kažu da za vokale nema boljeg. Firma Vacuvox će za nekoliko nedelja početi ponovnu proizvodnju i prodaju za potrebe profi segmenta, tačnije studija. Sumnjam da će dostići ovaj nivo kvaliteta. Ne znam kako stoje stvari sa raspoloživim količinama originalnih cevi, a pogotovo sa Malotki transformatorima. Firma je Maihak, model je v41.
 6. Govorili smo o starim uređajima. Pogledajte nivo izrade: Unutra su Malotki transformatori.
 7. @InSides Lepo objašnjeno, hvala. Pored pomenutog, ne bi bilo zgoreg da svaki vinil odnosno album poseduje nešto poput servisne knjižice u kojoj bi bilo upisivano kada je čišćena, kao i podešavanje VTA. Proizvođač gramofonskih ručica Loci svojevremeno je dao tabelarni prikaz u zavisnosti od proizvođača vinila:
 8. Da, zavisi i od ugla kantilevera, zatim od tipa igle. Problem je što ni kod samih proizvođača ne postoji ujednačenost kvaliteta čak i u istim serijama. Tako da sa te strane gledano odobravam operacije ovog tipa sa crvenom zvučnicom. Tu je u stvari najvažniji SRA za ove tipove vrhova. Njega je mislim najjednostavnije podesiti na uvo, a za to je potrebno imati mogućnost on the fly podešavanja VTA. A opet promena VTA dovodi do potrebe da se koriguje HTA. Ali da sačekamo mikroskop, imam dosta vere u tu metodologiju.
 9. Prvenstveno na VTA ali to povlaci i HTA. Bilo bi dobro da to moze on the fly pa na uvo. Znam da si to prvo uradio nego me zanima kolika je razlika u podesavanju VTA izmedju elipticne i fine line?
 10. Ovo će verovatno zahtevati podešavanje ugla igle?
 11. To nije ugaona horna. To je omnidirekcioni zvučnik i kao takvog treba izbegavati pozicionirati ga blizu zidova.
 12. Citirano jeste jedna od odlika dobro konstruisanog zvučnika. Uz dodatak da mora da pokaže razlike izmežu različitih izvora zvuka u kvalitativnom smislu.