Jump to content

prophet

Članovi
 • Content Count

  5,894
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

About prophet

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Mediterran

Recent Profile Visitors

9,672 profile views
 1. @swenthehornmaker That is something in the long run. The advantage is that the half space is elevated 50-60cm from the other half, so that is where my bass chamber and most of the bas horn will be placed. The exit or the mouth of the horn was planned to be almost the same as Yours. I am planning to do some isolation with sand. But first of all I need to reorganize the attic, the supporting beams of the roof and free the space. As for the room treatments, my experince is that with carefully chosen design and implementation there is no need for treatments regarding bass issues. Only for
 2. Mozda zbog toga sto nije u pitanju samo pozicioniranje vec celokupna instalacija. Ovo je jako specifican slucaj. Dopada mi se kako su pravilno adresirani problemi. Imam odavno takvu zamisao za svoje potkrovlje, nekih 130m2. Bas horne bi bile duze (nesto poput onog "ludog" italijana), ali sam izlaz zamislio identicno. I point source naravno. Isao bih pasivno. Sasvim je druga prica kada se rade instalacije u drugim prostorima. Tu bi zaista trebalo puno vremena da se pasivom postigne ono sto se aktivom i DSPem lakse resava.
 3. Pa da, to je iz vremena kada je mono bio vecinski rasprostranjen.
 4. U pravu si. Na merenjima je tako. Dakle dual mono i test signali daju tu brojku. Ima i dosta segmenata muzike tako snimljeno.
 5. Super sto si uzeo i drugi. Lepo to radi. Bio mi taj jedan komad u gostima par meseci. Jedan od pristupacnih vintage ampova koji vredi.
 6. Hvala. Bio sam prekinut poslom pa nisam mogao da editujem.
 7. Ima tu puno stvari koje treba pojasniti. Prvo, danas je mnogo izraženija razlika između pro i hifi segmenta. To se najbolje očituje u midbas jedinicama. Uglavnom su Fs tu negde oko 50Hz. Basovi teški i tromi. Sve pravljeno za veliku snagu.
 8. Harmonska raspodela po Hiragi, najprijatnija ljudskom uhu. Ili sto bi Klipsch rekao, ono sto svakom domu treba je jedan dobar pojacavac od 15W. Date su dve opcije, za 15.7W i za 21.3W.
 9. Ovako, imas 2 para zvucnika. Jedan 85db eff, drugi 95db eff. To teorijski znaci da na mestu slusanja sa 1W snage kod prvog imas 75db zvucnog pritiska a kod drugog 85db. Po jednom zvucniku, za par +3db. 85db je vec glasno slusanje. 12W na tim 95db eff zvucnicima je bilo ihaj... to je ekvivalent upošljenih 125W na 85db eff zvucnicima.
 10. Opet da me ne shvatite pogrešno, mogu se napraviti fenomenalni zvučnici i sa jeftinijim drajverima, uz odgovarajuće preduslove.
 11. Napisah već da je i midrange odličan. To ide negde do 1k kod tog drajvera. Dakle nije samo bas segment (do 300Hz). Majda je uradio drugu koncepciju gde je uposlio strahovit midrange. I kod drugih drajvera je to dobro, recimo Altec Biflex ide dosta više itd.
 12. Pa ne bas po svaku cenu. Mora da bude dobar. Isto kao i push pull. Na tome sve zvuci bolje pa i gitare. Poenta cele price je da u kucnim uslovima tesko da moze tranzistor da parira. Samo moje iskustvo. Postoji jos niz parametara koji su bitni osim efikasnosti drajvera. Tako da se nemoj tim rukovoditi. Recimo pokretna masa je jedan od njih. Vidim da se pogresno shvata razlog za navodjenje drajvera starije proizvodnje. Svako normalan bi pozeleo da ode u prodavnicu i kupi odgovarajuci nov. Nazalost nije to tako jednostavno ako se zeli kvalitet. Eto naveo sam dva primera dobrih novih drajvera. P
 13. Nije bitno sto je coax. Cak sta vise taj visoki nije na nivou kvaliteta 15-ice, sto ne znaci da je los. Ali moze bolje svakako. Dakle akcenat je na 15-inch delu.I to je samo jedan od primera. Nije izuzetak.
×
×
 • Create New...